</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
5.122.286
Vezi in noua aplicatie de bugetare impactul somajului tehnic asupra costurilor salariale. Calculeaza acum scenariile simplu si rapid!
Vezi aici detalii
Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

CALCULATOR SALARIU - SOLUTIA TA PENTRU CALCULAREA SALARIULUI DE LA BRUT PANA LA NET SI INAPOI

Calculatorul de venituri este dezvoltat ca si un produs software (mai exact, un simulator de salarii/alte tipuri de venituri) fiind in permanenta actualizat de Romanian Software. Acest calculator de salarii avansat permite calcule complexe, de la salariul brut la salariul net, precum si de la salariul net la cel brut. Totodata, puteti calcula si impozitul pe venit si contributiile pe care le aveti de platit pentru un anumit castig lunar.

Mai mult, se pot analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de remuneratii, calculul salariului net pentru contractele full time si part time, indemnizatiile de somaj tehnic acordate pe perioada COVID-19, indemnizatiile pentru supravegherea copiilor, prin efectuarea unor simulari de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net in functie de acordurile incheiate cu salariatii/colaboratorii. In continuare, cu ajutorul convertorului de salarii, puteti construi diverse scenarii in vederea optimizarii costurilor cu angajatii/colaboratorii.

De asemenea, solutia noastra de calcul salarial furnizeaza calculul salariului minim, costul total al angajatorului indiferent de suma introdusa, tinand cont de avantajele in natura sau primele acordate in vederea asigurarii pachetului salarial net sau brut.

Puteti vizualiza oricand, urmatoarele:

Cum se calculeaza salariul brut:

salariu brut introdus, contributiile sociale suportate de angajat si bazele de calcul, impozitul pe salariu, costul total al angajatorului, precum si,

Cum se calculeaza salariul net:

salariu net introdus, modul de calcul al salariului brut in functie de salariul net, fiecare contributie pe salariu platita de angajator in numele angajatului, total cost angajator (ce include salariul brut si contributiile datorate de companie).

Tu ne spui salariul brut sau salariul net si beneficiile acordate, noi iti punem la dispozitie un calculator de venituri cu functionalitati complexe pentru a gasi cea mai buna varianta pentru salarizarea personalului.

DE CE SA FOLOSESTI UN CALCULATOR ONLINE PENTRU CALCULUL SALARIILOR ?

Daca esti angajat, un calculator online pentru calculul salariului te ajuta sa te informezi corect cu privire la sumele de bani virate pentru contributii si pentru impozite lunar si cati bani vei castiga efectiv la un anumit nivel al salariului/venitului brut. Mai mult, vei avea acces la baza de calcul pentru fiecare contributie si nivelul taxelor platite catre stat lunar, conform legislatiei actualizate. In plus, poti compara castigurile actuale cu alta formula de colaborare cu angajatorul actual, cum ar fi PFA, drepturi de autor, etc.

Daca esti angajator, este, important sa folosesti un calculator de salariu pentru ca vei fi la curent cu costurile lunare cu fiecare salariat in parte, detalierea modului de calcul al salariului net sau al salariului brut in functie de salariul net. De asemenea, poti analiza si compara costurile cu un anumit angajat sau colaborator in situatia in care vei opta pentru o alta formula de angajare/colaborare.

Calculator venituri este o solutie la indemana, rapida si extrem de usor de folosit. Testeaz-o chiar acum !

Noutati legislative in perioada COVID-19

Conform Ordonanței de Urgență nr. 21/2024 privind unele măsuri pentru organizarea şi des...
&Icirc;n data de 12 aprilie 2024, a fost publicată &icirc;n Monitorul Oficial Partea I nr. 347,Ordonanţa de urgenţă n...

Au fost introduse sapte noi functii in COR

by Cristina Tanase, 15 apr 2024
&Icirc;n data de 12 aprilie 2024, a fost publicat &icirc;n Monitorul Oficial nr. 344, Or...
&Icirc;n data de 11 aprilie 2024, a fost publicată &icirc;n Monitorul Oficial nr. 338, L...
&Icirc;n data de 29 martie 2024, a fost publicat &icirc;n Monitorul Oficial nr....

Articole in perioada COVID-19

Articole in perioada COVID-19

Contabilitatea de gestiune ofera informatii analitice referitoare la eficienta folosirii...
NIR-ul sau nota de receptie si constatare de diferente este un document de receptie a bu...

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
Daca opersoana angajata in constructii pe minim economie in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului,urmand in paralel si cursurile postuniversitare la zi(cu bursa de merit-700 ron).Cum este calculata indemnizatia? Oare pe perioada de crestere copil trebuie sa intrerupa cursurile universitare?
Venituri salariale 22.08.2021 13:45:10
Venituri salariale 26.07.2021 19:21:39
  • Calculator Venituri 27.07.2021 16:15:13

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentrucresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni dinultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie successive. Dacarealizarea de venituri s-a produs cu intreruperi, se vor cumula toate lunilelucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni. Calculul se face incepand cu luna anterioara nasterii copilului, in situatia in care inregistrati  venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

Buna ziua..in martie 2022 voi naste,intrebarea mea este urmatoarea:<br />Daca intru in concediu prenatal in luna ianuarie ,se va modifica calculul indemnizatiei pentru crestere copil?adica voi lua mai putin in conditiile in care voi avea 85% din brut?
Venituri salariale 27.07.2021 18:24:16
  • Calculator Venituri 30.07.2021 14:55:44

    Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 prevede faptul ca pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri activitati agricole, silvicultura si piscicultura.


    Asadar, pentru obtinerea indemnizatiei este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.


    Indemnizatia pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare datei nasterii copilului. Daca din calcul rezulta un cuantum mai mic de 1250 lei, se va acorda automat valoarea indemnizatiei de 1250 lei. Totodata, in calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului va fi inclus si cuantumul indemnizatiei de maternitate.


    Pentru mai multe detalii va recomand acest calculator: https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-indemnizatie-crestere-copil


    O zi frumoasa!

    Echipa calculatorvenituri.ro


Venituri salariale 25.07.2021 21:10:41
  • Calculator Venituri 26.07.2021 12:06:44

    Buna ziua,


    Conform reglementarilor Codului Fiscal, Legea nr.227/2015 cu modificarile si completarile ulterioare, persoana fizica nu datoreaza contributii sociale pentru veniturile din drepturi de autor daca:

    - realizeaza venituri din pensii;

    - realizeaza venituri din salarii;

    - sau veniturile sunt sub plafonul de cel putin 12 salarii minime pe an.


    Speram ca va sunt de folos informatiile primite.

    O zi frumoasa!

    Echipa calculatorvenituri.ro


Care este diferenta la indemnizatie intre a lucra permanent cele 24 luni anterior nasterii si a lucra 15 luni din cele 24, adica pe perioada sarcinii sa nu fiu angajata? <br />Pe acest site vad ca se face calculul cu veniturile din ultimele 12 luni anterior nasterii, si nu pe 12 luni oarecare din cele 24
Venituri salariale 15.08.2021 12:05:54
  • Calculator Venituri 16.08.2021 11:44:09

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentrucresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni dinultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie successive. Dacarealizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunilelucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

    • Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.
    • Calculul se va face de la cea mai apropiata luna de nasterea copilului si apoi lunile din urma pana la indeplinirea stagiului de cotizare de 12 luni.

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 11.08.2021 20:11:03
  • Calculator Venituri 16.08.2021 12:17:10

    Buna ziua,


    Concediul medical se calculeaza in functie de baza de calcul determinata ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 din care se  constituie stagiul de cotizare. Pornind de la baza de calcul se stabileste media zilnica prin impartirea bazei din ultimele 6 luni la numarul de zile de stagiu de cotizare.


    Speram ca va sunt de folos informatiile primite.


    Echipa calculatorvenituri.ro
Venituri salariale 11.08.2021 20:11:03
  • Calculator Venituri 16.08.2021 12:17:10

    Buna ziua,


    Concediul medical se calculeaza in functie de baza de calcul determinata ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 din care se  constituie stagiul de cotizare. Pornind de la baza de calcul se stabileste media zilnica prin impartirea bazei din ultimele 6 luni la numarul de zile de stagiu de cotizare.


    Speram ca va sunt de folos informatiile primite.


    Echipa calculatorvenituri.ro
Daca am minimul pe economie cati bani trebuie sa primesc de la stat.
Venituri salariale 11.08.2021 13:04:50
  • Calculator Venituri 11.08.2021 15:49:42

    Bunaziua,

    ConformOrdonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunarapentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel,pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 anianteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii siasimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri dindrepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole,silvicultura si piscicultura.

    Pentrua beneficia de indemnizatie in Romania, legislatia prevede faptul ca o perioadade dinaintea nasterii copilului trebuie lucrata in Romania. Se vor cumulaperioadele lucrate in alte state membre ale Uniunii Europene, SpatiuluiEconomic European sau Confederatiei Elvetiene cu perioada lucrata in Romaniainaintea nasterii copilului si se va deschide dreptul la concediul siindemnizatia lunara pentru cresterea copilului in Romania.

    Indemnizatiase calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupta bazei de calcul determinata camedia veniturilor nete lunare obtinute in ultimele 12 luni din ultimii 2 anianteriori datei nasterii copilului.

    Valoarea minima a indemnizatiei de crestere copil este 1250 lei.


    Puteti accesa sectiunea https://www.calculatorvenituri.ro/#calculator-indemnizatie-crestere-copil pentru a putea calcula suma exacta ce va revine.



    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.

    O zi placuta!


    Echipa calculatorvenituri.ro

La data de 15 martie 2020 am aflat ca se fac angajari la Carrefour din incinta mall-Targoviste. Datorita pandemiei sa amanat de pe 28 mai 2020 in iunie, apoi in iulie am fost anuntati ca persoanele cu dizabilitati vor fi angajate dupa ce se stabilesc lucrurile si astfel am fost angajat pe 2 Septem
Venituri salariale 06.08.2021 16:48:14
  • Calculator Venituri 11.08.2021 11:27:17

    Buna ziua,

    Suspendarea platii pensiei se poate face la cerere, imediat dupa angajare, situatie in care suspendarea platii se va face incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata cererea.



    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.



    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro
Buna ziua , am si eu o nelamurire ,am nascut pe 24.05.2021 si am intrat in concediu prenatal pe 25 Martie , si eu n-am primit banii nici pana in ziua de azi , angajatorul nu a fost de acord sa imi dea el lunar, si a zis sa astept pana imi da statul banii , si nici pana in ziua de azi nu am primit
Venituri salariale 05.08.2021 15:11:57
  • Calculator Venituri 11.08.2021 11:40:12

    Buna ziua,



    Angajatorul are obligatia sa plateasca concediul medical daca nu exista o situatie care potrivit dispozitiilor art.88 din Normele metodologice de aplicare a OUG 158/2005 sa constituie refuz justificat la plata.

    Situatiile care constituie refuzuri justificate la plata indemnizatiilor prevazute la art. 88 din Normele metodologice de aplicare a OUG 158/2005 sunt:

     a)nu se face dovada calitaţii de asigurat pentru concedii şi indemnizaţii de asigurarisociale de sanatate; 

    b)neindeplinirea stagiului complet de cotizare, cu excepţiile prevazute de lege;

     c)necompletarea tuturor rubricilor din certificatul de concediu medical de catremedicul care a eliberat/vizat respectivul certificat;

     d)neprezentarea certificatului de concediu medical in termenele prevazute de lege; 

    e)acordarea retroactiva a certificatelor de concediu medical in afara situaţiilorprevazute de lege; 

    f)certificate de concediu medical ce depaşesc duratele maxime prevazute deprezentele norme; 

    g)amanarea plaţii ca urmare a sesizarii comisiilor care efectueaza controlul, de  catreangajatorul care constata eliberari nejustificate de certificate de concedii medicale;

    Refuzul nejustificat de plata a indemnizatiei constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3500 lei  la 6000 lei in baza art. 47 si 48 din OUG nr.158/2005.


    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.

    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Daca am un cabinet individual si platesc impozit si cass,dar nu platesc la casa de pensii pot beneficia de indemnizatie crestere copil?multumesc
Venituri salariale 04.08.2021 08:29:05
  • Calculator Venituri 04.08.2021 15:22:38

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunarapentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca atidesfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nueste obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vorcumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12luni.

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

     Drept urmare nu trebuie sa platiti contributii sociale pentru a beneficia de concediu de cresterea copilului ci trebuie sa realizari venituri din activitati independente sau alte tipuri de venituri din cele enumerate mai sus timp de 12 luni in ultimii doi ani anteriori nasterii copilului.

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    O zi placuta! 

    Echipa calculatorvenituri.ro

     

Venituri salariale 01.08.2021 10:39:34
  • Calculator Venituri 04.08.2021 15:16:45

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunarapentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca atidesfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nueste obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vorcumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12luni.

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

     Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 01.08.2021 10:39:34
  • Calculator Venituri 04.08.2021 15:16:45

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunarapentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca atidesfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nueste obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vorcumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12luni.

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

     Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Avand in vedere iesirea Angliei din UE, as dori sa stiu, va rog, daca se mai iau in considerare veniturile din ultimele 12 luni daca acestea sunt castigate in Anglia. Va multumesc!
Venituri salariale 31.07.2021 01:27:13
  • Calculator Venituri 04.08.2021 15:14:44

    Buna ziua,

    O.U.G. nr. 111/2010 prevede ca in vederea acordariiindemnizatiei pentru cresterea copilului, persoanele care aurealizat activitati profesionale in statele membre ale UE sau in altestate care aplica prevederile Regulamentului nr. 883/2004 al şi aleRegulamentului nr. 987/2009 beneficiaza de totalizarea perioadelor deactivitate realizate in aceste state in condiţiile prevazute deacesta.

    Astfel, daca ati desfasurat activitati profesionale in altestate care aplica prevederile Regulamentului nr. 883/2004 al şi aleRegulamentului nr. 987/2009 si care puteti justifica acest lucru prin documentesuport, ati beneficia in Romania de totalizarea perioadelor de activitate inscopul de a obtine de indemnizatia de crestere a copilului.  Vetiputea indeplini astfel conditia referitoare la stagiul de cotizare.

    Cu titlu exemplificativ, printre documentele necesare s-arputea numara: contractul individual de munca tradus si legalizat atestand perioadade activitate, certificat emis de autoritati privind impozitului datorat siplatit in perioada de activitate de referinta etc.


    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Cat ar trebui sa iau salariul pe luna august fiind si perioada de concediu???
Venituri salariale 30.07.2021 15:47:37
  • Calculator Venituri 04.08.2021 15:11:23

    Buna ziua,


    Nu putem raspunde la intrebarea dumneavoastra pentru ca nu cunoastem valoarea salariului brut. Va recomandam sa accesati sectiunea calculator venituri pentru a calcula salariul net.


    O zi frumoasa!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 29.07.2021 21:27:28
  • Calculator Venituri 30.07.2021 14:00:32

    Buna ziua,


    Conform Normelor metodologice pentru aplicarea art. 76 din Codul fiscal, este prevazut la punctul 14 alin. (1) si (3) ca venitul brut lunar din salarii reprezinta totalitatea veniturilor realizate intr-o luna conform art.76 alin. (1)-(3) din Codul Fiscal,  de o persoana fizica, indiferent de denumirea acestora sau de forma sub care sunt acordate. Astfel, in scopul determinarii impozitului pe salarii, in venitul brut intra venitul din salarii, veniturile asimilate salariilor carora li se aplica aceleasi reguli de impunere si avantajele acordate de angajator, acestea incluzand si tichetele de masa.


    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!


    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro
Venituri salariale 29.07.2021 21:21:03
  • Calculator Venituri 30.07.2021 14:01:52

    Buna ziua,

    Pentru a verifica valoarea salariului brut pentru salariul net negociat puteti folosi calculator disponibil in site:


    https://www.calculatorvenituri.ro/veniturisalarii

Daca am PFA pe norma de venit cu norma de 35.000 lei pe an dar facturez mult mai mult, taxele pe care trebuie sa le platesc mi se calculeaza la norma indiferent de facturi? Cum pot afla mai exact taxele pentru PFA pe norma de venit? Vad in calculatorul dvs ca se mentioneaza "sistem real". Multumesc!
  • Calculator Venituri 30.07.2021 14:48:32

    Buna ziua,

    Va recomandam articolul: https://www.calculatorvenituri.ro/diferente-intre-pfa-in-sistem-real-si-pfa-cu-norma-de-venit pentru a vedea obligatiile fiscale ce va revin in situatia unui PFA cu norma de venit. 


    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

In Iulie 04.07.2021 am iesit din indemnizatie crestere copil, copilul facand 3 anisori, eu sunt insarcinata in 5 luni si nu lucrez, mai pot beneficia de indemnizatie crestere copil la urmatorul care este pe drum?
Venituri salariale 27.08.2021 17:04:54
  • Calculator Venituri 06.09.2021 10:57:32

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, in situatia in care persoana care a beneficiat de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului naste unul sau mai multi copii intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea copilului anterior, daca din calculul indemnizatiei prevazut la art. 2 alin. (2) din Ordonanta (85% din media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului) rezulta un cuantum mai mic decat cel al indemnizatiei primita pentru copilul anterior, se acorda acelasi cuantum al indemnizatiei primita anterior.

    Asadar, daca nasterea intervine intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru primul copil, veti putea beneficia de aceeasi indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil.

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro

salarii minime pe economie. In declaratia unica vor fi trecute si veniturile din drepturi autor, chiar daca ele se impoziteaza la sursa cu 10%? Si indiferent de valoarea lor?Pt chirie am depus DU.Nu e cazul de CAS si CASS.
Drepturi de autor 25.08.2021 12:58:23
  • Calculator Venituri 06.09.2021 17:10:51

    Buna ziua,


    Declaratia Unica se depune pentru urmatoarele categorii de venituri:

    • activitati independente
    • drepturi de proprietate intelectuala
    • cedarea folosintei bunurilor (chirii)
    • activitati agricole, silvicultura si piscicultura
    • transferul titlurilor de valoare si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si transferul aurului financiar
    • alte surse


    O zi frumoasa!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua! Sunt insarcinata in doua luni, lucrez in Italia, pe 30 septembrie 2021 mi se termina contractul, voi lucra apoi in Romania, dar doresc sa nasc in Italia si sa ma intorc in tara, pot beneficia de indemnizatie daca voi naste in strainatate?
Venituri salariale 27.08.2021 12:12:56
  • Calculator Venituri 06.09.2021 10:55:52

    Bunaziua,

    ConformOrdonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunarapentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel,pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 anianteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii siasimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri dindrepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole,silvicultura si piscicultura.

    Pentrua beneficia de indemnizatie in Romania, legislatia prevede faptul ca o perioadade dinaintea nasterii copilului trebuie lucrata in Romania. Se vor cumulaperioadele lucrate in alte state membre ale Uniunii Europene, SpatiuluiEconomic European sau Confederatiei Elvetiene cu perioada lucrata in Romaniainaintea nasterii copilului si se va deschide dreptul la concediul siindemnizatia lunara pentru cresterea copilului in Romania.

    Indemnizatiase calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupta bazei de calcul determinata camedia veniturilor nete lunare obtinute in ultimele 12 luni din ultimii 2 anianteriori datei nasterii copilului.


    O zi frumoasa!

    Echipa calculatorvenituri.ro
Am o intrebare ! Se poate ca sotul meu sa beneficieze de prenatal daca din August anul trecut a plecat in Spania apoi in Germania pana in prezent . Mentionez ca din Iulie anul trecut el nu a mai cotizat <br />nimic la asigurare . Dar pana sa plece a lucrat 3 ani la o firma si in astia 3 ani a cotizat !
Venituri salariale 26.08.2021 10:29:34
  • Calculator Venituri 06.09.2021 10:53:14

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei nr.111/2010 si Normelor, oricare dintre parintii firesti ai copilului/copiilor, denumiti persoane indreptatite, beneficiaza de indemnizatie lunara pentru cresterea copilului din Romania daca urmatoarele conditii sunt indeplinite cumulativ:

    a) in ultimii 2 ani anterior datei nasterii au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Cele 12 luni pot fi constituite integral si din perioade in care persoanele s-au aflat in situatii precum: au beneficiat de indemnizatie de somaj, au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, au beneficiat de concedii medicale, au beneficiat de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului, au insotit sotul/sotia trimis/trimisa in misiune permanenta in strainatate, au calitatea de doctorand in conditiile prevazute de lege etc.;

    b) sunt cetateni romani sau, dupa caz, straini or apatrizi;

    c) au domiciliul sau resedinta in Romania, conform legii;

    d) locuiesc in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.


    Speram ca va sunt de folos informatiile primite.


    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Pot ca persoana fizica sa inchei un contract de prestare servicii prin care sa ma oblig sa ma ocup de curatarea masinilor unei firme? <br />Ma refer daca aceasta activitate se poate incadra la cele ocazionale, si necalificate? Pt care sa platesc la anaf ca si pers fizica din prestare servicii ?<br />
Venituri salariale 23.08.2021 19:56:11
  • Calculator Venituri 24.08.2021 12:49:18

    Buna ziua,


    Daca aceasta activitate are doar caracter ocazional puteti incheia o conventie civila de prestari servicii pentru efectuarea de activitati cu caracter ocazional sau intamplator.

    Va recomandam articolul https://www.colorful.hr/conventia-civila-pentru-prestari-servicii-avantaje-mod-de-intocmire-si-cadru-legal/ pentru mai multe detalii legate de conventia civila si conditiile ce trebuiesc indeplinite.


    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

In anul 2019 am primit indemnizatie de crestere copil pentru ca eram studenta. In 2021 s-au implinit cei 2 ani si nici pana in prezent nu m-am angajat.Pot beneficia de ajutor indemnizatie daca nu am venituri in ultimile 24 de luni si nici nu mai sunt studenta?
Venituri salariale 21.08.2021 22:46:23
  • Calculator Venituri 23.08.2021 17:55:05

    Buna ziua,

    Conform OUG nr.111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de 12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei de nastere a  copilului. Astfel, pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii doi ani anteriori datei de nastere a copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    In situatia dumneavoastra nu puteti beneficia de indemnizatie de crestere copil daca nu ati realizat venituri in ultimii 2 ani anteriori nasterii copilului si nici nu mai sunteti studenta.


    O zi frumoasa!

    Echipa calculatorvenituri.ro
Concediu postnatal
Venituri salariale 19.08.2021 18:05:16
  • Calculator Venituri 20.08.2021 11:47:39

    Buna ziua,


    Sunteti in concediu medical sau ati depus dosarul pentru indemnizatia de crestere copil?


    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide