</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
5.104.237
Vezi in noua aplicatie de bugetare impactul somajului tehnic asupra costurilor salariale. Calculeaza acum scenariile simplu si rapid!
Vezi aici detalii
Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

Calculeaza veniturile din alte surse

Calculatorul pentru taxele datorate asupra veniturilor din alte surse te poate ajuta sa afli ce taxe datoreaza o persoana fizica neinregistrata fiscal ce obtine venituri din activitati independente cu caracter ocazional, in baza unui contract de prestari servicii. Pentru a afla care este suma reprezentand venitul net dupa retinerea la sursa a impozitului si, daca este cazul, contributia de asigurari sociale de sanatate, poti efectua calculatii ipotetice. Poti afla care venituri intra in sfera veniturilor din alte surse din articolul 114 din Codul Fiscal.

Noutati legislative in perioada COVID-19

&Icirc;n data de 05 martie 2024, a fost publicată &icirc;n Monitorul Oficial Partea I nr...
&Icirc;n data de 01 martie 2024, a fost publicată &icirc;n Monitorul Oficial Partea I nr. 171, Hotăr&acirc;rea nr. 18...
Conform comunicatului de presă emis de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, &icirc;ncep&acirc;nd cu data de 01...

Zile libere acordate bugetarilor in anul 2024

by Cristina Tanase, 04 ian 2024
Hotăr&acirc;rea nr. 1307/2023 privind stabilirea zilelor lucrătoare pentru care se acordă zile libere, zile care prec...
&Icirc;n data de 02 februarie 2024, a fost publicat &icirc;n Monitorul Oficial Partea I ...

Articole in perioada COVID-19

Articole in perioada COVID-19

O tema des vehiculata in 2021, care da fiori angajatilor din IT, cercetare sau construct...
Situatia medicala pe care o traversam cu totii, din cauza raspandirii la nivel global a ...
Conventia civila reprezinta un contract civil de prestari servicii ocazionale sau intamp...

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
Daca s-a inchiriat (de catre o PF) un imobil unei PF cu destinatia de locuinta si acum persoana fizica (chiriasul) doreste sa-si infiinteze un PFA cu sediul social (sau punct de lucru) in apartamentul inchiriat, ce ar trebui facut dpdv acte (ca proprietar) si daca sunt extra taxe ca proprietar. TY
  • Calculator Venituri 25.01.2024 13:31:53

    Buna ziua,

    Pentru infiintarea PFA cu sediul social in apartamentul inchiriat este necesar ca la cererea de inregistrare de la Registrul Comertului sa atasati si contractul de inchiriere inregistrat la ANAF, in cazul proprietarului/locatorului persoana fizica, in copie legalizata, precum si avizul/acceptul vecinilor pentru schimbarea destinatiei imobilelor de locuinte.

    In ceea ce priveste taxele pe care le plateste proprietarul, acesta trebuie sa plateasca impozitul pe cladire, iar in situatia in care la sediul social se desfasoara activitate economica, impozitul se va calcula diferit fata de cel pentru imobil rezidential.


    O zi frumoasa,

    Echipa calculatorvenituri.ro

Incepand cu luna iunie am intrat in concediu de risc maternal,(5743 venit brut pe fluturas) in luna octombrie am intrat in co prenatal insa am luat aceeasi suma ca si pana acum, salariul net luna octombrie 3332lei, 22 zile de concediu prenatal.
Venituri salariale 15.11.2023 15:20:32
  • Calculator Venituri 28.12.2023 12:00:14

    Buna ziua,


    Pentru calculul indemnizatiei trebuie avute in vedere veniturile nete din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Din informatiile oferite nu putem face acest calcul.


    O zi frumoasa,

    Echipa calculatorvenituri.ro
Salariu brut 5300 lei, spor de weekend 1% si 8 zile de weekend lucrate cu program de 8 ore.
Venituri salariale 22.10.2023 14:30:04
  • Calculator Venituri 14.11.2023 11:51:37

    Buna ziua,

    Pentru calculul sporului de weekend este necesar sa cunoastem reglementarile contractului individual de munca sau ale regulamentului intern al societatii.  

    Sporul de weekend poate fi de 1% din valoarea salariului de baza, ceea ce inseamna ca nu se va calcula in functie de numarul de zile lucrate in weekend, ci va fi doar echivalentul acestui procent adaugat la salariul, 53 de lei, sau daca sporul de weekend se calculeaza in functie de zilele pe care le-ati lucrat in weekend, atunci va trebui sa fie specificat in contractul individual de munca sau in regulamentul intern al societatii.

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.

    O zi frumoasa,

    Echipa calculatorvenituri.ro
Buna seara!Sotia mea urmeaza sa nasca in luna aprilie anul acesta.Eu am un PFA.Si urmeaza sa intru eu in CCC.Anul trecut am obtinut venituri de aproximativ 27000 ron minus 3000 cheltuieli adica 24000 ron <br />net.Anul acesta estimez venit 24000 ron net pana la 1 mai.ce indemnizatie credeti ca as lua?
Venituri salariale 09.02.2022 20:07:45
  • Calculator Venituri 11.02.2022 13:29:53

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

     

    Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunarapentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca atidesfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nueste obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vorcumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12luni.

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.


    Puteti accesa calculatorul pentru concediu de crestere copil pentru a calcula indemnizatia. 

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!


    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Eu, am asa Venit net inainte de impozit, apoi Salariu net din care se scade o facilitate oferita de angajator prin platforma Benefit (e un venit suplimentar salariului brut de incadrare, marcat ca Retinere Avantaj in Natura) si apoi am un Rest de plata salariu, acesta fiind de fapt cel incasat.
Concedii 20.10.2023 20:10:34
  • Calculator Venituri 14.11.2023 11:45:39

    Buna ziua,


    Conform OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activitaţi independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitaţi agricole, silvicultura şi piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile şi completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru creşterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunara.

    Cuantumul indemnizaţiei lunare  este de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului. Cuantumul minim al indemnizaţiei lunare nu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinţa, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depaşi valoarea de 8.500 lei.

    Astfel se vor lua in calcul veniturile nete obtinute din salarii si asimilate salariilor  cum sunt tichetele de masa, voucherele de vacanta.


    Speram ca va sunt de folos informatiile oferite!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Concedii 10.10.2023 10:39:17
  • Calculator Venituri 10.10.2023 12:23:27

    Buna ziua,

    Da, din indemnizatia de maternitate se retine contributia de asigurari sociale (CAS) in procent de 25%.
In luna septembrie 2023 am fost in concediu de odihna 11 zile. Dupa am intrat in prenatal 4 zile. Salar brut pe luna septembrie 6630. Ce salar ar trebui sa primesc
Venituri salariale 06.10.2023 18:23:02
  • Calculator Venituri 10.10.2023 12:20:22

    Buna ziua,


    Conform reglementarilor Codului Muncii, art. 150, pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.

    Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu. Concediul prenatal (de sarcina si lauzie) reprezinta 85% din media veniturilor brute pe ultimele 6 luni. 

    Astfel pentru a va comunica ce salariu net urmeaza sa incasati pentru luna septembrie nu sunt suficiente informatiile oferite.

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.

    Echipa calculatorvenituri.ro


Venituri salariale 21.09.2023 13:28:51
  • Calculator Venituri 21.09.2023 14:07:21

    Buna ziua,


    Impozitul pe venit este 10% din venitul net incasat, deci din punct de vedere al impozitului pe venit nu se modifica, daca va creste salariul minim pe economie, in schimb se va modifica nivelul la care se plateste CAS si CASS in functie de veniturile realizate.  Daca salariul minim brut garantat in plata va creste la 3300 lei, se va modifica si baza de calcul si nivelul minim pentru care se platesc aceste contributii.
Daca obtin venituri din strainatate sursa fiind din livestreaming,depasesc plafonul de 24 salari minime ,sunt obligat sa platesc doar CASS de 7200lei? Plus 10% din venit.Multumesc!
Venituri salariale 21.09.2023 12:00:36
  • Calculator Venituri 21.09.2023 14:57:24

    Buna ziua,



    Taxele pe care le aveti de achitat pentru veniturile din activitati independenteatat din Romania cat si din afara Romaniei in situatia in care se depaseste plafonul de 24 de salarii minime:

    Impozit pe venit 10% din venitul net obtinut

    CAS =18.000lei(3000lei*24SMB*25%)pentru un venit ales mai mare sau egal cu 72.000lei

    CASS = 7.200lei(3000lei*24 SMB*10 %)pentru un venit mai mare de 72.000lei

Venituri salariale 29.08.2023 10:43:53
  • Calculator Venituri 29.08.2023 12:21:33

    Buna ziua,

    Conform art. 2 din OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru crestere copiilor

    (1) Persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activitaţi independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitaţi agricole, silvicultura şi piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile şi completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru creşterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunara.

    (2) Cuantumul indemnizaţiei lunare prevazute la alin. (1) este de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului. Cuantumul minim al indemnizaţiei lunare nu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinţa, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depaşi valoarea de 8.500 lei.

    Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.  Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    O zi frumoasa!

    Echipa calculatorvenituri.ro
Nu e vorba de concediul / indemnizatia de crestere a copilului, ci de cele 126 / 42 de zile pre si post nastere. multumesc!
Drepturi de autor 19.09.2023 11:03:31
    Cum imi pot calcula salariu daca sunt in concediu risc cu sarcina ?
    Venituri salariale 09.05.2023 17:03:39
    • Calculator Venituri 10.05.2023 13:37:38

      Buna ziua,

      Durata totala a concediului de risc maternal este de 120 de zile calendaristice, iar cuantumul brut al acesteia reprezinta 75% din baza de calcul. Baza de calcul se determina ca media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia asiguratori pentru munca. 

      Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.

      O zi placuta!

      Echipa calculatorvenituri.ro
    Buna ziua, daca am platit la CAS 360 lei/luna din noiembrie 2022 si intru in concediu de maternitate pe 1 Mai 2023 modalitatea de calcul a indemnizatiei de maternitate este cea data in OUG 10/2023 (3 salarii) sau pana la limita de 12 salarii de baza, cum era pe vechiul sistem de calcul ? Multumesc
    Venituri salariale 10.04.2023 09:41:00
    • Calculator Venituri 10.05.2023 13:43:46

      Buna ziua,

      Noile prevederi ale OUG nr.10/2023, nu se vor aplica pentru indemnizatiile ce sunt in plata pana la 01 iunie 2023.


      O zi frumoasa!

      Echipa calculatorvenituri.ro
    Buna ziua! 3660 RON net in constructii corect acordat conform brut in 2023? Cat ar trebui sa fie brutul pentru 3660 RON net? Din brut de exemplu 4600 RON, mi s-a facut calculul cu 0,21 (21%) * 4600 = 966 RON , deci 4600 RON-966 RON=3634 RON, atat se opreste din brut in constructii in 2023?
    Venituri salariale 14.03.2023 15:27:43
    • Calculator Venituri 15.03.2023 16:01:09

      Buna ziua,

      Puteti face calculul si in calculatorul disponibil pe site-ul nostru, asa cum vedeti in atasament:
    Cum se calculeaza indemnizatia in cazul in care doar primele 12 luni din ultimele 24 au fost lucrate?Ipotetic, nasc in 01.01.2023, in 2022 nu am lucrat deloc, in 2021 am lucrat tot anul. Indemnizatia va fi media caror luni? Ultimele 12 calendaristic sau cele cu venit? Multumesc!
    Venituri salariale 03.03.2023 10:26:35
    • Calculator Venituri 03.03.2023 16:25:39

      Buna ziua,

      Conform art 2 din OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatialunara pentru cresterea copiilor:

      Art. 2 (1) Persoanelecare, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp decel putin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri dinactivitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala,venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuseimpozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarileulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza deconcediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.

      (2) Cuantumulindemnizatiei lunare prevazute la alin.(1) estede 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2ani anteriori datei nasterii copilului. Cuantumul minim al indemnizatiei lunarenu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient demultiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta, iarcuantumul maxim al acesteia nu poate depasi valoarea de 8.500 lei.

      Asadar, pentru a obtineconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului trebuie saindepliniti stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori dateinasterii copilului.  Nu este obligatoriuca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie succesive dacarealizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunilelucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

      Indemnizatia lunara pentrucresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei decalcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in cele 12 lunide stagiu de cotizare.

      Speram ca va sunt de folosinformatiile transmise!

      O zi placuta!

      Echipa calculatorvenituri.ro

    Buna ziua. As dori sa ma ajutati , va rog din suflet, cu procedeul exact in care se calculeaza avansul (net) pe luna Ianurie a.c. Sunt proaspat angajata (incepand cu 9 ianuarie a.c.), pe un program de 8 h/zi, 5 zile/sapt si am salariul brut de 11967 Ron.
    Venituri salariale 25.01.2023 16:02:56
    • Calculator Venituri 09.02.2023 11:59:34

      Buna ziua,


      Calculul se face in functie de cum ati agreat in contractul individual de munca, de data platii, raportat la numarul de zile lucrat din luna respectiva. Trebuie sa vedeti care este suma ce reveni pentru o zi de lucru daca ati fi lucrat toata luna, dupa care se calculeaza raportat la numarul de zile lucrate efectiv.


      Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

      O zi placuta!

      Echipa calculatorvenituri.ro
    Buna ziua!<br />Va rog, sa-mi spuneti , conform OUG 17/2022 este obligatorie suspendarea CIM in cazul concediului paternal si cum se calculeaza indemnizatia ?
    Venituri salariale 19.10.2022 16:28:12
    • Calculator Venituri 20.10.2022 11:39:33

      Buna ziua,

      Conformprevederilor art. 51 alin. (1) lit.c) din Legea 53/2003 – Codulmuncii, contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativasalariatului pe perioada efectuarii concediului paternal.

      In aceasta situatie,salariatul trebuie sa depuna o cerere in care sa precizeze perioada de timp incare doreste sa efectueze concediul paternal si in consecinta sa fie suspendatcontractul individual de munca

      Pe perioada concediului paternal, tatal beneficiaza de o indemnizaţie egala cu salariul corespunzator perioadei respective. 


      O zi frumoasa!

      Echipa calculatorvenituri.ro
    Venituri salariale 28.07.2022 07:37:25
    • Calculator Venituri 20.10.2022 11:42:31

      Buna ziua,


      Conform art 2 alin (2) din OUG nr.111/2010:

      (2) Cuantumul indemnizaţiei lunare prevazute la alin. (1) este de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului. Cuantumul minim al indemnizaţiei lunare nu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinţa, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depaşi valoarea de 8.500 lei.

      Astfel, trebuie sa faceti media veniturilor nete (fara taxe) pentru ultimele 12 luni anterior nasterii copilului.

      O zi frumoasa!

      Echipa calculatorvenituri.ro
    Am inceput serviciul in luna aprilie 2022 dupa crestere copil.<br />In luna iulie am ramas insarcinata cu cel de al 2 lea si urmeaza sa nasc in luna martie cand eu voi avea 11luni lucrate si o luna este cu indem. de la primul copil. Cum se calculeaza indemnizatia aceasta?
    Venituri salariale 27.07.2022 09:01:56
    • Calculator Venituri 27.07.2022 15:46:11

      Buna ziua,


      Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, in situatia in care persoana care a beneficiat de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului naste unul sau mai multi copii intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea copilului anterior, daca din calculul indemnizatiei prevazut la art. 2 alin. (2) din Ordonanta (85% din media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului) rezulta un cuantum mai mic decat cel al indemnizatiei primita pentru copilul anterior, se acorda acelasi cuantum al indemnizatiei primita anterior.

      Asadar, daca nasterea intervine intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru primul copil, veti putea beneficia de aceeasi indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil.

      Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

      O zi frumoasa in continuare!

      Echipa calculatorvenituri.ro

    Buna ziua!dupa cat timp de la semnarea contractului de munca mi se poate elibera adeverinta de venit?va multumesc anticipat
    Venituri salariale 09.05.2022 12:47:56
    • Calculator Venituri 08.06.2022 11:04:34 Buna ziua, dupa prima luna de activitate, trebuie sa aveti venituri declarate, venituri ce se declara in data de 25 ale lunii urmatoare.
    Buna, am deschis PFA in luna Mai 2021 si nu stiu pana cand se completeaza DU, daca o completez+depun pana in luna Mai 2022 trebuie sa trec veniturile realizate si de pe lunile din 2022 sau doar pana in 31 dec 2021?
    Venituri salariale 05.04.2022 09:37:26
    • Calculator Venituri 15.04.2022 14:52:54

      Buna ziua,


      Declaratia unica pentru anul 2021 are termen de depunere 25 mai. Pentru veniturile pe care le-ati incasat sau urmeaza sa le incasati puteti sa faceti declaratie estimativa, iar declaratia finala anul viitor.



      Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.


      O zi placuta!

      Echipa calculatorvenituri.ro

    Sunt medic stomatolog si am atat salariu de la stat cat si venituri din prestari servicii stomatologice de la Pfa. Multumesc!
    Venituri salariale 23.03.2022 06:53:25
    • Calculator Venituri 25.03.2022 11:59:17

      Buna ziua,

      Conform OUG nr.111/2010, persoanele fizice care, in ultimii 2 doi ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri impozabile, in sensul impozitului pe venit (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura) beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara. 

      Indemnizatia se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca medie a veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii doia ani anteriori nasterii copilului.

    Buna ziua,<br /><br />Sotia beneficiaza in prezent de prelungirea concediului pentru cresterea copilului cu handicap. Copilul va implini 3 ani in Ianuarie 2023 iar certificatul de handicap expira in Octombrie 2023.<br />Mai poate beneficia de vreun tip de indemnizatie/concediu dupa Ianuarie 2023? <br />Multumesc.
    Concedii 21.02.2022 15:10:09
    • Calculator Venituri 23.02.2022 15:59:12

      Buna ziua,


      Altedrepturi prevazute OUG nr.111/2010 pentru copilul cu handicap grav sau accentuat sunturmatoarele:

       

      -Indemnizatiepentru ingrijirea copilului incadrat in grad de handicap cu varstacuprinsa intre 3-7 ani - 1250 lei/luna;

      -Indemnizatiecompensatorie pentru persoanele care au in intretinere un copil cudizabilitate (grav sau accentuat) pana la varsta de 18 ani si opteaza pentruprogram redus de lucru la 4 ore, conf. art.32 alin (1) lit.a) din OUGnr.111/2010 - 625 lei/luna;

      -Sprijinlunar acordat persoanei cu handicap grav sau accentuat care nu realizeazaalte venituri in afara beneficiilor de asistenta sociala destinate persoanelorcu handicap, pentru copilul cu varsta cuprinsa intre 0 si 3 ani - 563lei/luna;

      -Sprijinlunar acordat persoanei cu handicap grav sau accentuat care nu realizeazaalte venituri in afara beneficiilor de asistenta sociala destinate persoanelorcu handicap, pentru copilul cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani - 438lei/luna;

      -Sprijinlunar acordat persoanei care nu indeplineste conditiile prevazute de legepentru acordarea concediului pentru crestere copil, pana la implinirea de catrecopilul cu handicap a  varstei de 3 ani - 438 lei/luna;

      -Sprijinlunar acordat persoanei care nu indeplineste conditiile prevazute de legepentru acordarea concediului, pentru copilul cu handicap, cu varsta cuprinsaintre 3 si 7 ani - 188 lei/luna;

      -Sprijinlunar pentru persoana cu handicap grav sau accentuat, care nu indeplinesteconditiile prevazute de lege, pentru acordarea concediului pentru crestereacopilului si care are in intretinere un copil pana la 2 ani - 563lei/luna;

      -Sprijinlunar pentru persoana cu handicap grav sau accentuat, care nu indeplinesteconditiile prevazute de lege, pentru  acordarea concediului pentrucresterea copilului si care are in intretinere un copil cu varsta cuprinsaintre 2 si 7 ani - 188 lei/luna.

       Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!


      O zi frumoasa!

      Echipa calculatorvenituri.ro
    Buna ziua. <br />Angajarea cu conract de colaborare prestari servicii a unei persoane fizice ca manager de transport ce taxe implica ?La ANAF se depune declaratia 020. Multumesc anticipat
    Venituri independente 15.06.2022 11:27:04
      Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
      Inchide