</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata aplicabil din 1 ianuarie 2019

by Mihaela Colesnic, 07 ian 2019 Venituri salariale / Legislatia muncii
Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata aplicabil din 1 ianuarie 2019

In Monitorul Oficial nr. 1045 din 10.12.2018 a fost publicata Hotararea 937/2018 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Astfel, incepand cu 1 ianuarie 2019, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, se stabileste in bani, fara a include sporuri si alte adaosuri, la suma de 2.080 lei lunar (aferent unui salariu net de 1.263 lei), pentru un program normal de lucru in medie de 167,333 ore pe luna, reprezentand 12,43 lei/ora.

Salariul minim 2080

Cu titlu de exceptie, pentru personalul incadrat pe functii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime in munca de cel puţin un an in domeniul studiilor superioare, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, fara a include sporuri si alte adaosuri, se majoreaza de la 2.080 lei la 2.350 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167,333 ore în medie pe luna, reprezentand 14,044 lei/ora. Salariul net aferent va fi de 1.413 lei, conform calculului de mai jos.

Salariul minim 2350

In plus, toate drepturile si obligatiile stabilite potrivit legii (cum ar fi contributia pentru fondul de handicap, plafonul maxim al bazei de calcul pentru indemnizatiile de concediu medical, etc.) se determina prin raportare la nivelul de 2.080 lei al salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Important de mentionat este ca odata cu publicarea Ordonantei de Urgenta 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene, contributiile sociale obligatorii (pensie si sanatate) nu vor putea fi sub nivelul contributiilor aplicate la salariul minim brut pe tara pentru categoria de persoane pentru care se datoreaza contributia. Astfel, daca unui salariat i se cuvine salariul minim de 2.350 lei, iar intr-o luna obtine venituri sub nivelul salariului minim, contributiile de asigurari sociale si de asigurari sociale de sanatate vor fi calculate la valoarea de 2.350 lei.

Atragem atentia insa ca actele aditionale la contractele individuale de munca vor trebui intocmite anterior producerii modificarii (pana la 31 decembrie 2018), conform art. 17 alin. 5 din Codul Muncii, iar inregistrarea efectiva a modificarilor salariale in REVISAL se poate face in 20 de zile de la data producerii modificarii.

Ordonanta 114/2018 aduce modificari speciale si pentru domeniul constructiilor. Acestea pot fi vizualizate aici.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

 • greenwood GRACE 30 dec 2018

  Viata fara probleme nu are probleme fara solutii. Sunt cu adevarat multumit de acest serviciu al acestei vrajitoare puternice. Dr.JUNGUNU, daca treceti printr-un fel de atac spiritual sau suferinta sau doriti sa va recuperati fostul sot sau sotie? Dr.JUNGUNU THE GREAT este un medic traditional pe baza de plante si spirituale care va poate ajuta. (drjungunusolutionspell@gmail.com) * Daca vrei un copil.

  * Ajutati-i pe oameni sa scape din inchisoare

  * Vrajile rau ochi

  * Daca iti place sa fii sirena

    * Daca aveti nevoie de ajutor financiar.

  * Charm sa te iubesc.

  * PROPHECY CHARM. Contactati-l oriunde in lume prin adresa EMAIL: drjungunusolutionspell@gmail.com. Este cel mai bun pitcher al lumii.

 • Alejandro Martinez 27 sept 2019

  Ce lucrare miraculoasa a Domnului Zakuza. Am citit un articol despre munca sa si a fost atat de uimitor pentru lucrurile pe care le face este minunat si excelent. Aveam nevoie de ajutor pentru a-mi reveni fosta sotie si am vazut recenzii minunate despre Lord Zakuza si am luat legatura cu el, indiferent de faptul ca nu am vrut sa spun ca am crezut in el si mi-a spus ca ajutarea oamenilor il face fericit. Iti vine sa crezi? Am fost atat de scutit de trauma mea emotionala dupa ce am vorbit cu el si mi-a spus ca va pregati o vraja de dragoste pentru mine, care o va readuce pe fosta mea sotie in termen de 24 de ore. Nu am putut intelege cum o face, dar m-a asigurat ca fosta mea sotie va reveni la mine si despre care, dupa ce i-a urmat instructiunile, el a pregatit vraja de dragoste si fosta mea sotie a revenit la mine in 24 de ore. Am fost atat de fericita si astazi, fosta mea sotie si cu mine avem parte de cel mai bun moment. Nu stiu prin ce treci azi, dar te pot asigura si ca Lord Zakuza te poate ajuta. Doar clientii seriosi care au nevoie de ajutorul lui pot sa-i trimita un mesaj pe linia sa WhatsApp prin +17405739483 pentru raspuns imediat sau sa-i trimita un e-mail prin: doctorzakuzaspelltemple@hotmail.com


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide