</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
3.800.029
Declaratii descarcate:
813
Vezi in noua aplicatie de bugetare impactul somajului tehnic asupra costurilor salariale. Calculeaza acum scenariile simplu si rapid!
Vezi aici detalii
Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

Calculator concediu copil

Indemnizatia de crestere a copilului reprezinta o indemnizatie sociala si singura sursa de venit a parintelui care ramane acasa pentru a isi creste copilul pana la varsta de doi ani. Daca acesta are un handicap, parintele poate beneficia de indemnizatie pana cand copilul ajunge la varsta de trei ani. Sumele sunt platite exclusive de catre statul roman, iar in aceasta perioada salariatul are contractul individual de munca suspendat.

Ordonanta nr. 111/2010 este actul normativ care reglementeaza concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor. Ordonanta a fost actualizata in 2018 si prevede faptul ca indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni consecutiv din ultimii 2 ani anterior datei nasterii copilului.

De la 1 ianuarie 2018, indemnizatia lunara are o limita minima de 1.250 de lei iar limita maxima de 8.500 de lei. Anul trecut indemnizatia minima se calcula raportat la salariul minim, acum insa, indemnizatia minima se raporteaza la valoarea indicelui social de referinta, care este de 500 de lei.

Foloseste calculatorul pentru a afla exact valoarea indemnizatiei pe care o vei primi de la stat! Tot ce trebuie sa faci este sa introduci salariul net incasat in ultimele 12 luni de la angajatorul tau.

Indemnizatiile pentru cresterea copilului se acorda persoanelor care in ultimele 24 de luni anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni consecutiv venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit Codului Fiscal si care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului.

Cele 12 luni pot fi constituite si din perioade asimilate in care persoana indreptatita:si-a insotit sotul in misiune permanenta in strainatate;

 • a beneficiat de indemnizatie de somaj;
 • a beneficiat de concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate;
 • a realizat perioade asimilate stagiului de cotizare in sistemul public de pensii;
 • a beneficiat de indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2/3 ani;
 • a beneficiat de pensie de invaliditate;
 • a beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare/perfectionare profesionala din initiative/cu acordul angajatorului;
 • a urmat sau urmeaza cursurile de zi ale invatamantului universitar postuniversitar sau liceal organizat potrivit legii;
 • se afla in perioada de 60 zile de la absolvirea cursurilor de zi a invatamantului universitar cu examen de diploma/licenta.
 • pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul cuvenit in luna respectiva.

De asemenea, beneficiaza de indemnizatie si persoana care:

 • a adoptat copilul
 • care are copilul in plasament sau plasament in regim de urgenta
 • care a fost numit tutore

In aceasta situatie, se va avea in vedere indeplinirea conditiilor timp de 12 luni anterior adoptiei, plasamentului sau tutelei, respectiv.

Daca ati beneficiat de indemnizatie de somaj tehnic in perioada starii de urgenta sau a starii de alerta, in baza de calcul al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se vor include sumele încasate de persoana îndreptatita, calculate potrivit legii de catre platitorul acestora, aferente perioadei in care ati avut contractul de munca suspendat.

In consecinta, pentru luna/lunile in care angajatorul a decis intreruperea temporara a activitatii (somaj tehnic) veti introduce in calculatorul indemnizatiei pentru cresterea copilului suma neta efectiv incasata cu titlu de indemnizatie de somaj tehnic. 

Vezi in acest articol mai multe detalii despre dosarul ce se depune la Agentia de Prestatii Sociale in vederea acordarii indemnizatiei.

Noutati legislative in perioada COVID-19

Articole in perioada COVID-19

Articole in perioada COVID-19

Contractul colectiv de munca este o conventie incheiata intre angajator si salariati pri...

Pensia de urmas: beneficiari, cuantum, acte necesare

by Mihaela Colesnic, 09 sept 2020
Pensia de urmas poate fi acordata copiilor sau sotului supravietuitor, daca sustinatorul...
Concediul si indemnizatia de crestere a copilului se acorda parintilor firesti, parintil...

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
Buna ziua, copilul meu a implinit 2 ani pe data de 11.07.2020 si am prelungit cu inca 6 luni ccc din cauza unor probleme medicale, daca as vrea sa ma angajez la un alt loc de munca as beneficia de stimulent? Si pe ce data ar trebui sa incep?
Venituri salariale 9/24/2020 11:13:14 AM
  Persoana are salariile peste 30.000 lei la ambele firme. Doresc sa stiu daca beneficiaza ptr. fiecare ctr. in parte de facilitatile OUG 114/201/ si OUG 43/2019 sau exista restrictii in acest sens?
  Venituri salariale 9/23/2020 11:59:13 AM
   Momentan sunt in concediu creste copil pana in Octombrie.urmeaza ca in martie 2021 sa nasc bebe2. Daca beneficiez de concediu medical/risc, imi va afecta acest concediu calculul ptr indemnizatie bebe2?pentru bebe1 primesc o suma decenta,intrucat am avut o perioada muncita in strainatate
   Venituri salariale 9/23/2020 11:27:18 AM
    Buna ziua,am o nelamurire legata de taxele pentru PFA(infiintat in sept2020).Daca eu pentru urmatoarele 3 luni trebuie sa incasez net 2100 lei/luna, cat ar trebui sa facturez mai departe pentru a include toate taxele catre stat. Sunt obligata sa platesc si CAS si CASS daca nu depasesc plafonul?Multu
     Lucrez 15 zile pe luna ( zi/noapte) a cate 12 ore tura, am avut CM 10 zile, iar cand m-am intors la munca am aflat ca am de recuperat nu stiu exact cate ore, deoarece din cate am inteles CM se calculeaza 8 ore pe zi si weekend-ul nu se plateste.
     Venituri salariale 9/22/2020 2:09:48 AM
      Buna ziua, pentru a beneficia de stimulent este nesecat sa ma intorc la locul de munca dinaintea CCC? Sau imi pot da demisia si sa ma angajez in alta parte?
      Venituri salariale 9/18/2020 11:20:29 AM
       Va rog sa ma lamuriti in legatura cu aplicarea reducerii timpului de munca trebuie indeplinita si conditia - angajatii au avut o durata a suspendarii a contractului individual de munca de minimum 15 zile in perioada starii de urgenţa sau de alerta şi au beneficiat de indemnizatia de somaj tehnic?<br />
       COVID-19 9/18/2020 9:45:36 AM
        Buna, daca am 1 contract de munca part time 2 ore in care castig 7000 lei net si unul de 8 ore in care castig 8000 lei , la final se face media ambelor salarii si mi se dau 85 la suta la indemnizatie nu ?
        Venituri salariale 9/17/2020 10:01:09 PM
         Venituri salariale 9/16/2020 8:48:44 AM
         • CRISTIANA GHITA 9/16/2020 3:00:11 PM

          Ok.Perfect!

          Asa vad si eu lucrurile...dar sunt si alte interpretari!

          Sper ca Ministerul Muncii si cel al Educatiei sa dea totusi un comunicat clar in aceasta privinta. Sunt ANOFM-uri in tara care nu spun acelasi lucru...

          Multumesc.


         Am depus actele pentru stimulent in data de 7 septembrie 2020 in ce luna voi primi bani
         Venituri salariale 9/16/2020 1:40:01 PM
          Buna ziua. Sunt medic si am PFI. Daca vreau sa achizitionez o masina pe PFI in valoarea aprox de 15000 eu cu modalitatea de plata de leasing financiar pe trei ani pot sa deduc integral valoarea lunara a leasingului?
          • Ionut Filip 9/16/2020 2:43:24 PM

           Conform art 68 (7) lit. K  din Codul Fiscal, sunt cheltuieli nedeductibile:

           „50%din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv in scopul desfasurarii activitatii si a caror masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si nu au mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietate sau in folosinta. Aceste cheltuieli sunt integral deductibile pentru situatiile in care vehiculele respective se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii:

           1.vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgenta, servicii de paza si protectie si servicii de curierat;

           2.vehiculele utilizate de agentii de vanzari si de achizitii;

           3. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;

           4.vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru inchirierea catre alte persoane sau pentru instruire de catre scolile de soferi;

           5.vehiculele utilizate ca marfuri in scop comercial.

           Cheltuielile care intra sub incidenta acestor prevederi nu includ cheltuielile privind amortizarea.

            

           Intelegem astfel ca sunt deductibile in proportie de 100% cheltuielile aferente vehiculelor utilizate exclusiv in scopul desfasurarii activitatii  si cele care fac parte din categoriile enumerate la punctele 1-5. Daca vehiculul nu este utilizat exclusiv in scopul desfasurarii activitatii, se va aplica art. 68(7) lit k si cheltuielile vor fi nedeductibile in proportie de 50%.

            
          Daca am iesit din concediul de crestere copil si am intrat inconcediu medical platit 75%, la calcularea acestuia se mai scade CAS sau altceva? Cat reprezinta CAS ? Are vreun plafon maxim?
          Venituri salariale 9/11/2020 1:30:56 PM
          • Cosmina Rosca 9/16/2020 4:08:31 PM

           Situatia este urmatoarea: am reinceput munca pe 27 august dupa ce am iesit din concediul de crestere cu primul copil. Fiind insarcinata cu al doilea copil, medicul ginecolog mi-a dat un concediu medical chiar din prima zi de munca (27 august) avand codul 01 - boala obisnuita (diagnostic 745). Pe 10 septembrie am luat salariul pe zilele de medical din august si acesta s-a calculat ca 75% din media veniturilor pe ultimele 6 luni (in cazul meu, baza de calcul a concediului medical a fost reprezentata de indemnizatia de crestere a copilului, fara a avea un venit brut sau net). Deci practic veniturile din indemnizatia pe care am avut-o in ultimele 6 luni cu primul copil s-au luat ca fiind venituri brute, s-a facut 75% din medie iar din restul s-a mai scazut si 25% CAS. Astfel, am urmatoarele intrebari:

           1. Trebuia intr-adevar sa se retina 25% CAS avand in vedere ca baza de calcul a concediului medical nu a fost reprezentata de venituri brute din salarii ci de indemnizatia ccc?

           2. La concediile prenatal si postnatal de 126 de zile platit 85% se va retine tot 25% CAS? Sau va exista un plafon maxim? (Intreb acest lucru deoarece in 2018 cand am fost in prenatal si postnatal cu primul copil, CAS-ul a fost plafonat la 115 Ron pe fiecare din aceste luni de pre si post natal). Se va plafona la fel si acum?           Daca am iesit din concediul de crestere copil si am intrat inconcediu medical platit 75%, la calcularea acestuia se mai scade CAS sau altceva? Cat reprezinta CAS ? Are vreun plafon maxim?
          Venituri salariale 9/11/2020 1:30:56 PM
          • Cosmina Rosca 9/16/2020 4:08:31 PM

           Situatia este urmatoarea: am reinceput munca pe 27 august dupa ce am iesit din concediul de crestere cu primul copil. Fiind insarcinata cu al doilea copil, medicul ginecolog mi-a dat un concediu medical chiar din prima zi de munca (27 august) avand codul 01 - boala obisnuita (diagnostic 745). Pe 10 septembrie am luat salariul pe zilele de medical din august si acesta s-a calculat ca 75% din media veniturilor pe ultimele 6 luni (in cazul meu, baza de calcul a concediului medical a fost reprezentata de indemnizatia de crestere a copilului, fara a avea un venit brut sau net). Deci practic veniturile din indemnizatia pe care am avut-o in ultimele 6 luni cu primul copil s-au luat ca fiind venituri brute, s-a facut 75% din medie iar din restul s-a mai scazut si 25% CAS. Astfel, am urmatoarele intrebari:

           1. Trebuia intr-adevar sa se retina 25% CAS avand in vedere ca baza de calcul a concediului medical nu a fost reprezentata de venituri brute din salarii ci de indemnizatia ccc?

           2. La concediile prenatal si postnatal de 126 de zile platit 85% se va retine tot 25% CAS? Sau va exista un plafon maxim? (Intreb acest lucru deoarece in 2018 cand am fost in prenatal si postnatal cu primul copil, CAS-ul a fost plafonat la 115 Ron pe fiecare din aceste luni de pre si post natal). Se va plafona la fel si acum?           Venituri salariale 9/10/2020 2:46:56 PM
          • Andreea Ionescu 9/14/2020 11:28:24 AM

           Buna ziua,

           Pentru a raspunde intrebarii dumneavoastra si a clarifica situatia,  vom detalia intai modul de calcul al concediului medical.

           Concediul medical cod 14 se poate acorda fara conditia stagiului minim de cotizare.  Seva calcula insa diferit in functie daca acesta s-a implinit sau nu.

           Daca a fost indeplinit, indemnizatia se calculeaza ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe ţara lunar, pe baza carora se calculeaza contribuţia asiguratorie pentru munca.

            

           Cum se calculeaza indemnizatia in acest caz:

           ·       Intaise calculeaza media zilnica a veniturilor brute ( in urmatorul calcul luna 1 reprezinta luna anterioara imbolnavirii):

           MZ = (venit brut luna 1 + venit brut luna 2+ venit brut  luna 3 + venit brut luna 4 + venit brut luna 5+ venit brut luna 6) / (nr. zile cotizare luna 1 + nr. zile cotizare luna 2 nr. zile cotizare luna3 nr. zile cotizare luna 4 nr. zile cotizare luna 5 +nr. zile cotizare luna 6)

           ·       Acest rezultat se va inmulti cu procentul care se acorda pentru concediul medical si cu nr. de zile de concediu medical.

           Indemnizatia de concediu medical lunara = MZ * 75%* nr. zile CM

            

           In consecinta,  pentru calculul concediului medical se au in vedere veniturile realizate inainte de imbolnavire. Din acest motiv cresterea salariala nu a dus la cresterea cuantumului indemnizatiei de concediu.

            

           Cadru legal: OUG 158/2005

            Art. 9. - (1) Persoanele asigurate prevazute la art. 1alin. (1) şi (2) au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporara de munca, fara indeplinirea condiţiei de stagiu de asigurare, incazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, stabilite prin hotarare a Guvernului, neoplaziilor, SIDA, precumşi in cazul bolilor infectocontagioase pentru care se impune masura izolarii prevazuta la art. 8 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanataţii publice in situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

            

           Art. 10. - (1) Pentru persoaneleprevazute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B, baza de calcul al indemnizaţiilor prevazute la art. 2 se determina ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe ţara lunar, pe baza carora secalculeaza contribuţia asiguratorie pentru munca.

            

           (6) Pentru persoanele prevazute la art. 1 alin.(1), in cazul in care stagiul de cotizare este mai mic de 6 luni,pentru situaţiile prevazute la art. 9 şi 31, baza de calcul al indemnizaţiilor de asigurari sociale o constituie media veniturilor lunare realizate sau, dupa caz, venitul lunar din prima luna de activitate, cu respectarea prevederilor alin.(4).

          Calcul salarii cf OUG 132<br />Cum se aplica corect aceasta facilitate introdusa prin OUG 132/2020, privind reducerea timpului de lucru al salariatilor?<br />Daca eu am un salariat cu norma intreaga de 8 h/zi si doresc sa ii reduc programul la 4 h/zi, care ar fi valoarea care mi-o suporta statul?<br />Multumesc.
          Venituri salariale 9/10/2020 12:40:22 PM
          • Andreea Ionescu 9/14/2020 10:53:05 AM

           Buna ziua, 

           Conform art. 1 alin. 1 coroborat cu alin. 4 din OUG132/2020, salariatul va primi in luna in care se va aplica reducerea timpului de lucru urmatoarele indemnizatii:

           • Salariul aferent orelor efectiv lucrate (aferent programuluide 4 ore) si
           • Indemnziatia reprezentand: 75% * (Salariul de baza brut prevazut in contractul individual de munca - Salariul aferent orelor efectiv lucrate)

           Procedural, ambele sume listate mai sus se vor achita decatre angajator, urmand ca angajatorul sa recupereze de la stat doar indemnizatia de 75% din salariul neincasat, calculata conform celor de mai sus.

          Calcul salarii cf OUG 132<br />Cum se aplica corect aceasta facilitate introdusa prin OUG 132/2020, privind reducerea timpului de lucru al salariatilor?<br />Daca eu am un salariat cu norma intreaga de 8 h/zi si doresc sa ii reduc programul la 4 h/zi, care ar fi valoarea care mi-o suporta statul?<br />Multumesc.
          Venituri salariale 9/10/2020 12:40:22 PM
          • Andreea Ionescu 9/14/2020 10:53:05 AM

           Buna ziua, 

           Conform art. 1 alin. 1 coroborat cu alin. 4 din OUG132/2020, salariatul va primi in luna in care se va aplica reducerea timpului de lucru urmatoarele indemnizatii:

           • Salariul aferent orelor efectiv lucrate (aferent programuluide 4 ore) si
           • Indemnziatia reprezentand: 75% * (Salariul de baza brut prevazut in contractul individual de munca - Salariul aferent orelor efectiv lucrate)

           Procedural, ambele sume listate mai sus se vor achita decatre angajator, urmand ca angajatorul sa recupereze de la stat doar indemnizatia de 75% din salariul neincasat, calculata conform celor de mai sus.

          am un copil de 8 ani cu autism sunt asistent personal pentru el..in ultimii 3 ani am primit salariu in mana 1960 lei..Cat va fii indemnizatia pentru al doilea copil?
          Venituri salariale 9/9/2020 12:05:08 AM
          • Andreea Ionescu 9/14/2020 11:22:36 AM

           Buna ziua,

           Conform articolului 2 al OUG 111/2010:

           Persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Codului Fiscal, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.

           Cuantumul indemnizatiei lunare  este de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Cuantumul minim al indemnizatiei lunare nu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depasi valoarea de 8.500 lei.

           Valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei.

           Puteti utiliza platforma calculatorvenituri pentru a calcula cuantumul indemnizatiei: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculator-indemnizatie-crestere-copil

          Dupa calculele mele as naste anul viitor in mai ,ceea ce inseamna ca inca voi fi in ccc pentru primul copil.Intrebarea mea este ce indemnizatie o sa am cu cel de al doilea copil si daca o sa pot sta 2 ani cu el acasa,si daca o sa primesc aceeasi indemnizatie ca si cu primul copil sau macar 85%?
          Venituri salariale 9/8/2020 10:06:04 PM
          • Andreea Ionescu 9/14/2020 11:15:16 AM

           Conform OUG 111/2020, art. 9:

            

           Concediul si indemnizatia lunara pt cresterea copilului, precum si stimulentul de insertie se cuvin pentru fiecare dintre nasteri sau, dupa caz, pentru fiecare dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2).

            

           Durata de acordare a concediului de crestere a copilului se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau mai multor situatii de natura a genera acest drept. In aceste cazuri se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.

            

           Pe perioada suprapunerii concediilor de crestere a copilului, cuantumul indemnizatiei lunare de cresterea copilului se majoreaza cu suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta, pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.

            In prezent valoarea indicatorului social de referinta este 500 lei. 


           In consecinta, se va majora indemnizatia de care beneficiati in prezent cu cu 2,5 * indicatorul social de referinta. Aceasta majorare se va aplica doar pe perioada suprapunerii concediilor. Cand se va finaliza aceasta perioada de suprapunere veti beneficia tot de indemnizatia de 85%.


          Dupa calculele mele as naste anul viitor in mai ,ceea ce inseamna ca inca voi fi in ccc pentru primul copil.Intrebarea mea este ce indemnizatie o sa am cu cel de al doilea copil si daca o sa pot sta 2 ani cu el acasa,si daca o sa primesc aceeasi indemnizatie ca si cu primul copil sau macar 85%?
          Venituri salariale 9/8/2020 10:06:04 PM
          • Andreea Ionescu 9/14/2020 11:15:16 AM

           Conform OUG 111/2020, art. 9:

            

           Concediul si indemnizatia lunara pt cresterea copilului, precum si stimulentul de insertie se cuvin pentru fiecare dintre nasteri sau, dupa caz, pentru fiecare dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2).

            

           Durata de acordare a concediului de crestere a copilului se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau mai multor situatii de natura a genera acest drept. In aceste cazuri se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.

            

           Pe perioada suprapunerii concediilor de crestere a copilului, cuantumul indemnizatiei lunare de cresterea copilului se majoreaza cu suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta, pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.

            In prezent valoarea indicatorului social de referinta este 500 lei. 


           In consecinta, se va majora indemnizatia de care beneficiati in prezent cu cu 2,5 * indicatorul social de referinta. Aceasta majorare se va aplica doar pe perioada suprapunerii concediilor. Cand se va finaliza aceasta perioada de suprapunere veti beneficia tot de indemnizatia de 85%.


          Dupa calculele mele as naste anul viitor in mai ,ceea ce inseamna ca inca voi fi in ccc pentru primul copil.Intrebarea mea este ce indemnizatie o sa am cu cel de al doilea copil si daca o sa pot sta 2 ani cu el acasa,si daca o sa primesc aceeasi indemnizatie ca si cu primul copil sau macar 85%?
          Venituri salariale 9/8/2020 10:06:04 PM
          • Andreea Ionescu 9/14/2020 11:15:16 AM

           Conform OUG 111/2020, art. 9:

            

           Concediul si indemnizatia lunara pt cresterea copilului, precum si stimulentul de insertie se cuvin pentru fiecare dintre nasteri sau, dupa caz, pentru fiecare dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2).

            

           Durata de acordare a concediului de crestere a copilului se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau mai multor situatii de natura a genera acest drept. In aceste cazuri se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.

            

           Pe perioada suprapunerii concediilor de crestere a copilului, cuantumul indemnizatiei lunare de cresterea copilului se majoreaza cu suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta, pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.

            In prezent valoarea indicatorului social de referinta este 500 lei. 


           In consecinta, se va majora indemnizatia de care beneficiati in prezent cu cu 2,5 * indicatorul social de referinta. Aceasta majorare se va aplica doar pe perioada suprapunerii concediilor. Cand se va finaliza aceasta perioada de suprapunere veti beneficia tot de indemnizatia de 85%.


          Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
          Inchide