</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Care este algoritmul de calcul pentru contributia la fondul de handicap?

Venituri salariale 12 feb 2016
 • Alexandra Beatrice Ionescu 12 feb 2016

  Instructiunile privind modul de calcul a contributiei la fondul de handicap sunt prevazute in Ordinul nr.590 din 12/11/2008, privind aprobarea instructiunilor pentru aplicarea art. 78 din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. 

  Contributia se calculeaza ca 50% din salariul de baza minim brut pe tara, inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au fost angajate persoane cu handicap.

  Numarul de angajati ce se iau in considerare la determinarea obligatiei de plata a contributiei, precum si la calculul acesteia se determina ca numar mediu lunar – medie aritmetica din suma efectivelor zilnicedin luna, inclusiv zile de repaus saptamanal, zile de sarbatori legale si alte zile in care nu se lucreaza, impartita la numarul total de zile calendaristice. In efectivele zilnice nu se includ salariatii aflati in concedii fara plata, greva, detasati in strainatate si nici cei ale caror contracte de munca sunt suspendate. Pentru zilele de repaus saptamanal si sarbatoare legala se vor lua in calcul efectivele de salariati din ziua precedenta, cu exceptia persoanelor al caror contract de munca a incetat in acea zi. Salariatii care nu sunt angajati cu norma intreaga vor fi inclusi in numarul mediu proportional cu timpul de lucru prevazut in contractul individual de munca. 

  Procentul de 4% rezultat conform legii va fi format din doua zecimale, se va inmulti cu 50% din salariul minim brut pe tara stabilit prin HG in vigoare in luna pentru care se plateste. 


 • alina 24 apr 2017

  Am gasit un simulator al taxei simplu aici: https://shop.utildeco.ro/povestim

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide