</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Fa un calcul rapid!
Vrei sa stii exact ce venit salarial vei avea?
◦ Calculeaza salariu Brut sau Net ◦ Calcul Avansat
◦ Calcul Contributii Salariale 2019
Calculeaza acum

INTREBARI & RASPUNSURI

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA

Nu s-au gasit intrebari conform cautarii.

Intrebari din perioada COVID-19

20 oct 2021 Venituri independente
Daca s-au realizat venituri din salarii timp de 12 luni in ultimele 24 si venituri din activitati independente doar 3 luni in ultimele 24, pot fi luate in calcul si veniturile din activitati independente in calculul indemnizatiei de crestere copil? Multumesc
 • Calculator Venituri 20.10.2021 16:16:11

  Buna ziua,


  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010,pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului estenecesara indeplinirea stagiului de cotizare de 12 luni realizate in ultimii 2ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel, pot beneficia de indemnizatiepersoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasteriicopilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituridin activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala,venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura. 

  Deci se vor lua in calcul doar veniturile din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului  chiar daca vorbim de mai multe surse de venit.

  Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.


  O zi placuta!

  Echipa calculatorvenituri.ro
17 oct 2021 Venituri salariale
 • Calculator Venituri 19.10.2021 12:58:23

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010 coroborata cu Regulamentul european nr. 883/2004, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara in Romania persoanele care au desfasurat activitate profesionala pe teritoriul Romaniei o perioada de dinaintea nasterii copilului. Astfel, daca activitatea a fost desfasurata doar intr-un stat membru al Uniunii Europene, Spatiului Economic European sau Elvetia, persoana nu poate beneficia de aceste drepturi in Romania, indiferent de locul nasterii.

  Doar daca persoana a desfasurat o perioada de dinaintea nasterii copilului activitate profesionala in Romania, poate beneficia de concediul si indemnizatia lunara in tara. Stagiul de cotizare este de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. In Romania trebuie sa fi fost obtinute venituri o perioada din aceste 12 luni, inaintea nasterii copilului.

  Totodata, persoana trebuie sa locuiasca in Romania impreuna cu copilul pentru care se solicita drepturile si sa se ocupe de cresterea si ingrijirea acestuia. 


  Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide