</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Fa un calcul rapid!
Vrei sa stii exact ce venit salarial vei avea?
◦ Calculeaza salariu Brut sau Net ◦ Calcul Avansat
◦ Calcul Contributii Salariale 2019
Calculeaza acum

INTREBARI & RASPUNSURI

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA

Nu s-au gasit intrebari conform cautarii.

18 nov 2019 Concedii
Mentionez ca sunt insarcinata iar copilul se va naste pana in data de 30.06.2020. Nu am avut niciun concediu medical de la fostul loc de munca. Cum trebuie sa procedez ca sa ma incadrez?
 • Maria Ciudin 11/18/2019 4:06:38 PM

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura).

  Asadar, pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului minim de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. La stabilirea stagiului de cotizare vor fi luate in considerare si perioadele asimilate, conform art. 2, alin. (5) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

18 nov 2019 Venituri salariale
 • Maria Ciudin 11/18/2019 3:12:43 PM

  Buna ziua,

  Conform Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pensia de invaliditate se acorda persoanelor care nu au implinit varsta standard de pensionare si care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca, din cauza:

  • accidentelor de munca si bolilor profesionale
  • neoplaziilor, schizofreniei si SIDA
  • bolilor obisnuite si accidentelor care nu au legatura cu munca.

  Acest tip de pensie se acorda in functie de gradul de invaliditate:

  • gradul I, caracterizat prin pierderea totala a capacitatii de munca si de autoingrijire
  • gradul al II-lea, caracterizat prin pierderea totala a capacitatii de munca, cu pastrarea capacitatii de autoingrijire
  • gradul al III-lea, caracterizat prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, persoana putand sa presteze o activitate profesionala, corespunzatoare a cel mult jumatate din timpul normal de munca.

  Evaluarea capacitatii de munca, in vederea stabilirii gradului de invaliditate se face, la cerere, pana la implinirea varstei standard de pensionare, de catre medicul specializat in expertiza medicala a capacitatii de munca, din cadrul Casei Nationale de Pensii Publice. Cererea si documentele solicitantului se depun la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul casei teritoriale de pensii competente, in functie de domiciliul solicitantului.


  Persoanele care si-au pierdut capacitatea de munca din cauza unor boli obisnuite sau accidente care nu au legatura cu munca beneficiaza de pensie de invaliditate doar daca au realizat stagiu de cotizare. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro15 nov 2019 Beneficii
ICC
 • Maria Ciudin 11/18/2019 3:14:49 PM

  Buna ziua,

  Va rugam sa ne detaliati intrebarea, pentru a intelege cum va putem ajuta.

  Multumim!

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

13 nov 2019 Venituri salariale
 • Maria Ciudin 11/18/2019 4:14:48 PM

  Buna ziua,

  Pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura).

  In situatia in care, solicitantul a obtinut venituri supuse impozitului intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, Spatiului Economic European sau Elvetia pe parcursul intregii perioade care constituie stagiu de cotizare necesar obtinerii indemnizatiei (cele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului), atunci persoana nu va putea obtine indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania, ci in statul membru in care a obtinut veniturile.

  Pe de alta parte, daca solicitantul indemnizatiei a realizat o perioada din stagiul de cotizare venituri supuse impozitului intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, Spatiului Economic European sau Elvetia, si o perioada a obtinut venituri supuse impozitului in Romania, atunci aceste perioade se vor cumula, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, iar solicitantul va putea obtine indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide