</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

INTREBARI & RASPUNSURI

Nu s-au gasit intrebari conform cautarii.

Modalitate calcul deducere personala

Buna ziua,

Pentru stabilirea si calcularea deducerii personale, ar trebui sa se tina cont si de tichetele de masa?

Va multumesc,

O zi frumoasa!
Venituri salarii 17 iul 2018
 • Calculator Venituri 7/18/2018 5:20:47 PM

  Buna ziua,

   

  Conform prevederilor art. 77 din Codul Fiscal, pentru determinarea deducerii personale se iau in calcul veniturile brute din salarii obtinute de angajati. Cum contravaloarea tichetelor de masa reprezinta venit asimilat salariilor conform art. 76 alin. 3lit. h) din Codul Fiscal, consideram ca acestea se iau in calcul la determinarea venitului brut necesar in calculul deducerii personale.

   

  Speram ca aceste informatii sa va fie utile!

Buna ziua...am un contract de drepturi de autor...iar venitul lunar este sub 1900 deci sub plafon...mai trebuie sa depun declaratia unica?

Drepturi de autor 06 iul 2018
 • Calculator Venituri 7/9/2018 5:56:47 PM

  Buna ziua,

  Da, declaratia unica se depune pentru orice tip de venit obtinut in mod independent/drepturi de autor/activitati agricole/sportive, pentru veniturile obtinute in anul 2017 cat si pentru estimarea lor in anul 2018, daca impozitul si contributiile aferente nu au fost retinute de catre platitorul de venituri.

  Ce este diferit in anul 2018, este faptul ca obligatia calcularii contributiilor sociale obligatorii (CAS si CASS) se instituie dupa depasirea plafonului de 12 salarii minime in vigoare. Cu alte cuvinte, datorati impozit pe venit, dar nu si contributii sociale daca obtineti venituri sub plafon. Aveti posibilitatea sa optati pentru a fi asigurat, nu si obligatia.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.


  O zi frumoasa!

Carmen

Buna ziua!
Daca am un angajat cu doua CIM la acelasi angajator si acesta intra in concediu medical din 25 iunie a.c., cum calculez si declar foaia de boala aferenta celor doua CIM-uri astfel incat sa nu am eroare in D112 si sa fie corect calculul.
Multumesc!
Venituri salarii 02 iul 2018
 • Calculator Venituri 7/2/2018 2:53:58 PM

  Buna ziua,

   

  In situatia in care un salariat incadrat cu 2 contracte individuale de munca la acelasi angajator prezinta intr-o luna un certificat de concediu medical, se vor avea in vedere urmatoarele:

  ·       Salariatul va fi pontat pentru ambele contracte in concediu medical, conform perioadei inscrise pe certificatul de concediu medical

  ·       Pentru calculul indemnizatiei de concediu medical, se vor cumula veniturile brute din ambele contracte de munca in baza de calcul a indemnizatiei, verificandu-se plafonul lunar

  ·       Se va inscrie o singura data certificatul de concediu medical in declaratia lunara 112, in Sectiunea B – Anexa 1.2

   

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

Cum se completeaza Reg.de ev.fiscala pt.o pers.fizica inreg.fiscal,care a relizat venituri brute(aprox.9800 lei) in 2017,din act.indep.?

La cheltueli pot trece si cele cu folosirea autoturismului?
 • Calculator Venituri 7/2/2018 1:09:53 PM

  Buna ziua,

   

  In Registru se inscriu totalul veniturilor si totalul cheltuielilor efectuate in scopul realizarii veniturilor (cheltuieli deductibile), astfel incat sa se permita identificarea si controlul operatiunilor ce au condus la stabilirea venitului net, pierderii nete declarate la autoritatea fiscala prin declaratia anuala de venit.

  Cheltuielile cu autoturismele, daca sunt utilizate exclusiv in scopul desfasurarii activitatii, sunt deductibile 100%. Daca vehiculele respective nu sunt utilizate exclusiv in scopul desfasurarii activitatii, se limiteaza la 50% dreptul de deducere a cheltuielilor efectuate conform art. 68 alin. (4) si (5) din Codul fiscal legate de aceste vehicule, cu exceptia cheltuielilor privind amortizarea pentru care se aplica regulile privind amortizarea specifica, dupa caz. In cadrul cheltuielilor supuse limitarii fiscale se cuprind cheltuielile direct atribuibile fiecarui vehicul, inclusiv cele reprezentand: impozitele locale, asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, inspectiile tehnice periodice, rovinieta etc.

  In vederea acordarii deductibilitatii integrale la calculul venitului net anual, justificarea utilizarii vehiculelor se efectueaza pe baza documentelor justificative si prin intocmirea foii deparcurs care trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele informatii: categoria de vehicul utilizat, scopul si locul deplasarii, kilometrii parcursi, norma proprie de consum carburant pe kilometru parcurs.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide
Inchide
Real Time Analytics