</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Fa un calcul rapid!
Vrei sa stii exact ce venit salarial vei avea?
◦ Calculeaza salariu Brut sau Net ◦ Calcul Avansat
◦ Calcul Contributii Salariale 2019
Calculeaza acum

INTREBARI & RASPUNSURI

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA

Nu s-au gasit intrebari conform cautarii.

12 iul 2019 Venituri salariale
 • Maria Ciudin 7/17/2019 3:35:52 PM

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, pe perioada concediului de sarcina si lauzie asiguratele au dreptul la o indemnizatie de maternitate, al carei cuantum brut lunar este de 85% din baza de calcul. Baza de calcul se calculeaza ca medie a veniturilor brute lunar de pe ultimele 6 luni (se aduna lunar valorile brute, dar nu mai multde 12 salarii minime brute pe tara lunar) din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare.
  Dupa calculul valorii brute conform celor de mai sus, se va calcula contributia de asigurari sociale, in cota de 25% din aceasta valoare.

  Dupa scaderea contributiei, se va determina valoarea neta a indemnizatiei ce urmeaza a fi incasata pe perioada concediului de maternitate.


  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.


  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

12 iul 2019 Venituri salariale
 • Maria Ciudin 7/17/2019 3:37:25 PM

  Buna ziua,

  Potrivit art. 2 alin. (6) din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului coroborat cu art. 11 alin. (3) lit. (a) din Regulamentul CE nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului, persoanele care desfasoara o activitate salariata sau independenta intr-un stat membru al Uniunii Europene se supune legislatiei din statul membru respectiv.

  Asadar, persoana care desfasoara/a desfasurat activitate profesionala in cele 12 luni anterioare datei nasterii si a obtinut venituri in afara Romaniei are dreptul la prestatiile familiale acordate de respectivul stat membru, nefiind supuse legislatiei romane.

  Doar in situatia in care ati realizat o perioada din cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului activitati profesionale intr-un stat membru al Uniunii Europene, iar in ultima perioada dinaintea nasterii copilului ati desfasurat activitate profesionala in Romania, atunci puteti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului in Romania, conform principiului european al totalizarii perioadelor de activitate.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

11 iul 2019 Venituri salariale
 • Maria Ciudin 7/17/2019 3:38:43 PM

  Buna ziua,

  Potrivit art. 59 alin. 1 din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, persoanele adulte cu handicap au, printre altele, urmatoarele obligatii:

    a) sa se prezinte din oficiu pentru evaluare/reevaluare la structurile competente in domeniu;

    b) sa se prezinte din oficiu pentru reevaluare la comisiile de evaluare pentru incadrarea in grad si tip de handicap, cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea termenului de valabilitate al certificatului de incadrare in grad si tip de handicap;

  Totodata, conform art. 87 alin. (1^1), persoanele cu handicap a caror afectiune a generat deficiente functionale si/sau structural-anatomice intr-un stadiu ireversibil si care nu pot urma programe de recuperare, Comisia de evaluare va stabili un termen permanent de valabilitate a certificatului, fara a fi necesara prezentarea acestora la reevaluarile periodice. In consecinta, doar aceste categorii de persoane beneficiaza de certificat definitiv, intrucat deplasarea lor la evaluarile periodice ale Comisiei nu este posibila.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

10 iul 2019 Venituri salariale
 • Maria Ciudin 7/10/2019 5:00:05 PM

  Buna ziua,

  Potrivit art. 2 alin 1 din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.

  Asadar, conform acestei prevederi legale, stimulentul de insertie dobandit pentru primul copil nu intra in calculul indemnizatiei pentru cresterea celui de-al doilea copil, nefiind inclus in enumerarea limitativa de mai sus.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare!

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide