</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Fa un calcul rapid!
Vrei sa stii exact ce venit salarial vei avea?
◦ Calculeaza salariu Brut sau Net ◦ Calcul Avansat
◦ Calcul Contributii Salariale 2019
Calculeaza acum

INTREBARI & RASPUNSURI

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA

Nu s-au gasit intrebari conform cautarii.

18 ian 2020 Venituri salariale
Exista posibilitatea sa primesc indemnizatie daca am lucrat cu CM timp de 11 luni in ultimii doi ani iar in rest 13 luni am fost administrator unic al unui srl? Care ar fi posibilitatile prin care as putea obtine indemnizatia?
  17 ian 2020 Venituri salariale
  salariile scutite de impozit pe venit (conform art. 60 pct. 2 din leagea 227/2015) sunt venituri care se iau in calcul pentru calculul co de maternitate si a indemnizatiei de crestere a copilului?
  • Maria Ciudin 1/17/2020 5:45:39 PM

   Buna ziua,

   Conform art. 3 alin. (2) lit b) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010, veniturile luate in calcul pentru stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului sunt:

   b) veniturile rezultate dupa scaderea contributiilor sociale obligatorii datorate conform legii, corespunzator fiecarei categorii de venit, in cazul veniturilor scutite de impozitul pe venit, conform art. 60 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

   Asadar, veniturile neimpozabile in sensul Codului Fiscal sunt luate in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului.

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro

  17 ian 2020 Venituri independente
  Sunt persoana fizica si am un imobil inchiriat unei firme de 2 ani. Acum au expirat cei doi ani si doresc sa fac un act aditional de prelungire a contractului cu inca 2 ani sau pe durata nedeterminata. Trebuie sa declar undeva ca prelungesc contractul? sau este suficient sa completez DU 2020?
  • Maria Ciudin 1/17/2020 5:59:54 PM

   Buna ziua,

   Conform Ordinului nr. 114/2019, contractele de locatiune incheiate prin inscris sub semnatura privata pot fi inregistrate la organele fiscale centrale din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

   Organul fiscal central competent este:

   • organul fiscal central in a carui evidenta locatorul este inregistrat ca platitor de impozite, taxe si contributii;
   • organul fiscal central in a carui raza teritoriala locatorul, persoana fizica rezidenta, are domiciliul fiscal, potrivit legii;
   • organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla bunul care face obiectul contractului de locatiune - in cazul persoanelor fizice nerezidente.

   Modificarea sau incetarea contractului de locatiune pot fi inregistrate de locator la organul fiscal central competent, prin depunerea cererii, avand bifata in formular casuta "Modificare" sau "incetare", dupa caz, insotita de documentele justificative. Data inregistrarii contractului de locatiune, a modificarilor ulterioare sau a incetarii acestuia este data inregistrarii cererii la organul fiscal central competent sau data inregistrarii acesteia pe portal, astfel cum rezulta din mesajul electronic de confirmare, dupa caz.

   Inregistrarea in Registrul contractelor de locatiune se efectueaza in maximum 5 zile de la data depunerii cererii.

   Totodata, pentru veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor trebuie depusa Declaratia Unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice. Termenul de depunere este 15 martie 2020.

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro

  17 ian 2020 Venituri salariale
  • Maria Ciudin 1/17/2020 5:49:40 PM

   Buna ziua, 

   Potrivit art. 76 alin. (4) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, "veniturile reprezentand cadouri in bani si/sau in natura, inclusiv tichete cadou, oferite salariatilor, cat si cele oferite pentru copiii minori ai acestora sunt venituri neimpozabile in intelesul impozitului pe venit, astfel cum este prevazut in contractul de munca aplicabil. Cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori salariatilor, cat si cele oferite in beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase, precum si cadourile, inclusiv tichetele cadou, oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, in masura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depaseste 150 lei.” 

   Totodata, potrivit art. 142 lit. b) coroborat cu art. 157 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, valoarea tichetelor cadou oferite salariatilor pentru ocaziile mentionate nu se va cuprinde in baza de calcul a contributiilor sociale obligatorii, in masura in care nu se depaseste plafonul de 150 lei pentru fiecare persoana in parte. Partea care depaseste plafonul de 150 lei va fi supusa impozitului pe venit si contributiilor sociale obligatorii. 

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile. 

   O zi frumoasa in continuare, 

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
  Inchide