</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Declaratia pe propria raspundere si adeverinta de la angajator in contextul Ordonantei militare privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19

by Maria Ciudin , 23 mar 2020 Legislatia muncii / COVID-19
Declaratia pe propria raspundere si adeverinta de la angajator in contextul Ordonantei militare privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19

Ordonanta militara nr. 2/2020 privind masuri de prevenire a raspandirii COVID-19, publicata pe 21 martie 2020 in Monitorul Oficial, instituie mai multe obligatii in sarcina persoanelor fizice.

Astfel, in intervalul orar 22:00-6:00, circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa numai pentru urmatoarele motive:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale;

c) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;

d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie;

e) deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a oamenilor si nevoile animalelor de companie/domestice.

In acest sens, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal.

Declaratia pe propria raspundere trebuie sa cuprinda numele si prenumele, data nasterii, adresa locuintei/gospodariei/locului activitatii profesionale, motivul deplasarii, data completarii si semnatura.

Totodata, pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe propria raspundere.

Adeverinta de la angajator trebuie sa cuprinda numele si prenumele persoanei care se deplaseaza, data nasterii, adresa locuintei, domeniul activitatii profesionale, locul de desfasurare al activitatii profesionale, traseul deplasarii, mijlocul de deplasare, data completarii si semnatura.

Fac exceptie de la aceste prevederi personalul din cadrul Administratiei Prezidentiale, Parlamentului Romaniei, Guvernului Romaniei, Ministerului Public, institutiilor sistemului national de aparare, ordine publica si securitate nationala, corpului diplomatic si personalul care asigura serviciile de utilitate publica.

Masura se aplica incepand cu data de 23 martie 2020, ora 22:00, ora Romaniei.

Reamintim faptul ca masura prezentata este o recomandare venita din partea autoritatilor pentru prevenirea raspandirii infectiei cu coronavirus (COVID-19). In acest context, recomandam evitarea parasirii locuintei inclusiv pe timpul zilei, iar daca acest lucru nu este posibil, sa aveti asupra dumneavoastra declaratia pe propria raspundere completata in prealabil, impreuna cu documentul de identitate, pentru a fi prezentate autoritatilor in situatia solicitarii acestora.

Sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide