Ce vrei sa calculezi astazi ?
CALCULATOR SALARIU - SOLUTIA TA PENTRU CALCULAREA SALARIULUI DE LA BRUT PANA LA NET SI INAPOI
Calculatorul de venituri este dezvoltat ca si un produs software (mai exact, un simulator de salarii/alte tipuri de venituri) fiind in permanenta actualizat de Romanian Software. Acest calculator de salarii avansat permite calcule complexe, de la salariul brut la salariul net, precum si de la salariul net la cel brut. Totodata, puteti calcula si impozitul pe venit si contributiile pe care le aveti de platit pentru un anumit castig lunar.
Mai mult, se pot analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de remuneratii, calculul salariului net pentru contractele full time si part time, indemnizatiile de somaj tehnic acordate pe perioada COVID-19, indemnizatiile pentru supravegherea copiilor, prin efectuarea unor simulari de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net in functie de acordurile incheiate cu salariatii/colaboratorii. In continuare, cu ajutorul convertorului de salarii, puteti construi diverse scenarii in vederea optimizarii costurilor cu angajatii/colaboratorii.
De asemenea, solutia noastra de calcul salarial furnizeaza calculul salariului minim, costul total al angajatorului indiferent de suma introdusa, tinand cont de avantajele in natura sau primele acordate in vederea asigurarii pachetului salarial net sau brut.
Puteti vizualiza oricand, urmatoarele:
Cum se calculeaza salariul brut:
salariu brut introdus, contributiile sociale suportate de angajat si bazele de calcul, impozitul pe salariu, costul total al angajatorului, precum si,Cum se calculeaza salariul net:
salariu net introdus, modul de calcul al salariului brut in functie de salariul net, fiecare contributie pe salariu platita de angajator in numele angajatului, total cost angajator (ce include salariul brut si contributiile datorate de companie).Tu ne spui salariul brut sau salariul net si beneficiile acordate, noi iti punem la dispozitie un calculator de venituri cu functionalitati complexe pentru a gasi cea mai buna varianta pentru salarizarea personalului.
DE CE SA FOLOSESTI UN CALCULATOR ONLINE PENTRU CALCULUL SALARIILOR ?
Daca esti angajat, un calculator online pentru calculul salariului te ajuta sa te informezi corect cu privire la sumele de bani virate pentru contributii si pentru impozite lunar si cati bani vei castiga efectiv la un anumit nivel al salariului/venitului brut. Mai mult, vei avea acces la baza de calcul pentru fiecare contributie si nivelul taxelor platite catre stat lunar, conform legislatiei actualizate. In plus, poti compara castigurile actuale cu alta formula de colaborare cu angajatorul actual, cum ar fi PFA, drepturi de autor, etc.
Daca esti angajator, este, important sa folosesti un calculator de salariu pentru ca vei fi la curent cu costurile lunare cu fiecare salariat in parte, detalierea modului de calcul al salariului net sau al salariului brut in functie de salariul net. De asemenea, poti analiza si compara costurile cu un anumit angajat sau colaborator in situatia in care vei opta pentru o alta formula de angajare/colaborare.
Calculator venituri este o solutie la indemana, rapida si extrem de usor de folosit. Testeaz-o chiar acum !
Noutati legislative
Articole
AI O INTREBARE?
Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.
-
17.03.2021 15:07:56
Buna ziua,
Conform prevederilor OUG 111/2010, din cei 2 ani de concediu pentru cresterea copilului, o luna i se cuvine celuilalt parinte. Astfel, daca acesta nu si-a exercitat dreptul pana la finalul perioadei, acesta se pierde.
Prin urmare, dumneavoastra ati incasat sumele aferente lunii februarie, diminuate cu numarul de zile in care tatal ar fi trebuit sa fie in concediu pentru cresterea copilului.
Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.
O zi frumoasa,
Echipa calculatorvenituri.ro
-
18.03.2021 18:40:34
Buna ziua,
Va trebui sa completati Declaratia unica pentru sumele reprezentand venituri din profesii liberale, indiferent de valoarea acestora.
Pentru serviciile noastre de consultanta ne puteti contacta la adresa contact@calculatorvenituri.ro
O zi frumoasa in continuare,
Echipa calculatorvenituri.ro
-
18.03.2021 18:11:45
Buna ziua,
Daca activati intr-o insititutie publica, nivelul indemnizatiei de conducere si modalitatea de calcul a acesteia se reglementeaza prin Legea 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, in functie de domeniul de activare.
Daca va desfasurati activitatea intr-o companie privata, atunci valoarea indemnizatiei si modalitatea de calcul ar trebui reglementata prin contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern.
Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.
O zi frumoasa,
Echipa calculatorvenituri.ro
-
18.03.2021 18:04:29
Buna ziua,
Conform OUG 111/2010, durata de acordare a concediului se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau mai multor situatii de natura a genera acest drept.
In aceste cazuri, seacorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta. In situatia in care persoana care a beneficiat de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului naste unul sau mai multi copii ori se afla intr-o noua situatie de acordare a concediului, intr-o perioada de panala 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea copilului anterior, daca din calculul indemnizatiei rezulta un cuantum al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului mai mic decat cuantumul indemnizatiei primita anterior nasterii celui din urma copil, se acorda indemnizatia lunara pentru cresterea copilului primita pentru copilul anterior.
Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.
O zi frumoasa,
Echipa calculatorvenituri.ro
-
18.03.2021 17:54:20
Bunaziua,
Conform Codului Muncii, pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nupoate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, cu exceptia situatiilor reducerii timpului de munca de la 5 zile la 4 zile pe saptamana.
Astfel, acestea nu se calculeaza la un numar fix de zile lucratoare, ci se raporteaza la numarul de zile lucratoare din luna respectiva.
Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.
O zi frumoasa,
Echipa calculatorvenituri.ro
-
18.03.2021 16:34:40
Buna ziua,
Conform art. 60 alin. 1 din Codul Fiscal, persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de scutirea de la plata impozitului pe venit. Astfel, la un salariu brut de 2.500 lei, veti incasa 1.625 lei, conform calculului de mai jos.
Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.
O zi frumoasa,
Echipa calculatorvenituri.ro
-
18.03.2021 16:43:08
Buna ziua,
Conform OUG111/2010, dreptul la indemnizatie se suspenda, incepand cu ziua urmatoare celei in care realizeaza venituri supuse impozitului pe venit si copilul nu a implinit varsta de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap.
Prin exceptie, plata indemnizatiei nu se suspenda, in urmatoarele situatii:
a) primeste diverse sume in baza legii, a contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu;
b) primeste indemnizatii in calitate de consilier local sau judetean, indiferent de nivelul acestora;
c) realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, al caror nivel net nu depaseste de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei.
Astfel, daca va incadrati intr-una din exceptiile mentionate mai sus, nu vi se va suspenda plata indemnizatiei si nu veti finevoit/nevoita sa returnati sumele incasate.
Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.
O zi frumoasa,
Echipa calculatorvenituri.ro
-
18.03.2021 16:25:15
Buna ziua,
Conform OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.
Perioada de 2 ani anterior nasterii copilului poate fi consitutuita si din perioada in care frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar, inclusiv in cadrul programului "Adoua sansa", sau, dupa caz, universitar la nivelul studiilor universitarede licenta ori de master, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivelde masterat, organizate potrivit legii, in tara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale.
Astfel, consideram ca daca va incadrati in situatia prevazuta de mai sus, atunci beneficiati de concediu si indemnizatie, care reprezinta 85%din media veniturilor nete obtinute in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica decat 1.250 lei si mai mare de 8.500 lei.
Pentru perioada invatamantului preuniversitar se vor lua in considerare valorile salariului minim brut pe tara garantat in plata in vigoare in lunile respective.
Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.
O zi frumoasa,
Echipa calculatovenituri.ro
-
17.03.2021 15:03:50
Buna ziua,
Pentru declararea sumelor finale incasate in anul 2020, se va depune formularul nou afisat pe site-ul ANAF (http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/declaratie_unica.html), valabil pentru anul 2020 si pentru estimarea veniturilor din anul 2021.
Varianta declaratiei rectificative se utilizeaza doar in situatia in care in cursul anului estimat apar modificari ale valorilor estimate.
Daca doriti ajutor in completarea declaratiei, va invitam sa consultati pachetele noastre de servicii (https://www.calculatorvenituri.ro/declaratiaunica) privind declararea obligatiilor persoanelor fizice.
Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.
O zi frumoasa,
Echipa calculatorvenituri.ro
-
17.03.2021 14:53:21
Buna ziua,
Conform calendarului zilelor lucratoare din anul 2021, pana in data de 4 ianuarie (prima zi a suspendarii contractului) nu au fost zile lucratoare, prin urmare nu ati prestat munca si nu ati fost remunerat.
Daca aveti programul de lucru definit in contractul individual de munca inegal, in ture, atunci, in situatia in care ati prestat munca in intervalul 1-3 ianuarie conform diagramei de lucru, ar fi trebuit sa fiti remunerat pentru zilele lucrate.
Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.
O zi frumoasa,
Echipa calculatorvenituri.ro
-
17.03.2021 14:42:51
Buna ziua,
Va invitam sa folositi calculatorul nostru pentru a afla exact valoarea indemnizatiei de concediu pentru cresterea copilului, conform OUG 111/2010.
Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti veniturile NETE obtinute in ultimele 12 luni sau 12 luni din cele 24, iar acesta va returna valoarea indemnizatiei.
Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.
O zi frumoasa,
Echipa calculatorvenituri.ro
-
08.03.2021 16:31:39
Buna ziua,
Conform articolului nr. 31 alin. (4) din Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005, cuantumul indemnizatiei de risc maternal reprezinta 75% din baza de calcul stabilita potrivit articolului 10 din acelasi act normativ.
Multumim,
Echipa calculatorvenituri.ro
-
02.03.2021 16:05:00
Buna ziua,
OUG 8/2008 prevede la Art. V ca:
"(1) Incepand cu obligatiile declarative aferente lunii ianuarie 2018, in situatia in care din aplicarea dispozitiilor art. 139 alin. (1) lit. o), art. 143 alin. (4) si art.144 din Legea nr 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, rezulta un cuantum al contributiei de asigurari sociale calculate mai mare decat nivelul aferent sumei reprezentand 10,5% aplicat la 35% din 3.131 lei, corespunzatoare numarului zilelor lucratoare din concediul medical, in cazul persoanelor care in intervalul 1 ianuarie 2018-30 iunie 2018 inclusiv se afla sau intra in concediu medical prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a) si b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, cuantumul contributiei de asigurari sociale datorate nu poate fi mai mare decat acest nivel, pe intreaga perioada cuprinsa in certificatele de concediu medical initiale acordate oricand in perioada 1 ianuarie 2018- 30 iunie 2018 inclusiv, precum si pe intreaga perioada cuprinsa in certificatele de concediu medical acordate in continuarea concediilor medicale initiale acordate oricand in perioada anterioara datei de 1 iulie 2018.
(2) Incepand cu obligatiile declarative aferente lunii ianuarie 2018, in situatia in care din aplicarea dispozitiilor art. 139 alin. (1) lit. o), art. 143 alin. (4) si art. 144 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, rezulta un cuantum al contributiei de asigurari sociale calculate mai mare decat nivelul aferent sumei reprezentand 10,5% aplicat la 35% din 3.131 lei, corespunzatoare numarului zilelor lucratoare din concediul medical, in cazul persoanelor care in intervalul 1 ianuarie 2018-30 septembrie 2018 inclusiv se afla sau intra in concediu medical prevazut la art. 2 alin. (1) lit.c) -e) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, cuantumul contributiei de asigurari sociale datorate nu poate fi mai mare decat acest nivel, pe intreaga perioada cuprinsa in certificatele de concediu medical initiale acordate oricand in perioada 1 ianuarie 2018-30 septembrie 2018 inclusiv, precum si pe intreaga perioada cuprinsa in certificatele de concediu medical acordate in continuarea concediilor medicale initiale acordate oricand in perioada anterioara datei de 1 octombrie 2018.
(3) Pentru indemnizatiilede asigurari sociale de sanatate aferente anului 2018 platite inainte de intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, pentru care cuantumul contributiei de asigurari sociale aferent acestor indemnizatii este mai mare decat nivelul prevazut la alin. (1) si (2), angajatorul/platitorul efectueaza regularizarea acesteia prin depunerea declaratiei rectificative si plateste diferentele de indemnizatii persoanelor in drept, pana la 31 martie 2018."
Aceste dispozitii au reprezentat o derogare de la prevederile Codului Fiscal si au avut aplicabilitate pe perioada determinata mentionata mai sus. Ele nu se mai aplica in prezent.
Conform art. 139 alin. (1) lit. o) din Codul Fiscal, indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate suportate de angajator sau din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate, potrivit legii, primite pe perioada in care persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii sau asimilate salariilor beneficiaza de concedii medicale si de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate, conform prevederilor legale se cuprind in baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale (de 25%, conform art. 138 din Codul Fiscal.)
Indemnizatia de concediu medical (intial/in continuare) este supusa contributiei de asigurari sociale (25%), impozitului (10%) (doar in cazul indemnizatiilor care nu sunt neimpozabile potrivit legii, precum indemnizatiile pentru: risc maternal,maternitate, cresterea copilului si ingrijirea copilului bolnav) si sunt scutite de plata contributiei de asigurari sociale de sanatate.
-
17.03.2021 14:41:01
Buna ziua,
Conform art. 31 alin. 3 din OUG 158/2005 privind concediile si indemnziatiile de asigurari sociale, concediul si indemnizatia de risc maternal se acorda fara conditie de stagiu de cotizare.
Astfel, puteti beneficia de acest tip de concediu medical chiar daca nu aveti 6 luni lucrate in ultimele 12, conform conditiei generale.
Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.
Echipa calculatorvenituri.ro
O zi frumoasa,
-
17.03.2021 14:34:52
Buna ziua,
Potrivit art. XV din OUG 30/2020, profesionistii care intrerup activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, beneficiaza, din bugetul de stat, in baza declaratiei pepropria raspundere, de o indemnizatie lunara de 75% din castigul salarial mediubrut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul2020 nr. 6/2020. Masura a fost prelungita pana la data de 30 iunie 2021, pentru toate domeniile de activitate prevazute de Legea nr. 55/2020privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei deCOVID-19, cu modificarile si completarile ulterioare, adica cele afectate de restrictiile in vigoare.
Astfel, daca va desfasurati activitatea intr-un domeniu afectat de restrictiile in vigoare (de ex. HORECA), puteti suspenda activitatea PFA si beneficia de subventia acordata de autoritati, pe perioada suspendarii activitatii.
Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.
O zi frumoasa,
Echipa calculatorvenituri.ro
-
03.03.2021 09:12:02
Buna ziua,
Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.
Cuantumul indemnizatiei lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Cuantumul minim al indemnizatiei lunare nu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta (500 lei in prezent), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depasi valoarea de 8.500lei.
Daca o persoana a realizat in ultimele 12 luni venituri din mai multe categorii dintre cele mentionate mai sus, acestea se cumuleaza in vederea stabilirii bazei de calcul. ( Intelegem ca dumneavoastra ati realizat atat venituri din salarii, cat si venituri din drepturi de proprietate intelectuala. Asa cum am mentionat, acestea se vor cumula pentru stabilirea indemnizatiei.),
Puteti introduce sumele nete realizate in ultimele 12 luni in platforma pentru a calcula indemnizatia:
https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-indemnizatie-crestere-copil#calculavansat
-
02.03.2021 17:13:19
Buna ziua,
Referitor la plata indemnizatiior de concediu medical pentru salariatii care isi desfasoara activitatea in paralel la mai muti angajatori, prevederile art. 33 din OUG 158/17.11.2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, actualizata precizeaza: “Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizatie o constituie numai venitul obtinut pe fiecare loc de realizare”.
Urmare prevederilor legale mentionate mai sus, asiguratii care isi desfasoara activitatea in paralel la mai muti angajatori, indemnizatiile pentru concediile medicale vor fi achitate numai de catre angajatorii unde sunt indeplinite conditiile de stagiu.
Sintagma “dupa caz” diferentiaza angajatori numai in raport cu indeplinirea stagiului minim de cotizare. Prin urmare, indemnizatiile pentru concediile medicale pot fi achitate numai de catre angajatorul/angajatorii unde asiguratul a indeplinit stagiul minim de cotizare si numai in raport cu veniturile realizate la acest angajator.
In consecinta, dumneavoastra puteti beneficia de concediu de maternitate la ambii angajatori daca indepliniti stagiul minim de cotizare la ambele locuri de munca. (Daca ati realizat venituri timp de 6 luni in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical)
-
02.03.2021 17:13:19
Buna ziua,
Referitor la plata indemnizatiior de concediu medical pentru salariatii care isi desfasoara activitatea in paralel la mai muti angajatori, prevederile art. 33 din OUG 158/17.11.2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, actualizata precizeaza: “Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform prezentei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizatie o constituie numai venitul obtinut pe fiecare loc de realizare”.
Urmare prevederilor legale mentionate mai sus, asiguratii care isi desfasoara activitatea in paralel la mai muti angajatori, indemnizatiile pentru concediile medicale vor fi achitate numai de catre angajatorii unde sunt indeplinite conditiile de stagiu.
Sintagma “dupa caz” diferentiaza angajatori numai in raport cu indeplinirea stagiului minim de cotizare. Prin urmare, indemnizatiile pentru concediile medicale pot fi achitate numai de catre angajatorul/angajatorii unde asiguratul a indeplinit stagiul minim de cotizare si numai in raport cu veniturile realizate la acest angajator.
In consecinta, dumneavoastra puteti beneficia de concediu de maternitate la ambii angajatori daca indepliniti stagiul minim de cotizare la ambele locuri de munca. (Daca ati realizat venituri timp de 6 luni in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical)
-
24.03.2021 17:06:08
Buna ziua,
Sigur, consultantii nostri fiscali va stau la dispozitie pentru completarea declaratiei unice, pe baza datelor furnizate de dumneavoastra. Va invitam sa achizitonati unul din pachetele noastre:
https://www.calculatorvenituri.ro/declaratiaunica
Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.
O zi frumoasa in continuare,
Echipa calculatorvenituri.ro
-
24.03.2021 17:04:09
Buna ziua,
Pachetul gratuit va permite utilizarea aplicatiei dezvoltata de catre noi pentru a facilita completarea declaratiei unice. Daca doriti asistenta din partea unui consultant fiscal, atunci va invitam sa achizitionati unul din pachetele urmatoare, cel de 50 EUR care va permite revizuirea declaratiei completate de dumneavoastra de catre noi sau cel de 100 EUR care va pune in contact direct cu un consultant pentru completarea declaratiei de catre noi, pe baza datelor furnizate de dumneavoastra.
Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.
O zi frumoasa in continuare,
Echipa calculatorvenituri.ro
-
24.03.2021 17:01:08
Buna ziua,
Conform prevederilor OUG 111/2010, persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii sia similate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.
Cuantumul indemnizatiei lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni dinultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Cuantumul minim al indemnizatiei lunare nu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta, adica o valoare minima de 1250 lei, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depasi valoarea de 8.500 lei.
Este posibil ca veniturile obtinute de dumneavoastra sa nu fi fost impozabile si de aceea nu au fost luate in calcul de catre Agentia pentru prestatii sociale in determinarea valorii indemnizatiei. Va sugeram sa solicitati angajatorului adeverinta de venit si ulterior sa cereti lamuriri din partea platitorului de indemizatii (Agentia pentru prestatii sociale sau primaria).
Va invitam sa va determinati valoarea exacta a indemnizatiei folosind calculatorul nostru,
https://www.calculatorvenituri.ro/#calculator-indemnizatie-crestere-copil
O zi frumoasa,
Echipa calculatorvenituri.ro
-
24.03.2021 16:54:23
Buna ziua,
Conform prevederilor OUG 111/2010, persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani,respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.
Astfel, trebuie sa aveti inainte de nasterea copilului venituri supuse impozitului pe venit in cel putin 12 luni din ultimele 24 de luni de dinaintea nasterii. Veniturile din indemnizatia pentru cresterea copilului sunt considerate asimilate salariilor, chiar daca acestea nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit.
Ca si perioada de timp, trebuie sa fi obtinut venituri in perioada octombrie 2021 – septembrie 2019, cel putin12 luni.
Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.
O zi frumoasa in continuare,
Echipa calculatorvenituri.ro