</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
3.730.139
Declaratii descarcate:
783
Vezi in noua aplicatie de bugetare impactul somajului tehnic asupra costurilor salariale. Calculeaza acum scenariile simplu si rapid!
Vezi aici detalii
Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

CALCULATOR SALARIU - SOLUTIA TA PENTRU CALCULAREA SALARIULUI DE LA BRUT PANA LA NET SI INAPOI

Calculatorul de venituri este dezvoltat ca si un produs software (mai exact, un simulator de salarii/alte tipuri de venituri) fiind in permanenta actualizat de Romanian Software. Acest calculator de salarii avansat permite calcule complexe, de la salariul brut la salariul net, precum si de la salariul net la cel brut. Totodata, puteti calcula si impozitul pe venit si contributiile pe care le aveti de platit pentru un anumit castig lunar.

Mai mult, se pot analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de remuneratii, calculul salariului net pentru contractele full time si part time, indemnizatiile de somaj tehnic acordate pe perioada COVID-19, indemnizatiile pentru supravegherea copiilor, prin efectuarea unor simulari de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net in functie de acordurile incheiate cu salariatii/colaboratorii. In continuare, cu ajutorul convertorului de salarii, puteti construi diverse scenarii in vederea optimizarii costurilor cu angajatii/colaboratorii.

De asemenea, solutia noastra de calcul salarial furnizeaza calculul salariului minim, costul total al angajatorului indiferent de suma introdusa, tinand cont de avantajele in natura sau primele acordate in vederea asigurarii pachetului salarial net sau brut.

Puteti vizualiza oricand, urmatoarele:

Cum se calculeaza salariul brut:

salariu brut introdus, contributiile sociale suportate de angajat si bazele de calcul, impozitul pe salariu, costul total al angajatorului, precum si,

Cum se calculeaza salariul net:

salariu net introdus, modul de calcul al salariului brut in functie de salariul net, fiecare contributie pe salariu platita de angajator in numele angajatului, total cost angajator (ce include salariul brut si contributiile datorate de companie).

Tu ne spui salariul brut sau salariul net si beneficiile acordate, noi iti punem la dispozitie un calculator de venituri cu functionalitati complexe pentru a gasi cea mai buna varianta pentru salarizarea personalului.

DE CE SA FOLOSESTI UN CALCULATOR ONLINE PENTRU CALCULUL SALARIILOR ?

Daca esti angajat, un calculator online pentru calculul salariului te ajuta sa te informezi corect cu privire la sumele de bani virate pentru contributii si pentru impozite lunar si cati bani vei castiga efectiv la un anumit nivel al salariului/venitului brut. Mai mult, vei avea acces la baza de calcul pentru fiecare contributie si nivelul taxelor platite catre stat lunar, conform legislatiei actualizate. In plus, poti compara castigurile actuale cu alta formula de colaborare cu angajatorul actual, cum ar fi PFA, drepturi de autor, etc.

Daca esti angajator, este, important sa folosesti un calculator de salariu pentru ca vei fi la curent cu costurile lunare cu fiecare salariat in parte, detalierea modului de calcul al salariului net sau al salariului brut in functie de salariul net. De asemenea, poti analiza si compara costurile cu un anumit angajat sau colaborator in situatia in care vei opta pentru o alta formula de angajare/colaborare.

Calculator venituri este o solutie la indemana, rapida si extrem de usor de folosit. Testeaz-o chiar acum !

Noutati legislative in perioada COVID-19

In Monitorul Oficial a fost publicata Ordonanta de Urgenta nr. 131/2020 privind reglemen...
In Monitorul Oficial a fost publicata Ordonanta de Urgenta nr. 132/2020 privind institui...
In Monitorul Oficial, nr. 713 din 07/08/2020, a fost publicata Legea nr. 167/2020 pentru...
Pe pagina de internet a Ministerului Muncii si Protectiei Sociale a fost publicat un pro...
In Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 1395/830/2020 pentru modificarea si com...

Articole in perioada COVID-19

Articole in perioada COVID-19

Desi majoritatea salariatilor isi desfasoara activitatea pe timpul zilei, sunt totusi nu...
Perioada de proba este un interval de timp de circa 3-4 luni in care un angajator are oc...
Sponsorizarea reprezinta modalitatea prin care o societate comerciala poate sa ofere sup...

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
Am lucrat 4 ani consecutiv, m-au trimis in somaj tehnic 2 luni apoi m-au obligat sa imi scriu demisia. Am ramas insarcinata, nu am job si nu imi gasesc unul. Cum se calculeaza indemnizatia? Din ultimele 12 luni lucrate sau ultimele 12 luni si la cele nelucrate trec venit zero? Multumesc
Venituri salariale 6/29/2020 11:41:23 PM
 • Elena Albert 7/16/2020 1:04:23 PM Buna ziua am lucra 4 ani in aceasi firma apoi 2 luni si un pic in alta firma de la care am fost data  cand am intrat in starea de urgenta 2 aprilie am primit sms si apoi instiintarea prin posta pentru suspendarea contractului...pe 13 aprilie 
Buna ziua! Exista vreun mod de comunicare verbal cu dumneavoastra? sau va rog o adresa de mail ?
Venituri independente 7/3/2020 9:02:41 AM
 • Remus Danca 7/6/2020 3:33:47 PM

  Buna ziua! Am trimis un mai catre adresa mihaela.colesnic@romaniansoftware.ro, in care am detaliat subiectul. Buna ziua! Sotia este angajata cu contract de munca la o societate. Pe langa veniturile salariale, ea a mai obtinut venituri, ca persoana fizica neautorizata, in baza unui contract de prestari servicii pe perioada 01.07.2019-31.12.2019, desfasurand activitati de management de proiecte europene. Sotia este in concediu de crestere a copilului iar la calculul indemnizatiei nu a fost luat in calcul acest contract. Sunt interesat de o colaborare daca dumneavoastra considerati ca exista sanse de rezolvare. Va rog daca ma puteti contacta cat mai curand, deoarece am luat la cunostinta de decizia de calcul a indemnizatiei pe data de 10.06.2020, si am termen de 30 zile de a contesta decizia. Va multumesc! Numarul de telefon este 0744567842

daca beneficiez stimulent si vine a doilea copil si vin la concediu de risc maternitate o sa pierd stimulentul pentru prima copil ?
Venituri salariale 6/28/2020 3:30:12 PM
Venituri salariale 7/1/2020 2:07:01 PM
 • Irina Gheorghiu 7/1/2020 3:11:17 PM Multumesc pentru raspuns. Nu ma lasa sa completez 0 la CASS!!
Am salariu brut 3060
Venituri salariale 7/3/2020 8:37:10 PM
 • Andrei Ionita 7/6/2020 3:34:29 PM

  Buna ziua,

  Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se acorda persoanelor care, timp de 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura. Indemnizatia de somaj tehnic este un venit asimilat salariului, potrivit Codului Fiscal, astfel ca va fi inclus in baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului.

  Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare obtinute in ultimele 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare datei nasterii copilului.

  Pentru un calcul complet al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului va recomand acest calculator: https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-indemnizatie-crestere-copil

Buna ziua,<br />Am si eu cateva intrebari, daca ma puteti lamuri<br />Sotul beneficiaza de stimulentul de insertie, cel de 650 lei, pentru continuarea muncii. Mai poate acum intra in concediu de crestere copil? Bebe are 7 luni. Daca da, ce acte sunt necesare?<br />Si daca poate intra in concediu de crestere copil,
Venituri salariale 7/2/2020 11:32:14 AM
 • Gabriela Craciun 7/6/2020 3:25:06 PM

  Buna ziua,

  Stimulentul de insertie se acorda persoanelor care au beneficiat de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului si obtin venituri supuse impozitului cu cel putin 60 de zile inaintea implinirii de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.

  In situatia in care parintele beneficiaza de stimulentul de insertie nu poate beneficia simultan si de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului. Totodata, nici celalalt parinte nu poate beneficia de indemnizatie in acest timp, intrucat aceste doua drepturi nu se acorda cumulat.

Cum se calculeaza ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul de maternitate, daca pe 25.07 e prima zi de concediu de maternitate? ult 6 luni vor fi Iunie, mai, aprilie, martie, februarie, ianuarie? Multumesc
Venituri salariale 7/1/2020 4:01:10 PM
 • Ioana Vlad 7/1/2020 4:03:45 PM

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005, indemnizatia aferenta concediului de maternitate se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare realizate in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare solicitarii concediului.

  Intr-adevar, baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se constituie din veniturile salariale brute obtinute in ultimele 6 luni, incepand cu veniturile aferente lunii iunie.

poate fii angajat pe post de camerista si intretinere spatii verzi+fochist
Legislatia muncii 7/1/2020 11:41:10 AM
 • Rares Popescu 7/1/2020 3:50:19 PM

  Buna ziua,

  Codul Muncii prevede in art. 35 faptul ca orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unui contracte individuale de munca distincte, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre aceste contracte de munca.

  Astfel, legislatia in vigoare nu interzice cumularea de catre salariat a doua contracte individuale de munca cu norma intreaga la angajatori diferiti.

  Cu toate acestea, angajatorii trebuie sa respecte prevederile referitoare la durata maxima a timpului de munca saptamanal si sa acorde repausul zilnic (minimum 12 ore de repaus intre doua zile de munca) si repausul saptamanal (48 de ore de repaus saptamanal acordate, de regula, sambata si duminica). Atragem atentia ca prin incheierea a doua contracte individuale de munca cu norma intreaga se poate ajunge la nerespectarea prevederilor mentionate, lucru care atrage sanctiuni contraventionale pentru angajatori din partea inspectorilor de munca.

Buna ziua.<br />Ne puteti spune cum se calculeaza concediu de maternitate. In data de 27 mai 2020 am nascut iar contabila companiei a considerat in calcului indeminizatiei de maternitate luna anterioara nasterii, respectiv aprilie 2020 iar luna mai nu a luat-o absolut deloc in calcul.<br />Multumesc
Venituri salariale 7/1/2020 8:12:40 AM
 • Rares Popescu 7/1/2020 3:42:04 PM

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005, indemnizatia aferenta concediului de maternitate se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare realizate in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare solicitarii concediului.

  In ce priveste indemnizatia lunara pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, pentru luna nasterii copilului se vor lua in considerare veniturile cuvenite pentru acea luna, respectiv venitul pe care persoana l-ar fi primit daca ar fi lucrat toata luna sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizatia de maternitate.

Venituri salariale 6/29/2020 9:10:48 PM
 • Damian Alex 7/1/2020 8:33:20 AM

  Ok,multumesc pentru raspuns 

  Va rog sa revizuiti si calculatorul de

Somajul tehnic
Venituri salariale 6/29/2020 4:36:17 PM
 • Andrei Ionita 6/29/2020 4:52:09 PM

  Buna ziua,

  Va rugam sa ne detaliati intrebarea, pentru a intelege cu ce va putem ajuta.

  Va multumim!

Pana in februarie am fost angajata doar 3 luni cumulat,apoi am fost si in somaj tehnic. Acum am suferit si un accident rutier ce necesita zile de spitalizare,cu interventii chirurgicale (coloana).
Venituri salariale 7/1/2020 7:22:19 AM
 • Rares Popescu 7/1/2020 3:38:14 PM

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005, indemnizatia aferenta concediului medical pentru urgente medico-chirurgicale se calculeaza prin aplicarea cotei de 100% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare realizate in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare solicitarii concediului.

  Pentru lunile in care ati beneficiat de somaj tehnic baza de calcul se va constitui din salariul minim brut pe tara garantat in plata.

  Angajatorul este cel care trebuie sa plateasca indemnizatia de concediu medical, urmand a solicita decontarea sumelor de la Casa de Asigurari de Sanatate.

Venituri salariale 6/30/2020 5:59:30 PM
 • Calculator Venituri 7/1/2020 3:02:35 PM

  Buna ziua,

  Veniturile obtinute din transferul partilor sociale detinute la o Societate cu Raspundere Limitata se incadreaza in categoria veniturilor din investitii, potrivit art. 91 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

  Pentru asistenta in vederea completarii Declaratiei Unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice va rugam sa consultati ofertele noastre aici: https://www.calculatorvenituri.ro/declaratiaunica

  Va multumim!

Venituri salariale 6/30/2020 5:54:33 PM
 • Calculator Venituri 7/1/2020 3:02:24 PM

  Buna ziua,

  Veniturile obtinute din transferul partilor sociale detinute la o Societate cu Raspundere Limitata se incadreaza in categoria veniturilor din investitii, potrivit art. 91 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal.

  Pentru asistenta in vederea completarii Declaratiei Unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice va rugam sa consultati ofertele noastre aici: https://www.calculatorvenituri.ro/declaratiaunica

  Va multumim!

avand in vedere faptul ca am avut cheltuieli in valoare de 2072,55 lei. Va multumesc anticipat pentru raspuns
 • Gabriela Craciun 6/29/2020 4:27:24 PM

  Buna ziua,

  Persoanele fizice autorizate datoreaza impozit pe venit si contributii sociale.

  Astfel, in calitate de persoana fizica autorizata datorati contributia de asiguraris ociale in cota de 25%, daca obtineti pe parcursul unui an un venit net mai mare decat 12 salarii minime brute pe economie, si contributia de asigurari sociale de sanatate in cota de 10%, cu aceeasi mentiune. Contributia de asigurari sociale este datorata daca persoana fizica autorizata obtine pe parcursul unui an venituri nete a caror valoare cumulata este cel putin egala cu 12 salarii minime brute pe tara.

  Incadrarea in plafonul anual se face prin cumularea veniturilor nete si/sau normelor anuale de venit din activitati independente, care se estimeaza ca vor fi realizate in anul curent. Baza de calcul pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale este reprezentata de venitul ales de persoana fizica autorizata, dar acesta trebuie sa fie cel putin la nivelul salariului minim brut pe tara.

  Persoana fizica autorizata este scutita de plata contributiei de asigurari sociale daca este asigurata in sisteme proprii de asigurari sociale si nu are obligatia asigurarii in sistemul public de pensii.

  Contributia de asigurari sociale de sanatate este datorata de persoana fizica autorizata numai daca se estimeaza depasirea plafonului anual de 12 salarii minime brute pe economie. Baza de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate o reprezinta nivelul a 12 salarii minime brute pe tara, in vigoare la termenul de depunere al declaratiei.

  Pentru mai multe detalii privind calculul venitului unei persoane fizice autorizate, puteti accesa https://www.calculatorvenituri.ro/pfa.

Buna seara!<br />Dupa cat timp de la depunerea actelor pentru insertie , se primesc banii!?
Venituri salariale 6/26/2020 11:23:06 PM
 • Ioana Vlad 6/29/2020 4:32:27 PM

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, dreptul reprezentand stimulentul de insertie se cuvine dupa cum urmeaza:

  a) incepand cu ziua urmatoare celei in care persoana indreptatita isi reia activitatea profesionala si realizeaza venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.

  Astfel, stimulentul de insertie se acorda incepand cu ziua urmatoarei celei in care ati reluat activitatea profesionala si ati realizat venituri supuse impozitului, daca ati depus cererea in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.

  Plata efectiva poate avea loc cu intarziere din cauza numeroaselor cereri cu care se confrunta Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala.

buna seara, in calculul cuantumului pentru indemnizatie crestere copil se ia in considerare si venitul dintr-un contract de inchiriere incheiat intre 2 persoane fizice? Poate fi adusa ulterior depunerii dosarului dovada incasarii unui astfel de venit si calculat retroactiv? multumesc
Venituri salariale 6/26/2020 10:14:31 PM
 • Gabriela Craciun 6/29/2020 4:17:23 PM

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010 pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare solicitarii concediului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  Indemnizatia se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in ultimele 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare nasterii copilului.

  Veniturile din cedarea folosintei bunurilor nu se regasesc in enumerarea legala, prin urmare nu se vor lua in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului.

No

Venituri salariale 7/4/2020 8:16:09 PM
  Buna ziua, <br />Sunt insarcinata si am iesit in concediul de risc maternal.<br />Intre timp am primit o oferta de job 4h,munca de acasa,nu implica nici un risc.<br />Pot sa ma angajez cu CIM sau mai bine sa-mi fac in PFA pt prestari servicii? <br />Dar la celalalt job sa-mi mearga in continuare concediul de risc.<br />
  Venituri salariale 6/26/2020 11:32:37 AM
  • Alexandra Oancea 6/26/2020 11:53:25 AM

   Buna ziua,

   Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizatie o constituie numai venitul obtinut pe fiecare loc de realizare.

   Consider ca este necesara depunerea certificatului medical la ambii angajatorii (originalul la angajatorul la care obtineti venitul mai mare, iar la cel de-al doilea angajator o copie conforma cu originalul), intrucat concediul de risc maternal se acorda in situatia unei incapacitati de a presta activitate. Prin urmare, incapacitatea de munca nu se justifica in cazul in care puteti desfasura activitate la unul dintre angajatori.

  Mentionez ca al doilea contract de munca l-am facut cu luna Iunie avand sarcina incipienta, iar intre timp am aflat ca voi intra in concediu de risc.
  Venituri salariale 6/25/2020 8:55:06 PM
  • Alexandra Oancea 6/26/2020 11:50:30 AM

   Buna ziua,

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005, indemnizatia aferenta concediului de risc maternal se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare realizate in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare solicitarii concediului. De asemenea, indemnizatia de maternitate se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra aceleiasi baze de calcul.

   Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005 stabileste faptul ca salariatul are dreptul la concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate (asadar, atat concediul de risc maternal, cat si concediul de maternitate) de la ambii angajatori. In acest caz, baza de calcul este diferita in functie de veniturile obtinute la fiecare dintre angajatori.

   Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in ultimele 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare datei nasterii copilului. In cazul acestei indemnizatii, veniturile lunare se vor cumula, astfel ca se vor include in baza de calcul veniturile salariale obtinute de la ambii angajatori.

  Buna ziua. Sunt insarcinata urmeaza sa nasc in Noiembrie. Din Martie -iunie am fost in somaj tehnic si as vrea sa va intreb daca intra in baza de calcul la ccc.? Va multumesc frumos!
  Venituri salariale 6/25/2020 2:14:48 PM
  • Ioana Vlad 6/26/2020 11:41:58 AM

   Buna ziua,

   Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Codul Fiscal include indemnizatia de somaj tehnic in categoria veniturilor asimilate salariilor, prin urmare se va include in baza de calcul a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului. Indemnizatia se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare obtinute in ultimele 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare nasterii copilului.

  TREBUIE SA PLATESC LA SANATATE DESI SANT ANGAJATA
  Venituri salariale 6/25/2020 5:48:24 PM
  • Ioana Vlad 6/29/2020 4:27:56 PM

   Buna ziua,

   Persoanele fizice autorizate datoreaza impozit pe venit si contributii sociale.

   Astfel, in calitate de persoana fizica autorizata datorati contributia de asiguraris ociale in cota de 25%, daca obtineti pe parcursul unui an un venit net mai mare decat 12 salarii minime brute pe economie, si contributia de asigurari sociale de sanatate in cota de 10%, cu aceeasi mentiune. Contributia de asigurari sociale este datorata daca persoana fizica autorizata obtine pe parcursul unui an venituri nete a caror valoare cumulata este cel putin egala cu 12 salarii minime brute pe tara.

   Incadrarea in plafonul anual se face prin cumularea veniturilor nete si/sau normelor anuale de venit din activitati independente, care se estimeaza ca vor fi realizate in anul curent. Baza de calcul pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale este reprezentata de venitul ales de persoana fizica autorizata, dar acesta trebuie sa fie cel putin la nivelul salariului minim brut pe tara.

   Persoana fizica autorizata este scutita de plata contributiei de asigurari sociale daca este asigurata in sisteme proprii de asigurari sociale si nu are obligatia asigurarii in sistemul public de pensii.

   Contributia de asigurari sociale de sanatate este datorata de persoana fizica autorizata numai daca se estimeaza depasirea plafonului anual de 12 salarii minime brute pe economie. Baza de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate o reprezinta nivelul a 12 salarii minime brute pe tara, in vigoare la termenul de depunere al declaratiei.

   Pentru mai multe detalii privind calculul venitului unei persoane fizice autorizate, puteti accesa https://www.calculatorvenituri.ro/pfa.

  Venituri salariale 6/24/2020 3:28:20 PM
  • Ioana Vlad 6/26/2020 11:33:54 AM

   Buna ziua,

   Daca plata este realizata din bugetul angajatorului, aceasta se va face la data prevazuta in contractul individual de munca pentru plata salariului.

   Conform legislatiei in vigoare, daca angajatorii depun documentatia necesara si este corect intocmita si depusa in termen, acestia pot obtine subventionarea indemnizatiei de somaj tehnic din bugetul asigurarilor pentru somaj.

   Plata indemnizatiei de somaj tehnic se va face in prima instanta catre angajatori, in termen de 15 zile de la depunerea documentelor. Ulterior, angajatorii vor distribui sumele aferente indemnizatiei de somaj tehnic catre salariati in termen de 3 zile lucratoare de la virarea sumelor de catre stat. Plata se va face in luna in curs pentru luna anterioara.

  Venituri independente 6/24/2020 3:18:34 PM
  • Calculator Venituri 6/26/2020 10:50:52 AM

   Buna ziua,

   Daca doriti asistenta in completarea Declaratiei Unice sau revizuirea acesteia de catre un consultant, puteti consulta ofertele noastre aici https://www.calculatorvenituri.ro/declaratiaunica sau ne puteti trimite un email la adresa contact@calculatorvenituri.ro.

   O zi frumoasa,

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Buna ziua , Suspendarea a 2 luni din anul 2020 conf. Art 52, Alin.1, Lit.c) afecteaza numarul de zile CO anual ?
  Concedii 6/24/2020 1:55:40 PM
  • Rares Popescu 6/26/2020 10:48:47 AM

   Buna ziua,

   Somajul tehnic reprezinta reducerea sau intreruperea temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, din motive economice, tehnologice, structurale sau similare. Aceasta masura se aplica in baza unei decizii emise de angajator si presupune suspendarea contractelor individuale de munca.

   Pe perioada suspendarii contractelor individuale de munca in baza somajului tehnic, salariatii nu presteaza munca si nu pot beneficia de concediu de odihna.

   Potrivit art. 145 din Codul Muncii, concediul de odihna anual se acorda tuturor salariatilor si are o durata minima de 20 de zile lucratoare. Totusi, concediul de odihna se acorda proportional cu perioada lucrata, astfel ca nu se pot acorda acelasi numar de zile lucratoare de concediu de odihna daca persoana nu a desfasurat activitate pe parcursul intregului an, intrucat a avut contractul individual de munca suspendat in temeiul somajului tehnic.

   Concediul de odihna se acorda in urma unei cereri intocmite de angajat si inaintata angajatorului, in functie de programarea individuala sau colectiva realizata la nivelul intreprinderii. 

  Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
  Inchide