</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
2.622.228
Declaratii descarcate:
449
Calcul avansat
De la brut pana la net si inapoi

Ce vrei sa calculezi astazi ?

Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

CALCULATOR SALARIU - SOLUTIA TA PENTRU CALCULAREA SALARIULUI DE LA BRUT PANA LA NET SI INAPOI

Calculatorul de venituri are la baza un produs software (mai exact, un calculator de salarii) care a fost dezvoltat si care este in permanenta actualizat de Romanian Software. Cu ajutorul acestui calculator de salariu, puteti face oricand calcule avansate, de la salariul brut la salariul net, dar puteti vedea si impozitul pe venit si care sunt contributiile pe care le aveti de platit pentru un anumit castig lunar.

Mai mult, calculator salariu furnizeaza si calculul salariului brut in functie de salariul net introdus. Puteti analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de remuneratii, calculul salariului net pentru contractele full time si part time, prin efectuarea unor scenarii de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net in functie de acordurile incheiate cu salariatii/colaboratorii.

De asemenea, solutia noastra de calcul salarial furnizeaza costul total suportat de angajator, tinand cont de avantajele in natura sau primele acordate in vederea determinarii pachetului salarial net sau brut. Puteti vedea oricand, in functie de tipul venitului calculat, o prezentare defalcata: salariul brut, contributiile sociale suportate de angajat si bazele de calcul, impozitul pe salariu, salariul net precum si calculul salariului net, modul de calcul al salariului brut, fiecare contributie pe salariu platita de angajator, total cost angajator (ce include salariul brut si contributiile datorate de companie).

Tu ne spui salariul brut si beneficiile acordate, noi iti punem la dispozitie un calculator venituri cu functionalitati complexe pentru a gasi cea mai buna varianta pentru salarizarea personalului.

DE CE SA FOLOSESTI UN CALCULATOR ONLINE PENTRU CALCULUL SALARIILOR? 

Daca esti angajat, un calculator online pentru calculul salariului te ajuta sa stii cu cea mai mare precizie care sunt sumele de bani virate pentru contributii si pentru impozite si cati bani vei castiga efectiv la un anumit nivel al salariului/venitului brut. Mai mult, poti vedea exact baza de calcul pentru fiecare contributie si nivelul taxelor platite catre stat lunar, conform legislatiei. In plus, poti compara castigurile actuale cu situatia in care vei trece la o alta formula de colaborare cu angajatorul actual (PFA, drepturi de autor, etc).

Daca esti angajator, este, de asemenea, important sa folosesti un calculator de salariu pentru ca vei afla imediat doar introducand datele necesare care sunt costurile tale cu fiecare salariat in parte, detalierea modului de calcul al salariului net sau al salariului brut in functie de salariul net. Mai mult, poti vedea care sunt costurile tale cu un anumit angajat sau colaborator daca vei opta pentru o formula de angajare sau una de colaborare. Calculator venituri este o solutie la indemana, rapida si extrem de usor de folosit. Testeaz-o chiar acum!

Noutati legislative

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea 22, a fost publicata Legea nr. 14/2020 privind ...
In Monitorul Oficial a fost publicata Legea nr. 1/2020 privind pensiile ocupationale. In...
Pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a fost publicat un proiect de Ordi...
In Monitorul Oficial a fost publicata Legea nr. 6/2020 privind bugetul asigurarilor soci...
Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a publicat pe site-ul propriu un proiect de Lege...

Articole

Articole

Persoanele fizice care obtin venituri, indiferent ca sunt obtinute in Romania sau in strainatate, sunt obligate sa le...
1. Reglementare legala &ndash; ce este impozitul pe venituri din salarii si asimilate salariilor? Impozitul p...
Daca nu vrei sa pierzi din zilele de concediu si ai nevoie de timp liber pentru a-ti rez...

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
.
Beneficii 12/6/2019 5:48:16 PM
 • Maria Ciudin 12/10/2019 1:57:49 PM

  Buna ziua,

  Potrivit Legii nr. 196/2016, venitul minim de incluziune reprezinta sprijinul financiar acordat de stat in scopul asigurarii nivelului de trai minimal pentru familiile si persoanele singure aflate in situatie de dificultate.

  Pot beneficia de venit minim de incluziune familia (parinti casatoriti sau familie monoparentala) si persoana singura lipsita de venituri sau ale carei venituri nu acopera nivelul de trai minimal, daca indeplinesc conditiile de eligibilitate prevazute de lege si ale caror venituri nete lunare ajustate sunt de pana la 600 de lei, inclusiv. La stabilirea venitului net lunar al persoanei singure sau al familiei se iau in considerare toate veniturile pe care persoana, respectiv membrii familiei le-au realizat in luna dinaintea depunerii cererii.

  Pentru a primi ajutorul social, cel putin unul dintre membrii familiei beneficiare care este major, apt de munca si care nu urmeaza o forma de invatamant la cursuri de zi, are obligatia de a presta lunar, la solicitarea primarului, actiuni sau lucrari de interes local. In cazul in care aceasta persoana isi pierde temporar sau definitiv capacitatea de munca, obligatia de a presta munca de interes local poate fi transferata altor persoane din familie, cu acordul primarului.

  Pentru a obtine ajutor social, persoana singura sau reprezentantul familiei trebuie sa depuna un dosar format dintr-o cerere, o declaratie pe propria raspundere si actele care dovedesc componenta familiei si veniturile membrilor acesteia, daca este cazul. Dosarul se depune la primarul localitatii/sectorului unde locuieste persoana singura sau familia.

  Alocatia pentru sustinerea familiei este o forma de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au copii mai mici de 18 ani, acordata cu scopul de a asigura conditii mai bune pentru cresterea copiilor si pentru a-i incuraja pe acestia sa mearga la scoala. Alocatia se acorda pe baza de cerere si declaratie pe propria raspundere insotita de actele doveditoare privind componenta familiei, veniturile acesteia si, dupa caz, privind frecventarea cursurilor scolare de catre copiii aflati in intretinere. Aceste documente trebuie depuse de reprezentantul familiei la primaria in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta familia.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Daca am intrat in concediu prenatal pe data de 02/12/2019 cat voi lua cele 126 zile avand in vedere ca media veniturile brute e de 4156 ron?multumesc
Concedii 12/6/2019 1:32:43 PM
 • Maria Ciudin 12/10/2019 1:59:03 PM

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, indemnizatia de maternitate (prenatal si postnatal) se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar.

  Astfel, se va stabili salariul brut din ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul de maternitate. Suma totala a salariilor brute se va imparti la totalul zilelor lucratoare aferente celor 6 luni, rezultand media zilnica a indemnizatiei asupra careia se aplica cota de 85%. Ulterior, se va stabili indemnizatia de maternitate aferenta fiecarei luni de concediu de maternitate, inmultind indemnizatia zilnica cu numarul de zile lucratoare aferente fiecarei luni, suma din care se va scadea contributia de asigurari sociale in cota de 25%.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua!<br />Care este plafonul pentru sectorul constructii in 2019 (cod caen 7112)? Multumesc
Venituri salariale 12/6/2019 11:40:53 AM
 • Maria Ciudin 12/10/2019 11:20:55 AM

  Buna ziua,

  Incepand cu 1 ianuarie 2019, in domeniul constructiilor, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste in bani, fara a include sporuri si alte adaosuri, la suma de 3.000 lei lunar, pentru un program normal de lucru in medie de 167,333 ore pe luna, reprezentand 17,928 lei/ora.

  Facilitatile fiscale in sectorul constructiilor se aplica in perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2028. Veniturile brute lunare din salarii si asimilate salariilor, realizate de persoanele fizice pentru care se aplica scutirea, sunt cuprinse intre 3.000 si 30.000 lei lunar inclusiv si sunt realizate in baza contractului individual de munca.

  Totodata, angajatorii trebuie sa realizeze cifra de afaceri din activitatile mentionate la art. 60, alin. (5) din Codul Fiscal in limita a cel putin 80% din cifra de afaceri totala, calculata cumulat de la inceputul anului, inclusiv luna in care aplica scutirea.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

O persoana care are un contract cu drepturi de autor cu un srl dar nu este salariat sau pensionar poate sa opteze pt neplata cas si cass aferent venitului obtinut in urma acestui contract ? Se poate plati doar impozitul de 10%?
Venituri salariale 12/10/2019 11:43:23 AM
 • Maria Ciudin 1/15/2020 1:34:55 PM

  Buna ziua,

  Conform prevederilor Codului Fiscal, in situatia persoanelor fizice care au incheiat contract de drepturi de autor, contributiile sociale obligatorii datorate in cazul in care veniturile depasesc intr-un an plafonul de 12 salarii minime brute pe tara se calculeaza, se retin si se platesc de catre platitorul de venituri (firma cu care persoana fizica a contractat). In acest caz, platitorul de venit va completa Declaratia fiscala 112.

  Daca nu s-a depasit plafonul de 12 salarii minime brute pe tara, dar se doreste plata contributiilor sociale obligatorii, partile vor desemna in contract cui ii revine obligatia platii contributiilor sociale.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 12/17/2019 2:33:35 PM
 • Maria Ciudin 12/17/2019 3:20:26 PM

  Buna ziua,

  Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005 prevede ca perioada in care ati beneficiat de concediu medical si indemnizatie aferenta (04.06-31.10) este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru cel de-al doilea concediu medical. Respectiva indemnizatie s-a calculat aplicand cota de 75% asupra mediei veniturilor brute lunare realizate in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului.

  Asadar, indemnizatia aferenta primului concediu medical va fi luata in considerare la calculul concediului medical din perioada 01.11-30.11, aplicandu-se cota corespunzatoare prevazuta de lege. Totodata, indemnizatia de concediu medical se impoziteaza cu cota de 10% prevazuta de Codul Fiscal si este supusa contributiei de asigurari sociale in cota de 25%. In consecinta poate rezulta o valoare scazuta fata de indemnizatia aferenta primului concediu medical, desi cota corespunzatoare codului diagnostic este tot 75%.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Concedii 12/16/2019 7:15:54 PM
 • Maria Ciudin 12/17/2019 2:01:02 PM

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, cuantumul indemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului. Asadar, este necesara indeplinirea stagiului minim de cotizare pentru a beneficia de concediul medical si indemnizatia aferenta. 

  Astfel, pentru a calcula indemnizatia aferenta concediului medical trebuie avut in vedere venitul brut obtinut in ultimele 6 luni si numarul de zile lucratoare lucrate din fiecare luna. Daca ultimele 6 luni nu au fost lucrate complet pentru a beneficia de indemnizatie, stagiul de cotizare se va completa cu numarul corespunzator de zile lucrate din ultimul an. Presupunand ca in ultimele 6 luni baza de calcul a fost constituita din salariul minim brut pe tara, se va inmulti cu 6 si va rezulta suma veniturilor brute (12.480 lei). Rezultatul se va imparti la numarul de zile de stagiu din ultimele 6 luni (zilele lucrate), iar ulterior aceasta suma se va inmulti cu numarul de zile de concediu medical si cu cota de 75% aferenta concediului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Concedii 12/16/2019 9:29:32 AM
 • Maria Ciudin 12/16/2019 10:39:14 AM

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. 

  In prezent, indemnizatia lunara pentru cresterea copilului are un plafon minim de 1250 lei si nu poate fi mai mare de 8500 lei. Printr-un proiect de Lege propus spre adoptare la Parlament se prevede eliminarea plafonului maxim de 8500 lei, insa momentan, nu sunt prevazute alte schimbari cu privire la majorarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

Concedii 12/16/2019 9:28:30 AM
 • Maria Ciudin 12/16/2019 10:46:38 AM

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. 

  In prezent, indemnizatia lunara pentru cresterea copilului are un plafon minim de 1250 lei si nu poate fi mai mare de 8500 lei. Printr-un proiect de Lege propus spre adoptare la Parlament se prevede eliminarea plafonului maxim de 8500 lei, insa momentan, nu sunt prevazute alte schimbari cu privire la majorarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

Venituri salariale 12/15/2019 9:33:43 AM
 • Maria Ciudin 12/16/2019 10:46:05 AM

  Buna ziua,

  Calculul salarial ar putea suferi modificari in ceea ce priveste contributiile sociale obligatorii datorate in cazul contractelor individuale de munca cu timp partial. Astfel, printr-un proiect legislativ care nu a intrat deocamdata in vigoare, se prevede eliminarea platii majorate a contributiilor sociale obligatorii in situatia unui contract de munca cu fractiune de norma. In prezent, contributiile sociale obligatorii datorate in cazul unui contract de munca cu timp partial au ca baza de calcul salariul minim brut pe tara garantat in plata, insa, in ipoteza adoptarii acestui proiect legislativ, contributiile se vor datora la valoarea salariului efectiv realizat. 

  Totodata, o alta modificare a legislatiei in materie vizeaza majorarea salariului minim brut pe tara la 2230 lei/lunar, insa proiectul de Hotarare de Guvern trebuie publicat in Monitorul Oficial pentru a se putea aplica.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

Venituri salariale 12/13/2019 1:04:29 PM
 • Maria Ciudin 12/13/2019 3:28:41 PM

  Buna ziua,

  In ceea ce priveste impozitul, nu sunt impozabile tichetele cadou oferite salariatilor, cat si cele oferite in beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a altor sarbatori similare ale altor culte religioase, in masura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte nu depaseste suma de 150 lei. In masura in care valoarea tichetelor depaseste 150 lei, diferentei dintre valoarea acestora si plafonul de 150 lei i se va aplica cota de impozit de 10%, precum si cotele contributiilor sociale obligatorii (25% in cazul contributiei de asigurari sociale si 10% aferenta contributiei de asigurari sociale de sanatate).

  Din punctul de vedere al angajatorului, daca acesta este platitor de impozit pe profit, cheltuielile ocazionate cu tichetele cadou au deductibilitate limitata daca se incadreaza in limita unei cote de 5% aplicate asupra valorii cheltuielilor cu salariile angajatilor.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Concediu de odihna
Concedii 12/13/2019 11:53:48 AM
 • Maria Ciudin 12/13/2019 2:54:13 PM

  Buna ziua,

  Art. 148 din Codul Muncii prevede ca efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarea colectiva sau cu consultarea salariatului, pentru programarea individuala. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.

  In cadrul perioadelor de concediu stabilite conform programarii individuale sau colective, salariatul poate solicita efectuarea concediului cu cel putin 60 de zile anterioare efectuarii acestuia.

  Mai mult decat atat, angajatorul poate refuza efectuarea concediului de odihna in afara perioadei programate, astfel ca salariatul trebuie sa respecte programarea colectiva sau individuala.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua. Sunt in concediu de crestere a copilului pana in Ianuarie 2020. Daca voi ramane insarcinata in decursul anului 2020, fara a fi angajata in momentul nasterii, cum se va calcula indemnizatia de crestere a copilului?
Venituri salariale 12/13/2019 11:20:40 AM
 • Maria Ciudin 12/13/2019 2:43:22 PM

  Buna ziua,

  In aceasta situatie, conform prevederilor Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, indemnizatia lunara pentru cresterea celui de-al doilea copil se va calcula pe baza veniturilor reprezentand indemnizatia lunara pentru cresterea primului copil, precum si veniturile aferente concediului de maternitate, daca persoana a beneficiat de acest drept. 

  Potrivit art. 9^1 din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010, in situatia in care persoana care a beneficiat de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului naste unul sau mai multi copii intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea primului copil, daca din calculul indemnizatiei rezulta un cuantum mai mic decat cel al indemnizatiei acordate pentru primul copil, se acorda indemnizatia lunara pentru cresterea copilului primita pentru copilul anterior.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua. Sunt in concediu de crestere a copilului pana in Ianuarie 2020. Daca voi ramane insarcinata in decursul anului 2020, fara a fi angajata in momentul nasterii, cum se va calcula indemnizatia de crestere a copilului?
Venituri salariale 12/13/2019 11:20:40 AM
 • Maria Ciudin 12/13/2019 2:43:22 PM

  Buna ziua,

  In aceasta situatie, conform prevederilor Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, indemnizatia lunara pentru cresterea celui de-al doilea copil se va calcula pe baza veniturilor reprezentand indemnizatia lunara pentru cresterea primului copil, precum si veniturile aferente concediului de maternitate, daca persoana a beneficiat de acest drept. 

  Potrivit art. 9^1 din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010, in situatia in care persoana care a beneficiat de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului naste unul sau mai multi copii intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea primului copil, daca din calculul indemnizatiei rezulta un cuantum mai mic decat cel al indemnizatiei acordate pentru primul copil, se acorda indemnizatia lunara pentru cresterea copilului primita pentru copilul anterior.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Daca in prima saptamana de la revenirea la munca intru in concediu de ingrijire copil, imi va afecta stimulentul si cum va fi influentat si salariul?<br />Sunt insarcinata cu al doilea copil, daca voi primi cele 90 de zile de concediu de la medicul gine.ce se intampla cu stimulentul si salariul?Multumesc
Venituri salariale 12/13/2019 10:55:49 AM
 • Maria Ciudin 12/13/2019 2:37:30 PM

  Buna ziua,

  Stimulentul de insertie se acorda in situatia in care beneficiarul concediului si indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului obtine venituri supuse impozitului cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap si se va acorda pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, respectiv 4 ani in cazul copilului cu handicap. 

  Conform Ordinului nr. 1474/2011, pe perioada concediilor medicale, concediilor pentru ingrijirea copilului bolnav sau a altor tipuri de concedii reglementate de Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, deoarece in aceste perioade sunt realizate venituri supuse impozitului, respectiv venituri din salarii, activitati independente sau agricole, persoana poate beneficia de stimulentul de insertie. Asadar, plata stimulentului de insertie si salariul nu vor suferi modificari.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

Legislatia muncii 12/13/2019 8:29:11 AM
 • Maria Ciudin 12/13/2019 10:29:40 AM

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, persoanele care solicita acordarea concediului pentru cresterea copilului trebuie sa prezinte un dosar la Agentia de Plati si Inspectie Sociala, dosar care cuprinde, printre altele, deciziile angajatorilor de suspendare a activitatii. In consecinta, ambele contracte individuale de munca se vor suspenda. 

  Ordinul nr. 1474/2011 prevede ca in cazul in care persoana nu solicita acordarea indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, pe perioada concediului nu se pot plati contributiile individuale de asigurari sociale de sanatate, iar aceasta perioada nu mai poate fi asimilata stagiului de cotizare in vedere stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

persoana care beneficiaza de stimulent de insertie poate beneficia de concediu medical sau de odihna daca este cazul fara intreruperea stimulentului de insertie?
Venituri salariale 12/12/2019 8:21:16 AM
 • Maria Ciudin 12/12/2019 11:42:24 AM

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, dreptul la stimulentul de insertie se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul nu mai obtine venituri supuse impozitului si solicita concediul pentru cresterea copilului sau inceteaza in situatia in care nu mai obtine venituri supuse impozitului si nici nu solicita concediul pentru cresterea copilului.

  Totusi, pe perioada concediului de odihna beneficiarul obtine venituri supuse impozitului, iar plata stimulentului de insertie nu va fi suspendata. In ceea ce priveste concediile medicale, Ordinul nr. 1474/2011 prevede ca pe perioada concediilor medicale, concediilor pentru ingrijirea copilului bolnav sau altor tipuri de concedii reglementate de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 158/2005, deoarece in aceste perioade sunt realizate venituri supuse impozitului, respectiv venituri din salarii, activitati independente sau agricole, persoana poate beneficia de stimulent de insertie.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Buna seara am nascut pe 2 octombrie si am depus dosarul pentru indemnizatie crestere copil si alocatia de stat pe 18 octombrie . De ce in luna decembrie mi s.au virat doar 1000 de lei
Concedii 12/11/2019 12:15:29 AM
 • Maria Ciudin 12/12/2019 12:29:08 PM

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Cuantumul minim al indemnizatiei nu poate fi mai mic decat suma rezultata prin aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta (pentru anul 2019, ISR are o valoare de 500 lei -> 2,5 * 500 = 1250 lei cuantum minim). Totodata, indemnizatia nu poate depasi valoarea de 8500 lei. 

  Prima plata a indemnizatiei poate sa se efectueze dupa 45 - 60 de zile de la data depunerii cererii, din cauza timpului mai mare necesar pentru depunerea documentelor. In continuare, plata se va realiza in luna curenta pentru luna anterioara. Asadar, in perioada urmatoare va fi virat si restul de plata.

  Pentru detalii suplimentare in ceea ce priveste modalitatea de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului, echipa calculatorvenituri.ro a dezvoltat o aplicatie pe baza careia puteti calcula cuantumul acesteia si pe care o puteti consulta gratuit aici: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculavansat

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Buna seara,<br />O angajata revine la servici dupa concediu ingrijire copil in data de 07.11.2019 direct in concediu de sarcina cu risc.Cum calculez acest concediu pentru luna Noiembrie? Conf.Ordonantei 185/2005 concediul si indemnizatia de sarcina cu risc ,se acorda fara conditie de stagiu de cotizare.
Concedii 12/10/2019 7:56:04 PM
 • Maria Ciudin 12/12/2019 12:45:34 PM

  Buna ziua,

  Intr-adevar, conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005, indemnizatia aferenta concediului de risc maternal se acorda fara conditia stagiului de cotizare. Indemnizatia se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare obtinute in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului. 

  Astfel, in baza de calcul vor intra veniturile obtinute in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului, si anume cele obtinute in perioada in care persoana a beneficiat de concediul pentru ingrijirea copilului (art. 8 alin. 1 lit. b) din Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005: se insumeaza perioadele in care s-a achitat contributia pentru concedii si indemnizatii de catre angajator sau, dupa caz, de catre angajat, respectiv de catre fondul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale).

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua, sunt angajata cu norma intreaga la o companie plus ca mai ofer consultanta (nu am contract cu ei) altor societati, ca sa pot cumula aceste venituri spre a-mi fi luate in calcul pentru CCC, ce taxe trebuie sa platesc? multumesc!
Venituri salariale 12/10/2019 6:01:51 PM
 • Maria Ciudin 12/12/2019 12:27:49 PM

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara persoanele care, in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura. 

  Daca in aceasta perioada persoana a obtinut venituri supuse impozitului concomitent din mai multe surse, vor fi luate in considerare toate veniturile incasate de aceasta. Totusi, pentru a fi luate in considerare este necesar ca aceste venituri sa fi fost supuse impozitului pe venit in momentul realizarii acestora, potrivit regulilor specifice fiecarei categorii de venituri. Nu se poate efectua o plata retroactiva a impozitului pentru ca aceste venituri sa fie luate in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

Buna ziua, sunt angajata cu norma intreaga la o companie plus ca mai ofer consultanta (nu am contract cu ei) altor societati, ca sa pot cumula aceste venituri spre a-mi fi luate in calcul pentru CCC, ce taxe trebuie sa platesc? multumesc!
Venituri salariale 12/10/2019 6:01:51 PM
 • Maria Ciudin 12/12/2019 12:27:49 PM

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara persoanele care, in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura. 

  Daca in aceasta perioada persoana a obtinut venituri supuse impozitului concomitent din mai multe surse, vor fi luate in considerare toate veniturile incasate de aceasta. Totusi, pentru a fi luate in considerare este necesar ca aceste venituri sa fi fost supuse impozitului pe venit in momentul realizarii acestora, potrivit regulilor specifice fiecarei categorii de venituri. Nu se poate efectua o plata retroactiva a impozitului pentru ca aceste venituri sa fie luate in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

Daca ei sunt angajata in momentul asta si doresc sa imi caut de lucru in alta parte dar conditia firmei este de 20 de zile de preaviz. Eu pot sa am intrerupere intre preaviz si celalalt job? Sau daca nu merg in preaviz si in timpul acesta imi caut de lucru ma afecteaza la indemnizatie? Multumesc
Concedii 12/9/2019 5:19:21 PM
 • Maria Ciudin 12/9/2019 5:40:02 PM

  Buna ziua,

  Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 prevede ca pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri supuse impozitului, si anume venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si pisicultura.

  Asadar, pentru obtinerea concediului si indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului minim de cotizare de 12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  Potrivit legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca cele 12 luni de stagiu de cotizare sa fie consecutive, acestea pot fi si succesive, in situatia in care realizarea de venituri supuse impozitului s-a produs cu intrerupere in ultimele 12 luni. In aceasta situatie, se vor cumula perioadele in care ati obtinut venituri, astfel incat, cumulat, sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2ani anteriori datei nasterii copilului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua am si eu o intrebare sunt angajata de o luna de zile a-si putea beneficia de prenatal tin sa va spun ca nu am mai lucrat inainte deloc
Beneficii 12/9/2019 12:55:40 PM
 • Maria Ciudin 12/9/2019 2:59:00 PM

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, pentru a beneficia de concediile medicale acordate in baza Ordonantei (inclusiv concediul de maternitate), este necesara indeplinirea stagiului minim de cotizare de cel putin 6 luni realizate in ultimele 12 luni.

  Stagiul de cotizare se poate constitui si din perioade asimilate, in situatia in care nu au fost realizate venituri timp de 6 luni, aceste perioade fiind cele in care:

  • asiguratul beneficiaza de concediile si indemnizatiile prevazute de Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005
  • a beneficiat de pensie de invaliditate
  • a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu examen de licenta sau de diploma organizat in prima sesiune. Dovada absolvirii cursurilor de zi ale invatamantului universitar se face cu diplomele eliberate de institutiile autorizate, in conditiile legii. Dovada duratei normale a studiilor respective se face cu diploma de absolvire, foaia matricola sau cu adeverinta eliberata de institutia de invatamant superior
  • a beneficiat de indemnizatie lunara pe perioada concediului de acomodare, potrivit Legii nr. 273/2004 privind procedura adoptiei, republicata, de indemnizatie pentru cresterea copilului potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziu dmn dl, <br />Vin la dumneavoastra cu aceasta intrebare daca este posibil sa ma indrumati. <br />As vrea sa imi fac declaratiile de resurse unde pot sa le fac si cum trebuie sa le fac. <br /><br />Va multumesc mult.<br /><br />Si va doresc o zi minunata de maine.<br />Cu stima !
Administrare de personal 12/9/2019 12:37:02 AM
 • Maria Ciudin 12/12/2019 2:30:20 PM

  Buna ziua,

  Persoana fizica este considerata rezidenta numai a statului in care are domiciliul, respectiv locuinta permanenta aflata la dispozitia sa. Daca persoana detine o locuinta permanenta aflata la dispozitia sa in ambele state, este considerata rezidenta numai a statului in care isi are centrul intereselor vitale, respectiv in statul cu care relatiile sale personale si economice sunt mai apropiate.

  Se considera, in general, ca aveti domiciliul fiscal in tara in care petreceti mai mult de 6 luni pe an. Daca petreceti mai putin de 6 luni pe an in alta tara din Uniunea Europeana va pastrati domiciliul fiscal in tara de origine.

  In aceasta situatie, se va depune in Romania Declaratia Unica care se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri sau pierderi din Romania sau/si din strainatate, care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului Fiscal.

  Declaratia Unica se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in  conformitate cu prevederile legale in vigoare, respectiv:

  • prin intermediul serviciului "Spatiul privat virtual", disponibil pe site-ul www.anaf.ro, pe baza credentialelor;
  • prin intermediul serviciului "Depunere declaratii", disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat.

  Declaratia Unica poate fi descarcata de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Totodata, echipa calculatorvenituri.ro a dezvoltat un program pe baza caruia puteti completa Declaratia Unica, gratuit si in mod accesibil. Ofertele noastre pot fi consultate accesand urmatorul link: https://www.calculatorvenituri.ro/declaratiaunica

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Concedii 12/8/2019 9:56:48 PM
 • Maria Ciudin 12/9/2019 3:12:56 PM

  Buna ziua,

  Legislatia in vigoare prevede doua tipuri de concedii de care poate beneficia tatal copilului nou-nascut. In primul rand, este vorba de concediul paternal acordat in baza Legii nr. 210/1999. Conform legii, tatal unui nou-nascut poate beneficia de 5 zile lucratoare libere in decursul primelor opt saptamani de viata ale bebelusului. Aceasta perioada de concediu se poate prelungi cu alte zece zile lucratoare, in cazul in care tatal urmeaza sau a absolvit un curs de puericultura si poate face dovada acestui lucru. Acest tip de prelungire se acorda doar o singura data, indiferent de numarul de copii al solicitantului. Indemnizatia pentru concediul paternal este egala cu salariul aferent zilelor lucratoare respective, se calculeaza pe baza salariului brut realizat, incluzand sporurile si adaosurile la salariul de baza.

  Cel de-al doilea concediu de care poate beneficia tatal este concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap. Pentru a beneficia de acest concediu, este necesara indeplinirea stagiului minim de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Cuantumul indemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete din ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

 • Maria Ciudin 12/9/2019 5:30:33 PM

  Buna ziua,

  In calitate de persoana fizica autorizata datorati contributia de asigurari sociale in cota de 25%, daca obtineti pe parcursul unui an un venit net mai mare decat 12 salarii minime brute pe economie, si contributia de asigurari sociale de sanatate in cota de 10%, cu aceeasi mentiune. Contributia de asigurari sociale este datorata daca persoana fizica autorizata estimeaza pentru anul 2019 venituri nete a caror valoare cumulata este cel putin egala cu 12 salarii minime brute pe tara, adica 24.960 de lei (2.080 x 12 = 24.960).

  Incadrarea in plafonul anual se face prin cumularea normelor anuale de venit din activitati independente, care se estimeaza ca vor fi realizate in anul 2019. Baza de calcul pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale este reprezentata de venitul ales de persoana fizica autorizata, dar acesta trebuie sa fie cel putin la nivelul salariului minim brut pe tara.

  Persoana fizica autorizata este scutita de plata contributiei de asigurari sociale daca este asigurata in sisteme proprii de asigurari sociale si nu are obligatia asigurarii in sistemul public de pensii (persoana care are calitatea de salariat).

  Contributia de asigurari sociale de sanatate este datorata de persoana fizica autorizata numai daca se estimeaza depasirea plafonului anual de 24.960 de lei. Incadrarea in plafon se face prin cumularea normei de venit din activitati independente. Baza de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate este nivelul salariului minim brut pe tara.

  Pentru mai multe detalii privind calculul venitului unei persoane fizice autorizate, puteti accesa https://www.calculatorvenituri.ro/#pfa

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide