</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
4.403.217
Declaratii descarcate:
1.039
Vezi in noua aplicatie de bugetare impactul somajului tehnic asupra costurilor salariale. Calculeaza acum scenariile simplu si rapid!
Vezi aici detalii
Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

CALCULATOR SALARIU - SOLUTIA TA PENTRU CALCULAREA SALARIULUI DE LA BRUT PANA LA NET SI INAPOI

Calculatorul de venituri este dezvoltat ca si un produs software (mai exact, un simulator de salarii/alte tipuri de venituri) fiind in permanenta actualizat de Romanian Software. Acest calculator de salarii avansat permite calcule complexe, de la salariul brut la salariul net, precum si de la salariul net la cel brut. Totodata, puteti calcula si impozitul pe venit si contributiile pe care le aveti de platit pentru un anumit castig lunar.

Mai mult, se pot analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de remuneratii, calculul salariului net pentru contractele full time si part time, indemnizatiile de somaj tehnic acordate pe perioada COVID-19, indemnizatiile pentru supravegherea copiilor, prin efectuarea unor simulari de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net in functie de acordurile incheiate cu salariatii/colaboratorii. In continuare, cu ajutorul convertorului de salarii, puteti construi diverse scenarii in vederea optimizarii costurilor cu angajatii/colaboratorii.

De asemenea, solutia noastra de calcul salarial furnizeaza calculul salariului minim, costul total al angajatorului indiferent de suma introdusa, tinand cont de avantajele in natura sau primele acordate in vederea asigurarii pachetului salarial net sau brut.

Puteti vizualiza oricand, urmatoarele:

Cum se calculeaza salariul brut:

salariu brut introdus, contributiile sociale suportate de angajat si bazele de calcul, impozitul pe salariu, costul total al angajatorului, precum si,

Cum se calculeaza salariul net:

salariu net introdus, modul de calcul al salariului brut in functie de salariul net, fiecare contributie pe salariu platita de angajator in numele angajatului, total cost angajator (ce include salariul brut si contributiile datorate de companie).

Tu ne spui salariul brut sau salariul net si beneficiile acordate, noi iti punem la dispozitie un calculator de venituri cu functionalitati complexe pentru a gasi cea mai buna varianta pentru salarizarea personalului.

DE CE SA FOLOSESTI UN CALCULATOR ONLINE PENTRU CALCULUL SALARIILOR ?

Daca esti angajat, un calculator online pentru calculul salariului te ajuta sa te informezi corect cu privire la sumele de bani virate pentru contributii si pentru impozite lunar si cati bani vei castiga efectiv la un anumit nivel al salariului/venitului brut. Mai mult, vei avea acces la baza de calcul pentru fiecare contributie si nivelul taxelor platite catre stat lunar, conform legislatiei actualizate. In plus, poti compara castigurile actuale cu alta formula de colaborare cu angajatorul actual, cum ar fi PFA, drepturi de autor, etc.

Daca esti angajator, este, important sa folosesti un calculator de salariu pentru ca vei fi la curent cu costurile lunare cu fiecare salariat in parte, detalierea modului de calcul al salariului net sau al salariului brut in functie de salariul net. De asemenea, poti analiza si compara costurile cu un anumit angajat sau colaborator in situatia in care vei opta pentru o alta formula de angajare/colaborare.

Calculator venituri este o solutie la indemana, rapida si extrem de usor de folosit. Testeaz-o chiar acum !

Noutati legislative in perioada COVID-19

&Icirc;n data de 23 septembrie 2021 a fost publicat &icirc;n Monitorul Oficial nr.913, P...
&Icirc;n data de 21 septembrie 2021 a fost publicat &icirc;n Monitorul Oficial nr.905, P...
&Icirc;n data de 17 septembrie 2021 a fost publicată &icirc;n Monitorul Oficial, Partea ...
Potrivit unui Proiect de ordin al Ministerului Sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate...

Articole in perioada COVID-19

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
Fisierul incarcat de dumneavoastra, cu index de depunere in SPV 5229295, are urmatoarele erori:<br />Eroare citire metadate PDF (3). Probabil fisierul transmis nu este un PDF inteligent, sau ati transmis un PDF inteligent necompletat sau corupt<br />In acest caz trebuie sa corectati datele inscrise,
Venituri salariale 09.06.2021 08:51:34
  Cat iei o indemnizatie crestere copil la un salariu de 3000 de lei pe luna domeniul constructiilor
  Venituri salariale 17.06.2021 20:22:35
  • Calculator Venituri 18.06.2021 10:08:22

   Buna ziua,

   Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 prevede faptul ca pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Asadar, pentru obtinerea indemnizatiei este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

   Indemnizatia pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare datei nasterii copilului. Daca din calcul rezulta un cuantum mai mic de 1250 lei, se va acorda automat valoarea indemnizatiei de 1250 lei. Totodata, in calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului va fi inclus si cuantumul indemnizatiei de maternitate.

   Pentru mai multe detalii va recomand acest calculator: https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-indemnizatie-crestere-copil


   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Venituri salariale 16.06.2021 13:34:16
  • Calculator Venituri 17.06.2021 15:22:28

   Buna ziua,

   Va rugam sa ne lamuriti la ce fel de indemnizatie va referiti?


   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro
  Daca am fost in crestere copil si nu m-am angajat imediat dupa iar la 3 luni am aflat ca sunt insarcinata iar,pot beneficia de indemnizaie crestere copil?
  Venituri salariale 16.06.2021 10:19:12
  • Calculator Venituri 07.07.2021 16:43:48

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca ati desfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.


   In situatia in care perioada in care ati primit indemnizatie de crestere copil este asimilata celor 12 luni anterioare nasterii celui ce-al doilea copil, se va calcula prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  A2

  Buna ziua!<br />Daca schimb locul de munca si apoi raman insarcinata, mai pot benefica de Indemnizatia de crestere copil?
  Venituri salariale 12.06.2021 15:02:34
  • Calculator Venituri 18.06.2021 10:10:35

   Buna ziua,

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni dinultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie succesive. Daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

   Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro 


  Pentru indemnizatie copil sunt venituri pe 12 luni consecutive sau 12 luni in ultimii 2 ani.Eu de exemplu am 9 luni la un angajator apoi am o pauza de 4 luni si m-am angajat din nou.Este ok?
  Venituri salariale 10.06.2021 15:03:13
  • Calculator Venituri 07.07.2021 16:53:38

   Buna ziua,

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie successive. Daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

   Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile. 

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipacalculatorvenituri.ro 

  In cazul in care parintii copilului divorteaza si copilul ramane la mama, dar cel care este in concediu de crestere a copilului este tatal, el va trebui sa revina la munca sau poate ramane in concediu pana cand copilul face 2 ani?
  Legislatia muncii 09.06.2021 08:56:24
  • Calculator Venituri 16.06.2021 15:59:45

   Buna ziua,


   Parintele poate ramane in concediu de crestere copil in situatia in care custodia copilului este comuna. 


   Mai multe detalii referitor la indemnizatia de crestere copil regasiti aceesand: https://www.calculatorvenituri.ro/indemnizatia-pentru-cresterea-copilului-a-fost-modificata


   O zi frumoasa!


   Echipa calculatorvenituri.ro

  In data de 9 Noiembrie m-am angajat, iar in data de 17 mai mi-am luat concediu medical. Este platit? Mentionez ca nu am mai lucrat in ultimele 12 luni pana sa ma angajez la locul de munca actual
  Venituri salariale 08.06.2021 09:50:55
  • Calculator Venituri 17.06.2021 15:42:02

   Buna ziua,

   Dreptul la concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate este conditionat de plata contributiei asiguratorii pentru munca, destinata suportarii acestor indemnizatii. Persoanele asigurate au dreptul la concediu si indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, fara conditii de stagiu de cotizare, incazul urgentelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor si SIDA.

   Baza de calcul a indemnizatiei de concediu se determina ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia asiguratorie pentru munca.

   Asadar,veti putea beneficia de indemnizatie daca aveti stagiu de cotizare de minim 6 luni, indiferent de locul de munca la care v-ati desfasurat activitatea. Daca afectiunea dumneavoastra se incadreaza in urgentele medico-chirugicale, tuberculoza, bolilor infectocontagioasedin grupa A, neoplaziilor si SIDA nu este necesara indeplinierea conditiei de stagiu.

    

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro 

  Venituri salariale 07.06.2021 13:16:58
  • Calculator Venituri 07.07.2021 17:04:14

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunarapentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca atidesfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nueste obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Venituri salariale 07.06.2021 13:16:58
  • Calculator Venituri 07.07.2021 17:04:14

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunarapentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca atidesfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nueste obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Lucrez la o companie de 2 ani si vrem sa ne intoarcem de tot in romania , dar vreau sa nasc aici imi pot lua maternitate in romania si ce acte am nevoie daca Anglia a iesit din UE??
  Venituri salariale 07.06.2021 01:03:49
  • Calculator Venituri 07.07.2021 17:05:24

   Buna ziua,

   O.U.G. nr. 111/2010 prevede ca in vederea acordarii indemnizatiei pentru cresterea copilului, persoanele care au realizat activitati profesionale in statele membre ale UE sau in alte state care aplica prevederile Regulamentului nr. 883/2004 al şi ale Regulamentului nr. 987/2009 beneficiaza de totalizarea perioadelor deactivitate realizate in aceste state in condiţiile prevazute de acesta.

   Astfel, daca ati desfasurat activitati profesionale in alte state care aplica prevederile Regulamentului nr. 883/2004 al şi aleRegulamentului nr. 987/2009 si care puteti justifica acest lucru prin documente suport, ati beneficia in Romania de totalizarea perioadelor de activitate in scopul de a obtine de indemnizatia de crestere a copilului.  Veti putea indeplini astfel conditia referitoare la stagiul de cotizare.

   Cu titlu exemplificativ, printre documentele necesare s-ar putea numara: contractul individual de munca tradus si legalizat atestand perioada de activitate, certificat emis de autoritati privind impozitului datorat si platit in perioada de activitate de referinta etc. 

   Speram ca v-au fost utile informatiile primite.


   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro
  Copilul implineste 2 ani pe 3 Septembrie <br />Care ar fi ultima luna de plata a indemnizatiei in situatia in care sunt mama singura inclusiv pe certificatul de nastere al copilului.<br />Multumesc
  Venituri salariale 21.06.2021 02:00:57
  • Calculator Venituri 23.06.2021 15:41:40

   Buna ziua,

   Da, inclusiv luna august.

   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Am un pfa in it pentru codurile caen 6201, 6202 si un CIM cu o companie. Daca pentru PFA fac un contract cu o alta companie care imi genereaza 101.300 de lei/anual si am si contractul de munca activ nu voi plati nimic la cas/cass ? Din calculator reiese ca o sa raman fix cu banii facturari.E corect?
  Venituri salariale 07.07.2021 13:17:21
  Venituri salariale 07.07.2021 12:12:14
  • Calculator Venituri 07.07.2021 14:03:33

   Buna ziua,

   Indemnizatia de concediu medical va fi diferita in functie de diagnostic. Se porneste de la o baza de calcul determinata ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 din care se constituie stagiul de cotizare. Totusi, aceasta baza este plafonata la valoarea a 12 salarii minime brute pe tara.

   Apoi, pornind de la aceasta baza, se stabileste media zilnica prin impartirea bazei din ultimele 6 luni la numarul de zile de stagiu cotizate in ultimele 6 luni.

   Indemnizatia va fi determinata prin inmultirea mediei zilnice cu numarul de zile de concediu medical si cu procentul de acordare, in functie de tipul de diagnostic.

   Speram ca va sunt de folos informatiile oferite!

   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Venituri salariale 22.06.2021 14:03:30
  • Calculator Venituri 22.06.2021 14:27:00

   Buna ziua,


   Impozitul anual datorat se calculeaza pentru sumele rezultate, dupa scaderea celor deductibile, pentru veniturile realizate in anul fiscal anterior, prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului net anual impozabil. Plata efectiva a impozitului anual datorat, pentru venitul net anual impozabil, se efectueaza la bugetul de stat, pana la data de 25 mai inclusiv, a anului urmator celui in care au fost realizare veniturile, daca nu au fost retinute la sursa. Sumele pot fi esalonate, daca contribuabilul considera necesar.

   Gasiti mai multe detalii in articolul:

   https://www.calculatorvenituri.ro/veniturile-din-profesii-liberale-si-obligatiile-fiscale-pentru

   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Venituri salariale 05.07.2021 18:00:10
  • Calculator Venituri 06.07.2021 13:54:55

   Buna ziua,


   Concediul medical cod 51- Boala infectocontagioasa pentru care s-a instituit masura izolarii- se suporta integral din FNUASS in baza art. 20 alin.(7) din Legea nr.136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic. 

   In situatie de fata daca ati primit banii de la Casa de Asigurari pentru zilele de concediu medical si plata nu a fost facuta initial de angajator catre dumneavoastra, nu ii mai revine o alta suma. In cazul in care v-a achitat acest concediu medical, angajatorului ii revine intreaga suma primita de la Casa de Asigurari.


   Speram ca v-au fost de folos informatiile primite.


   O zi placuta!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Concediu crestere copil se va mai da si in anul 2022? Daca da, cum se procedeaza in cazul in care eu lucrez in Germania si doresc sa ma intorc, cate luni trebuie sa am minim lucrate in Romania pentru a beneficia de „ Concediu crestere copil“ si va trebui sa iau ceva de la angajatorul din Germania ?
  Venituri salariale 30.06.2021 20:11:39
  • Calculator Venituri 01.07.2021 16:15:20

   Buna ziua,

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentrucresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni dinultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie successive. Dacarealizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunilelucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

   Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

   Pe de alta parte, daca in aceste 12 luni ati obtinut concomitent venituri supuse impozitului atat in tara, cat si in strainatate, se vor lua in considerare doar veniturile realizate in Romania, potrivit art. 3 alin. (5) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010.

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro

  O PFA(cod caen 9602) infiintata in octombrie2019, a ales norma de venit la 2020 cu optiune plata contributia de sanatate. Pentru ca la 2020 nu a inregistrat niciun venit datorita starii de urgenta si situatiei COVID este posibil sa depuna rectificativa pentru ajustarea normei de venit?<br />Multumesc!
  • iuliana pitaru 24.06.2021 11:57:13

   Pentru perioada starii de urgenta este clar, se ajusteaza. Dar pentru perioada cand a fost stare de alerta, nu a inregistrat niciun venit, venituri an 2020=0?

   Se poate ajusta toata norma si ramane sa plateasca doar santatatea pentru care a optat?

   multumesc!
  Venituri salariale 14.06.2021 00:43:07
  • Calculator Venituri 17.06.2021 15:32:16

   Buna ziua,


   Pentru contractul individual de munca taxele catre bugetul de stat cad in sarcina angajatorului. 

   In ceea ce priveste contractul de colaborare impozitarea veniturilor obtinute se poate face prin retinere la sursa, iar valoarea impozitului este de 10% din care se scade contributia la CAS.


   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Cum calculez din suma totala a venitului net realizat pe 1 an de zile adica mai exact suma se in parte la 12 luni si pe urma se scoate 85% din total <br />
  Venituri salariale 28.06.2021 21:27:57
  • Calculator Venituri 29.06.2021 10:17:11

   Buna ziua,

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de 12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel, pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Cuantumul indemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Daca o persoana a realizat in aceasta perioada concomitent venituri din mai multe surse, se vor lua in considerare toate veniturile incasate de aceasta. Totodata, indemnizatia lunara pentru cresterea copilului are un cuantum maxim de 8500 lei.

   In ceea ce priveste veniturile din activitati independente, realizate in urma desfasurarii unei activitati in calitate de persoana fizica autorizata, se va datora impozit pe venit in cota de 10%, iar contributiile sociale obligatorii (contributia de asigurari sociale, in cota de 25%, si contributia de asigurari sociale de sanatate, in cota de 10%) se vor datora doar daca veniturile nete realizate in anul fiscal depasesc 12 salarii minime brute pe tara (27.600 lei pentru anul 2021).

   Puteti accesa: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculator-indemnizatie-crestere-copil pentru calcul exact. 

   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Buna ziua.As dori daca imi puteti spune cat trebuie sa ia in mana un contabil primar(informativ) si cu o persoana in intretinere.Va multumesc pentru informatii.
  Venituri salariale 12.06.2021 07:26:04
  • Calculator Venituri 17.06.2021 15:33:59

   Buna ziua,

   Salariul poate fi negociabil si nu avem cum sa va oferim un raspuns in acest sens. 

   O zi frumoasa!


   Echipa calculatorvenituri.ro

  Venituri salariale 26.06.2021 14:17:13
  • Calculator Venituri 07.07.2021 16:36:05

   In cazul veniturilor din activitati independente, la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in calcul veniturile inscrise in actele doveditoare impartite la numarul de luni in care s-au realizat acesteaIndemnizatia se calculeaza prin aplicarea coteide 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete realizate in ultimele12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.
   Constituirea perioadei de 12 luni sestabileste, dupa cum urmeaza:
   a) din 12 luni consecutive, in cazul in care in aceasta perioada se realizeaza fara intrerupere venituri supuse impozitului
   b) din 12 luni succesive, in care sunt indeplinite conditiile de acordare, in cazul in care in perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului 
   In baza de calcul a indemnizatiei se ia in calcul si luna nasterii copilului.
   Pentru mai multe informatii accesati:
   https://www.calculatorvenituri.ro/concediul-pentru-cresterea-copilului-pfa
   Puteti utiliza platformacalcualtorvenituri.ro si determina rapid cuantumul indemnizatiei.
    
   O zi frumoasa!
   Echipa calculatorvenituri.ro

  Am lucrat 8 ani in strainatate si doar 3 luni in romania inainte sa nasc ,mi se pot cumula din strainatate veniturile celor 3 luni din romania pentru calcularea indemnizatiei de crestere copil,voi locui cu bebe in Romania si naste in Romania??multumesc🙏🙏
  Venituri salariale 23.06.2021 19:10:15
  • Calculator Venituri 24.06.2021 17:56:39

   Buna ziua,

   O.U.G. nr. 111/2010 prevede ca in vederea acordarii indemnizatiei pentru cresterea copilului, persoanele care au realizat activitati profesionale in statele membre ale UE sau in alte state care aplica prevederile Regulamentului nr. 883/2004 al şi ale Regulamentului nr. 987/2009 beneficiaza de totalizarea perioadelor de activitate realizate in aceste state in condiţiile prevazute de acesta.

   Astfel, daca ati desfasurat activitati profesionale in alte state care aplica prevederile Regulamentului nr. 883/2004 al şi aleRegulamentului nr. 987/2009 si  puteti justifica acest lucru prin documente suport, ati beneficia in Romania de totalizarea perioadelor de activitate in scopul de a obtine  indemnizatia de crestere a copilului.  Veti putea indeplini astfel conditia referitoare la stagiul de cotizare.

   Cu titlu exemplificativ, printre documentele necesare s-ar putea numara: contractul individual de munca tradus si legalizat atestand perioada de activitate, certificat emis de autoritati privind impozitului datorat si platit in perioada de activitate de referinta etc. 

   Speram ca v-au fost utile informatiile primite.


   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Buna ziua, <br /> O institutie publica are vreo posibilitate de a incheia un contract de prestari servicii ( ex.executarea de lucrari de reparatii la o <br /> instalatie sanitara)sau conventie civila cu o persoana fizica?
  Venituri independente 23.06.2021 13:14:14
  • Calculator Venituri 23.06.2021 15:38:10

   Buna ziua,

   In conformitate cu Legea nr. 98 din 19 mai 2016 privindachizitiile publice, este definit ca si operator economic:

   -     orice persoana fizica sau juridica, de drept public ori dedrept privat, sau grup ori asociere de astfel de persoane, inclusiv oriceasociere temporara formata intre doua ori mai multe dintre aceste entitati,care ofera in mod licit pe piata executarea de lucrari, furnizarea de produseori prestarea de servicii, si care este/sunt stabilita/stabilite in:

   -     (i) un stat membru al UniuniiEuropene;

   -     (ii) un stat membru al SpatiuluiEconomic European (SEE);

   -     (iii) tari terte care au ratificatAcordul privind Achizitiile Publice al Organizatiei Mondiale a Comertului(AAP), in masura in care contractul de achizitie publica atribuit intra subincidenta anexelor 1, 2, 4 si 5, 6 si 7 la Apendicele I al Uniunii Europene laacordul respectiv;

   -     (iv) tari terte care se afla inproces de aderare la Uniunea Europeana;

   -     (v) tari terte care nu intra subincidenta pct. (iii), dar care sunt semnatare ale altor acorduri internationaleprin care Uniunea Europeana este obligata sa acorde accesul liber la piata indomeniul achizitiilor publice;

   Astfel, nu exista vreo interdictie in a incheia uncontract de prestari servicii intre o institutie publica si o persoana fizica.

    

   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
  Inchide