</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
2.543.534
Declaratii descarcate:
429
Calcul avansat
De la brut pana la net si inapoi

Ce vrei sa calculezi astazi ?

Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

CALCULATOR SALARIU - SOLUTIA TA PENTRU CALCULAREA SALARIULUI DE LA BRUT PANA LA NET SI INAPOI

Calculatorul de venituri are la baza un produs software (mai exact, un calculator de salarii) care a fost dezvoltat si care este in permanenta actualizat de Romanian Software. Cu ajutorul acestui calculator de salariu, puteti face oricand calcule avansate, de la salariul brut la salariul net, dar puteti vedea si impozitul pe venit si care sunt contributiile pe care le aveti de platit pentru un anumit castig lunar.

Mai mult, calculator salariu furnizeaza si calculul salariului brut in functie de salariul net introdus. Puteti analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de remuneratii, calculul salariului net pentru contractele full time si part time, prin efectuarea unor scenarii de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net in functie de acordurile incheiate cu salariatii/colaboratorii.

De asemenea, solutia noastra de calcul salarial furnizeaza costul total suportat de angajator, tinand cont de avantajele in natura sau primele acordate in vederea determinarii pachetului salarial net sau brut. Puteti vedea oricand, in functie de tipul venitului calculat, o prezentare defalcata: salariul brut, contributiile sociale suportate de angajat si bazele de calcul, impozitul pe salariu, salariul net precum si calculul salariului net, modul de calcul al salariului brut, fiecare contributie pe salariu platita de angajator, total cost angajator (ce include salariul brut si contributiile datorate de companie).

Tu ne spui salariul brut si beneficiile acordate, noi iti punem la dispozitie un calculator venituri cu functionalitati complexe pentru a gasi cea mai buna varianta pentru salarizarea personalului.

DE CE SA FOLOSESTI UN CALCULATOR ONLINE PENTRU CALCULUL SALARIILOR? 

Daca esti angajat, un calculator online pentru calculul salariului te ajuta sa stii cu cea mai mare precizie care sunt sumele de bani virate pentru contributii si pentru impozite si cati bani vei castiga efectiv la un anumit nivel al salariului/venitului brut. Mai mult, poti vedea exact baza de calcul pentru fiecare contributie si nivelul taxelor platite catre stat lunar, conform legislatiei. In plus, poti compara castigurile actuale cu situatia in care vei trece la o alta formula de colaborare cu angajatorul actual (PFA, drepturi de autor, etc).

Daca esti angajator, este, de asemenea, important sa folosesti un calculator de salariu pentru ca vei afla imediat doar introducand datele necesare care sunt costurile tale cu fiecare salariat in parte, detalierea modului de calcul al salariului net sau al salariului brut in functie de salariul net. Mai mult, poti vedea care sunt costurile tale cu un anumit angajat sau colaborator daca vei opta pentru o formula de angajare sau una de colaborare. Calculator venituri este o solutie la indemana, rapida si extrem de usor de folosit. Testeaz-o chiar acum!

Noutati legislative

Recent, Parlamentul Romaniei a adoptat un proiect de Lege prin care ar urma sa se elimin...
Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a publicat pe site-ul propriu un proiect de Hota...
La Senatul Romaniei a fost inregistrat pentru dezbatere un proiect de Lege prin care se ...
In Monitorul Oficial a fost publicata recent Legea nr. 215/2019 pentru modificarea Legii...
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat pe site-ul propriu noua versiune el...

Articole

Articole

Avantaj fiscal pentru angajat, deducerea personala este bine reglementata de lege, iar p...
Conform articolului 2146 din Noul Cod Civil, contractul de comodat reprezinta un tip de ...
Planuiesti sa achizitionezi un teren nou si vrei sa te documentezi mai bine in privinta ...

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
Buna ziua,am un venit din chirie de 600 lei/luna, 7200 lei/an inregistrat la ANAF,declaratie depusa.Pot beneficia de indemnizatie ?
Venituri salariale 11/11/2019 1:08:18 PM
  • Maria Ciudin 11/15/2019 12:23:18 PM

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor nu se iau in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului.

    Daca beneficiati de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului si, in aceasta perioada, realizati venituri supuse impozitului, plata indemnizatiei se suspenda. Prin exceptie, plata indemnizatiei nu se va suspenda daca veniturile realizate in decursul unui an calendaristic, prin desfasurarea efectiva a unei activitati pe perioada concediului, nu depasesc de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei.

    Cuantumul minim al indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 1250 lei (2,5 * valoarea indicatorului social de referinta, 500 lei pentru anul 2019). Plafonul minim este de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei (5 * 1250 = 6250 lei). Daca obtineti 600 lei/luna in decursul unui an calendaristic, se depaseste plafonul minim impus de Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 (600 * 12 luni = 7200 lei). Prin urmare, exceptia este inaplicabila.

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro

Multumesc,
Venituri salariale 11/7/2019 1:55:05 PM
  • Maria Ciudin 11/8/2019 10:58:14 AM

    Buna ziua,

    Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

    Perioada in care o persoana a beneficiat de indemnizatie de risc maternal este perioada asimilata stagiului de cotizare, conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010 si se va lua in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului. 

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro


amnistia fiscala
Venituri salariale 11/6/2019 10:01:15 PM
  • Maria Ciudin 11/19/2019 5:39:00 PM

    Buna ziua,

    Conform Codului de Procedura Fiscala, in situatia solicitarii scoaterii din evidente a unui mijloc de transport, este necesara depunerea la organul fiscal competent si certificatul de atestare fiscala, care sa ateste ca solicitantul nu are obligatii fiscale neachitate la bugetul local.

    Asadar, pentru instrainarea dreptului de proprietate asupra unui mijloc de transport si scoaterea acestuia din evidentele fiscale, proprietarul bunului trebuie sa prezinte certificatul de atestare fiscala prin care sa ateste achitarea tuturor obligatiilor de plata datorate bugetului local al unitatii administrativ teritoriale in a carei raza sa afla inregistrat fiscal bunul ce se instraineaza, inclusiv sumele ce reprezinta amenzi restante existente in evidenta organului fiscal.

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro 


Am beneficiat din 2014 - 2019 de pensie de urmas de pe urma tatalui si din 2015-2019 am facut facultatea la fara frecventa . Daca ma inregistrez ca somer pot beneficia de indemnizatie crestere copil?
Beneficii 11/13/2019 1:06:46 PM
  • Maria Ciudin 11/18/2019 4:54:51 PM

    Buna ziua,

    Pot beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura).

    Cele 12 luni se pot constitui, integral sau fractionat, si din perioade asimilate, conform art. 2, alin. (5) din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010. Perioada in care o persoana urmeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar, universitar la nivelul studiilor de licenta sau masterat, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, reprezinta perioada asimilata stagiului de cotizare. De asemenea, perioada in care o persoana s-a aflat in evidenta agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, in vederea acordarii indemnizatiei de somaj, precum si perioada in care persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj, reprezinta, de asemenea, perioade asimilate stagiului de cotizare in vederea obtinerii indemnizatiei pentru cresterea copilului. 

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro


Buna ziua, daca in ultimii 2 ani am doar 6 luni lucrate nu voi putea beneficia deloc de indemnizatie crestere copil?
Venituri salariale 11/13/2019 11:59:50 AM
  • Maria Ciudin 11/18/2019 5:34:06 PM

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura).

    Asadar, pentru a beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare. Cele 12 luni se pot constitui, integral sau fractionat, si din perioadele asimilate enumerate la art. 2, alin. (5) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010. 

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro

Pot beneficia de stimulentul de insertie, daca veniturile obtinute sunt scutite de plata impozitului pe venit, conform OUG 114/2018?
Beneficii 11/13/2019 12:39:41 AM
  • Maria Ciudin 11/19/2019 11:12:59 AM

    Buna ziua,

    Puteti beneficia de stimulentul de insertie, conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, daca, in perioada in care beneficiati de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, obtineti venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura. 

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 11/12/2019 9:53:38 PM
  • Maria Ciudin 11/19/2019 5:31:33 PM

    Buna ziua,

    Veniturile din cedarea folosintei bunurilor nu sunt luate in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului.

    Asadar, indiferent de suma obtinuta cu titlu de chirie, nu va fi afectata indemnizatia lunara pentru cresterea copilului.

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro


La PFA, CAS+CASS datorat pt minim brut/tara e 728 lei, iar daca venitul lunar e 600, mai bine nu lucreaz. Daca nu se plateste CAS+CASS (daca venitul anual nu depaseste 12 salarii minime brute/tara nu sunt obligatorii - nu stiu unde este precizat sau daca e adevarat) mai beneficiez de stimulent?
PFA 11/12/2019 9:47:38 PM
  • Maria Ciudin 11/19/2019 2:53:08 PM

    Buna ziua,

    Intr-adevar, in cazul persoanelor fizice autorizate se datoreaza impozit pe venit in cota de 10%, iar contributiile sociale obligatorii (contributia de asigurari sociale in cota de 25% si contributia de asigurari sociale de sanatate in cota de 10%) se datoreaza doar in situatia in care veniturile obtinute depasesc intr-un an fiscal 12 salarii minime brute pe tara (24.960 lei). Daca venitul obtinut intr-o luna este de 600 lei, nu se va depasi plafonul minim impus de lege intr-un an fiscal (7.200 lei).

    Puteti beneficia de stimulentul de insertie, conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, daca, in perioada in care beneficiati de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, obtineti venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro

     
Suma neta a concediului medical
Concedii 11/12/2019 4:45:18 PM
  • Maria Ciudin 11/19/2019 3:53:52 PM

    Buna ziua,

    Conform prevederilor Codului Fiscal, indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate suportate de angajator sau din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (indemnizatia aferenta concediului medical) este inclusa in totalul veniturilor brute incasate de salariat, impreuna cu salariul aferent orelor lucrate din luna. Pentru indemnizatia de asigurari sociale de sanatate se va datora impozit pe venit in cota de 10%, precum si contributia de asigurari sociale in cota de 25%, nu si contributia de asigurari sociale de sanatate.

    Asadar, asupra totalului veniturilor brute se va aplica cota de 25% aferenta contributiei de asigurari sociale. Ulterior, se calculeaza venitul net, prin scaderea din totalul veniturilor brute a contributiilor sociale obligatorii (fara sa se aplice contributia de asigurari sociale de sanatate asupra indemnizatiei de concediu medical). Asupra venitului net se aplica cota de 10% de impozit pe venit, rezultand salariul net. 

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro 


Buna ziua,<br />Detin 2 tipuri De venituri : contract individual de munca si drepturi de autor . <br />platesc cas si cass din CIM. Veniturile pentru calculul indemnizatiei din drepturile de autor se iau in considerare 85% sau se aplica vreo cota forfetara? <br />
Drepturi de autor 11/12/2019 12:20:29 PM
  • Maria Ciudin 11/19/2019 4:13:01 PM

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala (drepturi de autor), venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    In situatia in care solicitantul realizeaza concomitent venituri din mai multe surse, vor fi luate in considerare toate sumele incasate de acesta. Cuantumul indemnizatiei se stabileste aplicand cota de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete realizate de solicitant in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

    Veniturile luate in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului sunt veniturile rezultate dupa scaderea impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii, potrivit regulilor fiecarei categorii de venit.

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro


Buna ziua,<br />Detin 2 tipuri De venituri : contract individual de munca si drepturi de autor . <br />platesc cas si cass din CIM. Veniturile pentru calculul indemnizatiei din drepturile de autor se iau in considerare 85% sau se aplica vreo cota forfetara? <br />
Drepturi de autor 11/12/2019 12:20:29 PM
  • Maria Ciudin 11/19/2019 4:13:01 PM

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala (drepturi de autor), venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    In situatia in care solicitantul realizeaza concomitent venituri din mai multe surse, vor fi luate in considerare toate sumele incasate de acesta. Cuantumul indemnizatiei se stabileste aplicand cota de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete realizate de solicitant in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

    Veniturile luate in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului sunt veniturile rezultate dupa scaderea impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii, potrivit regulilor fiecarei categorii de venit.

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro


Buna ziua! Pot beneficia de CCC daca, in prezent, lucrez din 03.06.2019, iar copilul se naste in luna 01-02.2020. Mentionez ca am mai lucrat in 03.01.2016 pana in 28.09.2017. De atunci si pana in 03.06.2019 am intrerupere. Multumesc!
Venituri salariale 11/12/2019 10:16:15 AM
  • Maria Ciudin 11/19/2019 4:16:59 PM

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Asadar, pentru a beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului minim de cotizare de cel putin 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca acestea sa fie succesive, in cazul in care realizarea de venituri supuse impozitului s-a realizat cu intrerupere, astfel incat, cumulat, sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro


am contract 1 ora/zi si 435 lei salariu/luna si functia de baza<br />am si contract 2 ore/zi si 520 lei /luna - <br />am si contract 3 ore/zi si 1125 lei/luna firma de constructii<br />cat este impozitul retinut salariatului la primul contract cu 1 ora/zi si 435 lei lunar/functie baza ?? dar la al doilea cu 2 ore?
Venituri salariale 11/11/2019 7:32:17 PM
  • Maria Ciudin 11/20/2019 4:26:56 PM

    Buna ziua,

    In cazul primului contract individual de munca, intrucat aveti functia de baza declarata la angajator, devine incident art. 77 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal. Potrivit acestuia, persoanele fizice au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub forma de deducere personala, acordata pentru fiecare luna a perioadei impozabile, numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza. Deducerea personala se acorda pentru contribuabilii care realizeaza un venit brut lunar de pana la 1950 lei si depinde de numarul persoanelor pe care contribuabilul le are in intretinere. Asadar, in cazul acestui contract, nu se va datora impozit pe venit.

    In cazul celui de-al doilea contract, impozitul pe venit se aplica in cota de 10% asupra venitului net.

    Pentru mai multe detalii in ceea ce priveste modalitatea de calcul a impozitului pe venit, echipa calculatorvenituri.ro a dezvoltat o aplicatie pe baza careia puteti calcula corect contributiile si impozitul datorat si pe care il puteti consulta gratuit aici: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculavansat 

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro

Nevasta a avut salariu de 2550 timp de 9 luni 2700 timp de 2 luni iar ultima luna 2950 iar eu am primit banii dupa 2 luni retroactiv suma de 3710 lei cu tot cu alocatia celor 2 copii una 300 lei cealalta 150 lei adica 3260 pe 2 luni
Legislatia muncii 11/11/2019 6:42:34 PM
  • Maria Ciudin 11/20/2019 5:14:20 PM

    Buna ziua,

    Va rugam sa ne oferiti mai multe detalii asupra problemei dumneavoastra si sa ne spuneti daca va referiti la indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, pentru a intelege cu ce va putem ajuta.

    Multumim!

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 11/11/2019 1:51:34 PM
  • Maria Ciudin 11/11/2019 5:44:09 PM

    Buna ziua,

    Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare din ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

    Echipa calculatorvenituri a dezvoltat o aplicatie pe baza careia puteti calcula cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului si pe care o puteti consulta gratuit aici: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculavansat 

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua, in 08.11.2019 a venit pe lume fica noastra fiind si primul notru copil...as dori sa stiu daca primim vreo indemnizatie de la statul Roman si cum putem intra in posesia ei...<br />Va multumim frumos si asteptam raspuns de la dvs.<br />Date de contact: tel 0786864571<br />email: ronkov70@gmail.com
Beneficii 11/10/2019 11:18:49 AM
  • Maria Ciudin 11/11/2019 5:20:40 PM

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005, proaspata mamica beneficiaza de concediu si indemnizatie de maternitate (63 de zile inainte de nastere, respectiv 63 de zile dupa nastere). Indemnizatia se acorda in situatia in care persoana indeplineste stagiul minim de cotizare de 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare ivirii nasterii. Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 din care se constituie stagiul de cotizare.

    Ulterior efectuarii concediului de maternitate ori chiar de la nasterea copilului, in situatia in care mama nu indeplineste conditiile legii pentru acordarea concediului de maternitate, oricare dintre parinti poate beneficia de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.

    Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 prevede ca au dreptul la concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura. 

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni care constituie stagiul de cotizare sa fie consecutive, este suficient ca acestea sa fie succesive.

    Pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului trebuie sa depuneti un dosar la Agentia de Plati si Inspectie Sociala din raza teritoriala unde aveti domiciliul. Dosarul trebuie sa contina:

    • cerere-tip
    • actul de identitate al solicitantului - original si copie
    • actul de identitate al celuilalt parinte - original si copie
    • certificatul de nastere al copilului - original si copie
    • certificatul de casatorie - original si copie
    • adeverinta eliberata de angajator sau de autoritatile competente din care sa rezulte faptul ca solicitantul a obtinut venituri timp de 12 luni
    • decizia de suspendare a activitatii
    • extras de cont bancar, in cazul in care solicitantul isi exprima optiunea viramentului indemnizatiei in cont bancar
    • dosar cu sina

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro


Venituri salariale 11/10/2019 10:44:27 AM
  • Maria Ciudin 11/11/2019 5:08:06 PM

    Buna ziua,

    Va rugam sa ne mentionati la ce tip de concediu va referiti.

    Va multumim!

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro


Va rog spuneti-mi cum se calculeaza indemnizatia de creste a copilului pentru un PFA ? Tin sa precizez ca avand in vedere ca incasarile sunt peste 12 salarii minime brute, o sa trebuiasca sa platesc CAS, CASS , pe langa impozitul de 10%.Ce acte imi trebuie ?
  • Maria Ciudin 11/8/2019 4:53:14 PM

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de 12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel, pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Cuantumul indemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Daca o persoana a realizat in aceasta perioada concomitent venituri din mai multe surse, se vor lua in considerare toate veniturile incasate de aceasta. Totodata, indemnizatia lunara pentru cresterea copilului are un cuantum maxim de 8500 lei. 

    In ceea ce priveste veniturile din activitati independente, realizate in urma desfasurarii unei activitati in calitate de persoana fizica autorizata, se va datora impozit pe venit in cota de 10%, iar contributiile sociale obligatorii (contributia de asigurari sociale, in cota de 25%, si contributia de asigurari sociale de sanatate, in cota de 10%) se vor datora doar daca veniturile nete realizate in anul fiscal depasesc 12 salarii minime brute pe tara (24.960 lei pentru anul 2019).

    Actele necesare pentru obtinerea indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului sunt:

    • cerere-tip
    • actul de identitate al solicitantului - copie si original
    • actul de identitate al celuilalt parinte - copie si original
    • certificatul de nastere al copilului - copie si original
    • certificatul de casatorie - copie si original
    • adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de angajator din care sa rezulte faptul ca solicitantul a obtinut timp de 12 luni venituri supuse impozitului 
    • decizie de suspendare a activitatii 
    • extras de cont bancar pe numele solicitantului, daca se solicita viramentul indemnizatiei in cont bancar
    • dosar cu sina

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro


Venituri salariale 11/8/2019 2:26:31 PM
  • Maria Ciudin 11/20/2019 5:25:35 PM

    Buna ziua,

    Potrivit art. 76 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, primele de asigurare voluntara de sanatate, precum si serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, suportate de angajator pentru angajatii proprii, sunt venituri neimpozabile in sensul impozitului pe venit, astfel incat la nivelul anului sa nu se depaseasca suma de 400 de euro pe an.

    Asadar, beneficiile medicale suportate de angajator pentru salariatii proprii sunt neimpozabile daca se incadreaza in plafonul impus de Codul Fiscal de 400 de euro pe an. Partea care depaseste suma de 400 de euro pe an se va impozita la nivelul salariatului conform prevederilor Codului Fiscal.

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 11/8/2019 12:00:57 PM
  • Maria Ciudin 11/8/2019 12:16:08 PM

    Buna ziua,

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete obtinute in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. 

    Cuantumul indemnizatiei nu poate fi mai mic decat suma rezultata prin aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta. In anul 2019, indicatorul social de referinta are o valoare de 500 lei (2,5 x 500 = 1250 lei minim).

    Pentru detalii suplimentare, echipa calculatorvenituri.ro a dezvoltat o aplicatie pe baza careia puteti calcula cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului si pe care o puteti consulta gratuit aici: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculavansat 

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro 

Venituri salariale 11/8/2019 3:00:56 AM
  • Maria Ciudin 11/20/2019 5:26:11 PM

    Buna ziua,

    Potrivit art. 76 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, primele de asigurare voluntara de sanatate, precum si serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, suportate de angajator pentru angajatii proprii, sunt venituri neimpozabile in sensul impozitului pe venit, astfel incat la nivelul anului sa nu se depaseasca suma de 400 de euro pe an.

    Asadar, beneficiile medicale suportate de angajator pentru salariatii proprii sunt neimpozabile daca se incadreaza in plafonul impus de Codul Fiscal de 400 de euro pe an. Partea care depaseste suma de 400 de euro pe an se va impozita la nivelul salariatului conform prevederilor Codului Fiscal.

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro

Beneficii 11/7/2019 3:51:06 PM
  • Maria Ciudin 11/7/2019 4:07:08 PM

    Buna ziua,

    Conform prevederilor Codului Muncii, se pot acorda zile libere platite in cazul unor evenimente familiale deosebite. 

    Pentru salariatii din sectorul privat, numarul de zile libere platite de concediu pentru evenimente deosebite se stabileste prin negociere, in contractul colectiv de munca sau in regulamentul intern. Pe de alta parte, in sectorul public este aplicabila Hotararea Guvernului nr. 250/1992 care stabileste un numar de 3 zile libere acordate la nasterea unui copil.

    Totodata, tatal copilului nou-nascut poate beneficia de concediu paternal platit de 5 zile lucratoare. Concediul paternal se acorda la cerere, in primele 8 zile de la nasterea copilului, justificat cu certificatul de nastere. In plus, daca tatal a absolvit un curs de puericultura, concediul paternal se majoreaza cu inca 10 zile lucratoare platite. 

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro 


Buna ziua.Am inregistrat un contract de drepturi proprietate intelectuala cu impozit retinut la sursa (adica la mine...sunt un pfa).Trebuie depus 112 si plata impozitului. Am o nelamurire :in declaratia 112 la :Cod de identificare fiscala se trece CNP sau CUI?<br />Multumesc.<br />
Drepturi de autor 11/6/2019 9:43:49 PM
  • Maria Ciudin 11/7/2019 11:53:24 AM

    Buna ziua,

    In situatia dumneavoastra trebuie depusa Declaratia Unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice.

    Declaratia Unica se completeaza si se depune de persoane fizice care au realizat, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate, care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Declaratia Unica se depune pentru urmatoarele categorii de venituri:

    • activitati independente
    • drepturi de proprietate intelectuala
    • cedarea folosintei bunurilor (chirii)
    • activitati agricole, silvicultura si piscicultura
    • transferul titlurilor de valoare si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si transferul aurului financiar
    • alte surse

    Pe de alta parte, Declaratia fiscala 112 se depune de urmatoarele categorii de persoane:

    • persoane fizice si juridice care au calitatea de angajatori
    • entitatile asimilate angajatorului care au calitatea de platitori de venituri din activitati dependente pentru persoane fizice rezidente/nerezidente care realizeaza venituri din desfasurarea unei activitati in baza unui contract individual de munca, raport de serviciu sau alt statut special prevazut de lege
    • persoanele asimilate angajatorului
    • platitorii de venituri pentru persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele de natura salariala, pentru care exista obligatia platii contributiei individuala de asigurari sociale si asigurari sociale pentru somaj
    • orice alt platitor de venituri de natura salariala sau asimilate salariilor

    In sectiunea "Date de identificare a contribuabilului", caseta "Cod de identificare fiscala" se va completa numarul de identificare fiscala, atribuit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro

Buna! Am lucrat pana in iulie anul acesta, daca am ramas insarcinata si nu lucrez momentan, pot sa iau indemnizatie de crestere copil? Multumesc!
Concedii 11/6/2019 2:17:23 PM
  • Maria Ciudin 11/7/2019 10:35:24 AM

    Buna ziua,

    Stagiul de cotizare de 12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului se poate constitui, integral sau fractionat, si din perioade asimilate (acestea sunt perioade in care nu au fost realizate venituri, dar vor fi luate in considerare la stabilirea dreptului la indemnizatia lunara pentru cresterea copilului). Perioadele asimilate sunt cele in care o persoana:

    • a beneficiat de indemnizatie de somaj sau a realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii
    • s-a aflat in evidenta agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, respectiv a municipiului Bucuresti, in vederea acordarii indemnizatiei de somaj
    • a beneficiat de concedii si de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 158/2005
    • a beneficiat de concedii medicale si de indemnizatii pentru prevenirea imbolnavirilor si recuperarea capacitatii de munca, exclusiv pentru situatiile rezultate ca urmare a unor accidente de munca sau boli profesionale
    • au beneficiat de pensie de invaliditate
    • se afla in perioada de intrerupere temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare
    • a beneficiat de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului
    • a beneficiat de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea sau, dupa caz, pentru ingrijirea copiluluicu handicap
    • a beneficiat de concediu fara plata pentru cresterea copilului
    • se afla in perioada de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata si inceperea unui alt contract de munca pe durata determinata
    • au insotit sotul/sotia trimis/trimisa in misiune permanenta in strainatate
    • a efectuat sau efectueaza serviciul militar pe baza de voluntariat, a fost concentrat, mobilizat sau in prizonierat;
    • frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar, inclusiv in cadrul programului "A doua sansa", sau, dupa caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat
    • au calitatea de doctorand
    • se afla in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invatamant preuniversitar si inceperea, inacelasi an calendaristic, a unei alte forme de invatamant preuniversitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere
    • se afla in perioada cuprinsa intre absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului preuniversitar, organizat potrivit legii, si inceperea invatamantului universitar, cursuri de zi, in acelasi an calendaristic;
    • se afla in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invatamant universitar, cursuri de zi, cu sau fara examen de licenta sau de diploma, si inceperea, in acelasi an calendaristic, a unei alte forme de invatamant universitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere;
    • se afla in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invatamant universitar, la nivelul studiilor universitare de licenta sau de master, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, cursuri de zi, si inceperea, in acelasi an calendaristic, a unei alte forme de invatamant universitar la nivelul studiilor universitare de licenta sau de master, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere;  
    • se afla in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invatamant postuniversitar, cursuri de zi, si inceperea, in acelasi an calendaristic, a unei alte forme de invatamant postuniversitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere;
    • se afla in perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor invatamantului obligatoriu sau, dupa caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului preuniversitar, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta sau de master si postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, cu sau fara examen de absolvire, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj, calculate incepand cu data de 1 a lunii urmatoare finalizarii studiilor;
    • au beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare si perfectionare profesionala din initiativa angajatorului sau la care acesta si-a dat acordul, organizate in conditiile legii;
    • se afla in perioada cuprinsaintre absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului medical superior, organizat potrivit legii, cu examen de licenta organizat in prima sesiune, si inceperea primului rezidentiat dupa absolvire.  

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro

Concedii 11/6/2019 10:32:35 AM
  • Maria Ciudin 11/20/2019 5:58:44 PM

    Buna ziua,

    In situatia in care salariatul se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca (concediu medical) la unul dintre angajatori, medicul de familie va elibera un singur certificat medical, caruia i se va face o copie "Conform cu orginalul". Salariatul va prezenta certificatul medical, respectiv copia de pe certificat ambilor angajatori.

    Astfel, in urma prezentarii certificatului medical, contractele individuale de munca se vor suspenda pe perioada incapacitatii temporare de munca. Acest lucru se impune intrucat, prin acordarea unui concediu medical la unul dintre angajatori, se prezuma ca salariatul nu poate presta activitate nici la locul secundar de munca.

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare,

    Echipa calculatorvenituri.ro


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide