</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
5.267.534
Vezi in noua aplicatie de bugetare impactul somajului tehnic asupra costurilor salariale. Calculeaza acum scenariile simplu si rapid!
Vezi aici detalii
Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

CALCULATOR SALARIU - SOLUTIA TA PENTRU CALCULAREA SALARIULUI DE LA BRUT PANA LA NET SI INAPOI

Calculatorul de venituri este dezvoltat ca si un produs software (mai exact, un simulator de salarii/alte tipuri de venituri) fiind in permanenta actualizat de Romanian Software. Acest calculator de salarii avansat permite calcule complexe, de la salariul brut la salariul net, precum si de la salariul net la cel brut. Totodata, puteti calcula si impozitul pe venit si contributiile pe care le aveti de platit pentru un anumit castig lunar.

Mai mult, se pot analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de remuneratii, calculul salariului net pentru contractele full time si part time, indemnizatiile de somaj tehnic acordate pe perioada COVID-19, indemnizatiile pentru supravegherea copiilor, prin efectuarea unor simulari de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net in functie de acordurile incheiate cu salariatii/colaboratorii. In continuare, cu ajutorul convertorului de salarii, puteti construi diverse scenarii in vederea optimizarii costurilor cu angajatii/colaboratorii.

De asemenea, solutia noastra de calcul salarial furnizeaza calculul salariului minim, costul total al angajatorului indiferent de suma introdusa, tinand cont de avantajele in natura sau primele acordate in vederea asigurarii pachetului salarial net sau brut.

Puteti vizualiza oricand, urmatoarele:

Cum se calculeaza salariul brut:

salariu brut introdus, contributiile sociale suportate de angajat si bazele de calcul, impozitul pe salariu, costul total al angajatorului, precum si,

Cum se calculeaza salariul net:

salariu net introdus, modul de calcul al salariului brut in functie de salariul net, fiecare contributie pe salariu platita de angajator in numele angajatului, total cost angajator (ce include salariul brut si contributiile datorate de companie).

Tu ne spui salariul brut sau salariul net si beneficiile acordate, noi iti punem la dispozitie un calculator de venituri cu functionalitati complexe pentru a gasi cea mai buna varianta pentru salarizarea personalului.

DE CE SA FOLOSESTI UN CALCULATOR ONLINE PENTRU CALCULUL SALARIILOR ?

Daca esti angajat, un calculator online pentru calculul salariului te ajuta sa te informezi corect cu privire la sumele de bani virate pentru contributii si pentru impozite lunar si cati bani vei castiga efectiv la un anumit nivel al salariului/venitului brut. Mai mult, vei avea acces la baza de calcul pentru fiecare contributie si nivelul taxelor platite catre stat lunar, conform legislatiei actualizate. In plus, poti compara castigurile actuale cu alta formula de colaborare cu angajatorul actual, cum ar fi PFA, drepturi de autor, etc.

Daca esti angajator, este, important sa folosesti un calculator de salariu pentru ca vei fi la curent cu costurile lunare cu fiecare salariat in parte, detalierea modului de calcul al salariului net sau al salariului brut in functie de salariul net. De asemenea, poti analiza si compara costurile cu un anumit angajat sau colaborator in situatia in care vei opta pentru o alta formula de angajare/colaborare.

Calculator venituri este o solutie la indemana, rapida si extrem de usor de folosit. Testeaz-o chiar acum !

Noutati legislative

Reguli de operare a noului registru Reges-online

by Cristina Tanase, 31 mar 2025
&Icirc;n data de 31 martie 2025, a fost publicată &icirc;n Monitorul Oficial nr.279, Hot...
&Icirc;n data de 28 martie 2025, a fost publicat &icirc;n Monitorul Oficial nr. 276, Ord...
&Icirc;n data de 13 martie 2025, a fost publicat &icirc;n Monitorul Oficial nr. 220 și 2...
Conform comunicatului de presă emis de Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solid...

Castigul salarial mediu brut in anul 2025

by Cristina Tanase, 12 feb 2025
&Icirc;n data de 10 februarie 2025, a fost publicată &icirc;n Monitorul Oficial nr. 119,...

Articole

Articole

Orele suplimentare - cand si cum se platesc

by Mihaela Colesnic, 20 ian 2021
Orice munca prestata in afara programului normal de munc...
Oferirea de beneficii cu ocazia sarbatorilor reprezinta ...
DAE sau Dobanda Anuala Efectiva reprezinta un concept fo...

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
Buna ziua. Contractul a fost incheiat pe intai septembrie 2021, deci va trebui platit impozit anul viitor pt acest an doar pt 4 luni.<br />Declaratia nu ar trebui sa cuprinda doar 4 luni din an, restul veniturilor fiind aferente anului urmator 2022?
Venituri din alte surse 29.09.2021 20:22:08
  • Diana Curtui 26.10.2021 22:47:52

    Raspunsul oferit este FALS...


    360lei este impozitul datorat pe 12luni.

    Contractul a fost incheiat pe 01.09.2021, deci impozitul aferent anului 2021 (celor 4 luni- IX-XII) ar fi 360lei/an:12luni×4luni=120lei

    Eroarea va trebui sa o corectez printr-o declaratie rectificativa...

    Va rog, acordati mai multa atentie raspunsurilor, inainte de-a deruta si mai mult.



    Multumesc

Venituri salariale 06.09.2021 19:10:32
  • Calculator Venituri 09.09.2021 17:05:12

    Buna ziua,


    Nu este afectata indemnizatia de crestere copil daca in luna respectiva s-a platit impozit pe venit, chiar daca ati avut 2 zile de concediu fara plata.


    O zi frumoasa!


    Echipa calculatorvenituri.ro
Venituri salariale 17.10.2021 22:42:19
  • Calculator Venituri 19.10.2021 12:58:23

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010 coroborata cu Regulamentul european nr. 883/2004, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara in Romania persoanele care au desfasurat activitate profesionala pe teritoriul Romaniei o perioada de dinaintea nasterii copilului. Astfel, daca activitatea a fost desfasurata doar intr-un stat membru al Uniunii Europene, Spatiului Economic European sau Elvetia, persoana nu poate beneficia de aceste drepturi in Romania, indiferent de locul nasterii.

    Doar daca persoana a desfasurat o perioada de dinaintea nasterii copilului activitate profesionala in Romania, poate beneficia de concediul si indemnizatia lunara in tara. Stagiul de cotizare este de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. In Romania trebuie sa fi fost obtinute venituri o perioada din aceste 12 luni, inaintea nasterii copilului.

    Totodata, persoana trebuie sa locuiasca in Romania impreuna cu copilul pentru care se solicita drepturile si sa se ocupe de cresterea si ingrijirea acestuia. 


    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    Echipa calculatorvenituri.ro

  • Calculator Venituri 19.10.2021 13:03:36

    Buna ziua,


    Va referiti la somajul tehnic decontat de la bugetul de stat acolo unde se intrerupe sau se suspenda activitatea?


    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua! Lucrez in uk de 4 ani cu contract de munca. Sunt insarcinata in 6 luni si as dorii sa ma intorc in Romania si sa nasc acolo. As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului acum ca Anglia nu mai este in uniunea europeana! Multumesc frumos!
Venituri salariale 14.09.2021 13:18:18
  • Mihaela Stoian 21.09.2021 11:26:36

    Care este perioada minima care trebuie lucrata in Romania inaintea nasterii copilului.  Si trebuie sa am contract pe durata nedeterminata neaparat? 

     Multumesc anticipat

Dupa incheierea concediului pt primul copil, am reluat activitatea la un alt angajator. Am mers la serviciu 5 luni, avand aici un salariu mai mic decat inainte, apoi am intrat in concediu de maternitate pt al doilea copil. <br />
Venituri salariale 14.10.2021 15:08:57
  • Calculator Venituri 14.10.2021 15:25:45

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, in situatia in care persoana care a beneficiat de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului naste unul sau mai multi copii intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea copilului anterior, daca din calculul indemnizatiei prevazut la art. 2 alin. (2) din Ordonanta (85% din media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului) rezulta un cuantum mai mic decat cel al indemnizatiei primita pentru copilul anterior, se acorda acelasi cuantum al indemnizatiei primita anterior.

    Asadar, daca nasterea intervine intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru primul copil, veti putea beneficia de aceeasi indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil.

    Daca nu va incadrati in perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru primul copil, atunci se vor lua in calcul veniturile impozabile din perioada de 12 luni anterioare nasterii copilului.


    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    O zi frumoasa!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Viitoarea mamica este asociat unic al unei firme si a beneficiat de dividente. Aceste dividente se iau in calcul?
Venituri salariale 03.10.2021 09:13:32
  • Calculator Venituri 06.10.2021 11:04:15

    Bunaziua,

    ConformOrdonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunarapentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel,pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 anianteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii siasimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri dindrepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole,silvicultura si piscicultura.

    Veniturile obtinute din dividende nu fac parte din categoriile inscrise in OUG nr.111/2010. O persoana care obtine numai astfel de venituri nu poagte solicita indemnizatia de crestere copil ci trebuie sa fii obtinut venituri din cel putin una din categoriile enumerate mai sus.

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    Echipa calculatorvenituri.ro
Buna seara,<br />Care dintre parinti este indreptatit sa solicite indemnizatia de crestere a copilului? Oricare dintre ei?<br />Intreb in conditiile in care amandoi, si eu si viitoarea mea sotie, am avut continuitate in ultimii 5 ani de munca cel putin.
Venituri salariale 01.10.2021 00:11:07
  • Calculator Venituri 06.10.2021 10:59:52

    Bunaziua,

    ConformOrdonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunarapentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel,pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 anianteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii siasimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri dindrepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole,silvicultura si piscicultura.

    Cuantumulindemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calculdeterminata ca media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii2 ani anteriori datei nasterii copilului. Daca o persoana a realizat in aceastaperioada concomitent venituri din mai multe surse, se vor lua in consideraretoate veniturile incasate de aceasta. Totodata, indemnizatia lunara pentrucresterea copilului are un cuantum maxim de 8500 lei.

    Poate beneficia de indemnizatie de crestere copil oricare dintre parinti daca se incadreaza in conditiile comunicate mai sus.

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.

    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

     
Buna ziua.O persoana a fost in concediu de ingrijire copil beneficiind de indemnizatie pana in mai 2021.<br />Urmeaza sa nasca in aprilie 2022.<br />In aceasta perioada nu obtine venituri.<br />Poate beneficia de indemnizatie crestere copil dupa nastere ?
Concedii 30.09.2021 11:08:03
  • Calculator Venituri 06.10.2021 10:57:28

    Bunaziua,

    Estenecesar sa fi obtinut venituri impozabile timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

    ConformOrdonantei de Urgenta nr. 111/2010, puteti beneficia de  concediul si indemnizatia lunara pentrucresterea copilului daca, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori dateinasterii copilului, ati obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor,venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietateintelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si pisciculture,supuse impozitului pe venit.

    Cele12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si dinperioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintreurmatoarele situatii:

    .......g) aubeneficiat de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului;.......................


    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!


    Echipa calcultorvenituri.ro
Daca am lucrat in Anglia si urmeaza sa nasc anul viitor se mai iau in considerare veniturile din Anglia?<br />Va multumesc
Venituri salariale 29.09.2021 14:18:11
  • Calculator Venituri 30.09.2021 15:31:22

    Buna ziua,


    Depinde de perioada in care ati lucrat in Marea Britanie. Veniturile din Marea Britanie se iau in calcul doar pana la data de 31.12.2020. De asemenea este necesar sa stim daca ati lucrat si pe teritoriul Romaniei.


    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.


    O zi placuta!

    Echipa calculaltorvenituri.ro
Buna ziua! As vrea sa calculez cat o sa am indemnizatia de crestere copil. Voi naste in luna martie si am lucrat fara intrerupere din 2010 pana acum. In prezent salariul brut este de 2475 lei.
Venituri salariale 26.09.2021 21:19:18
  • Calculator Venituri 27.09.2021 12:04:24

    Buna ziua,


    Cuantumul indemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calculdeterminata ca media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii2 ani anteriori datei nasterii copilului. Daca o persoana a realizat in aceasta perioada concomitent venituri din mai multe surse, se vor lua in considerare toate veniturile incasate de aceasta. Totodata, indemnizatia lunara pentru cresterea copilului are un cuantum maxim de 8500 lei.

    Puteti accesa https://www.calculatorvenituri.ro/#calculator-indemnizatie-crestere-copil pentru un calcul exact.


    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

buna ziu, am venituri salariale neintrerupte in ultimele 24 luni s-ar si un pfa inregistrat in august 2021 pt care voi lucra doar in octombrie , noiembrie si decembrie atat cat am ctr de prestare servicii incheiate cu cateva srl uri. am sarcina in evolutie cu data de nastere probabila in 01.2022
Venituri salariale 23.09.2021 21:00:45
  • Calculator Venituri 27.09.2021 12:02:23

    Buna ziua,


    Bunaziua,

    ConformOrdonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunarapentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel,pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 anianteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii siasimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri dindrepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole,silvicultura si piscicultura.

    Cuantumulindemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calculdeterminata ca media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii2 ani anteriori datei nasterii copilului. Daca o persoana a realizat in aceastaperioada concomitent venituri din mai multe surse, se vor lua in consideraretoate veniturile incasate de aceasta. Totodata, indemnizatia lunara pentrucresterea copilului are un cuantum maxim de 8500 lei.

    In ceea ce privesteveniturile din activitati independente, realizate in urma desfasurarii uneiactivitati in calitate de persoana fizica autorizata, se va datora impozit pevenit in cota de 10%, iar contributiile sociale obligatorii (contributia deasigurari sociale, in cota de 25%, si contributia de asigurari sociale desanatate, in cota de 10%) se vor datora doar daca veniturile nete realizate inanul fiscal depasesc 12 salarii minime brute pe tara.

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.

    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro
Primesc indemnizatie crestere copil daca am 12 luni lucrate in ultimii 2 ani?
Venituri salariale 20.09.2021 14:12:30
  • Calculator Venituri 27.09.2021 12:00:49

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunarapentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel,pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 anianteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii siasimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri dindrepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole,silvicultura si piscicultura.


    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro
Beneficiez de indemnizatie crestere copil pana la 2 ani daca am contract pe 2 ani determinat? Voi naste cu o luna inainte de finalizarea contractului si nu stiu daca voi primi indemnizatie sau nu.
Venituri salariale 19.09.2021 12:33:29
  • Calculator Venituri 27.09.2021 12:00:12

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunarapentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel,pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 anianteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii siasimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri dindrepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole,silvicultura si piscicultura.

    In situatia dumneavoastra, veti primi indemnizatie chiar daca aveti contract pe perioada determinata.


    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro
Venituri salariale 17.09.2021 11:16:35
  • Calculator Venituri 17.09.2021 14:08:00

    Impozitarea veniturilor obtinute prin contracte de colaborare se poate face prin retinere la sursa, iar valoarea impozitului este de 10%, din care se scade contributia la CAS. Impozitul care este retinut la sursa trebuie platit catre bugetul de stat pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care a fost retinut.

    Anual trebuie depusa o declaratie fiscala la organul fiscal competent, pana la data de 15 martie, inclusiv.

    Cuantumul si modul in care se face impozitarea veniturilor difera insa in functie de partea contractanta care se obliga la plata impozitului si de cuantumul veniturilor obtinute. 

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 15.09.2021 20:26:46
  • Calculator Venituri 17.09.2021 14:03:32

    Buna ziua,

    Potrivit art. 2 alin 1 din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.

    Asadar, conform acestei prevederi legale, stimulentul de insertie dobandit pentru primul copil nu intra in calculul indemnizatiei pentru cresterea celui de-al doilea copil, nefiind inclus in enumerarea limitativa de mai sus.

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 10.09.2021 22:59:40
  • Calculator Venituri 13.09.2021 11:37:08

    Buna ziua,


    In cazul in care fecventati cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar, veti beneficia de valoarea minima pentru indemnizatia de crestere copil este de 1250  lei, aceasta fiind raportata la valoarea indicelui social de referinta. 


    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.


    Echipa calculatorvenituri.ro
Am terminat cursurile de zi pe data de 7.07.20 avand examenul final. Pe 1.04.21 am inceput un contract de munca..si in prezent mai merg pana la sf lunii acesteia. Voi putea beneficia de aceasta indemnizatie? ..mai trebuie sa muncesc? Daca imi dau demisia mai este valabil acest privilegiu?
Venituri salariale 10.09.2021 09:25:35
  • Calculator Venituri 13.09.2021 11:41:42

    Situatia aceasta este valabila doar in situatia in care va aflati in perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor invatamantului obligatoriu sau, dupa caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului preuniversitar, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta sau de master si postuniversitar la nivel de masterat.

Am doua contracte pe drepturi de autor, cu venit total de 2.500 lei. Cat impozit trebuie sa platesc eu ca si autor pe acest venit? Ce suma ar trebui sa castig pentru a nu fi nevoit sa platesc impozit pe venit? Multumesc!
Venituri salariale 10.09.2021 08:20:42
  • Calculator Venituri 10.09.2021 14:35:25

    Buna ziua,


    Puteti verifica facand un calcul pe site in Sectiunea Calculator venituri-drepturi de autor.


    O zi frumoasa!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Pensie anticipata
Venituri salariale 08.09.2021 15:17:33
  • Calculator Venituri 10.09.2021 15:40:54

    Buna ziua,


    Incepand cu data de 01.03.2002, data intrarii in vigoare a Legii nr.76/2002,privind sistemul asigurarilor pentru şomaj şi stimularea forţei de munca, cu modificarile şi completarile ulterioare, aceste perioada de somaj nu mai este recunoscuta de lege ca fiind vechime in munca.

    Speram ca va sunt de folos informatiile primite.


    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 06.09.2021 16:35:33
  • Calculator Venituri 06.09.2021 16:39:29
    • Buna ziua,


      Salariul minim brut in constructii este de 3000 ron, caruia ii corespunde un salariu net de 2362 ron.
Venituri salariale 31.08.2021 11:42:29
  • Calculator Venituri 06.09.2021 16:43:01

    Bunaziua,

    ConformOrdonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunarapentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel,pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 anianteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii siasimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri dindrepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole,silvicultura si piscicultura.

    Cuantumulindemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calculdeterminata ca media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii2 ani anteriori datei nasterii copilului. Daca o persoana a realizat in aceastaperioada concomitent venituri din mai multe surse, se vor lua in consideraretoate veniturile incasate de aceasta. Totodata, indemnizatia lunara pentrucresterea copilului are un cuantum maxim de 8500 lei.

    Puteti accesa calculatorvenituri.ro pentru a calcula valoarea in functie de salariul net pe care l-ati avut in fiecare luna.

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

     
Venituri salariale 28.09.2021 18:33:30
    Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
    Inchide