</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
2.618.292
Declaratii descarcate:
448
Calcul avansat
De la brut pana la net si inapoi

Ce vrei sa calculezi astazi ?

Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

CALCULATOR SALARIU - SOLUTIA TA PENTRU CALCULAREA SALARIULUI DE LA BRUT PANA LA NET SI INAPOI

Calculatorul de venituri are la baza un produs software (mai exact, un calculator de salarii) care a fost dezvoltat si care este in permanenta actualizat de Romanian Software. Cu ajutorul acestui calculator de salariu, puteti face oricand calcule avansate, de la salariul brut la salariul net, dar puteti vedea si impozitul pe venit si care sunt contributiile pe care le aveti de platit pentru un anumit castig lunar.

Mai mult, calculator salariu furnizeaza si calculul salariului brut in functie de salariul net introdus. Puteti analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de remuneratii, calculul salariului net pentru contractele full time si part time, prin efectuarea unor scenarii de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net in functie de acordurile incheiate cu salariatii/colaboratorii.

De asemenea, solutia noastra de calcul salarial furnizeaza costul total suportat de angajator, tinand cont de avantajele in natura sau primele acordate in vederea determinarii pachetului salarial net sau brut. Puteti vedea oricand, in functie de tipul venitului calculat, o prezentare defalcata: salariul brut, contributiile sociale suportate de angajat si bazele de calcul, impozitul pe salariu, salariul net precum si calculul salariului net, modul de calcul al salariului brut, fiecare contributie pe salariu platita de angajator, total cost angajator (ce include salariul brut si contributiile datorate de companie).

Tu ne spui salariul brut si beneficiile acordate, noi iti punem la dispozitie un calculator venituri cu functionalitati complexe pentru a gasi cea mai buna varianta pentru salarizarea personalului.

DE CE SA FOLOSESTI UN CALCULATOR ONLINE PENTRU CALCULUL SALARIILOR? 

Daca esti angajat, un calculator online pentru calculul salariului te ajuta sa stii cu cea mai mare precizie care sunt sumele de bani virate pentru contributii si pentru impozite si cati bani vei castiga efectiv la un anumit nivel al salariului/venitului brut. Mai mult, poti vedea exact baza de calcul pentru fiecare contributie si nivelul taxelor platite catre stat lunar, conform legislatiei. In plus, poti compara castigurile actuale cu situatia in care vei trece la o alta formula de colaborare cu angajatorul actual (PFA, drepturi de autor, etc).

Daca esti angajator, este, de asemenea, important sa folosesti un calculator de salariu pentru ca vei afla imediat doar introducand datele necesare care sunt costurile tale cu fiecare salariat in parte, detalierea modului de calcul al salariului net sau al salariului brut in functie de salariul net. Mai mult, poti vedea care sunt costurile tale cu un anumit angajat sau colaborator daca vei opta pentru o formula de angajare sau una de colaborare. Calculator venituri este o solutie la indemana, rapida si extrem de usor de folosit. Testeaz-o chiar acum!

Noutati legislative

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea 22, a fost publicata Legea nr. 14/2020 privind ...
In Monitorul Oficial a fost publicata Legea nr. 1/2020 privind pensiile ocupationale. In...
Pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a fost publicat un proiect de Ordi...
In Monitorul Oficial a fost publicata Legea nr. 6/2020 privind bugetul asigurarilor soci...
Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a publicat pe site-ul propriu un proiect de Lege...

Articole

Articole

Programul Rabla pentru masini se desfasoara din anul 2005 si prin intermediul acestuia cei interesati pot cere autori...
Lipsa unui loc de munca nu este o piedica in calea celor...
Datoriile sunt un subiect sensibil pentru oricare dintre...

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
Lichidare pfa
 • Maria Ciudin 1/9/2020 2:15:42 PM

  Buna ziua,

  Sumele reprezentand contravaloarea bunurilor si drepturilor din patrimoniul afacerii vor fi trecute in venitul brut al afacerii in cazul incetarii definitive a acesteia sau in patrimoniul personal al contribuabilului. Trecerea veniturilor in patrimoniul personal al contribuabilului este considerata instrainare.

  Bunurile aflate in aceasta situatie vor fi evaluate la preturile practicate pe piata, ori stabilite prin expertiza tehnica. In cazul in care nu au caracteristici speciale, pot fi comparate sub aspectul valorii cu alte bunuri similare aflate pe piata, fara sa fie necesara expertiza.

  In cazul incetarii definitive a activitatii, din punct de vedere fiscal, sumele obtinute din valorificarea bunurilor si drepturilor din patrimoniul afacerii, inscrise in Registrul-inventar, cum ar fi: mijloacele fixe, obiectele de inventar si altele asemenea, precum si stocurile de materii prime, materiale, produse finite si marfuri se includ in venitul brut.

  Speram ca informatiile sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 1/3/2020 5:00:22 PM
 • Maria Ciudin 1/6/2020 12:08:54 PM

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, perioada in care o persoana frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar sau, dupa caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, reprezinta perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii dreptului la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului.

  Asadar, perioada in care urmati cursurile de zi ale invatamantului universitar este luata in considerare la stabilirea dreptului la concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

Sunt insarcinata si lucreaz in Anglia(cu contract de 1.5 an);urmeaza ca pe 14 Aprilie 2020 sa ma angajez in Romania,pe pozitia Marketing Assistant.Data nasterii este 14 Iulie 2020.Voi naste in Anglia insa revin DE TOT in Romania pe 1 August.Pot beneficia de Indemnizatie Crestere Copil?
Concedii 1/2/2020 6:11:35 PM
 • Maria Ciudin 1/8/2020 3:55:51 PM

  Buna ziua,

  Intr-adevar, potrivit art. 3 alin. (5) din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010, in situatia in care solicitantul obtine concomitent venituri atat in tara, cat si strainatate, la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului vor fi luate in considerare doar veniturile lunare nete incasate in Romania. 

  Art. 3 alin. (4) din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 este prevazut pentru veniturile incasate pe teritoriul tarii. 

  Speram ca informatiile sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Buna seara!<br />Am si eu o intrebare, va rog sa imi raspundeti daca se poate. <br />Poate sotul meu sa solicite stimulentul de insertie, daca eu am solicitat si am obtinut indemnizatia de crestere a copilului. In curand copilul o sa faca 2 ani, iar eu nu ma pot intoarce la munca. Sotul a lucrat in acest timp
Beneficii 12/30/2019 5:25:13 PM
 • Maria Ciudin 1/3/2020 10:44:58 AM

  Buna ziua,

  Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 stabileste faptul ca, in situatia in care un parinte beneficiaza de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, celalalt parinte nu poate beneficia de stimulentul de insertie, intrucat aceste drepturi nu pot fi obtinute concomitent. 

  Pe de alta parte, oricare dintre parinti poate solicita stimulentul de insertie in masura in care amandoi indeplinesc conditiile prevazute de lege, chiar si parintele care nu a beneficiat de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Daca am obtinut venituri din alte surse doar in decembrie 2019, baza de calcul pentru plata CASS este tot 12 salarii minime brute? Si care salariu minim il iau in considerare relativ la data de 1 ianuarie 2020 (inainte sau dupa), dat fiind faptul ca declaratia unica va fi completata dupa 1.01.2020?
Venituri din alte surse 12/29/2019 11:46:12 AM
 • Maria Ciudin 1/3/2020 11:36:51 AM

  Buna ziua,

  Conform prevederilor Codului Fiscal, persoanele fizice care incep in cursul anului fiscal sa desfasoare activitate si/sau sa realizeze venituri din alte surse, iar venitul net anual estimat a se realiza pentru anul curent este cel putin egal cu nivelul a 12 salarii minime brute pe tara, recalculat corespunzator numarului de luni ramase pana la sfarsitul anului fiscal, sunt obligate sa depuna Declaratia Unica in termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului. Salariul minim brut pe tara garantat in plata este cel in vigoare la data depunerii Declaratiei. Asadar, baza de calcul se determina prin raportare la numarul de luni ramase pana la finalul anului fiscal. 

  Avand in vedere faptul ca, de la data de 1 ianuarie 2020, toate drepturile si obligatiile stabilite potrivit legii se determina prin raportare la nivelul de 2.230 lei al salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, depunerea Declaratiei Unice dupa aceasta data atrage dupa sine raportarea la nivelul in vigoare la data depunerii acesteia. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 12/27/2019 8:14:42 PM
 • Maria Ciudin 1/3/2020 11:42:39 AM

  Buna ziua,

  Conform Hotararii de Guvern nr. 935/2019, salariul minim brut pe tara garantat in plata este de 2.230 lei, pentru un program normal de lucru de 8 ore/zi, iar salariul net ajunge la suma de 1.346 lei. Legislatia in vigoare nu prevede un nivel diferentiat al salariului minim brut pe tara garantat in plata pentru pensionarii care desfasoara activitate profesionala. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua,<br />As dori sa aflu cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil in cazul meu: lucrez ca si pfa de mai bine de 2 ani, sunt la norma de venit si imi platesc doar impozitul si cass. Unde am mai intrebat nu m-au lamurit ce acte am nevoie exact sau nici ei nu prea stiu. <br />Va multumesc!
 • Maria Ciudin 1/3/2020 11:51:48 AM

  Buna ziua,

  Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Asadar, venitul care se va lua in considerare la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului este venitul net, calculat dupa scaderea impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii. Pentru mai multe detalii in ceea ce priveste calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, echipa calculatorvenituri a dezvoltat o aplicatie pe baza careia puteti calcula cuantumul acesteia si pe care o puteti consulta gratuit aici: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculavansat

  Pentru a beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, trebuie depus un dosar la Agentia de Plati si Inspectie Sociala din raza teritoriala unde aveti domiciliul sau resedinta. Dosarul trebuie sa contina:

  • cerere-tip
  • actul de identitate al solicitantului - original si copie
  • actul de identitate al celuilalt parinte - original si copie
  • certificatul de nastere al copilului - original si copie
  • certificatul de casatorie - original si copie
  • adeverinta eliberata de autoritatile competente din care sa rezulte faptul ca solicitantul a realizat venituri supuse impozitului in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului
  • declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte faptul ca celalalt parinte nu beneficiaza de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului sau de stimulent de insertie
  • declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte faptul ca solicitantul locuieste impreuna cu copilul si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia
  • decizia de suspendare a activitatii
  • extras de cont bancar, in cazul in care se solicita virarea indemnizatiei pentru cresterea copilului in cont bancar
  • dosar cu sina
  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Deci am 3 angajati si cu mine 4 inpozitul, cas,cass se calculeaza pe profitl total al PAF-ului sau se calculeaza individual la fiecare persoana?
PFA 12/27/2019 6:50:13 AM
 • Maria Ciudin 1/3/2020 12:16:12 PM

  Buna ziua,

  In ceea ce priveste persoanele care au calitatea de salariati ai unei persoane fizice autorizate, acestea obtin venituri din salarii si vor fi taxate potrivit regulilor prevazute de Codul Fiscal pentru aceasta categorie de venituri. Asadar, salariatii unei persoane fizice autorizate datoreaza impozit pe venit in cota de 10%, contributia de asigurari sociale in cota de 25% si contributia de asigurari sociale de sanatate in cota de 10%. Obligatia calcularii, retinerii, virarii si declararii impozitului pe venit si contributiilor sociale obligatorii revine platitorului de venit (persoana fizica autorizata), acesta datorand pentru salariatii proprii si contributia asiguratorie pentr munca in cota de 2,25%. Persoana fizica autorizata nu poate fi cumula calitatea de salariat cu cea de persoana fizica autorizata. 

  Pe de alta parte, persoana fizica autorizata datoreaza impozit pe venit in cota de 10% si contributii sociale obligatorii (contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate) daca obtine pe parcursul unui an fiscal venituri cel putin egale cu 12 salarii minime brute pe tara. De la 1 ianuarie 2020, plafonul anual pentru contributiile sociale obligatorii este de 26.760 lei. Incadrarea in plafonul anual se realizeaza prin cumularea veniturilor nete si/sau a normelor anuale de venit din activitati independente.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

<br />Buna ziua,<br /><br />Prestarile de servicii conform CAEN 9001 Activitati de interpretare artistica (spectacole)se incadreaza in categoria serviciilor de drept de autor?<br />Va multumesc!!<br />
Drepturi de autor 12/26/2019 10:39:15 AM
 • Maria Ciudin 1/3/2020 12:33:04 PM

  Buna ziua,

  Conform Codului Fiscal, veniturile din drepturi de proprietate intelectuala sunt venituri obtinute din drepturi de autor si drepturi conexe drepturilor de autor, inclusiv din crearea unor lucrari de arta monumentala, brevete de inventie, desene si modele, marci si indicatii georgrafice, topografii pentru produse semiconductoare si altele asemenea.

  Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe include in aceasta categorie:

  • scrierile literare si publicistice, conferintele, predicile, pledoariile, prelegerile si orice alte opere scrise sau orale, precum si programele pentru calculator;
  • operele stiintifice, scrise sau orale, cum ar fi: comunicarile, studiile, cursurile universitare, manualele scolare, proiectele si documentatiile stiintifice;
  • compozitiile muzicale cu sau fara text;
  • operele dramatice, dramatico-muzicale, operele coregrafice si pantomimele;
  • operele cinematografice, precum si orice alte opere audiovizuale;
  • operele fotografice, precum si orice alte opere exprimate printr-un procedeu analog fotografiei;
  • operele de arta grafica sau plastica, cum ar fi: operele de sculptura, pictura, gravura, litografie, arta monumentala, scenografie, tapiserie, ceramica, plastica sticlei si a metalului, desene, design, precum si alte opere de arta aplicata produselor destinate unei utilizari practice;
  • operele de arhitectura, inclusiv plansele, machetele si lucrarile grafice ce formeaza proiectele de arhitectura;
  • lucrarile plastice, hartile si desenele din domeniul topografiei, geografiei si stiintei in general.

  Asadar, veniturile obtinute in urma desfasurarii activitatilor de interpretare artistica se incadreaza in categoria veniturilor din drepturi de autor. Cu toate acestea, Codul Fiscal prevede ca veniturile realizate de contribuabilii care nu sunt inregistrati fiscal potrivit legislatiei in materie si care desfasoara activitati de productie, comert, prestari de servicii, profesii liberale, din drepturi de proprietate intelectuala, precum si venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, fara a avea caracter de continuitate, se incadreaza in categoria veniturilor din alte surse. Astfel, trebuie indeplinit si caracterul de continuitate a activitatii pentru ca veniturile obtinute sa se incadreze in categoria veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

e. Iar medicalul va trebui sa astept pana primesc adeverinta de salariat. Cum procedez?
Concedii 12/21/2019 9:13:00 AM
 • belinda Almond 12/24/2019 3:50:34 AM

  logodnicul meu si cu mine am avut o cearta si el mi-a spus ca nu mai este interesat de relatie si vrea sa ne despartim si casatoria noastra se apropie, pentru ca i-am spus ca s-a schimbat si nu mai face ceea ce el de obicei imi place sa mergem mana in mana in parcuri, sa chemam sa ma urmaresc si orice altceva care face ca relatia noastra sa fie dulce. L-am rugat sa ma ierte, dar era surd la apelurile mele si chiar m-am mutat din casa, m-a facut sa caut ajutor din diferite surse. Rasfoiam pe net cand am vazut marturia unei doamne care spunea ca un caster de vraja numit Dr. Ajayi a ajutat-o ​​cu problemele sale conjugale, deoarece cauta fructele pantecelui si a fost capabil sa conceapa cu ajutorul vrajiului caster numit Dr. Ajayi, acum ea si sotul ei traiesc impreuna fericiti. Am contactat caseta de vraji si am scris pe WhatsApp si i-am explicat problema mea, mi-a spus cateva lucruri de facut pe care le-am facut si spre surprinderea logodnicii mele John m-a sunat si mi-a cerut iertare si a spus ca nu stie niciodata ce se intampla cu l. , totul datorita Dr. Ajayi sunt acum casatorit si ma astept primul meu copil. Daca aveti o problema de relatie cu care aveti nevoie de ajutor, contactati astazi dr. Ajayi pentru o rezolvare rapida, la inceput am crezut ca a fost falsificata pana cand am incercat si a functionat pentru mine si stiu ca va functiona si pentru dumneavoastra. Puteti ajunge la caseta de vraja prin e-mail: drajayi1990@gmail.com sau Whatsapp: +2347084887094

In anul 2018 am lucrat din luna Ianuarie pana in luna Iulie . in 2019 m am angajat in luna august iar in ianunie urmeaza sa nasc pe data de 05.01.2020. Intrebarea mea este daca pot beneficia de indemziatia de crestere a copiluli ?
Venituri salariale 12/20/2019 4:37:51 PM
 • belinda Almond 12/24/2019 3:50:09 AM

  logodnicul meu si cu mine am avut o cearta si el mi-a spus ca nu mai este interesat de relatie si vrea sa ne despartim si casatoria noastra se apropie, pentru ca i-am spus ca s-a schimbat si nu mai face ceea ce el de obicei imi place sa mergem mana in mana in parcuri, sa chemam sa ma urmaresc si orice altceva care face ca relatia noastra sa fie dulce. L-am rugat sa ma ierte, dar era surd la apelurile mele si chiar m-am mutat din casa, m-a facut sa caut ajutor din diferite surse. Rasfoiam pe net cand am vazut marturia unei doamne care spunea ca un caster de vraja numit Dr. Ajayi a ajutat-o ​​cu problemele sale conjugale, deoarece cauta fructele pantecelui si a fost capabil sa conceapa cu ajutorul vrajiului caster numit Dr. Ajayi, acum ea si sotul ei traiesc impreuna fericiti. Am contactat caseta de vraji si am scris pe WhatsApp si i-am explicat problema mea, mi-a spus cateva lucruri de facut pe care le-am facut si spre surprinderea logodnicii mele John m-a sunat si mi-a cerut iertare si a spus ca nu stie niciodata ce se intampla cu l. , totul datorita Dr. Ajayi sunt acum casatorit si ma astept primul meu copil. Daca aveti o problema de relatie cu care aveti nevoie de ajutor, contactati astazi dr. Ajayi pentru o rezolvare rapida, la inceput am crezut ca a fost falsificata pana cand am incercat si a functionat pentru mine si stiu ca va functiona si pentru dumneavoastra. Puteti ajunge la caseta de vraja prin e-mail: drajayi1990@gmail.com sau Whatsapp: +2347084887094

Venituri salariale 12/19/2019 4:35:43 PM
 • belinda Almond 12/24/2019 3:49:14 AM

  logodnicul meu si cu mine am avut o cearta si el mi-a spus ca nu mai este interesat de relatie si vrea sa ne despartim si casatoria noastra se apropie, pentru ca i-am spus ca s-a schimbat si nu mai face ceea ce el de obicei imi place sa mergem mana in mana in parcuri, sa chemam sa ma urmaresc si orice altceva care face ca relatia noastra sa fie dulce. L-am rugat sa ma ierte, dar era surd la apelurile mele si chiar m-am mutat din casa, m-a facut sa caut ajutor din diferite surse. Rasfoiam pe net cand am vazut marturia unei doamne care spunea ca un caster de vraja numit Dr. Ajayi a ajutat-o ​​cu problemele sale conjugale, deoarece cauta fructele pantecelui si a fost capabil sa conceapa cu ajutorul vrajiului caster numit Dr. Ajayi, acum ea si sotul ei traiesc impreuna fericiti. Am contactat caseta de vraji si am scris pe WhatsApp si i-am explicat problema mea, mi-a spus cateva lucruri de facut pe care le-am facut si spre surprinderea logodnicii mele John m-a sunat si mi-a cerut iertare si a spus ca nu stie niciodata ce se intampla cu l. , totul datorita Dr. Ajayi sunt acum casatorit si ma astept primul meu copil. Daca aveti o problema de relatie cu care aveti nevoie de ajutor, contactati astazi dr. Ajayi pentru o rezolvare rapida, la inceput am crezut ca a fost falsificata pana cand am incercat si a functionat pentru mine si stiu ca va functiona si pentru dumneavoastra. Puteti ajunge la caseta de vraja prin e-mail: drajayi1990@gmail.com sau Whatsapp: +2347084887094

pfa

Venit brut realizat anual 20 000<br />SUMA FACTURATA LUNAR 1 667<br />Impozit anual 2 000<br />TOTAL TAXE ANUALE 2 000<br />Venit net anual 18 000<br />VENIT NET LUNAR 1 500,1500 va fi suma din pfa sau va fi 20000:12= 1664x4 =6656:12 = 555 iar suma va fi 85% din cei 555 si anume 471 ron? va multumesc<br />
Venituri salariale 12/18/2019 3:19:25 PM
 • Maria Ciudin 12/23/2019 2:57:36 PM

  Buna ziua,

  Venitul net lunar a fost calculat in aplicatie impartind venitul net anual (18.000 lei) la 12 luni. Asadar, in situatia in care venitul brut realizat anual in calitate de persoana fizica autorizata se ridica la 20.000 lei, venitul net lunar va fi suma incasata in aceasta calitate in fiecare luna a anului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

In luna sept anul acesta am infintat un pfa pt sotia care va naste luna aceasta,pfa ul a avut din sep pana azi venituri de 20000 ron,as dori sa stiu cum se calc indem cc si anume daca se calc doar cele 4 luni de la infintare sau ?,separat lucreaza pe salariu minim avand o vechime de 24luni.Multumesc
PFA 12/18/2019 2:44:05 PM
 • Maria Ciudin 12/18/2019 2:52:39 PM

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente (PFA), venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura. Asadar, pentru a beneficia de indemnizatie este necesara indeplinirea stagiului minim de cotizare de 12 luni.

  Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra mediei veniturilor nete lunare obtinute in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  In situatia in care persoana a realizat concomitent venituri din mai multe surse in aceasta perioada, se vor lua in considerare toate veniturile incasate de aceasta. Prin urmare, la calculul indemnizatiei se vor lua in considerare atat venitul obtinut in calitate de salariat, cat si venitul obtinut in calitate de persoana fizica autorizata, din ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilui.

  Pentru mai multe detalii privind modalitatea de calcul a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, echipa calculatorvenituri a dezvoltat o aplicatie pe baza careia puteti calcula valoarea acesteia si pe care il puteti consulta gratuit aici: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculavansat

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Lucrez in Anglia de 4 ani si as vrea sa ma intorc in Romania cand o sa nasc un copil. As putea sa beneficiez in tara de concediu de maternitate si de indemnizatia pentru cresterea copilului, avand in vedere si situatia cu brexitul?Daca da, de ce acte as avea nevoie din Anglia? Multumesc anticipat !
Concedii 12/18/2019 1:25:09 PM
 • Maria Ciudin 12/18/2019 1:53:18 PM

  Buna ziua,

  Potrivit art. 2 alin. (6) din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului coroborat cu art. 11 alin. (3) lit. (a) din Regulamentul CE nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului, persoanele care desfasoara o activitate salariata sau independenta intr-un stat membru al Uniunii Europene se supune legislatiei din statul membru respectiv.

  Asadar, persoana care desfasoara/a desfasurat activitate profesionala in cele 12 luni anterioare datei nasterii si a obtinut venituri in afara Romaniei are dreptul la prestatiile familiale acordate de respectivul stat membru, nefiind supuse legislatiei romane.

  Doar in situatia in care ati realizat o perioada din cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului activitati profesionale intr-un stat membru al Uniunii Europene, iar in ultima perioada dinaintea nasterii copilului ati desfasurat activitate profesionala in Romania, atunci puteti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului in Romania, conform principiului european al totalizarii perioadelor de activitate. Avand in vedere ca procedura de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana nu s-a finalizat momentan, nu au fost implementate in legislatia romaneasca in vigoare schimbari in ce priveste acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului pentru persoanele care au realizat venituri in acest stat.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

si platind ei in Italia whiteholding tax de 5%, au am obligati de plati si CAS aica?<br /><br />multumesc
Venituri salariale 12/23/2019 3:17:09 PM
  Buna seara !<br />As dori sa stiu cum calculez veniturile pentru cresterea copilului daca am lucrat si in strainatate iar acuma lucrez aici?Ce acte sunt nevoie?<br /><br />Va multumesc!!!
  Venituri salariale 1/6/2020 1:07:14 AM
  • Maria Ciudin 1/8/2020 3:24:14 PM

   Buna ziua,

   Daca ati desfasurat activitate in Anglia timp de 7 luni, iar in perioada de dinaintea nasterii copilului in Romania puteti beneficia de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului in tara. Actele necesare sunt cele enumerate in raspunsul anterior. Va trebui sa obtineti acte doveditoare care atesta ca ati desfasurat activitate in strainatate, de la autoritatile competente sau de la angajatorul strain (copia contractului de munca din strainatate sau alta dovada, tradusa si legalizata). 

   Speram ca informatiile sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Beneficii 1/4/2020 10:11:27 PM
  • Maria Ciudin 1/6/2020 2:05:00 PM

   Buna ziua,

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, plata stimulentului de insertie se suspenda in situatia in care persoana beneficiara nu mai obtine venituri supuse impozitului, insa solicita concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului. 

   Pe de alta parte, plata stimulentului de insertie inceteaza daca persoana beneficiara nu mai obtine venituri supuse impozitului si nici nu solicita reacordarea concediului si indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului. 

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro


  Venituri salariale 12/17/2019 2:33:35 PM
  • Maria Ciudin 12/17/2019 3:20:26 PM

   Buna ziua,

   Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005 prevede ca perioada in care ati beneficiat de concediu medical si indemnizatie aferenta (04.06-31.10) este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru cel de-al doilea concediu medical. Respectiva indemnizatie s-a calculat aplicand cota de 75% asupra mediei veniturilor brute lunare realizate in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului.

   Asadar, indemnizatia aferenta primului concediu medical va fi luata in considerare la calculul concediului medical din perioada 01.11-30.11, aplicandu-se cota corespunzatoare prevazuta de lege. Totodata, indemnizatia de concediu medical se impoziteaza cu cota de 10% prevazuta de Codul Fiscal si este supusa contributiei de asigurari sociale in cota de 25%. In consecinta poate rezulta o valoare scazuta fata de indemnizatia aferenta primului concediu medical, desi cota corespunzatoare codului diagnostic este tot 75%.

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Venituri salariale 1/6/2020 9:09:00 AM
  • Maria Ciudin 1/7/2020 5:56:52 PM

   Buna ziua,

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005, concediul de maternitate (prenatal si postnatal) se acorda pentru o perioada de cel mult 126 de zile calendaristice, perioada in care se acorda indemnizatie de maternitate. Astfel, concediul pentru sarcina se acorda inainte de nastere, pentru o perioada de cel mult 63 de zile, iar concediul pentru lauzie se acorda dupa nastere, pentru o perioada de cel mult 63 de zile. In functie de optiunea persoanei si de recomandarea medicului, concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, astfel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice. In situatia in care concediul de maternitate nu a fost solicitat in termen, acesta nu se poate acorda retroactiv.

   Cu toate acestea, persoanele care au obtinut venituri supuse impozitului timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap. Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Buna seara.Sunt insarcinata in 2 luni si lucrez undeva din 20 Septembrie 2019 iar pana in mai2019 am fost eleva si am terminat 12 clase.Voi beneficia de indemnizatia pentru crestere copil ? Cum se va calcula? Daca nu am 6 luni la locul de munca concediul medical sau de risc de sarcina se plateste ?
  Concedii 1/4/2020 10:41:35 PM
  • Maria Ciudin 1/8/2020 3:16:36 PM

   Buna ziua,

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri profesionale supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si pisicultura).

   De asemenea, perioada in care persoana a urmat cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar este perioada asimilata si va fi luata in considerare la completarea stagiului de cotizare de 12 luni, daca este necesar.

   Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. 

   Concediul pentru incapacitate temporara de munca si concediul de risc maternal sunt concedii medicale prevazute de Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate. Concediul de risc maternal se acorda fara conditia stagiului de cotizare, asadar, veti putea beneficia de concediul si indemnizatia aferenta chiar daca nu este indeplinit stagiul complet de cotizare de 6 luni din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului. Pe de alta parte, concediul pentru incapacitate temporara de munca si indemnizatia aferenta se acorda doar cu indeplinirea stagiului de cotizare de 6 luni prevazut de Ordonanta de Urgenta. 

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Concedii 12/16/2019 7:15:54 PM
  • Maria Ciudin 12/17/2019 2:01:02 PM

   Buna ziua,

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, cuantumul indemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului. Asadar, este necesara indeplinirea stagiului minim de cotizare pentru a beneficia de concediul medical si indemnizatia aferenta. 

   Astfel, pentru a calcula indemnizatia aferenta concediului medical trebuie avut in vedere venitul brut obtinut in ultimele 6 luni si numarul de zile lucratoare lucrate din fiecare luna. Daca ultimele 6 luni nu au fost lucrate complet pentru a beneficia de indemnizatie, stagiul de cotizare se va completa cu numarul corespunzator de zile lucrate din ultimul an. Presupunand ca in ultimele 6 luni baza de calcul a fost constituita din salariul minim brut pe tara, se va inmulti cu 6 si va rezulta suma veniturilor brute (12.480 lei). Rezultatul se va imparti la numarul de zile de stagiu din ultimele 6 luni (zilele lucrate), iar ulterior aceasta suma se va inmulti cu numarul de zile de concediu medical si cu cota de 75% aferenta concediului.

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Concedii 12/16/2019 9:29:32 AM
  • Maria Ciudin 12/16/2019 10:39:14 AM

   Buna ziua,

   Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. 

   In prezent, indemnizatia lunara pentru cresterea copilului are un plafon minim de 1250 lei si nu poate fi mai mare de 8500 lei. Printr-un proiect de Lege propus spre adoptare la Parlament se prevede eliminarea plafonului maxim de 8500 lei, insa momentan, nu sunt prevazute alte schimbari cu privire la majorarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro 

  Buna ziua. Sunt PFA cu norma de venit (planuiesc radiere) si de 2 luni angajat cu norma intreaga. Reducerea de 50% la impozite - se aplica reducerea la cele aproape 3 luni sau la norma anuala? Pot depune decl rectific daca sunt in proced se radiere sau dupa radiere? Multumesc anticipat
  PFA 12/18/2019 12:30:28 PM
   Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
   Inchide