</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
2.484.316
Declaratii descarcate:
419
Calcul avansat
De la brut pana la net si inapoi

Ce vrei sa calculezi astazi ?

Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

CALCULATOR SALARIU - SOLUTIA TA PENTRU CALCULAREA SALARIULUI DE LA BRUT PANA LA NET SI INAPOI

Calculatorul de venituri are la baza un produs software (mai exact, un calculator de salarii) care a fost dezvoltat si care este in permanenta actualizat de Romanian Software. Cu ajutorul acestui calculator de salariu, puteti face oricand calcule avansate, de la salariul brut la salariul net, dar puteti vedea si impozitul pe venit si care sunt contributiile pe care le aveti de platit pentru un anumit castig lunar.

Mai mult, calculator salariu furnizeaza si calculul salariului brut in functie de salariul net introdus. Puteti analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de remuneratii, calculul salariului net pentru contractele full time si part time, prin efectuarea unor scenarii de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net in functie de acordurile incheiate cu salariatii/colaboratorii.

De asemenea, solutia noastra de calcul salarial furnizeaza costul total suportat de angajator, tinand cont de avantajele in natura sau primele acordate in vederea determinarii pachetului salarial net sau brut. Puteti vedea oricand, in functie de tipul venitului calculat, o prezentare defalcata: salariul brut, contributiile sociale suportate de angajat si bazele de calcul, impozitul pe salariu, salariul net precum si calculul salariului net, modul de calcul al salariului brut, fiecare contributie pe salariu platita de angajator, total cost angajator (ce include salariul brut si contributiile datorate de companie).

Tu ne spui salariul brut si beneficiile acordate, noi iti punem la dispozitie un calculator venituri cu functionalitati complexe pentru a gasi cea mai buna varianta pentru salarizarea personalului.

DE CE SA FOLOSESTI UN CALCULATOR ONLINE PENTRU CALCULUL SALARIILOR? 

Daca esti angajat, un calculator online pentru calculul salariului te ajuta sa stii cu cea mai mare precizie care sunt sumele de bani virate pentru contributii si pentru impozite si cati bani vei castiga efectiv la un anumit nivel al salariului/venitului brut. Mai mult, poti vedea exact baza de calcul pentru fiecare contributie si nivelul taxelor platite catre stat lunar, conform legislatiei. In plus, poti compara castigurile actuale cu situatia in care vei trece la o alta formula de colaborare cu angajatorul actual (PFA, drepturi de autor, etc).

Daca esti angajator, este, de asemenea, important sa folosesti un calculator de salariu pentru ca vei afla imediat doar introducand datele necesare care sunt costurile tale cu fiecare salariat in parte, detalierea modului de calcul al salariului net sau al salariului brut in functie de salariul net. Mai mult, poti vedea care sunt costurile tale cu un anumit angajat sau colaborator daca vei opta pentru o formula de angajare sau una de colaborare. Calculator venituri este o solutie la indemana, rapida si extrem de usor de folosit. Testeaz-o chiar acum!

Noutati legislative

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat pe site-ul propriu noua versiune el...
Pe site-ul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale a fost publicat recent un proiect de...
In Monitorul Oficial a fost publicat recent Ordinul nr. 3063/1376/1430/2019 pentru aprobarea modelului, continutului,...
Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru creste...
Pe site-ul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale a fost publicat, pe 2 septembrie, un...

Articole

Articole

Sistemul de pensii din Romania este structurat pe 3 piloni de pensii. Pensia de invalidi...
Orice persoana fizica autorizata (PFA), atunci cand trebuie sa stabileasca venitul net o...
Angajatii care doresc sa urmeze cursuri de formare profesionala sau studentii care lucre...

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
Buna ziua! Daca am un contract de munca fara intrerupere de aprox. 5 ani, si inca un contract de colaborare pe o perioda de 6 luni, la calculul indemnizatiei se vor lua in seama ambele?
Venituri salariale 10/28/2019 1:26:25 PM
 • Maria Ciudin 11/5/2019 10:21:34 AM

  Buna ziua,

  In situatia dumneavoastra, veniturile obtinute in baza contractului de colaborare vor fi luate in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, fiind incadrate in categoria veniturilor din activitati independente, deoarece se intruneste caracterul continuitatii. 

  Va ofer un exemplu concret de situatie in care veniturile obtinute in baza unui contract de colaborare se incadreaza in categoria veniturilor din alte surse care nu sunt luate in considerare la stabilirea dreptului la indemnizatie pentru cresterea copilului. Astfel, o persoana fizica, neinregistrata fiscal, incheie un contract de colaborare cu o companie pentru desfasurarea unei sesiuni de training a salariatilor respectivei companii. In aceasta situatie nu se intruneste caracterul continuitatii, intrucat persoana fizica sustine o singura sesiune de training cu caracter ocazional si nu o colaborare de lunga durata cu respectiva companie.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Sunt insarcinata in 22 de saptamani, iar in martie va fi data nasterii. Daca in luna iulie am avut contractul suspendat, iar din august am fost reangajata la acelasi loc de munca (bugetar) voi primi indemnizatia de crestere a copilului? Multumesc.
Concedii 10/28/2019 4:16:44 PM
 • Maria Ciudin 10/28/2019 4:25:44 PM

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului persoanele care, in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura). 

  Mentionam ca nu este obligatoriu ca stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului sa fie alcatuit din luni consecutive, fiind suficient sa fie succesive. Asadar, vor fi luate in considerare toate perioadele lucrate, astfel incat cumulat sa rezulte 12 luni lucrate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

Locuiesc si lucrez de 6 ani in Germania si prietena mea de cetatenie Ungureasca a ramas insarcinata , avand in vedere ca primit un bebe ne-am gandit sa ne mutam inapoi in Romania in casa parinteasca , este posibil in situatia mea sa am acces la indemnizatia pentru copil ?Dac da ce am de facut exact
Venituri salariale 10/24/2019 1:20:14 AM
 • Maria Ciudin 10/28/2019 2:54:10 PM

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului coroborat cu Ordinul nr. 1474/2011, pentru a beneficia de indemnizatie in Romania, este necesar ca persoana beneficiara sa fi obtinut venituri supuse impozitului cel putin 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului in Romania.

  Ordinul mentionat prevede ca, in situatia in care stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului a fost realizat in intregime in strainatate, persoana care a desfasurat activitate salariata sau independenta intr-un stat membru se va supune legislatie din statul membru respectiv. Asadar, daca ati obtinut venituri in afara tarii 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, veti putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in statul respectiv.

  Doar in situatia in care ati obtinut o perioada din cele 12 luni venituri si in Romania, atunci se va aplica principiul totalizarii perioadelor de activitate si veti putea beneficia de indemnizatie in tara, fiind luate in considerare veniturile obtinute atat in Romania, cat si in afara tarii.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 10/23/2019 7:57:48 PM
 • Maria Ciudin 10/28/2019 11:55:06 AM

  Buna ziua,

  Indemnizatia pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea unui procent de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete obtinute in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Asadar, pentru un salariu brut de 3.267 lei, va fi luat in considerare salariul net (2.573) si se va aplica cota de 85%, rezultand suma de 2.187 lei.

  Pentru mai multe detalii privind modalitatea de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului puteti consula gratuit calculatorul dezvoltat de echipa calculatorvenituri.ro: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculavansat

  In ce priveste indemnizatia aferenta concediului de risc maternal, aceasta se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul reprezentand media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia asiguratorie pentru munca.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 10/23/2019 7:57:48 PM
 • Maria Ciudin 10/28/2019 11:55:06 AM

  Buna ziua,

  Indemnizatia pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea unui procent de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete obtinute in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Asadar, pentru un salariu brut de 3.267 lei, va fi luat in considerare salariul net (2.573) si se va aplica cota de 85%, rezultand suma de 2.187 lei.

  Pentru mai multe detalii privind modalitatea de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului puteti consula gratuit calculatorul dezvoltat de echipa calculatorvenituri.ro: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculavansat

  In ce priveste indemnizatia aferenta concediului de risc maternal, aceasta se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul reprezentand media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia asiguratorie pentru munca.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 10/23/2019 7:40:42 AM
 • Maria Ciudin 10/28/2019 2:55:28 PM

  Buna ziua,

  Conditia necesara prevazuta de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010 pentru a beneficia de stimulentul de insertie este obtinerea de venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura). In ceea ce priveste obtinerea de venituri din salarii, legislatia nu impune tipul de contract necesar pentru a beneficia de stimulentul de insertie (contract individual de munca cu norma intreaga sau contract individual de munca cu timp partial).

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 10/22/2019 10:23:53 PM
 • Maria Ciudin 10/28/2019 2:52:31 PM

  Buna ziua,

  Pentru a beneficia de stimulentul de insertie acordat conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010 este necesar sa obtineti venituri supuse impozitului cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.

  Astfel, va puteti intoarce oricand in campul muncii pentru a beneficia de stimulentul de insertie, insa termenul limita este de cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 10/22/2019 4:40:07 PM
 • Maria Ciudin 10/31/2019 4:29:01 PM

  Buna ziua,

  Pentru anul 2012, cota contributiei de asigurari sociale de sanatate a fost 5.5% aplicata sumei asupra careia se calcula impozitul pe venit.

  Persoanele fizice beneficiare ale unui venit din drepturi de proprietate intelectuala (drepturi de autor), aveau obligatia contributiei la fondul de sanatate doar daca nu erau si beneficiarii veniturilor din: salarii, activitati independente, agricultura si silvicultura, indemnizatii de somaj si pensii.

  Asadar, pentru anul 2012, daca realizati concomitent venituri din salarii in baza unui contract de munca si venituri din drepturi de autor, nu aveati obligatia platii contributiei de asigurari sociale de sanatate.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri din alte surse 10/20/2019 11:39:12 AM
 • Maria Ciudin 10/28/2019 3:03:59 PM

  Buna ziua,

  Echipa noastra ofera consultanta pentru completarea Declaratiei Unice indiferent de tipul de activitate desfasurata si de natura veniturilor obtinute. Puteti consulta pachetele oferite aici : https://www.calculatorvenituri.ro/declaratiaunica

  Veti fi contactat de un consultant fiscal in maximum 24 de ore de la achizitionarea pachetului dorit. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua,<br />Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza indemnizatia de creste copil pentru o mamica care a avut in ultimele 12 luni:<br />- venituri din salarii - 60.000 lei (sume nete);<br />- venituri din drepturi de autor - 40.000 lei (suma bruta) din care s-a retinut impozit 2.400 lei. <br />Multumesc.
Venituri salariale 10/22/2019 12:32:06 PM
 • Maria Ciudin 10/28/2019 3:01:28 PM

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, persoanele care au realizat venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura) cel putin 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului pot beneficia de indemnizatie lunara pentru cresterea copilului.

  Cuantumul indemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  In cazul in care o persoana realizeaza concomitent din mai multe surse venituri supuse impozitului, se vor lua in calcul toate veniturile lunare incasate de aceasta.

  Echipa calculatorvenituri.ro a dezvoltat o aplicatie pe baza careia puteti calcula cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului si pe care o puteti consulta gratuit aici: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculavansat

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 10/20/2019 2:27:01 PM
 • Maria Ciudin 10/28/2019 3:03:15 PM

  Buna ziua,

  Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului stabileste conditiile de eligibilitate pentru a beneficia de aceste facilitati. Astfel, persoanele care in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului au obtinut venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura) beneficiaza de o indemnizatie lunara pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.

  In situatia in care in cele 12 luni care reprezinta stagiu de cotizare, ati obtinut o perioada de timp venituri supuse impozitului in Romania si o perioada venituri intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, aceste perioade se vor cumula si se vor lua in considerare toate veniturile obtinute, astfel incat sa rezulte stagiul complet de cotizare de 12 luni, conform principiului totalizarii veniturilor.

  Pe de alta parte, daca in aceste 12 luni ati obtinut concomitent venituri supuse impozitului atat in tara, cat si in strainatate, se vor lua in considerare doar veniturile realizate in Romania, potrivit art. 3 alin. (5) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 10/18/2019 8:30:40 AM
 • Maria Ciudin 10/28/2019 3:05:09 PM

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, dreptul la indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se acorda incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data. Asadar, dosarul pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului se depune in termen de 60 de zile lucratoare de la finalizarea concediului de maternitate. Indemnizatia se va acorda incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza concediul de maternitate.

  Dosarul poate fi depus si peste acest termen de 60 de zile lucratoare de la incetarea concediului de maternitate, dar indemnizatia vi se va acorda de la data depunerii cererii si nu din momentul incetarii concediului de maternitate.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 10/17/2019 9:16:22 AM
 • Maria Ciudin 10/28/2019 3:08:24 PM

  Buna ziua,

  Codul Fiscal prevede ca deducerea personala se acorda contribuabililor ale caror venituri brute lunare se incadreaza intre 1.951 si 3.600 lei. Astfel, deducerea personala se acorda in functie de veniturile brute lunare incasate, conform art. 77 alin. (2) din Codul Fiscal.

  Asadar, pentru a stabili care este cuantumul deducerii personale trebuie sa ne mentionati venitul brut lunar incasat de dumneavoastra.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 10/29/2019 11:50:34 AM
 • Maria Ciudin 11/1/2019 4:41:36 PM

  Buna ziua,

  Persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub forma de deducere personala, acordata pentru fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza. Deducerea personala se acorda pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de pana la 1.950 lei inclusiv, astfel:

  • pentru contribuabilii care nu au persoane in intretinere - 510 lei;
  • pentru contribuabilii care au o persoana in intretinere - 670 lei;
  • pentru contribuabilii care au doua persoane in intretinere - 830 lei;
  • pentru contribuabilii care au trei persoane in intretinere - 990 lei;
  • pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane in intretinere - 1.310 lei.

  Pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii de peste 3.600 lei nu se acorda deducerea personala.

  Totodata, pentru contribuabilii care realizeaza venituri brute lunare din salarii cuprinse intre 1.951 lei si 3.600 lei, inclusiv, deducerea personala se acorda conform tabelului de la art. 77 alin. (2) din Codul Fiscal.

  Astfel, din venitul net (calculat dupa scaderea contributiilor sociale obligatorii din total veniturilor brute) se scade deducerea personala (stabilita in functie de venitul salarial brut si de persoanele in intretinere), rezultand venitul impozabil asupra caruia se aplica cota de impozit de 10%.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua<br />In prezent lucrez cu ctr de munca de 8 ore/zi.As dori sa ma angajez la o PFA (a sotului) pe un ctr partial.As dori sa stiu ce contributii trebuie sa platesc atat ca angajat cat si angajator.<br />multumesc.<br />
Venituri salariale 10/29/2019 10:55:26 AM
 • Maria Ciudin 11/5/2019 11:49:13 AM

  Buna ziua,

  In situatia in care desfasurati activitate in cadrul unei persoane fizice autorizate in baza unui contract individual de munca obtineti venituri din salarii, carora li se aplica regulile proprii de impunere prevazute de Codul Fiscal. Astfel, in calitate de salariat al unei persoane fizice autorizate, veti datora impozit in cota de 10%, iar datorita faptului ca sunteti angajata cu contract individual de munca cu timp partial, contributia de asigurari sociale (in cota de 25%) si contributia de asigurari sociale de sanatate (in cota de 10%) se vor datora la valoarea salariului minim brut pe economie, corespunzator numarului de zile lucratoare din luna in care contractul a fost activ. 

  In ceea ce priveste persoana fizica autorizata, aceasta datoreaza impozit in cota de 10%, iar contributiile sociale obligatorii vor fi datorate doar daca aceasta realizeaza in anul fiscal venituri nete a caror valoare cumulata depaseste plafonul de 12 salarii minime brute pe economie. Totodata, in calitate de angajator, persoana fizica autorizata va datora si contributia asiguratorie pentru munca (2,25%) pentru salariatii proprii.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Buna ziua<br />In prezent lucrez cu ctr de munca de 8 ore/zi.As dori sa ma angajez la o PFA (a sotului) pe un ctr partial.As dori sa stiu ce contributii trebuie sa platesc atat ca angajat cat si angajator.<br />multumesc.<br />
Venituri salariale 10/29/2019 10:55:26 AM
 • Maria Ciudin 11/5/2019 11:49:13 AM

  Buna ziua,

  In situatia in care desfasurati activitate in cadrul unei persoane fizice autorizate in baza unui contract individual de munca obtineti venituri din salarii, carora li se aplica regulile proprii de impunere prevazute de Codul Fiscal. Astfel, in calitate de salariat al unei persoane fizice autorizate, veti datora impozit in cota de 10%, iar datorita faptului ca sunteti angajata cu contract individual de munca cu timp partial, contributia de asigurari sociale (in cota de 25%) si contributia de asigurari sociale de sanatate (in cota de 10%) se vor datora la valoarea salariului minim brut pe economie, corespunzator numarului de zile lucratoare din luna in care contractul a fost activ. 

  In ceea ce priveste persoana fizica autorizata, aceasta datoreaza impozit in cota de 10%, iar contributiile sociale obligatorii vor fi datorate doar daca aceasta realizeaza in anul fiscal venituri nete a caror valoare cumulata depaseste plafonul de 12 salarii minime brute pe economie. Totodata, in calitate de angajator, persoana fizica autorizata va datora si contributia asiguratorie pentru munca (2,25%) pentru salariatii proprii.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Daca nu mai muncesc din luna iulie si in octombrie am ramas insarcinata mai pot primi indemnizatie de crestere a copilului. Tin sa precizez ca am muncit neintrerupt timp de 9 ani pana in iulie si nu voi munci nici pana la nastere. Multumesc
Beneficii 10/28/2019 12:23:12 PM
 • Maria Ciudin 10/28/2019 1:55:28 PM

  Buna ziua,

  Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010 prevede ca pot beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care au realizat venituri supuse impozitului cel putin 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului (este vorba de venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura).

  Asadar, pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului minim de cotizare de cel putin 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Precizam ca nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, acestea pot fi si succesive, in sensul Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Pe cele mai multe site-uri scrie ca este alcatuita doar din 85% din venitul net pe ultimele 12 luni. Bonurile de masa se iau in considerare? Adica un exemplu: la un venit cash de 2000 de lei se adauga si 300 de lei bonurile de masa sau nu? <br />Multumesc!
Venituri salariale 10/28/2019 8:30:28 AM
 • Maria Ciudin 10/28/2019 10:58:14 AM

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, persoanele care, in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura) beneficiaza de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului.

  Cuantumul indemnizatiei se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete obtinute in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  Tichetele de masa sunt venituri asimilate salariilor, in sensul art. 76 alin. (2) si (3) din Codul Fiscal, asadar, vor fi luate in considerare la calculul indemnizatiei.

  Echipa calculatorvenituri.ro a dezvoltat o aplicatie pe baza caruia puteti calcula cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului si pe care o puteti consulta gratuit aici: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculavansat

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

Stiu ca trebuie sa dau inapoi banii pentru zilele de concediu necuvenite, insa angajatorul a platit impozitul pentru ei si acum imi cere suma intreaga. Inteleg ca angajatorul trebuie sa-si recupereze banii integral, insa nu ar trebui sa-i recupereze de la stat, si nu de la mine? Multumesc!
Concedii 10/27/2019 9:17:48 AM
 • Maria Ciudin 10/30/2019 10:32:00 AM

  Buna ziua,

  In primul rand, angajatorul nu va opera o retinere din salariu in lipsa unei hotarari judecatoresti definitive. Codul Muncii prevede ca sumele platite de angajator se vor recupera de la salariat fie prin plata de bunavoie de catre acesta din urma la casieria unitatii, fie printr-o hotarare judecatoreasca definitiva (adica angajatorul va putea declansa proces pentru recuperarea acestei sume, iar retinerea salariala va putea opera in baza acestei hotarari judecatoresti care constituie titlu executoriu). Restituirea de bunavoie a sumei se va face la vechiul angajator, cel care a platit indemnizatia de concediu de odihna.

  In practica, angajatorul solicita restituirea sumei nete platita cu titlu de indemnizatie de concediu de odihna, insa nu exista prevedere legala care sa il oblige la acest lucru, acesta putand solicita valoarea integrala a sumei. Impozitul nu va putea fi recuperat de la stat.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Ultimul copil este nascut pe 17.10.2016, am primit indemnizatie pana in 10.2018. Din a 10.2018 si pana pe 30.10.2019 nu am avut alt venit. Incepand cu 01.11.2019 o sa fiu angajata, sunt insarcinata si data probabila a nasterii este 26.06.2020
Venituri salariale 10/25/2019 9:40:13 AM
 • Maria Ciudin 10/28/2019 11:48:21 AM

  Buna ziua,

  Perioada in care ati beneficiat de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului este perioada asimilata stagiului de cotizare, potrivit art. 2, alin. (5) lit. g) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010. Stagiul de cotizare necesar este de 12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  Asadar, veti putea beneficia de indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, luandu-se in considerare atat lunile in care realizati venituri din salarii si asimilate salariilor, cat si lunile in care ati beneficiat de indemnizatie pentru cresterea primului copil, astfel incat, cumulat, sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni de stagiu de cotizare sa fie consecutive, acestea pot fi si succesive, in sensul Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Am lucrat la o firma care ne dadea concediu de sarbatori..pentru concediul de indemnizatie se ia in calcul si zilele in care am fost angajata dar in acest concediu de sarbatori(Craciun,Paste)?se calculeaza zilele lucrate sau lunile angajata?
Venituri salariale 10/25/2019 12:04:34 AM
 • Maria Ciudin 10/28/2019 11:50:06 AM

  Buna ziua,

  Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010 prevede ca au dreptul la concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri profesionale supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura).

  Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete obtinute in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  Asadar, la calculul indemnizatiei se vor lua in considerare veniturile nete efectiv obtinute in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Salariul meu brut este de 2100
Concedii 10/24/2019 1:10:04 PM
 • Maria Ciudin 10/28/2019 11:52:06 AM

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, indemnizatia de maternitate (prenatal si postnatal) se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar.

  Astfel, se va stabili salariul brut din ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul de maternitate. Suma totala a salariilor brute se va imparti la totalul zilelor lucratoare aferente celor 6 luni, rezultand media zilnica a indemnizatiei asupra careia se aplica cota de 85%. Ulterior, se va stabili indemnizatia de maternitate aferenta fiecarei luni de concediu de maternitate, inmultind indemnizatia zilnica cu numarul de zile lucratoare aferente fiecarei luni, suma din care se va scadea contributia de asigurari sociale in cota de 25%.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 10/24/2019 9:54:20 AM
 • Maria Ciudin 11/5/2019 12:07:16 PM

  Buna ziua,

  Salariatul student se incadreaza in art. 146, alin. (5^2) din Codul Fiscal. Asadar, in cazul elevilor sau studentilor, cu varsta de pana la 26 de ani, aflati intr-o forma de scolarizare, se va datora impozit pe venit in cota de 10%, iar contributia de asigurari sociale (in cota de 25%) si contributia de asigurari sociale de sanatate (in cota de 10%) vor avea ca baza de calcul salariul minim brut pe economie.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Drepturi de autor 10/17/2019 11:20:00 PM
 • Maria Ciudin 10/28/2019 3:06:32 PM

  Buna ziua,

  Conditia necesara impusa de Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 pentru a beneficia de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului este obtinerea de venituri supuse impozitului cel putin 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului (este vorba de venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura).

  Totodata, Ordonanta mai prevede ca perioada in care persoana frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar si ale invatamantului universitar la nivelul studiilor universitare de licenta, masterat sau doctorat reprezinta perioada asimilata stagiului de cotizare pentru obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

  Asadar, frecventarea cursurilor de zi ale invatamantului liceal (preuniversitar) reprezinta perioada asimilata si va fi luata in considerare pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Beneficii 10/17/2019 2:20:58 PM
 • Maria Ciudin 10/28/2019 3:07:04 PM

  Buna ziua,

  Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului stabileste conditiile de eligibilitate pentru a beneficia de aceste facilitati. Astfel, persoanele care in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului au obtinut venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura) beneficiaza de o indemnizatie lunara pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.

  In situatia in care in cele 12 luni care reprezinta stagiu de cotizare, ati obtinut o perioada de timp venituri supuse impozitului in Romania si o perioada venituri intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, aceste perioade se vor cumula si se vor lua in considerare toate veniturile obtinute, astfel incat sa rezulte stagiul complet de cotizare de 12 luni, conform principiului totalizarii veniturilor.

  Pe de alta parte, daca in aceste 12 luni ati obtinut concomitent venituri supuse impozitului atat in tara, cat si in strainatate, se vor lua in considerare doar veniturile realizate in Romania, potrivit art. 3 alin. (5) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide