</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
2.714.669
Declaratii descarcate:
488
Calcul avansat
De la brut pana la net si inapoi

Ce vrei sa calculezi astazi ?

Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

CALCULATOR SALARIU - SOLUTIA TA PENTRU CALCULAREA SALARIULUI DE LA BRUT PANA LA NET SI INAPOI

Calculatorul de venituri are la baza un produs software (mai exact, un calculator de salarii) care a fost dezvoltat si care este in permanenta actualizat de Romanian Software. Cu ajutorul acestui calculator de salariu, puteti face oricand calcule avansate, de la salariul brut la salariul net, dar puteti vedea si impozitul pe venit si care sunt contributiile pe care le aveti de platit pentru un anumit castig lunar.

Mai mult, calculator salariu furnizeaza si calculul salariului brut in functie de salariul net introdus. Puteti analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de remuneratii, calculul salariului net pentru contractele full time si part time, prin efectuarea unor scenarii de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net in functie de acordurile incheiate cu salariatii/colaboratorii.

De asemenea, solutia noastra de calcul salarial furnizeaza costul total suportat de angajator, tinand cont de avantajele in natura sau primele acordate in vederea determinarii pachetului salarial net sau brut. Puteti vedea oricand, in functie de tipul venitului calculat, o prezentare defalcata: salariul brut, contributiile sociale suportate de angajat si bazele de calcul, impozitul pe salariu, salariul net precum si calculul salariului net, modul de calcul al salariului brut, fiecare contributie pe salariu platita de angajator, total cost angajator (ce include salariul brut si contributiile datorate de companie).

Tu ne spui salariul brut si beneficiile acordate, noi iti punem la dispozitie un calculator venituri cu functionalitati complexe pentru a gasi cea mai buna varianta pentru salarizarea personalului.

DE CE SA FOLOSESTI UN CALCULATOR ONLINE PENTRU CALCULUL SALARIILOR? 

Daca esti angajat, un calculator online pentru calculul salariului te ajuta sa stii cu cea mai mare precizie care sunt sumele de bani virate pentru contributii si pentru impozite si cati bani vei castiga efectiv la un anumit nivel al salariului/venitului brut. Mai mult, poti vedea exact baza de calcul pentru fiecare contributie si nivelul taxelor platite catre stat lunar, conform legislatiei. In plus, poti compara castigurile actuale cu situatia in care vei trece la o alta formula de colaborare cu angajatorul actual (PFA, drepturi de autor, etc).

Daca esti angajator, este, de asemenea, important sa folosesti un calculator de salariu pentru ca vei afla imediat doar introducand datele necesare care sunt costurile tale cu fiecare salariat in parte, detalierea modului de calcul al salariului net sau al salariului brut in functie de salariul net. Mai mult, poti vedea care sunt costurile tale cu un anumit angajat sau colaborator daca vei opta pentru o formula de angajare sau una de colaborare. Calculator venituri este o solutie la indemana, rapida si extrem de usor de folosit. Testeaz-o chiar acum!

Noutati legislative

In Monitorul Oficial a fost publicata Ordonanta de Urgenta nr. 25/2020 pentru modificare...
In Monitorul Oficial, nr. 68/31.01.2020, a fost publicata Ordonanta Guvernului nr. 5/202...

Depunerea Declaratiei Unice, amanata

by Maria Ciudin, 03 feb 2020
In Monitorul Oficial, nr. 72/31.01.2020, a fost publicata Ordonanta nr. 6/2020 pentru mo...
Agentia Nationala de Administrare Fiscala publica pe site-ul propriu calendarul lunar al...
In Monitorul Oficial nr. 47 a fost publicat Ordinul nr. 139/2020</e...

Articole

Articole

Obligatiile fiscale ale contribuabililor care isi desfasoara activitatile economice ca p...
Declaratia Unica se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma ...
Anularea dobanzilor si penalitatilor aferente sumelor datorate catre ANAF poate fi obtin...

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
Buna seara,sotia mea a lucrat timp de 3 ani pana pe 09.05.2019 la o firma.Dupa aceasta data a avut pauza pana pe 26 iunie cand sa reangajat.Doctorii au dat data nasterii ca fiind pe 7_10 iunie 2020,va avea vreo problema cu primirea indemnizatiei de crestere pentru acea intrerupere de o luna si ceva?
Venituri salariale 2/8/2020 10:24:42 PM
 • Andrei Ionita 2/11/2020 3:10:15 PM

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  Nu este obligatoriu ca cele 12 luni de stagiu de cotizare sa fie consecutive. Normele metodologice de aplicare a OUG 111/2010 prevad ca stagiul de cotizare se poate constitui si din 12 luni succesive, in cazul in care realizarea de venituri profesionale s-a produs cu intreruperi in ultimii 2 ani anteriori nasterii copilului. Vor fi luate in considerare toate veniturile incasate, astfel incat sa rezulte cele 12 luni de stagiu de cotizare.

Venituri salariale 2/8/2020 4:28:46 PM
 • Andrei Ionita 2/11/2020 3:26:49 PM

  Salariul minim brut pe economie pentru anul 2020 este de 2230 lei, pentru un program de 8 ore/zi, 40 de ore/saptamana. Salariul este stabilit prin negociere intre salariat si angajator si poate cuprinde diferite sporuri (de exemplu, pentru munca suplimentara).

  Acest program nu respecta prevederile Codului Muncii referitoare la repausul saptamanal. Potrivit art. 137 din Codul Muncii, salariatii au dreptul la cel putin 48 de ore consecutive de repaus saptamanal, de regula sambata si duminica.

Vechimea de 12 luni in ultimii 2 ani, se calculeaza pana intru in concediul de maternitate sau pana in momentul in care se naste copilul ? Multumesc!
Venituri salariale 2/8/2020 11:49:56 AM
 • Alexandra Oancea 2/11/2020 3:41:38 PM

  Buna ziua! Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 stabileste faptul ca pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care au obtinut venituri supuse impozitului timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Asadar, stagiul de cotizare se calculeaza de la momentul nasterii copilului. Pentru calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se va lua in considerare inclusiv indemnizatia aferenta concediului de maternitate.

Vechimea de 12 luni in ultimii 2 ani, se calculeaza pana intru in concediul de maternitate sau pana in momentul in care se naste copilul ? Multumesc!
Venituri salariale 2/8/2020 11:49:56 AM
 • Alexandra Oancea 2/11/2020 3:41:38 PM

  Buna ziua! Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 stabileste faptul ca pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care au obtinut venituri supuse impozitului timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Asadar, stagiul de cotizare se calculeaza de la momentul nasterii copilului. Pentru calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se va lua in considerare inclusiv indemnizatia aferenta concediului de maternitate.

Buna ziua!<br /><br />As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copiilor (fiind insarcinata cu gemeni).<br /><br />Sunt angajata de 3 ani, dar in paralel detin si un pfa, pe care nu il pot inchide momentan. La ajpis din localitatatea unde am domiciliul mi s-a spus ca nu am dreptul la indemnizatie
Venituri salariale 2/8/2020 11:19:08 AM
 • Andrei Ionita 2/11/2020 3:30:20 PM

  Buna ziua! Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente (PFA), venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  Daca persoana indreptatita obtine concomitent venituri din mai multe surse, vor fi luate in considerare toate veniturile lunare incasate de aceasta, asadar, atat veniturile din salarii, cat si veniturile obtinute in calitate de persoana fizica autorizata.

  Pentru obtinerea indemnizatiei, este necesara suspendarea activitatii.

Am o intreprindere individuala si castig sub salariul minim pe economie. Cat voi primi pt indemnizatia de crestere a copilului? Va porni de la minimul de 1250 lei sau 85% din venitul net din ultimul an indiferent cat castig? Multumesc
Venituri salariale 2/15/2020 7:46:45 PM
 • Ioana Vlad 2/17/2020 2:08:52 PM

  Buna ziua!

  Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se acorda persoanelor care indeplinesc stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului (au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura).

  Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni. Valoarea minima a indemnizatiei este de 1250 lei. Daca in urma calculului rezulta un cuantum mai mic decat valoarea minima, se va acorda acest cuantum de 1250 lei. 

  Pentru detalii suplimentare, va recomand calculatorvenituri: https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-indemnizatie-crestere-copil

Venituri salariale 2/15/2020 3:33:58 PM
 • Andrei Ionita 2/17/2020 2:49:34 PM

  Buna ziua! Pe parcursul concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca (art. 150 din Codul Muncii). Asadar, sporul de handicap va fi luat in considerare la calculul indemnizatiei de concediu de odihna.

  Pe parcursul concediului pentru incapacitate temporara, contractul individual de munca se suspenda, asadar, se va suspenda si plata salariului si a sporurilor aferente. Cu toate acestea, angajatorul poate acorda acest spor, in functie de reglementarile din contractul individual sau colectiv de munca. 

Venituri salariale 2/15/2020 10:15:22 AM
 • Rares Popescu 2/17/2020 2:19:00 PM

  Buna ziua,

  Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005 prevede ca, pentru calculul indemnizatiei aferente concediului pentru incapacitate temporara de munca se va aplica cota corespunzatoare tipului de concediu medical asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare obtinute in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare producerii riscului.

  Astfel, se va face suma veniturilor brute obtinute in ultimele 6 luni care se va imparti la numarul de zile de stagiul de cotizare (totalul zilelor lucrate din ultimele 6 luni). Ulterior, suma obtinuta se va inmulti cu numarul de zile de concediu medical si cu cota aferenta tipului de concediu medical. Din durata de acordare a concediilor medicale, desi sunt exprimate in zile calendaristice, se vor plati doar zilele lucratoare.

Venituri salariale 2/15/2020 1:09:46 AM
 • Ioana Vlad 2/17/2020 2:04:27 PM

  Buna ziua! Concediul si indemnizatia de maternitate se acorda salariatelor care au indeplinit stagiul de cotizare in sistemul asigurarilor sociale de sanatate de 6 luni in ultimele 12 luni anterioare solicitarii concediului. 

  Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se acorda persoanelor care indeplinesc stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului (au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura). Cele 12 luni de stagiu de cotizare se pot constitui, integral sau fractionat, si din perioadele asimilate stagiului, enumerate la art. 2 alin. (5) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului.

cum calculez plata impozitului pe venit din vanzarea de actiuni straine in euro/dolari etc? ca banuiesc ca plata de taxe pe venit de 10% din vanzarea acestor actiuni straine se face tot in lei
Venituri salariale 2/12/2020 2:18:51 PM
 • Cosmin Andrei Martac 2/17/2020 6:31:21 PM

  la ce va referiti cand spuneti ,,valabil pentru ziua  determinarii castigului” ? adica in a carui zile a cursului de schimb valutar calculez, in ziua vanzarii actiunilor, in ziua in care schimb dolarii in lei sau cand ?

Pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului daca in ultimii 2 ani nu am lucrat dar urmez cursuri de zi ale invatamantului postliceal? Va rog sa imi raspundeti! Va multumesc frumos! O zi minunata!
Venituri salariale 2/12/2020 1:02:40 PM
Daca am 57000 lei venit cumulat in ultimele 12 luni, indemnizatia de crestere copil la vi de 4000 lei net? Sau se impoziteaza si se retine CAs si CASS?
Retineri 2/13/2020 4:18:43 PM
 • Gabriela Craciun 2/14/2020 10:03:53 AM

  Buna ziua! Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete obtinute in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  Conform art. 62 din Codul Fiscal, indemnizatia pentru cresterea copilului nu este supusa impozitului pe venit. Totodata, indemnizatia este scutita de plata contributiilor sociale obligatorii. 

  Pentru un calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului, va recomand calculatorvenituri.ro : https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-indemnizatie-crestere-copil 

Multumesc ptr.promtitudine,dar ce perioada trebuie lucrat in Romania pana la nasterea copilului ?
Venituri salariale 2/13/2020 3:04:04 PM
 • Calculator Venituri 2/13/2020 3:50:59 PM

  Buna ziua,

  Legislatia in vigoare nu prevede o perioada minima pentru desfasurarea unei activitati in Romania, pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului.

  Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 coroborata cu Regulamentul european 883/2004 stabileste doar ca, pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului este necesara desfasurarea unei activitati profesionale si obtinerea de venituri supuse impozitului in Romania o perioada dinaintea nasterii copilului. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua . Din luna martie 2020. PF, vreau sa inchiriez o garsoniera in regim de hotel de pe platforma air.bnb ,vreau sa declar la norma de venit 1000 lei /luna , cum completez declartia unica ???? multumesc!!
Venituri din alte surse 2/13/2020 3:01:59 PM
 • Calculator Venituri 2/13/2020 3:52:50 PM

  Buna ziua,

  Echipa calculatorvenituri a dezvoltat o aplicatie pe baza careia puteti completa simplu si corect Declaratia Unica. Totodata, vi se ofera posibilitatea revizuirii sau completarii formularului de catre un consultant. Puteti consulta ofertele noastre aici: https://www.calculatorvenituri.ro/declaratiaunica 

  Va multumim!

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

M-am intors recent din UK,unde am lucrat 3 ani.Sunt insarcinata,doresc sa aflu daca in Romania pot beneficia de indemnizatie crestere copil.Doresc sa raman in Romania.Mentionez ca pe teritoriul Romaniei nu am lucrat.<br />Am obtinut contract si formular P 45 de la angajator din UK.<br />
Beneficii 2/13/2020 9:53:50 AM
 • mihaela badea 2/13/2020 2:54:59 PM Multumesc ptr.promtitudine,dar ce perioada trebuie lucrat in Romania pana la naerea copilului 

843

Buna ziua, In momentul acesta sunt angajat. Daca as fi persoana fizica autorizata si as factura firmei la care sunt momentan angajat, servici de inginerie (CAEN 711 - cod scutit de impozit), CAS si CASS ar fi la fel ca si pentru un angajat?
 • Rares Popescu 2/12/2020 4:53:22 PM

  Buna ziua!

  Persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati independente, datoreaza contributia de asigurari sociale, daca estimeaza pentru anul curent venituri nete a caror valoare cumulata este cel putin egala cu 12 salarii minime brute pe tara, in vigoare la termenul de depunere a declaratiei unice.

  Incadrarea in plafonul anual de cel putin 12 salarii minime brute pe tara, in vigoare la termenul de depunere a declaratiei unice, se efectueaza prin cumularea veniturilor nete si/sau a normelor anuale de venit din activitati independente care se estimeaza a se realiza in anul curent. Cota contributiei de asigurari sociale este de 25%. Baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale o reprezinta venitul ales de persoana fizica, care nu poate fi mai mic decat nivelul salariului de baza minim brut pe tara.

  Persoana fizica autorizata este scutita de plata contributiei de asigurari sociale daca este asigurata in sisteme proprii de asigurari sociale si nu are obligatia asigurarii in sistemul public de pensii (persoana care are calitatea de salariat).

  Contributia de asigurari sociale de sanatate este datorata de persoana fizica autorizata numai daca se estimeaza depasirea plafonului anual de 12 salarii minime pe economie. Baza de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate o reprezinta echivalentul a 12 salarii minime brute pe tara, in vigoare la termenul de depunere a declaratiei unice.

Venituri salariale 2/12/2020 2:06:14 PM
 • Ioana Vlad 2/12/2020 2:44:16 PM

  Buna ziua! Daca nu mai obtineti alte venituri in afara de pensia de stat, nu trebuie depusa nici o declaratie. 

Venituri salariale 2/12/2020 2:02:58 PM
 • Ioana Vlad 2/12/2020 2:42:12 PM

  Buna ziua! Legislatia in vigoare nu prevede o perioada minima de concediu pentru cresterea copilului. Persoana indreptatita poate renunta la concediul pentru cresterea copilului dupa efectuarea concediului de maternitate sau poate alege sa se intoarca in campul muncii inainte de expirarea celor 2 ani de concediu pentru cresterea copilului.

Venituri salariale 2/12/2020 12:45:12 PM
 • Calculator Venituri 2/12/2020 12:50:12 PM

  Buna ziua,

  Hotararea de Guvern nr. 935/2019 prevede un salariu minim brut pe tara garantat in plata pentru anul 2020 in cuantum de 2230 lei. 

  Mai jos regasiti un card de calculatie efectuat cu ajutorul platformei calculatorvenituri, din care rezulta impozitul si contributiile sociale datorate la salariul minim brut pe tara, precum si salariul net. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Venituri salariale 2/12/2020 9:48:39 AM
 • Calculator Venituri 2/12/2020 10:04:10 AM

  Buna ziua,

  Legislatia romaneasca nu prevede acordarea indemnizatiei unice la nastere. Potrivit reglementarii romanesti in vigoare, beneficiile care pot fi acordate parintilor sunt indemnizatia aferenta concediului de maternitate (prenatal si postnatal) si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, care se plateste pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap. 

  Indemnizatia unica la nastere este prevazuta de legislatia Republicii Moldova. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Sotul meu este angajat cu un sfert de normacu grad de handicap.Mai primeste si o indemnizatie tot pe grad de handicap.Putem benificia de indemnizatie de crestere a copilului?
Venituri salariale 2/11/2020 11:28:55 AM
 • Ioana Vlad 2/11/2020 1:58:26 PM

  Pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  De concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului pot beneficia, la cerere, oricare dintre parinti, daca indeplinesc conditiile prevazute de lege. Asadar, pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

Venituri salariale 2/11/2020 11:17:30 AM
 • Calculator Venituri 2/11/2020 11:43:44 AM

  Buna ziua,

  Pentru un venit brut de 3200 lei si deducere de 135, conform art. 77 din Codul Fiscal, salariul net va fi in valoare de 1885 lei. Mai jos regasiti un card de calculatie pentru acest venit, realizat cu ajutorul platformei calculatorvenituri.ro.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Benefici
Venituri salariale 2/11/2020 8:37:53 AM
 • Andrei Ionita 2/11/2020 3:06:47 PM

  Buna ziua! 

  Stimulentul de insertie se acorda persoanelor care isi reiau activitatea profesionala si obtin venituri supuse impozitului cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.

  Daca persoana care a beneficiat de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului opteaza pentru reluarea activitatii, trebuie sa depuna un dosar la Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala din raza teritoriala unde isi are domiciliul in termen de 30 de zile calendaristice de la data reluarii activitatii, conform Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010. 

Pilonul 2 de pensii
Venituri salariale 2/10/2020 1:43:14 PM
 • Ioana Vlad 2/11/2020 2:16:58 PM

  Buna ziua! Contributia la un fond de pensii administrate privat (Pilonul II) este de 3,75% din venitul salarial brut si este inclusa in contributia la sistemul de asigurari sociale. 

  Contributia la pensii se imparte astfel: 21,25% din venitul salarial brut se directioneaza spre Pilonul I, iar 3,75% din venitul salarial brut se directioneaza catre Pilonul II, rezultand contributia de 25% la sistemul public de pensii datorata de salariat.

Venituri salariale 2/10/2020 11:28:19 AM
 • Alexandra Oancea 2/11/2020 3:39:27 PM

  Buna ziua!

  Pensia de invaliditate se acorda persoanelor care nu au implinit varsta de pensionare si care se incadreaza intr-un grad de invaliditate:

  • gradul I: pierderea totala a capacitatii de munca si a capacitatii de autoingrijire
  • gradul al II-lea: pierderea totala a capacitatii de munca, cu pastrarea capacitatii de autoingrijire
  • gradul al III-lea: pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, persoana putand sa presteze o activitate profesionala, corespunzatoare a cel mult jumatate din timpul normal de munca.

  Pentru obtinerea pensiei de invaliditate este necesara o evaluare a capacitatii de munca, care se realizeaza la cerere in vederea stabilirii gradului de invaliditate. Astfel, solicitantul trebuie sa depuna o cerere si documentele din care rezulta starea de sanatate la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul casei teritoriale de munca competente, in functie de domiciliul solicitantului. In urma evaluarii medicale se va stabili gradul de invaliditate si dreptul la pensia de invaliditate.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide