</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
4.645.021
Declaratii descarcate:
1.076
Vezi in noua aplicatie de bugetare impactul somajului tehnic asupra costurilor salariale. Calculeaza acum scenariile simplu si rapid!
Vezi aici detalii
Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

CALCULATOR SALARIU - SOLUTIA TA PENTRU CALCULAREA SALARIULUI DE LA BRUT PANA LA NET SI INAPOI

Calculatorul de venituri este dezvoltat ca si un produs software (mai exact, un simulator de salarii/alte tipuri de venituri) fiind in permanenta actualizat de Romanian Software. Acest calculator de salarii avansat permite calcule complexe, de la salariul brut la salariul net, precum si de la salariul net la cel brut. Totodata, puteti calcula si impozitul pe venit si contributiile pe care le aveti de platit pentru un anumit castig lunar.

Mai mult, se pot analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de remuneratii, calculul salariului net pentru contractele full time si part time, indemnizatiile de somaj tehnic acordate pe perioada COVID-19, indemnizatiile pentru supravegherea copiilor, prin efectuarea unor simulari de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net in functie de acordurile incheiate cu salariatii/colaboratorii. In continuare, cu ajutorul convertorului de salarii, puteti construi diverse scenarii in vederea optimizarii costurilor cu angajatii/colaboratorii.

De asemenea, solutia noastra de calcul salarial furnizeaza calculul salariului minim, costul total al angajatorului indiferent de suma introdusa, tinand cont de avantajele in natura sau primele acordate in vederea asigurarii pachetului salarial net sau brut.

Puteti vizualiza oricand, urmatoarele:

Cum se calculeaza salariul brut:

salariu brut introdus, contributiile sociale suportate de angajat si bazele de calcul, impozitul pe salariu, costul total al angajatorului, precum si,

Cum se calculeaza salariul net:

salariu net introdus, modul de calcul al salariului brut in functie de salariul net, fiecare contributie pe salariu platita de angajator in numele angajatului, total cost angajator (ce include salariul brut si contributiile datorate de companie).

Tu ne spui salariul brut sau salariul net si beneficiile acordate, noi iti punem la dispozitie un calculator de venituri cu functionalitati complexe pentru a gasi cea mai buna varianta pentru salarizarea personalului.

DE CE SA FOLOSESTI UN CALCULATOR ONLINE PENTRU CALCULUL SALARIILOR ?

Daca esti angajat, un calculator online pentru calculul salariului te ajuta sa te informezi corect cu privire la sumele de bani virate pentru contributii si pentru impozite lunar si cati bani vei castiga efectiv la un anumit nivel al salariului/venitului brut. Mai mult, vei avea acces la baza de calcul pentru fiecare contributie si nivelul taxelor platite catre stat lunar, conform legislatiei actualizate. In plus, poti compara castigurile actuale cu alta formula de colaborare cu angajatorul actual, cum ar fi PFA, drepturi de autor, etc.

Daca esti angajator, este, important sa folosesti un calculator de salariu pentru ca vei fi la curent cu costurile lunare cu fiecare salariat in parte, detalierea modului de calcul al salariului net sau al salariului brut in functie de salariul net. De asemenea, poti analiza si compara costurile cu un anumit angajat sau colaborator in situatia in care vei opta pentru o alta formula de angajare/colaborare.

Calculator venituri este o solutie la indemana, rapida si extrem de usor de folosit. Testeaz-o chiar acum !

Noutati legislative in perioada COVID-19

&Icirc;n data de 17 mai 2022, a fost publicată &icirc;n Monitorul Oficial nr. 489, Legea nr.135/2022 pentru modificar...
&Icirc;n data de 12 mai 2022, a fost publicată &icirc;n Monitorul Oficial nr. 476,Ordonanța de Urgență nr.66/2022,pen...
&Icirc;n data de 06 mai 2022, a fost publicată &icirc;n Monitorul Oficial,Legea...
&Icirc;n data de 05 mai 2022, a fost publicată &icirc;n Monitorul Oficial nr.450,Ordonanța de Urgență nr.59/2022pentr...
&Icirc;n data de 03 mai 2022, a fost publicată &icirc;n Monitorul Oficial nr.431, Ordonanța de Urgență nr.57/2022 pen...

Articole in perioada COVID-19

Articole in perioada COVID-19

Timpul de munca este perioada in care salariatul lucreaza si este la dispozitia angajato...
Salarizarea in acord se refera la plata angajatilor pe baza rezultatelor obtinute la mun...
Pensia de urmas poate fi obtinuta de sotul supravietuitor si de copiii persoanei decedate, conditiile fiind ca aceast...

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
Buna seara, se mai poate platii impozitul din alte surse de venit pe anul 2019. Daca da,prin ce modalitate?
Venituri salariale 26.10.2021 23:41:07
 • Calculator Venituri 28.10.2021 10:55:25

  Buna ziua,

  Mai jos va detaliem modalitatea in care se declara acest impozit pe venit pentru persoanele fizice:

  Declaraţia unica se completeaza şi sedepune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o formade asociere, venituri/pierderi din Romania sau/şi din strainatate, caredatoreaza impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivitprevederilor Codului fiscal.

  Daca constatati erori/neconcordantein declaratia unica depusa trebuie sa depuneti o declarative rectificativa.

  Declaraţia rectificativa se intocmeşte pe acelaşiformular, bifandu-se cu X casuţele aflate pe prima pagina a formularului(capitolul I “Date privind impozitul pe veniturile realizate şi contribuţiilesociale datorate in anul 2018” şi/sau capitolul II “Date privind impozitul peveniturile estimate/norma de venit a se realiza in Romania şi contribuţiilesociale datorate in anul 2019”, dupa caz).

  Declaraţia rectificativa se completeazainscriindu-se toate datele şi informaţiile prevazute in capitolul supusrectificarii, inclusiv cele care nu difera faţa de declaraţia iniţiala. Larectificarea declaratiei se vor avea in vedere urmatoarele: – declaratiainitiala este declaratia care nu are nicio bifa de rectificativa selectata; –este permisa depunerea unei singure declaratii initiale; – declaratiarectificativa este declaratia cu cel putin o bifa de rectificativa selectata(la capitolul I sau capitolul II sau la ambele capitole); – o declaratierectificativa care rectifica ambele capitole (capitolul I si capitolul II)trebuie sa aiba ambele bife de rectificare selectate.

  Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

  O zi placuta!

  Echipa calculatorvenituri.ro


Buna ziua! Daca voi naste al doilea copil in termen de 5 luni de la incetarea convediului de crestere copil cu handicap pana la 3 ani, voi primi aceeasi indemnizatie si pentru acest copil?
Venituri salariale 26.11.2021 11:48:13
  Urmeaza sa se modifice programul de munca de la 1tura/zi pe 3 ture/zi +weekenduri si zile de sarbatoare asadar si contractul. <br />Am aplicat pe acest job pentru ca am grija de copil de 2 ani si imi era compatibil cu ingrijirea copilului, insa asa nu mai este. Ce drepturi am?
  Venituri salariale 25.10.2021 04:29:54
  • Calculator Venituri 28.10.2021 10:28:04

   Buna ziua,

   Programul de lucru trebuie sa respecte perioada de repaus saptamana de 48 de ore consecutive. Avand in vedere situatia actuala, au fost modificari care v-au fost aduse la cunostinta de conducerea spitalului la care lucrati. 

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Compensatii pentru zilele lucrate sambata si duminica
  Legislatia muncii 24.10.2021 13:17:00
  • Calculator Venituri 25.10.2021 13:31:20

   Buna ziua,


   In situatia in care lucrati in zilele de weekend aveti dreptul sa primiti un spor de weekend negociat prin contractul individual de munca.

   De asemenea conform Codului Muncii munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 90 de zile calendaristice dupa efectuarea acestora. Daca acest lucru nu este posibil atunci puteti primi un spor la salariu care nu poate fi mai mic decat 75% din salariul de baza. Angajatorul trebuie sa tina cont de repausul saptamanal care este de 48 de ore consecutive indiferent daca se acorda in zilele de sambata si duminica sau in alte zile.


   Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.

   O zi placuta!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Buna ziua!In decembrie 2021 va fi ultima luna lucrata la angajatorul actual si se vor implini 10 luni, iar in februarie voi incepe la un alt loc de munca. Ideea este ca am 2 luni de sarcina si vreau sa stiu daca trebuie sa am 12 luni la acelasi angajator ca sa beneficiez de Indemnizatie. Multumesc!
  Venituri salariale 25.11.2021 13:53:32
  • Calculator Venituri 25.11.2021 15:29:35

   Buna ziua,

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentrucresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni dinultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie successive. Dacarealizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunilelucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

   Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

   Nu este obligatoriu ca veniturile impozabile realizate sa fie la acelasi angajator.

   Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

   O zi placuta!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Buna ziua ! Daca al doilea copil s-a nascut cand primul a implinit varsta de 2ani si 3 luni, valoarea indemnizatiei pt al doilea copil va fi aceeasi ca si pt primul copil ? Indemnizatia pt primul copil a fost suspendata in luna mai 2021 iar al doilea copil s-a nascut in luna noiembrie 2021.Multumesc
  Venituri salariale 22.11.2021 11:47:23
  • Calculator Venituri 25.11.2021 15:23:35

   Buna ziua,

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, in situatia in care persoana care a beneficiat de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului naste unul sau mai multi copii intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea copilului anterior, daca din calculul indemnizatiei prevazut la art. 2 alin. (2) din Ordonanta (85% din media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului) rezulta un cuantum mai mic decat cel al indemnizatiei primita pentru copilul anterior, se acorda acelasi cuantum al indemnizatiei primita anterior.

   Asadar, daca nasterea intervine intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru primul copil, veti putea beneficia de aceeasi indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil.

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Am lucrat 5 ani in Anglia cu contract de munca incheiat in Februarie 2021 cand m-am si reintors in tara, din Februarie am continuat sa lucrez online in Anglia ca PFA, intentionez sa fac un bebe si sa nasc prin Septembrie 2022, cum Anglia a iesit din UE, mai am dreptul la indemnizatie in Romania?
  Venituri salariale 19.11.2021 11:47:48
  • Calculator Venituri 25.11.2021 15:21:47

   Buna ziua,

   O.U.G. nr. 111/2010 prevede ca in vederea acordarii indemnizatiei pentru cresterea copilului, persoanele care au realizat activitati profesionale in statele membre ale UE sau in alte state care aplica prevederile Regulamentului nr. 883/2004 al şi ale Regulamentului nr. 987/2009 beneficiaza de totalizarea perioadelor de activitate realizate in aceste state in condiţiile prevazute de acesta.

   Astfel, daca ati desfasurat activitati profesionale in altestate care aplica prevederile Regulamentului nr. 883/2004 al şi aleRegulamentului nr. 987/2009 si  puteti justifica acest lucru prin documente suport, ati beneficia in Romania de totalizarea perioadelor de activitate in scopul de a obtine de indemnizatia de crestere a copilului.  Veti putea indeplini astfel conditia referitoare la stagiul de cotizare.

   Cu titlu exemplificativ, printre documentele necesare s-ar putea numara: contractul individual de munca tradus si legalizat atestand perioada de activitate, certificat emis de autoritati privind impozitului datorat si platit in perioada de activitate de referinta etc.

   Pentru un raspuns sigur cel mai bine ar fi sa va adresati Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala de care apartineti.   O zi frumoasa!
   Echipa calculatorvenituri.ro

  Am lucrat 5 ani in Anglia cu contract de munca incheiat in Februarie 2021 cand m-am si reintors in tara, din Februarie am continuat sa lucrez online in Anglia ca PFA, intentionez sa fac un bebe si sa nasc prin Septembrie 2022, cum Anglia a iesit din UE, mai am dreptul la indemnizatie in Romania?
  Venituri salariale 19.11.2021 11:47:48
  • Calculator Venituri 25.11.2021 15:21:47

   Buna ziua,

   O.U.G. nr. 111/2010 prevede ca in vederea acordarii indemnizatiei pentru cresterea copilului, persoanele care au realizat activitati profesionale in statele membre ale UE sau in alte state care aplica prevederile Regulamentului nr. 883/2004 al şi ale Regulamentului nr. 987/2009 beneficiaza de totalizarea perioadelor de activitate realizate in aceste state in condiţiile prevazute de acesta.

   Astfel, daca ati desfasurat activitati profesionale in altestate care aplica prevederile Regulamentului nr. 883/2004 al şi aleRegulamentului nr. 987/2009 si  puteti justifica acest lucru prin documente suport, ati beneficia in Romania de totalizarea perioadelor de activitate in scopul de a obtine de indemnizatia de crestere a copilului.  Veti putea indeplini astfel conditia referitoare la stagiul de cotizare.

   Cu titlu exemplificativ, printre documentele necesare s-ar putea numara: contractul individual de munca tradus si legalizat atestand perioada de activitate, certificat emis de autoritati privind impozitului datorat si platit in perioada de activitate de referinta etc.

   Pentru un raspuns sigur cel mai bine ar fi sa va adresati Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala de care apartineti.   O zi frumoasa!
   Echipa calculatorvenituri.ro

  Buna ziua,<br /><br />Am lucrat in cadrul unei companii un an de zile .<br />Am fost anuntata de preaviz in temeiul art 75 lege 53/2003 care permite inscrierea pentru somaj.<br />In perioada preavizului am ramas insarcinata.<br />Cum se procedeaza va rog?<br />Cum se calculeaza?<br />Multumesc
  Venituri salariale 15.11.2021 17:00:41
  • Calculator Venituri 19.11.2021 16:29:50

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunarapentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca atidesfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nueste obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vorcumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12luni.

   Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

   O zi placuta!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Buna ziua ! Daca lucrez din data de 22 03 2021 si urmeaza sa nasc pana in data de 06 03 2022 . Ma incadrez pentru indemnizatie ?
  Venituri salariale 18.11.2021 16:15:41
  • Calculator Venituri 25.11.2021 15:10:58

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunarapentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca atidesfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nueste obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vorcumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12luni.

   Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.


   Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

   O zi placuta!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Sunt angajata din data de 22 03 2021 si urmeaza sa nasc la inceputul luni martie 2022 . Ma intereseaza daca luna martie 2021 se ia in considerare si daca m-as incadra la indemnizatie pentru creste a copilului ! Multumesc pentru eventualele raspunsuri !
  Venituri salariale 18.11.2021 16:06:12
  • Calculator Venituri 19.11.2021 16:31:49

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunarapentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca atidesfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nueste obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vorcumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12luni.

   Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.


   Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

   O zi placuta!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Cum se calculeaza in acest caz indemnizatia pentru al doilea copil? Astfel nu va avea 12 luni consecutive lucrate in ultimii 2 ani inaintea nasterii copilului al doilea. Se da valoarea indemnizatiei primite pentru primul copil, indiferent daca salariul primit in cele 11 luni este mai mult?
  Drepturi de autor 10.11.2021 22:08:48
  • Calculator Venituri 19.11.2021 16:27:43

   Buna ziua,

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, in situatia in care persoana care a beneficiat de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului naste unul sau mai multi copii intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea copilului anterior, daca din calculul indemnizatiei prevazut la art. 2 alin. (2) din Ordonanta (85% din media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului) rezulta un cuantum mai mic decat cel al indemnizatiei primita pentru copilul anterior, se acorda acelasi cuantum al indemnizatiei primita anterior.

   Asadar, daca nasterea intervine intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru primul copil, veti putea beneficia de aceeasi indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil.

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  Concedii 09.11.2021 14:33:47
  • Calculator Venituri 19.11.2021 15:41:43

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunarapentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca atidesfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nueste obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vorcumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12luni.

   Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.


   O zi frumoasa!

   Echipa calcultorvenituri.ro

  Buna ziua!daca sotia mea a ramas insarcinata in luna august si o sa nasca in aprilie .eu detin un PFA si o sa incasez 25000 ron in decembrie si in 2022 in februarie o sa mai incasez 25000ron fara cheltuieli ca e doar manopera.<br />Cand ies in CCC o sa imi scada contributie la sanatate si pensie?
  Venituri salariale 08.11.2021 19:45:32
  • Calculator Venituri 19.11.2021 15:40:54

   Buna ziua,


   Va rugam sa ne comunicati pentru ca nu am inteles exact, cine va intra in concediu de crestere copil? Dumneavoastra sau sotia? 

   In cazul veniturilor din activitati independente, lastabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau incalcul veniturile inscrise in actele doveditoare impartite la numarul de luniin care s-au realizat acestea. Indemnizatia se calculeaza prinaplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2ani anteriori datei nasterii copilului.

   Constituireaperioadei de 12 luni se stabileste, dupa cum urmeaza:

   a) din12 luni consecutive, in cazul in care in aceasta perioada se realizeaza faraintrerupere venituri supuse impozitului

   b) din12 luni succesive, in care sunt indeplinite conditiile de acordare, in cazul incare in perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului s-au produscu in

   In bazade calcul a indemnizatiei se ia in calcul si luna nasterii copilului.

   Utilizeazaplatforma calculatorvenituri.ro si determina rapid cuantumul indemnizatieitale.

   Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!


   O zi placuta!

  Venituri salariale 06.11.2021 17:07:39
  • Calculator Venituri 08.11.2021 16:46:18

   Buna ziua, 


   Pentru indemnizatia de crestere copil se va lua  in calcul media veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. 


   O zi placuta!

   Echipa calculatorvenituri.ro
  Venituri salariale 05.11.2021 18:31:45
  • Calculator Venituri 08.11.2021 17:17:25

   Buna ziua,


   Se vor lua in calcul doar  veniturile din salarii din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.


   O zi placuta!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Venituri salariale 03.11.2021 22:12:21
  • Calculator Venituri 05.11.2021 10:25:04

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010 coroborata cu Regulamentul european nr. 883/2004, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara in Romania persoanele care au desfasurat activitate profesionala pe teritoriul Romaniei o perioada de dinaintea nasterii copilului. Astfel, daca activitatea a fost desfasurata doar intr-un stat membru al Uniunii Europene, Spatiului Economic European sau Elvetia, persoana nu poate beneficia de aceste drepturi in Romania, indiferent de locul nasterii.

   Doar daca persoana a desfasurat o perioada de dinaintea nasterii copilului activitate profesionala in Romania, poate beneficia de concediul si indemnizatia lunara in tara. Stagiul de cotizare este de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. In Romania trebuie sa fi fost obtinute venituri o perioada din aceste 12 luni, inaintea nasterii copilului.

   Totodata, persoana trebuie sa locuiasca in Romania impreuna cu copilul pentru care se solicita drepturile si sa se ocupe de cresterea si ingrijirea acestuia. 


   Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!


   O zi placuta!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Buna ziua daca am lucrat de pe 15.03.2019-27.07.2019 dupa 27.08.2019-11.03.2020 si Dupa 17.03.2020-27.07.2020 pe data de 13 Iulie 2021 am nascut. Pot lua indemnizatie ?
  Venituri salariale 03.11.2021 13:04:16
  • Calculator Venituri 05.11.2021 10:26:40

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunarapentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca atidesfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nueste obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vorcumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12luni.

   Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

   Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

   O zi placuta!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Concedii 03.11.2021 12:07:36
  • Calculator Venituri 05.11.2021 12:18:47

   Da, daca va incadrati in cele 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare nasterii copilului.

   O zi placuta!

  Daca am realizat pe langa venit din salariu si venit din PFA(5 luni din ultimele 12), dar care nu depaseste plafonul pentru a fi obligatorie plata contributiei minime CAS & CASS, acest venit din PFA se ia in calulul indemnizatiei de crestere copil?<br />Multumesc!
  • Calculator Venituri 05.11.2021 12:22:23

   Conform OUG 111/2010, persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri impozabile, in sensul impozitului pe venit (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura) beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.

   Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

   O zi placuta!

   Echipa calculatorvenituri.ro
  Venituri salariale 26.10.2021 22:34:11
  • Calculator Venituri 28.10.2021 10:44:09

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    

   Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunarapentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca atidesfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nueste obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vorcumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12luni.

   Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

   Chiar daca ati avut intrerupere 2 zile intre contracte tot ati avut venituri in luna respectiva, deci puteti beneficia de indemnizatia de crestere copil.


   Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.

   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Compensatii pentru zilele lucrate sambata si duminica
  Legislatia muncii 24.10.2021 13:17:00
  • Calculator Venituri 25.10.2021 13:31:20

   Buna ziua,


   In situatia in care lucrati in zilele de weekend aveti dreptul sa primiti un spor de weekend negociat prin contractul individual de munca.

   De asemenea conform Codului Muncii munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 90 de zile calendaristice dupa efectuarea acestora. Daca acest lucru nu este posibil atunci puteti primi un spor la salariu care nu poate fi mai mic decat 75% din salariul de baza. Angajatorul trebuie sa tina cont de repausul saptamanal care este de 48 de ore consecutive indiferent daca se acorda in zilele de sambata si duminica sau in alte zile.


   Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.

   O zi placuta!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Buna ziua,<br /><br />Daca am inchis o pozitie in pierdere pe bursa, trebuie sa depun declaratie unica pe acest an? Pot pastra pierderea pentru anul viitor pentru a reduce taxele pe profit? <br /><br />Multumesc
  Venituri salariale 23.11.2021 15:03:17
   In ce conditii se poate incheia o conventie civila intre o societate si o persoana fizica? Ce se intelege prin ocazionalitate? Cate ore pe luna sau pe an se poate desfasura colaborarea?<br />Consilierea/ testarea pietei/ intermedierea prestate cateva ore/luna, cateva luni/an sunt considerate ocazionale?
   Venituri salariale 26.10.2021 22:32:26
   • Calculator Venituri 28.10.2021 10:41:59

    Buna ziua,


    Conventia civila de prestari servicii poate fi incheiata pentru efectuarea unor activitati ce au caracter intamplator sau ocazional si care exclud subordonarea prestatorului fata de platitorul venitului.

    In prezent, reglementarea legala a contractelor civile de prestari servicii, cunoscute in practica si sub denumirea de conventii civile, este data de art. 1.851 din Noul Cod Civil, potrivit caruia contractul de antrepriza este contractul prin care antreprenorul se obliga ca, pe riscul sau, sa execute o anumita lucrare, materiala ori intelectuala, sau sa presteze un anumit serviciu pentru beneficiar, in schimbul unui pret.

    Conventia civila nu are o durata determinata, insa caracterul activitatii trebuie sa fie cu titlu ocazional.

    O persoana fizica neautorizata va putea sa execute o lucrare materiala ori intelectuala sau sa presteze un serviciu in baza art. 1851 din Codul civil numai cu titlu ocazional.


    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro
   Estimez ca voi avea (pe an): <br />- venit brut 37.200 RON <br />- cheltuieli 3000 RON<br />Intentionez sa prestez servicii precum: <br />- consultanta IT<br />- dezvoltare softuri<br />Momentan sunt angajat pe o perioada nedeterminata. <br /><br />Voi mai plati C.A.S/C.A.S.S/Impozit pe venit si in ce sistem sa aleg norma de venit?
    Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
    Inchide