</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
3.903.196
Declaratii descarcate:
856
Vezi in noua aplicatie de bugetare impactul somajului tehnic asupra costurilor salariale. Calculeaza acum scenariile simplu si rapid!
Vezi aici detalii
Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

CALCULATOR SALARIU - SOLUTIA TA PENTRU CALCULAREA SALARIULUI DE LA BRUT PANA LA NET SI INAPOI

Calculatorul de venituri este dezvoltat ca si un produs software (mai exact, un simulator de salarii/alte tipuri de venituri) fiind in permanenta actualizat de Romanian Software. Acest calculator de salarii avansat permite calcule complexe, de la salariul brut la salariul net, precum si de la salariul net la cel brut. Totodata, puteti calcula si impozitul pe venit si contributiile pe care le aveti de platit pentru un anumit castig lunar.

Mai mult, se pot analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de remuneratii, calculul salariului net pentru contractele full time si part time, indemnizatiile de somaj tehnic acordate pe perioada COVID-19, indemnizatiile pentru supravegherea copiilor, prin efectuarea unor simulari de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net in functie de acordurile incheiate cu salariatii/colaboratorii. In continuare, cu ajutorul convertorului de salarii, puteti construi diverse scenarii in vederea optimizarii costurilor cu angajatii/colaboratorii.

De asemenea, solutia noastra de calcul salarial furnizeaza calculul salariului minim, costul total al angajatorului indiferent de suma introdusa, tinand cont de avantajele in natura sau primele acordate in vederea asigurarii pachetului salarial net sau brut.

Puteti vizualiza oricand, urmatoarele:

Cum se calculeaza salariul brut:

salariu brut introdus, contributiile sociale suportate de angajat si bazele de calcul, impozitul pe salariu, costul total al angajatorului, precum si,

Cum se calculeaza salariul net:

salariu net introdus, modul de calcul al salariului brut in functie de salariul net, fiecare contributie pe salariu platita de angajator in numele angajatului, total cost angajator (ce include salariul brut si contributiile datorate de companie).

Tu ne spui salariul brut sau salariul net si beneficiile acordate, noi iti punem la dispozitie un calculator de venituri cu functionalitati complexe pentru a gasi cea mai buna varianta pentru salarizarea personalului.

DE CE SA FOLOSESTI UN CALCULATOR ONLINE PENTRU CALCULUL SALARIILOR ?

Daca esti angajat, un calculator online pentru calculul salariului te ajuta sa te informezi corect cu privire la sumele de bani virate pentru contributii si pentru impozite lunar si cati bani vei castiga efectiv la un anumit nivel al salariului/venitului brut. Mai mult, vei avea acces la baza de calcul pentru fiecare contributie si nivelul taxelor platite catre stat lunar, conform legislatiei actualizate. In plus, poti compara castigurile actuale cu alta formula de colaborare cu angajatorul actual, cum ar fi PFA, drepturi de autor, etc.

Daca esti angajator, este, important sa folosesti un calculator de salariu pentru ca vei fi la curent cu costurile lunare cu fiecare salariat in parte, detalierea modului de calcul al salariului net sau al salariului brut in functie de salariul net. De asemenea, poti analiza si compara costurile cu un anumit angajat sau colaborator in situatia in care vei opta pentru o alta formula de angajare/colaborare.

Calculator venituri este o solutie la indemana, rapida si extrem de usor de folosit. Testeaz-o chiar acum !

Noutati legislative in perioada COVID-19

Pe site-ul Ministerului Muncii a fost supus dezbaterii publice un proiect de Lege pentru...
Ordonanta de urgenta 198/2020 pentru completarea Ordonantei de urgenta nr. 147/2020 priv...
Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonantei de urgent&atilde; a Guvernului nr.132/2020...
Hotararea nr. 967/2020 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incep...

Articole in perioada COVID-19

Articole in perioada COVID-19

Informatii generale despre decontare...
Formarea profesionala reprezinta principala modalitate d...
Contractul de munca temporara reprezinta o particularitate a contractului individual de ...

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
In perioada 1.04 - 15.05.2020 am fost in somaj tehnic. <br />Salariul brut de la 4730 a scazut la 3548.<br />Pentru calcul concediu de risc maternal se ia in calcul 3548 sau salariul brut minim pe economie, 2230.<br />Angajatorul imi spune ca se ia in considerare salariul minim pe economie .<br />Multumesc
Venituri salariale 11/9/2020 11:13:36 AM
 • Andreea Ionescu 11/11/2020 7:17:58 PM

  Buna seara, 

  Cuantumul indemnizatiei de risc maternal se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul determinate ca media veniturilor lunare brute realizate in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare acordarii concediului medical.  Indemnizatia de risc maternal este reglementata de OUG 158/2005.

  Insa, conform articolului XI, alin 12 din OUG 30/2020:

  Perioada pentru care se acorda indemnizatia de somaj tehnic subventionata de stat,  constituie stagiu de cotizare fara plata contributiei in sistemul de asigurari sociale de sanatate pentru concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

  Pentru stabilirea si calculul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se utilizeaza salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare in perioada prevazuta la alin.(1) - perioada pentru care se acorda subventia-.

   

  In concluzie, daca pe perioada in care ati avut contractul de munca suspendat ati beneficiat de  indemnizatia de somaj tehnic subventionata de stat, pentru acele luni se va utiliza salariul minim brut pe tara garantat in plata la baza de calcul pentru concediul de risc maternal.

  Daca somajul tehnic (indemnizatia) a fost platita de companie, atunci se vor lua in calcul veniturile nete efectiv realizate de dumneavoastra pentu stabilirea indemnizatiei de concediu de risc maternal.

   

Buna ziua! Sunt angajata din ianuarie 2020,si mai am un pfa din iulie 2020 care functioneaza si in prezent, voi naste in februarie 2021.<br />Se va lua in calcul si veniturile de la pfa?<br />Multumesc, <br />Andreea
Venituri salariale 11/11/2020 10:36:34 AM
  Cum calculez daca am lucrat 3 luni la program de 6h pe minim brut 2175lei si am trecut la program de 8h pe minim brut 3300lei?
  Venituri salariale 11/11/2020 10:34:49 AM
   Buna ziua!<br /> In urma unei interventii pe coloana am intrat in concediu medical pe o periaoda de 7 luni. Eu nu sunt convins ca mi s a platit corect acest concediu, exista vreun mod prin care pot afla salariul cuvenit fara a ma adresa angajatorui, o institutie sau o persoana care imi poate calcula.
   Venituri salariale 11/10/2020 10:55:26 AM
    Acordarea indemnizatiei de 75% cfm 147/2020
    Venituri salariale 11/6/2020 10:10:17 AM
    • Andreea Ionescu 11/11/2020 7:21:30 PM

     Buna seara, 

     Conform art 4, alin 3 si 4 din OUG 147/2020,

     In cazul in care ambii parinti isi desfasoara activitatea in unul dintre domeniile prevazute la alin. (1) (sistemului national de aparare,ordine publica si securitate nationala, angajatii din penitenciare si personalul din unitatile sanitare publice), doar unul dintre acestia are dreptul la o majorare acordata suplimentar drepturilor salariale cuvenite, in cuantum de 75% din salariul de baza/salariul de functie/solda de functie corespunzatoare unei zile lucratoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a75% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat, corespunzator numarului de zile lucratoare din perioada prevazuta la art. 1 alin. (1)din OUG 147/2020,.

     Majorarea prevazuta la alin. (3) se acorda pe baza cererii parintelui definit la art. 1 alin. (3), insotita de declaratia celuilalt parinte ca nu beneficiaza de acest drept si nici nu se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (6). Cererea si declaratia se depun la angajator in luna curenta pentru luna anterioara.

     Majorarea se 75% se acorda daca ambii parinti lucreaza in unul dintre domeniile prevazute la articolul 4, alin 1. Daca doar unul dintre parinti activeaza in aceste domenii, zilele libere se acorda celuilalt parinte si nu se va mai acorda marirea de 75%.

     De altfel, mentionam si ca zilele libere se acorda doar daca parintele nu poate desfasura activitatea in regim de telemunca/ munca la domiciliu.

     Intelegem ca dumneavoastra si actualul sot activati in unul dintre domeniile mentionate la alin. 1, insa, fostul sot (parintele firesc al copilului) nu activeaza in unul dintre aceste domenii. In acest caz, doar unul dintre parinti activeaza in domeniile prevazute la alin. 1 si se va analiza daca tatal firesc al copilului poate primi zilele libere. Daca nu poate presta munca la domiciliu/ telemunca, tatal va primi zilele libere. 

      

     Daca va putem ajuta cu alte informatii sau considerati ca nu am inteles situatia de fapt expusa, va rugam sa reveniti cu detalii suplimentare.

     Echipa calculatorvenituri.ro

    CCC

    Cum se procedeaza cu o salariata gravida, care dupa ce naste ar dori sa intre in concediu de crestere copil pana la 2 ani, DAR are lucrate doar 11 luni? Nu mai are alte venituri. Exista ceva portita ca sa se incadreze?
    Concedii 11/5/2020 12:42:59 PM
    • Alina Chirila 11/5/2020 1:47:17 PM

     Buna ziua,

      In aceasta situatie puteti beneficia de concediul de crestere a copilului daca v-ati mai regasit timp de cel putin o luna (pentru a insuma in total cel putin 12 luni in ulitmii 2 ani de la nasterea copilului)  in una dintre urmatoarele situatii, care constituie perioade asimilate:

     a) ati beneficiat de indemnizatie de somaj, stabilita conform legii, sau ati realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, in conditiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective;

     b) v-ati aflat in evidenta agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, respectiv a municipiului Bucuresti, in vederea acordarii indemnizatiei de somaj;

     c) ati beneficiat de concedii si de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;

     d) ati beneficiat de concedii medicale si de indemnizatii pentru prevenirea imbolnavirilor si recuperarea capacitatii de munca, exclusiv pentru situatiile rezultate ca urmare a unor accidente de munca sau boli profesionale, in baza Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, republicata;

     e) ati beneficiat de pensie de invaliditate, in conditiile legii;

     f) v-ati aflat in perioada de intrerupere temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii;

     g) ati  beneficiat de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului;

     h) ati beneficiat de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea sau, dupa caz, pentru ingrijirea copiluluicu handicap;

     i) ati beneficiat de concediu fara plata pentru cresterea copilului;

     j) v-ati aflat  in perioada de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata si inceperea unui alt contract de munca pe durata determinata, asa cum este aceasta definita de Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;

     k) ati  insotit sotul/sotia trimis/trimisa in misiune permanenta in strainatate;

     l) ati efectuat sau efectueaza serviciul militar pe baza de voluntariat

     m)ati frecventat, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar, inclusiv incadrul programului "A doua sansa", sau, dupa caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta ori de master, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, in tara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educatiei, Cercetarii,Tineretului si Sportului, cu exceptia situatiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;

     n) ati avut  calitatea de doctorand, in conditiile prevazute de Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare;

     o) v-ati aflat in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invatamant preuniversitar si inceperea,in acelasi an calendaristic, a unei alte forme de invatamant preuniversitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere;

     p) v-ati aflat  in perioada cuprinsa intre absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului preuniversitar, organizat potrivit legii, si inceperea invatamantului universitar, cursuri de zi, in acelasi an calendaristic;

     q) v-ati aflat in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invatamant universitar, cursuri de zi,cu sau fara examen de licenta sau de diploma, si inceperea, in acelasi an calendaristic, a unei alte forme de invatamant universitar, cursuri de zi,organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere;

     r) v-ati aflat  in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invatamant universitar, la nivelul studiilor universitare de licenta sau de master, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, cursuri de zi, si inceperea, in acelasi an calendaristic, a unei alte forme de invatamant universitar la nivelul studiilor universitare de licenta sau de master, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere;

     s) v-ati aflat in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invatamant postuniversitar, cursuri dezi, si inceperea, in acelasi an calendaristic, a unei alte forme de invatamant postuniversitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere;

     t) v-ati aflat in perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor invatamantului obligatoriu sau, dupa caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului preuniversitar, universitar la nivelul studiilor universitare de licenta sau de master si postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, cu sau fara examen de absolvire, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj, calculate incepand cu data de 1 a lunii urmatoare finalizarii studiilor;

     u) ati beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare si perfectionare profesionala din initiativa angajatorului sau la care acesta si-a dat acordul, organizate inconditiile legii;

     v) v-ati aflat in perioada cuprinsa intre absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului medical superior, organizat potrivit legii, cu examen de licenta organizat in prima sesiune, si inceperea primului rezidentiat dupa absolvire.

     x) ati fost trimisa in misiune permanenta in strainatate.


     Perioadele asimilate sunt reglementate de articolul 2, alin. 5 din OUG 111/2010. 

     Speram ca aceste informatii sa va fie utile.


    Sunt deja in CIC pentru primul copil. Ce se intampla cu indemnizatia (pt bebe 2) daca:<br />1.intru din actualul CIC in CIC pentru bebe 2?<br />2.intru din actualul CIC in prenatal si apoi in CIC?<br />3.ma intorc la job, lucrez o perioada, apoi prenatal si CIC?<br />4.concediu medical 1-2 luni, apoi prenatal si CIC?
    Concedii 11/5/2020 11:31:57 PM
    • Andreea Ionescu 11/11/2020 7:25:20 PM

     Buna seara, 

     Conform OUG 111/2010: 

     In situatia in care persoana care a beneficiat de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului naste unul sau mai multi copii   intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea copilului anterior, daca din calculul indemnizatiei conform art. 2 alin. (2) (regulile generale de calcul a indemnizatiei) rezulta un cuantum al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului mai mic decat cuantumul indemnizatiei primit anterior nasterii celui din urma copil, se acorda indemnizatia lunara pentru cresterea copilului primita pentru copilul anterior.

      

     In consecinta, daca nasteti al doilea copil intr-o perioada de cel mult 12 luni de la finalizarea primului concediu de crestere a copilului, indemnizatia de crestere a copilului pentru cel de-al doilea copil nu va putea fi mai mica decat indemnizatia acordata pentru primul copil in niciuna dintre cele 4 situatii enumerate de dvs. . 

    In cazul in care obtin ajutorul de stat acordat (pe perioada pandemiei) persoanelor care au venit doar in baza ctr drept de autor, taxele pe care le voi plati in 2021 prin declaratie unica sunt 1)taxe retinute la sursa, 2)CASS? Suma datorata la CASS este fixa?
    Drepturi de autor 11/5/2020 9:14:43 PM
    • Andreea Ionescu 11/11/2020 7:04:35 PM

     Buna ziua,

     Raspunsurile punctuale pentru intrebarile dvs. sunt urmatoarele:

     1.Conform art. XV din OUG 30/2020, obligatiile fiscale aferente acestor indemnizatii se declara prin Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiiles ociale datorate de persoanele fizice si se platesc de catre persoanele fizice beneficiare la termenul prevazut la art. 122 alin. (1) din Legea nr.227/2015 (15 martie inclusiv a anului urmator celui de realizare a veniturilor), pentru veniturile realizate in anul 2020.

     Deci, pentru aceste indemnizatii sumele nu se retin la sursa.

     2.Pentru indemnizatie se va plati: impozit, CAS, CASS

     3.Sumele datorate sunt:  10% impozit, 25% CAS, 10% CASS.

    Buna ziua, <br /><br />Daca dosarul de indemnizatie a fost depus pentru 2 ani de catre mama iar aceasta urmeaza sa se intoarca la serviciu mai devreme de 1 an, tatal poate depune un dosar pentru concediu paternal cu perioada ramasa de pana la 2 ani?! <br /><br />Va multumesc!
    Venituri salariale 11/4/2020 11:40:55 AM
    • Andreea Ionescu 11/11/2020 7:07:18 PM

     Buna ziua,

     Articolul 11 lit. a  din OUG111/2010 prevede ca: cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;

     Interpretam  astfel ca celalalt parinte poate sta pentru o perioada mai lunga de timp in concediul de crestere a copilului (respectiv perioada ramasa pana la 2 ani, in cazul dumneavoastra).

    Buna seara,<br />In conditiile in care voi intra in prenatal luna urmatoare ( 14 dec ) iar pana la acea data voi lua concediu fara plata incepanad cu data de 16 a acestei luni, mai pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? <br />Cat de tare ma poate afecta acest CFP in vederea acordarii ICC?  <br />
    Venituri salariale 11/3/2020 11:11:58 PM
    • Andreea Ionescu 11/11/2020 7:11:34 PM

     De concediul si indemnizatia de crestere a copilului poate beneficia oricare dintre parinti daca, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, a obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura supuse impozitului pe venit.

     Astfel, daca ati obtinut venituri supuse impozitului timp de 12 luni in ulitmii 2 ani, veti beneficia de concediu si indemnizatie de crestere a copilului, chiar daca veti intra in concediu fara plata incepand cu data de 16 noiembrie.

     Indemnizatia de crestere a copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Indemnizatia pentru cresterea copilului este un venit neimpozabil si nesupus contributiilor sociale.

     Daca in una dintre aceste luni nu realizati deloc venituri,indemnizatia se va calcula prin raportare la lunile succesive (si se vor lua in vedere veniturile din a 13-a luna in locul celei fara venituri).Intelegem insa  ca nu aveti  o luna intreaga de concediu fara plata (realizati venituri si in noiembrie si in decembrie), deci fiecare din cele 12 luni se va adauga la calcul cu venitul net realizat de dvs. 

     Puteti utiliza calculatorul nostru pentru  a determina cum va afecta acest concediu fara plata cuantumul indemnizatiei. Accesand modulul “calcul avansat” puteti intoduce veniturile  nete obtinute in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului (incepand cu luna nasterii) si veti determina valoarea exacta a indemnizatiei.

     https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-indemnizatie-crestere-copil

    In lunile pana cand primul va implini 2 ani, indemnizatia este de 6400 de lei?
    Venituri salariale 11/2/2020 1:52:23 PM
    • Alina Chirila 11/3/2020 6:38:26 PM

     Buna ziua,

     Conform O.U.G. 111/2010, durata de acordare a concediului de crestere a copilui  se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau mai multor situatii de natura a genera acest drept. 

     Pe perioada suprapunerii situatiilor care duc la acordarea concediului de cresterea copilului, cuantumul indemnizatiei lunare de crestere a copilului se majoreaza cu suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta, pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.

     Astfel, in situatia de fata, pentru lunile ramase pana la implinirea varstei de 2 ani a primului copil, indemnizatia se va majora conform prevederilor mentionate mai sus.

     Speram ca aceste informatii vor fi utile,

     Echipa calculatorvenituri.ro

    Buna ziua, ma voi angaja la o firma ce mi-au facut o oferta de un salariu 3050 ron brut, voi lucra part time adica doar in weekend cate 12 ore sambata si 12 duminica, intrebarea mea e cat va fi netul si cum se calculeaza sa ajung la brutul total?? In functie de ore ?
    Venituri salariale 10/31/2020 6:57:06 PM
    • Alina Chirila 11/3/2020 6:26:01 PM

     Buna ziua,

     In primul rand, atragem atentia asupra dispozitiilor art. 115 alin. 2 din Codul Muncii care prevad ca durata zilnica a timpului de munca de 12 ore trebuie sa fie urmata de o perioada de repaus de 24 de ore.

     Apoi, pentru a calcula salariul net, mentionam ca  puteti utiliza platforma noastra.

     Salariul se calculeaza prin raportare la orele lucrate. Vom simula un calcul pentru luna octombrie:

     Astfel, pentru un salariu de incadrare de 3050 RON si 120 ore lucratoare /luna conform contractului individual de munca:

     Presupunem ca avem tot 120 ore lucrate. Astfel calculam: 3050  salariul de incadrare /120 ore lucratoare * 120 ore lucrate = 3050 RON – > Acesta este salariul aferent orelor lucrate.

     Daca in contract mai sunt prevazute si alte indemnizatii sau sporuri, acestea se adauga la salariul aferent orelor lucrate si  va rezulta venitul brut.

     In acest calcul fictiv consideram ca nu exista alte asemenea indemnizatii/ sporuri. Astfel, venitul  brut este tot 3050 RON.

     Mentionam ca pentru veniturile lunare brute obtinute din salarii de pana la 3.600 lei se acorda o deducere personala conform art. 77 din Codul Fiscal.

     Pentru venitul brut de 3050 deducerile sunt urmatoarele, in functie de numarul de persoane pe care le aveti in intretinere:

     • Fara persoane inintretinere:180 
     • cu o persoana in intretinere:340
     •   2 persoane in intretinere: 500
     •   3 persoane in intretinere:660
     •     4 persoane in intretinere: 980

     Daca declarati functia de baza pentru acest contract de munca, vi se va aplica deducerea personala corespunzatoare de mai sus (din baza de calcul a impozitului se scade aceasta suma, rezultand un impozit mai mic).

     Am  calculat in continuare salariul net utilizand platforma noastra. Inseram o comparatie pentru a observa diferenta dintre salariul net calculat cu functie de baza si fara persoane in intretinere, respectiv salariul net calculat fara functie de baza. 


    In momentul de fata ma aflu in CCC pana la varsta de 2 ani, indemnizatia fiind suportata de Ag.PPS, intrucat in momentul nasterii aveam deja incetat raportul de munca. Urmeaza sa nasc al doilea copil la 3 luni de la finalizarea CCC-ul actual. Pot beneficia de prenatal&postnat daca nu sunt angajata?
    Concedii 10/31/2020 5:14:53 PM
    • Andreea Ionescu 11/11/2020 7:00:04 PM

     Buna ziua, 

     Daca va veti angaja veti avea calitatea de asigurat, iar perioada de concediu crestere copil in care ati primit indemnizatie este  o perioada asimilata stagiului de cotizare. 

     Stagiul pe care trebuie sa il indepliniti pentru concediu de maternitate este de 6 luni in ultimele 12 luni. 

     In acesta situatie, daca stagiul este indeplinit, puteti beneficia de concediu de maternitate. 

    In acest moment sunt in co.crestere copil pana in martie cum procedez cu actul de incstare pt a sta mai mult de 3 ani in conditiile in care firma si-a incetat activitatea si contactand patronul a spus ca nu are ce act sa-mi dea,mai este nevoie de acel act de incetare si daca da cum procedez🙏
    Venituri salariale 10/30/2020 5:16:22 PM
    • Andreea Ionescu 11/12/2020 10:41:02 AM

     Buna ziua,

     Ne puteti oferi, va rugam, cateva detalii suplimentare pentru a putea intelege situatia de fapt? In ce context vorbim despre prelungirea de peste 3 ani de zile?

      

     Multumim,

     Echipa calculatorvenituri

    Venituri salariale 10/30/2020 8:39:30 AM
    • Alina Chirila 11/3/2020 11:04:14 AM

     Buna ziua,

     Adeverinta care atesta veniturile salariale se elibereaza de angajator.

     Zi frumoasa,

     Echipa calculatorvenituri.ro
    Inteleg detaliile despre cum se platesc sau recompenseaza orele suplimentare de catre angajator, mai inteleg si sanctiunile care vin daca nu se respecta acest lucru. Ce nu inteleg e de ce nu am access la informatia care imi spune cui ma adresez cand nu sunt respectate aceste legi.
    Venituri salariale 10/29/2020 4:59:43 PM
    • Alina Chirila 11/3/2020 11:05:43 AM

     Buna ziua,

     Institutia careia va puteti adresa este Inspectoratul Teritorial de Munca. 


     Zi frumoasa,

     Echipa calculatorvenituri.ro
    Venituri salariale 10/30/2020 2:54:34 PM
    • Alina Chirila 11/5/2020 1:55:15 PM

     Buna ziua,

     Impozitul se calculeaza prin aplicarea cotei de 10% la venitul impozabil.

     Daca aveti declarata functia de baza pe acest contract de munca, se va aplica deducerea personala de la art 77 din Codul Fiscal.

     Contribuabilii care platesc impozit pe venit au  dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub forma de deducere personala, acordata pentru fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza.

     Deducerea personala se acorda pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de pana la 1.950 lei inclusiv, astfel:

     (i)pentru contribuabilii care nu au persoane in intretinere - 510 lei;

     (ii)pentru contribuabilii care au o persoana in intretinere - 670 lei;

     (iii)pentru contribuabilii care au doua persoane in intretinere - 830 lei;

     (iv)pentru contribuabilii care au trei persoane in intretinere - 990 lei;

     (v)pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane in intretinere -1.310 lei.

     Din baza de calcul pentru impozit se scade deducerea personala. Astfel, in cazul salariului de 558 lei,  valoarea impozitului datorat devine zero.

     Daca nu ati declarat functia de baza la acest contract, puteti debifa optiunea „functie de baza” pentru a calcula valoarea impozitului in calculatorul avansat.

     https://www.calculatorvenituri.ro/veniturisalarii#calculavansat

     Zi frumoasa,

     Echipa calculatorvenituri.ro 

    Concedii 10/29/2020 2:55:35 PM
    • Alina Chirila 11/3/2020 11:13:37 AM  

     Conform OUG 111/2010, dreptul la indemnizatie se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:

     -beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

     Prin exceptie, plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita:

     -realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, al caror nivel net nu depaseste de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art.2 alin. (2) din OUG 111/2010.

     Aceste venituri supuse impozitului care suspenda plata indemnizatiei sunt:

     veniturile din salarii şi asimilate salariilor, veniturile din activitaţi independente, veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, veniturile din activitaţi agricole, silvicultura şi piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal

     Concluzionam ca aceasta categorie (veniturile supuse impozitului care pot suspenda plata indemnziatiei) nu include si veniturile din dividende.

    Buna ziua!Daca contractul de munca este la 3 ore ,avand salariu de 890 pe cartea de munca ,cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil ? <br />In cele 12 luni de cotizatie se ia in calcul si contractul pe 3 ore sau trebuie sa fie pe 8 ore ?
    Venituri salariale 10/28/2020 11:02:47 AM
    • Andreea Ionescu 10/29/2020 4:51:57 PM

     Buna ziua,

     Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

     Veniturile obtinute in baza unui contract de munca cu timp partial sunt venituri din salarii si sunt incluse in categoriile de venituri mentionate de O.U.G. 111/2010.

     Cuantumul indemnizatiei lunare  este de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Cuantumul minim al indemnizatiei lunare nu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta (500 lei in prezent), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depasi valoarea de 8.500lei.

     Puteti introduce sumele nete realizate in ultimele 12 luni in platforma pentru a calcula indemnizatia:

     https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-indemnizatie-crestere-copil#calculavansa


     Speram ca aceste informatii va vor fi utile. 

     Ozi frumoasa,

     Echipa calcualtorvenituri.ro

    Daca am mai multe contracte de munca, dar la unul singur am mai mult de 12 luni anterioare nasterii la restul am 8-9 luni se vor lua in considerare toate veniturile, de pe toate contractele? Se cumuleaza veniturile si se imparte totalul la 12?
    Venituri salariale 10/27/2020 4:47:47 PM
    • Andreea Ionescu 10/29/2020 5:55:08 PM

     Buna ziua,

     Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatii ndependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

     Cuantumul indemnizatiei lunare  este de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Cuantumul minim al indemnizatiei lunare nu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta (500 lei in prezent), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depasi valoarea de 8.500lei.

     Se cumuleaza toate veniturile realizate in ultimele 12 luni pentru a se stabili cuantumul indemnizatiei. Legea nu prevede conditia ca fiecare contract sa aiba o durata de 12 luni. Veniturile pot fi obtinute in baza unor contracte cu un angajator sau cu mai multi angajatori.

     Puteti introduce sumele nete realizate in ultimele 12 luni in platforma pentru a calcula indemnizatia:

     https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-indemnizatie-crestere-copil#calculavansat


     Speram ca aceste informatii va vor fi utile. 

     O zi frumoasa,

     Echipa calculatorvenituri.ro

    Buna ziua, Am infiintat un PFA pentru meditatii, CAEN 8559. Am primit certificatul de inregistrare si am depus la ANAF declaratia estimativa pentru 2020. Am achizitionat si registrul unic de control. Care sunt pasii urmatori pe care trebuie sa-i fac? Mai am nevoie de alte autorizatii? Va multumesc.
    Buna ziua,<br />Pot beneficia de concediu medical daca am doar trei saptamani de la angajare si am fost carantinat la domiciliu ca fiind contact direct cu un bolnav Covid-19?
    Venituri salariale 10/27/2020 12:27:06 PM
    • Andreea Ionescu 10/29/2020 5:03:14 PM

     Buna ziua,

     Conform articolului 9 din Ordonanta de Urgenta nr.158/2005, in scopul prevenirii imbolnavirilor, persoanele asigurate au dreptul la concediu si indemnizatie pentru carantina, fara indeplinirea conditiei privind stagiul de asigurare.

    Beneficiez de indemnizatie de somaj si am participat la o campanie initiata de catre o Banca (la un client recomandat, primesti 50 lei). Astfel, voi primi, in cont, un bonus de 50 lei net (56 lei brut).<br />Va rog sa-mi spuneti daca acest bonus trebuie declarat si daca imi afecteaza indemnizatia.
    Venituri din alte surse 10/26/2020 5:16:14 PM
    • Andreea Ionescu 10/29/2020 5:06:40 PM

     Buna ziua, 

     Somerii beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

     a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;

     b) nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii,venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare;

     c) nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;

     d) sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.

      

     Recompensade 50 lei nu reprezinta venituri din din activitati autorizate potrivit legii si nu va afecteaza indemnizatia de somaj.

     Impozitarea premiilor se face cu retinere la sursa, prin urmare suma nu trebuie declarata. 

    Venituri salariale 10/26/2020 10:37:50 AM
    • Andreea Ionescu 10/29/2020 10:24:47 AM

     Buna ziua, 

     Va trebui sa descarcati declaratiile  si sa le incarcarcati pe portalul ANAF. Din aplicatia noastra nu se transmit automat.

      Zi frumoasa,

     Echipa calculatorvenituri.ro

    Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
    Inchide