</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
2.229.965
Declaratii descarcate:
328
Calcul avansat
De la brut pana la net si inapoi

Ce vrei sa calculezi astazi ?

Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

CALCULATOR SALARII - SOLUTIA TA PENTRU CALCULAREA SALARIULUI DE LA BRUT PANA LA NET SI INAPOI

Calculatorul de venituri are la baza un produs software (mai exact, un calculator de salarii) care a fost dezvoltat si care este in permanenta actualizat de Romanian Software. Cu ajutorul acestui calculator de salariu, puteti face oricand calcule avansate, de la salariul brut la salariul net, dar puteti vedea si impozitul pe venit si care sunt contributiile pe care le aveti de platit pentru un anumit castig lunar.

Mai mult, calculator salariu furnizeaza si calculul salariului brut in functie de salariul net introdus. Puteti analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de remuneratii, calculul salariului net pentru contractele full time si part time, prin efectuarea unor scenarii de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net in functie de acordurile incheiate cu salariatii/colaboratorii.

De asemenea, solutia noastra de calcul salarial furnizeaza costul total suportat de angajator, tinand cont de avantajele in natura sau primele acordate in vederea determinarii pachetului salarial net sau brut. Puteti vedea oricand, in functie de tipul venitului calculat, o prezentare defalcata: salariul brut, contributiile sociale suportate de angajat si bazele de calcul, impozitul pe salariu, salariul net precum si calculul salariului net, modul de calcul al salariului brut, fiecare contributie pe salariu platita de angajator, total cost angajator (ce include salariul brut si contributiile datorate de companie).

Tu ne spui salariul brut si beneficiile acordate, noi iti punem la dispozitie un calculator venituri cu functionalitati complexe pentru a gasi cea mai buna varianta pentru salarizarea personalului.

DE CE SA FOLOSESTI UN CALCULATOR ONLINE PENTRU CALCULUL SALARIILOR? 

Daca esti angajat, un calculator online pentru calculul salariului te ajuta sa stii cu cea mai mare precizie care sunt sumele de bani virate pentru contributii si pentru impozite si cati bani vei castiga efectiv la un anumit nivel al salariului/venitului brut. Mai mult, poti vedea exact baza de calcul pentru fiecare contributie si nivelul taxelor platite catre stat lunar, conform legislatiei. In plus, poti compara castigurile actuale cu situatia in care vei trece la o alta formula de colaborare cu angajatorul actual (PFA, drepturi de autor, etc).

Daca esti angajator, este, de asemenea, important sa folosesti un calculator de salariu pentru ca vei afla imediat doar introducand datele necesare care sunt costurile tale cu fiecare salariat in parte, detalierea modului de calcul al salariului net sau al salariului brut in functie de salariul net. Mai mult, poti vedea care sunt costurile tale cu un anumit angajat sau colaborator daca vei opta pentru o formula de angajare sau una de colaborare. Calculator venituri este o solutie la indemana, rapida si extrem de usor de folosit. Testeaz-o chiar acum!

Noutati legislative

Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modi...
Luni, 15 iulie 2019, a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr. 132/2019, care modifica si completeaza Legea nr....
Ministrul Finantelor Publice a prezentat Guvernului aplicatia pe care bancile si Agentia Nationala de Administrare Fi...
Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 19/2019, publicata vineri, 12 iulie 201...
In Monitorul Oficial al Romaniei a fost publicata marti, 9 iulie, Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensi...

Articole

Avantaj fiscal pentru angajat, deducerea personala este bine reglementata de lege, iar p...
Conform articolului 2146 din Noul Cod Civil, contractul de comodat reprezinta un tip de ...
Planuiesti sa achizitionezi un teren nou si vrei sa te documentezi mai bine in privinta ...

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
Sotia mea este in CCC. Urmeaza sa avem al doilea copil cand primul va implini 1 an si 4 luni. Care sunt pasii de declarare a noii sarcini catre angajator? Cum se vor calcula in noua situatia perioada de concediu pre-natal, post-natal precum si indemnizatiile de crestere pt cei 2 copii? Multumesc.
Venituri salariale 6/12/2019 2:35:49 AM
 • Calculator Venituri 6/14/2019 2:21:00 PM

  Buna ziua,


  Conform art. 9 din Ordonanta de Urgenta 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, durata de acordare a concediului si a indemnizatiei se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau mai multe situatii de natura a genera acest drept. Pe perioada suprapunerii, indemnizatia se majoreaza cu suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta (500 lei) pentru fiecare copil, incepand cu cel de-al doilea. Astfel, in situatia in care sotia dumneavoastra naste in timpul concediului pentru cresterea celui de-al doilea copil, concediul se prelungeste (printr-o cerere scrisa catre angajator) si valoarea indemnizatiei incepand cu luna nasterii copilului se va majora cu 1200 lei. Sotia dumeavoastra va trebui sa depuna decizia de suspedare din  nou la Agentia de Prestatii Sociale de unde primeste deja indemnizatia.

  Ulterior implinirii primului copil a varstei de 2 ani, indemnizatia se va calcula astfel:

  1. daca cele 12 luni de stagiu din ordonanţa de urgenta sunt acoperite in totalitate de perioada de concediu si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, acordarea acestora se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului. Pe aceasta perioada se acorda o singura indemnizatie, la aceeasi valoare cu indemnizatia primita anterior nasterii celui din urma copil, precum si majorarea prevazuta mai sus.
  2. daca cele 12 luni de stagiu din ordonanţa de urgenta sunt constituite si din perioade in care persoana a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, atunci indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se va calcula pe baza veniturilor realizate pe aceasta perioada, inclusiv pe baza celor realizate in perioadele de activitate in munca. Daca din calcul rezulta un cuantum al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului mai mic decat cuantumul indemnizatiei primit anterior nasterii celui din urma copil, atunci se acorda indemnizatia lunara pentru cresterea copilului primita pentru copilul anterior.
  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.roVenituri salariale 6/7/2019 8:26:33 PM
 • Calculator Venituri 6/10/2019 10:42:28 AM

  Buna ziua,


  Da, poate beneficia de concediu si indemnizatia pentru cresterea copilului  in urma suspendarii activitatii la ambii angajatori.


  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Pierdere stimulent
Venituri salariale 6/5/2019 7:42:54 PM
 • Chindea Maria 6/6/2019 5:05:45 PM Atunci alin b, art 17 din oug 111/2010, in care se zice ca plata stimulentului inceteaza daca beneficiarul nu realizeaza venit supus impozitului si nici nu se afla in ccc, cum il pot explica? Daca esti in ccc clar nu poti realiza venit fiindca esti in ccc, nu la munca, nu esti la munca nu poti realiza venit supus impozitului si atunci??? Sau acel ccc se refera la ccc din care te-ai intors, daca copilasul nu a implinit 2 ani si in caz de cm te considera in concediu crestere co
Pierdere stimulent
Venituri salariale 6/5/2019 7:42:54 PM
 • Chindea Maria 6/6/2019 5:05:45 PM Atunci alin b, art 17 din oug 111/2010, in care se zice ca plata stimulentului inceteaza daca beneficiarul nu realizeaza venit supus impozitului si nici nu se afla in ccc, cum il pot explica? Daca esti in ccc clar nu poti realiza venit fiindca esti in ccc, nu la munca, nu esti la munca nu poti realiza venit supus impozitului si atunci??? Sau acel ccc se refera la ccc din care te-ai intors, daca copilasul nu a implinit 2 ani si in caz de cm te considera in concediu crestere co
Venituri salariale 6/3/2019 1:54:34 PM
 • Calculator Venituri 6/6/2019 2:33:55 PM

  Buna ziua,

  Depinde de prevederile din politica de acordare a voucherelor elaborata de primaria unde desfasurati activitatea. Politica ar trebui sa fie afisata la sediul companiei si pe pagina de internet, conform art. 33 din Legea 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. Va recomandam sa consultati prevederile politicii.


  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.roSe considera asimilat salariului un venit lunar de PFI din care deja sunt platite CAS si CASS? (ca sa permita exceptia: „PF care realizeaza venituri asimilate salariilor NU datoreaza contributia de asigurari sociale pt veniturile din drepturi de proprietate intelectuala”)
 • Calculator Venituri 6/6/2019 2:00:00 PM

  Buna ziua,


  Nu, nu se considera asimilate salariilor veniturile obtinute din activitatile unei persoane fizice independente. Exista o singura corelare la contributia de asigurari sociale de sanatate pe veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, in situatia in care persoana beneficiara obtine si venituri din salarii.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


In 03.2019 am depus Declaratia Unica pentru venituri din chirii si in 04.2019 am infiintat un PFA cu norma de venit redusa la 50% (angajat cu norma intreaga). Cum depun prima Declaratie Unica pentru PFA? Veniturile din chirii se adauga la norma de venit? Le mentionez in ce-a de-a 2-a DU? Multumesc
 • Calculator Venituri 5/23/2019 2:12:08 PM

  Buna ziua,


  Da, fiecare venit se declara separat, pentru plata impozitului. In cazul contrbutiilor sociale, calculul este diferit. Pentru detalii referitoare la aceste calcule, va rugam sa achizitionati unul din pachetele ce permit intrebari legate de declaratia unica.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


In 03.2019 am depus Declaratia Unica pentru venituri din chirii si in 04.2019 am infiintat un PFA cu norma de venit redusa la 50% (angajat cu norma intreaga). Cum depun prima Declaratie Unica pentru PFA? Veniturile din chirii se adauga la norma de venit? Le mentionez in ce-a de-a 2-a DU? Multumesc
Venituri salariale 5/16/2019 3:42:59 PM
 • Calculator Venituri 5/23/2019 2:12:17 PM

  Buna ziua,


  Da, fiecare venit se declara separat, pentru plata impozitului. In cazul contrbutiilor sociale, calculul este diferit. Pentru detalii referitoare la aceste calcule, va rugam sa achizitionati unul din pachetele ce permit intrebari legate de declaratia unica.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua,<br />Sunt persoana fizica , am inchiriat un apartament cu suma fixa in lei pentru 1 an incepand cu luna martie. Cad bifez casuta cu cheltuieli forfetare impozitul se reduce mult. Trebuie bifata casuta sau nu in cazul meu ?
Legislatia muncii 5/16/2019 12:56:47 PM
 • Calculator Venituri 5/17/2019 1:22:43 PM

  In general, pentru calculul venitului net din chirii, se utilizeaza cotele forfetare de cheltuieli. Daca doriti  in mod special sau sunteti obligat prin natura activitatii sa utilizati determinarea venitului net in sistem real, atunci folositi sistemul cheltuielilor deductibile, prin facturi si bonuri. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  Daca doriti asistenta la completarea declaratiei unice, va rugam sa achizitionati un pachet sau sa ne transmiteti un e-mail la adresa contact@calculatorvenituri.ro.

  O zi frumoasa in continuare.

  Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua, <br />Sunt persoana fizica , am inchiriat un apartament cu suma fixa in lei pentru 1 an incepand cu luna martie. Cad bifez casuta cu cheltuieli forfetare impozitul se reduce mult. Trebuie bifata casuta sau nu in cazul meu ?
Venituri salariale 5/16/2019 12:55:26 PM
 • Calculator Venituri 5/17/2019 1:22:35 PM

  Buna ziua,

  In general, pentru calculul venitului net din chirii, se utilizeaza cotele forfetare de cheltuieli. Daca doriti  in mod special sau sunteti obligat prin natura activitatii sa utilizati determinarea venitului net in sistem real, atunci folositi sistemul cheltuielilor deductibile, prin facturi si bonuri. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  Daca doriti asistenta la completarea declaratiei unice, va rugam sa achizitionati un pachet sau sa ne transmiteti un e-mail la adresa contact@calculatorvenituri.ro.

  O zi frumoasa in continuare.

  Echipa calculatorvenituri.ro


Venituri salariale 5/15/2019 2:44:16 PM
Este o sanctiune abuziva, folosita pentru descurajarea concediilor medicale.
Venituri salariale 5/13/2019 8:22:31 PM
 • Calculator Venituri 5/14/2019 1:17:02 PM

  Buna ziua,

  Depinde de politica de acordare a tichetelor de masa stabilita in cadrul companiei unde desfasurati activitatea. 

  Tichetele de masa nu sunt obligatorii, prin urmare, companiile pot decide acordarea/neacordarea acestora, iar pentru a beneficia de facilitate fiscala (scutire de la plata contributiilor sociale), acestea trebuie acordate conform Legii 165/2018 privind biletele de valoare - adica excluderea din calcul a zilelor de absente. In cazul dumneavoastra specific, trebuie sa verificati Regulamentul Intern/Contractul Colectiv de Munca aplicabil in cadrul companiei pentru a vedea exact conditiile de acordare a tichetelor de masa. Daca in aceste documente se prevede expres ca in lunile in care aveti concediu medical nu se acorda deloc tichete de masa, atunci nu se poate vorbi de prevederi ilegale. Daca, in schimb, nu se precizeaza nimic in acest sens, atunci sunteti indreptatit sa solicitati plata tichetelor de masa cuvenite pe perioada lucrata.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Am inchiriat un apartament incepand cu data de 09 01 2019 ,cum pot sã completez si sa trimit declaratia unica de venit pentru anul 2019? Multumesc.
Legislatia muncii 5/12/2019 12:35:01 PM
 • Calculator Venituri 5/13/2019 11:41:09 AM

  Buna ziua,

  Serviciul de consultanta in vederea completarii declaratiei unice este contra cost si include completarea declaratiei, ghidaj pentru depunerea acesteia, precum si detalii de plata. Va rugam sa accesati pagina https://www.calculatorvenituri.ro/declaratiaunica pentru a vedea pachetele disponibile.

  Va multumim!

  Echipa calculatorvenituri.ro


Venituri salariale 5/5/2019 8:39:01 AM
 • Calculator Venituri 5/6/2019 4:45:15 PM

  Buna ziua,

  Declaratia 201 nu mai exista, aceasta a fost inglobata in declaratia unica, ce poate fi depusa doar online, la adresa https://pfinternet.anaf.ro/, sau prin serviciulde depunere declaratii on-line existent pe portalul e-guvernare.ro.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


(CAS=brut*25% si impozit=(brut-CAS)*10%) sau (CAS=brut*25% si impozit=brut*10%) ?
Venituri salariale 5/4/2019 6:42:52 PM
 • Calculator Venituri 5/8/2019 4:10:18 PM

  Buna ziua,

  Inca nu este definit un mecanism concret, dar fiind vorba de venituri asimilate salariilor, am aprecia ca se calculeaza ca si salariul, adica prima varianta expusa de dumneavoastra.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


(CAS=brut*25% si impozit=(brut-CAS)*10%) sau (CAS=brut*25% si impozit=brut*10%) ?
Venituri salariale 5/4/2019 6:42:52 PM
 • Calculator Venituri 5/8/2019 4:10:18 PM

  Buna ziua,

  Inca nu este definit un mecanism concret, dar fiind vorba de venituri asimilate salariilor, am aprecia ca se calculeaza ca si salariul, adica prima varianta expusa de dumneavoastra.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Daca am venituri din PFI peste plafornul de salariu minim pe economie (in urma caruia platesc CAS si CASS), si in plus am venituri din drepturi de proprietate intelectuala, mai trebuie sa platesc CAS si CASS pt DPI? (avind in vedere exceptia in cazul veniturilor asimilate salariilor)
Drepturi de autor 5/2/2019 3:28:28 PM
 • Calculator Venituri 5/6/2019 5:15:34 PM

  Buna ziua,

  Conform prevederilor Codului Fiscal, veniturile din activitati independente se cumuleaza la calculul contributiilor de asigurari sociale (pensii si sanatate). Astfel, pentru calculul contributiei de asigurari sociale de sanatate, veniturile se vor cumula si daca cumulate vor depasi plafonul de 12 salarii minime, atunci se va calcula contributia la valoarea plafonului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Venituri salariale 5/2/2019 12:53:59 PM
 • Calculator Venituri 5/6/2019 4:34:32 PM

  Buna ziua,

  Ne puteti detalia, va rog, ce anume doriti sa depuneti? Declaratia unica pentru a va asigura in sistemul public de sanatate?


  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Salariul a fost mai mare decat minim/economie iar chiria nu a depasit cele 12 salarii minime, trebuia sa platesc si asigurarile de sanatate (pentru venitul din chirie)?
Venituri salariale 5/2/2019 7:20:01 AM
 • Calculator Venituri 5/6/2019 4:33:38 PM

  Buna ziua,


  Veniturile din salarii nu se iau in calculul plafonului pentru  plata contributiei de asigurari sociale de sanatate datorata asupra veniturilor independente, conform prevederilor art. 176 din Codul Fiscal.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Venituri salariale 5/1/2019 6:48:12 PM
Am 15 ani si 2 luni vechime solist instrumentist suflator , deci GR.1 Ce gradatie si ce clasa de salarizare trebuie sa am ? Acum am : GR. 1 , GRADATIA 3 si CLASA DE SALARIZARE 47 , .....este corect ? Am dreptul la sporuri , si alte beneficii ? MULTUMESC
Venituri salariale 4/24/2019 4:36:24 PM
 • marian bucur 5/7/2019 2:26:54 PM DA !  Desfasor activitatea in cadrul unui ansamblu profesionist de stat . ( al unei primarii de municipiu ) Multimesc.
Sant Solist - Concertist full-timme , pot detine si functia de DIRIJOR full-time la aceeasi INSTITUTIE MUZICALA DE STAT ? Pot pregati , dirija si sustine recital in acelasi concert fara probleme . Sant f. multi violonisti care fac asta. Multumesc.
Venituri salariale 4/24/2019 4:27:47 PM
 • marian bucur 5/7/2019 2:35:11 PM DA ,    ANSAMBLU PROFESIONIST  sub egida unei PRIMARII DE MUNICIPIU .  
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide