</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
4.334.322
Declaratii descarcate:
1.030
Vezi in noua aplicatie de bugetare impactul somajului tehnic asupra costurilor salariale. Calculeaza acum scenariile simplu si rapid!
Vezi aici detalii
Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

CALCULATOR SALARIU - SOLUTIA TA PENTRU CALCULAREA SALARIULUI DE LA BRUT PANA LA NET SI INAPOI

Calculatorul de venituri este dezvoltat ca si un produs software (mai exact, un simulator de salarii/alte tipuri de venituri) fiind in permanenta actualizat de Romanian Software. Acest calculator de salarii avansat permite calcule complexe, de la salariul brut la salariul net, precum si de la salariul net la cel brut. Totodata, puteti calcula si impozitul pe venit si contributiile pe care le aveti de platit pentru un anumit castig lunar.

Mai mult, se pot analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de remuneratii, calculul salariului net pentru contractele full time si part time, indemnizatiile de somaj tehnic acordate pe perioada COVID-19, indemnizatiile pentru supravegherea copiilor, prin efectuarea unor simulari de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net in functie de acordurile incheiate cu salariatii/colaboratorii. In continuare, cu ajutorul convertorului de salarii, puteti construi diverse scenarii in vederea optimizarii costurilor cu angajatii/colaboratorii.

De asemenea, solutia noastra de calcul salarial furnizeaza calculul salariului minim, costul total al angajatorului indiferent de suma introdusa, tinand cont de avantajele in natura sau primele acordate in vederea asigurarii pachetului salarial net sau brut.

Puteti vizualiza oricand, urmatoarele:

Cum se calculeaza salariul brut:

salariu brut introdus, contributiile sociale suportate de angajat si bazele de calcul, impozitul pe salariu, costul total al angajatorului, precum si,

Cum se calculeaza salariul net:

salariu net introdus, modul de calcul al salariului brut in functie de salariul net, fiecare contributie pe salariu platita de angajator in numele angajatului, total cost angajator (ce include salariul brut si contributiile datorate de companie).

Tu ne spui salariul brut sau salariul net si beneficiile acordate, noi iti punem la dispozitie un calculator de venituri cu functionalitati complexe pentru a gasi cea mai buna varianta pentru salarizarea personalului.

DE CE SA FOLOSESTI UN CALCULATOR ONLINE PENTRU CALCULUL SALARIILOR ?

Daca esti angajat, un calculator online pentru calculul salariului te ajuta sa te informezi corect cu privire la sumele de bani virate pentru contributii si pentru impozite lunar si cati bani vei castiga efectiv la un anumit nivel al salariului/venitului brut. Mai mult, vei avea acces la baza de calcul pentru fiecare contributie si nivelul taxelor platite catre stat lunar, conform legislatiei actualizate. In plus, poti compara castigurile actuale cu alta formula de colaborare cu angajatorul actual, cum ar fi PFA, drepturi de autor, etc.

Daca esti angajator, este, important sa folosesti un calculator de salariu pentru ca vei fi la curent cu costurile lunare cu fiecare salariat in parte, detalierea modului de calcul al salariului net sau al salariului brut in functie de salariul net. De asemenea, poti analiza si compara costurile cu un anumit angajat sau colaborator in situatia in care vei opta pentru o alta formula de angajare/colaborare.

Calculator venituri este o solutie la indemana, rapida si extrem de usor de folosit. Testeaz-o chiar acum !

Noutati legislative in perioada COVID-19

&Icirc;n Monitorul Oficial Partea I, nr. 732/26.07.2021, a fost publicată Legea nr.221/2...
&Icirc;n data de 22.07.2021, a fost publicată &icirc;n Monitorul Oficial nr. 720, Legea ...
&Icirc;n Monitorul Oficial Partea I, nr. 712/19.07.2021, a fost publicată Legea nr.197/2...
&Icirc;n Monitorul OficialParteaI, nr. 712/19.07.2021, a fost publicat Ordinul 585/2021 ...

Articole in perioada COVID-19

Articole in perioada COVID-19

Publicata in Monitorul Oficial la data de 21 decembrie 2...

Concediul pentru cresterea copilului PFA

by Mihaela Colesnic, 12 mar 2021
Asa cum salariatii au dreptul la concediul de ingrijire ...

Stresul la locul de munca

by Mihaela Colesnic, 09 mar 2021
Stresul la munca poate compromite atingerea obiectivelor...

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
Venituri salariale 14.06.2021 00:43:07
 • Calculator Venituri 17.06.2021 15:32:16

  Buna ziua,


  Pentru contractul individual de munca taxele catre bugetul de stat cad in sarcina angajatorului. 

  In ceea ce priveste contractul de colaborare impozitarea veniturilor obtinute se poate face prin retinere la sursa, iar valoarea impozitului este de 10% din care se scade contributia la CAS.


  O zi frumoasa!

  Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua.As dori daca imi puteti spune cat trebuie sa ia in mana un contabil primar(informativ) si cu o persoana in intretinere.Va multumesc pentru informatii.
Venituri salariale 12.06.2021 07:26:04
 • Calculator Venituri 17.06.2021 15:33:59

  Buna ziua,

  Salariul poate fi negociabil si nu avem cum sa va oferim un raspuns in acest sens. 

  O zi frumoasa!


  Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua.Sunt asistent personal al unui adult cu handicap de 3 ani, iar net primesc 1800 in care sunt incluse tichetele pt masa. Este ok?
Venituri salariale 06.06.2021 18:56:05
 • Calculator Venituri 16.06.2021 15:23:30

  Buna ziua,


  Baza legala o constituie Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap si Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

  Vom prezenta dispozitiile privind salariul:

  Conform Legii nr.448/2006, art. 47, pe perioada ingrijirii si protectiei adultilor cu handicap grav sau accentuat, asistentul personal profesionist beneficiaza de urmatoarele drepturi:

  a)salariul de baza stabilit potrivit dispozitiilor Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice;

  b) un spor de 15% calculat la salariul de baza, pentru suprasolicitare neuropsihica si conditiide munca deosebite in care isi desfasoara activitatea;

  c) un spor de 15% calculat la salariul de baza, pe perioada in care are in ingrijire si protectiecel putin doua persoane adulte cu handicap grav sau accentuat;

  d) un spor de 25% calculat la salariul de baza, pe perioada in care are in ingrijire si protectie o persoana adulta cu handicap grav sau accentuat, infectat cu HIV ori bolnav de SIDA.

  Asistentul personal profesionist beneficiaza si de alte drepturi, dupa cum urmeaza:

  a) consiliere si sprijin din partea specialistilor de la directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti, ori a furnizorilor de servicii sociale, in vederea indeplinirii obligatiilor ce ii revin cu privire la ingrijirea si protectia persoanei adulte cu handicap grav sau accentuat;

  b) decontarea cheltuielilor de transport interurban, cazare si masa, in cazul in care deplasarea se face in interesul adultului cu handicap grav sau accentuat, in conditiile stabilite pentru personalul din sectorul bugetar;

  c) transport urban gratuit

  Conform art. 10 din Legea cadru 153/2017, salariul de baza se calculeaza in functie de gradatie,dupa cum urmeaza:

  Salariile de baza   prevazute in anexele nr. I-VIII pentru functiile de executie sunt la gradatia 0.

  (Legea-cadru nr.153/2017 prevede salariul de baza pentruasistentul personal  gradatia 0 de 2535 lei.)

  Transele de vechime in munca in functie de care se acorda cele 5 gradatii, precum si cotele procentuale corespunzatoare acestora, calculate la salariul de baza avut la data indeplinirii conditiilor de trecere in gradatie si incluse in acesta, sunt urmatoarele:

  a) gradatia 1 -de la 3 ani la 5 ani - si se determina prin majorarea salariului de baza prevazut in anexele legii cu cota procentuala de 7,5%, rezultandnoul salariu de baza;

  b) gradatia 2 -de la 5 ani la 10 ani - si se determina prin majorarea salariului de baza avut cu cota procentuala de 5%, rezultand noul salariu de baza;

  c) gradatia 3 -de la 10 ani la 15 ani - si se determina prin majorarea salariului de baza avut cu cota procentuala de 5%, rezultand noul salariu de baza;

  d) gradatia 4 -de la 15 ani la 20 de ani - si se determina prin majorarea salariului de baza avut cu cota procentuala de 2,5%, rezultand noul salariu de baza;

  e) gradatia 5 -peste 20 de ani - si se determina prin majorarea salariului de baza avut cu cota procentuala de 2,5%, rezultand noul salariu de baza.

   Gradatia obtinuta se acorda cu incepere de la data de intai a lunii urmatoare celei in care s-au implinit conditiile de acordare.


  Speram ca v-au fost de folos informatiile primite.

  O zi frumoasa!


  Echipa calculatorvenituri.ro

   


Fisierul incarcat de dumneavoastra, cu index de depunere in SPV 5229295, are urmatoarele erori:<br />Eroare citire metadate PDF (3). Probabil fisierul transmis nu este un PDF inteligent, sau ati transmis un PDF inteligent necompletat sau corupt<br />In acest caz trebuie sa corectati datele inscrise,
Venituri salariale 09.06.2021 08:51:34
  Venituri salariale 29.05.2021 15:31:14
  • Calculator Venituri 16.06.2021 15:18:17

   Buna ziua,

   Va rog sa ne comunicati daca aveti contractul de munca suspendat pentru somaj tehnic sau la ce va referiti in situatia de mai sus? Suma pe care o veti primi este in functie de salariul de incadrare pe care il aveti.
  Avand in vedere modificarile 536/2021 si 432/2021 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor va rog sa ma ajutati cu un pct de vedere pt subiectul: Se poate ca angajatorul sa concedieze angajatul aflat in plata stimulentului?<br />Multumesc
  Venituri salariale 27.05.2021 12:07:50
  • Calculator Venituri 07.07.2021 17:28:25

   Buna ziua,

    Avand in vedere Hotararea nr. 536/2021 pentru modificarea sicompletarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei deurgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011, si  Hotararea Guvernului nr. 636/2021, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr.586/10.06.2021, prin  care Guvernul a prelungit starea de alerta pe intreg teritoriul tarii pentru inca 30 de zile si a stabilit masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar care nu abroga  dispozitiile OUG 111/2010, angajatorii nu pot dispune incetarea raporturilor de munca sau de serviciu salariatului sau salariatei care se afla in plata stimulentului de insertie, cu exceptia concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului.

    

   Speram ca v-au fost de folos informatiile primite.

    

   O zi frumoasa!

    

   Echipa calculatorvenituri.ro


  COVID-19 27.05.2021 08:44:16
  • Calculator Venituri 07.07.2021 17:40:29

   Buna ziua,

    Conform OUG nr. 92/2020 pentru instituirea unor masuri active de sprijin destinate angajatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandireacoronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru modificarea unor acte normative:

   Art. I. -

   (1) Incepand cu data de 1iunie 2020, angajatorii ai caror angajati au beneficiat de prevederile art. XI alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilireaunor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatieiepidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.59/2020, cu completarile ulterioare, precum si angajatorii ai carorangajati au avut contractele individuale de munca suspendate in conformitate cu prevederile art. 52 alin. (1) lit. c) dinLegea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sinu au beneficiat de prevederile art. XI din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 59/2020, cu completarile ulterioare, in perioada starii de urgenta sau alerta, beneficiaza, pentru o perioada de trei luni, de decontarea unei parti din salariu, suportata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 41,5% din salariul de baza brut corespunzator locului de munca ocupat, dar nu mai mult de 41,5% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020 nr.6/2020, cu modificarile ulterioare.

   (3) Prevederile alin. (1) se aplica numai persoanelor care au avut o durata a suspendarii a contractului individual de munca de minimum 15 zile in perioada starii de urgenta sau de alerta si aubeneficiat fie de indemnizatiile prevazute de art. XI si XV din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 59/2020, cucompletarile ulterioare, fie de prevederile art. 53 din Legea nr.53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

   In situatia dumneavoastra vor fi luate in calcul doar zilele de somaj tehnic, cu indeplinirea conditiilor de maisus.

    Pentru mai multe detalii puteti accesa: https://www.calculatorvenituri.ro/a-fost-stabilita-procedura-de-decontare-si-plata-a-sumelor-prevazute-de-oug

   Speram ca v-au fost de folosinformatiile primate.

    

   O zi frumoasa!

    

   Echipa calculatorvenituri.ro

    

  Tinand cont ca primeste 11 libere si lucreaza 160h, este corect compensat cu timp liber corespunzator pt cele 3 zile de SL lucrate?<br />Multumesc
  Venituri salariale 21.05.2021 10:18:17
  • Calculator Venituri 07.07.2021 17:48:05

   Buna ziua,

    Conform Codului Muncii , Titlul III- Timpul de munca si timpul de odihna, Articolul 142, sunt domenii unde activitatea nu poate fi intrerupta pe perioada sarbatorilor legale. Legiuitorul a luat in calcul aceste situatii si a impus compensarea in zile libere la o data ulterioara, in termen de 30 de zile sau sub forma unui spor de cel putin 100% pentru plata fiecarei zile lucrate in timpul celor declarate ca sarbatori legale, conform actelor normative.

   Avand in vedere ca primeste zilele libere in compensare intermenul de 30 de zile, calculul este corect atat timp cat se respecta perioada de repaus saptamanal.

   Pentru mai multe detalii privind acordarea de zile libere si sarbatori legale puteti accesa : https://www.calculatorvenituri.ro/zile-libere-si-sarbatori-legale-in-cum-esti-platit-daca-lucrezi-in-zilele-de-sarbatoare-legala

   Speram ca v-au fost de folos informatiile primate.

    

   O zi frumoasa!

    

   Echipa calculatorvenituri.ro  Venituri salariale 16.06.2021 13:34:16
  • Calculator Venituri 17.06.2021 15:22:28

   Buna ziua,

   Va rugam sa ne lamuriti la ce fel de indemnizatie va referiti?


   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro
  Daca am fost in crestere copil si nu m-am angajat imediat dupa iar la 3 luni am aflat ca sunt insarcinata iar,pot beneficia de indemnizaie crestere copil?
  Venituri salariale 16.06.2021 10:19:12
  • Calculator Venituri 07.07.2021 16:43:48

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca ati desfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.


   In situatia in care perioada in care ati primit indemnizatie de crestere copil este asimilata celor 12 luni anterioare nasterii celui ce-al doilea copil, se va calcula prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  A2

  Buna ziua!<br />Daca schimb locul de munca si apoi raman insarcinata, mai pot benefica de Indemnizatia de crestere copil?
  Venituri salariale 12.06.2021 15:02:34
  • Calculator Venituri 18.06.2021 10:10:35

   Buna ziua,

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni dinultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie succesive. Daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

   Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro 


  Pentru indemnizatie copil sunt venituri pe 12 luni consecutive sau 12 luni in ultimii 2 ani.Eu de exemplu am 9 luni la un angajator apoi am o pauza de 4 luni si m-am angajat din nou.Este ok?
  Venituri salariale 10.06.2021 15:03:13
  • Calculator Venituri 07.07.2021 16:53:38

   Buna ziua,

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie successive. Daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

   Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile. 

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipacalculatorvenituri.ro 

  In cazul in care parintii copilului divorteaza si copilul ramane la mama, dar cel care este in concediu de crestere a copilului este tatal, el va trebui sa revina la munca sau poate ramane in concediu pana cand copilul face 2 ani?
  Legislatia muncii 09.06.2021 08:56:24
  • Calculator Venituri 16.06.2021 15:59:45

   Buna ziua,


   Parintele poate ramane in concediu de crestere copil in situatia in care custodia copilului este comuna. 


   Mai multe detalii referitor la indemnizatia de crestere copil regasiti aceesand: https://www.calculatorvenituri.ro/indemnizatia-pentru-cresterea-copilului-a-fost-modificata


   O zi frumoasa!


   Echipa calculatorvenituri.ro

  In data de 9 Noiembrie m-am angajat, iar in data de 17 mai mi-am luat concediu medical. Este platit? Mentionez ca nu am mai lucrat in ultimele 12 luni pana sa ma angajez la locul de munca actual
  Venituri salariale 08.06.2021 09:50:55
  • Calculator Venituri 17.06.2021 15:42:02

   Buna ziua,

   Dreptul la concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate este conditionat de plata contributiei asiguratorii pentru munca, destinata suportarii acestor indemnizatii. Persoanele asigurate au dreptul la concediu si indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, fara conditii de stagiu de cotizare, incazul urgentelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor si SIDA.

   Baza de calcul a indemnizatiei de concediu se determina ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia asiguratorie pentru munca.

   Asadar,veti putea beneficia de indemnizatie daca aveti stagiu de cotizare de minim 6 luni, indiferent de locul de munca la care v-ati desfasurat activitatea. Daca afectiunea dumneavoastra se incadreaza in urgentele medico-chirugicale, tuberculoza, bolilor infectocontagioasedin grupa A, neoplaziilor si SIDA nu este necesara indeplinierea conditiei de stagiu.

    

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro 

  Venituri salariale 07.06.2021 13:16:58
  • Calculator Venituri 07.07.2021 17:04:14

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunarapentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca atidesfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nueste obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Venituri salariale 07.06.2021 13:16:58
  • Calculator Venituri 07.07.2021 17:04:14

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunarapentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca atidesfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nueste obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Lucrez la o companie de 2 ani si vrem sa ne intoarcem de tot in romania , dar vreau sa nasc aici imi pot lua maternitate in romania si ce acte am nevoie daca Anglia a iesit din UE??
  Venituri salariale 07.06.2021 01:03:49
  • Calculator Venituri 07.07.2021 17:05:24

   Buna ziua,

   O.U.G. nr. 111/2010 prevede ca in vederea acordarii indemnizatiei pentru cresterea copilului, persoanele care au realizat activitati profesionale in statele membre ale UE sau in alte state care aplica prevederile Regulamentului nr. 883/2004 al şi ale Regulamentului nr. 987/2009 beneficiaza de totalizarea perioadelor deactivitate realizate in aceste state in condiţiile prevazute de acesta.

   Astfel, daca ati desfasurat activitati profesionale in alte state care aplica prevederile Regulamentului nr. 883/2004 al şi aleRegulamentului nr. 987/2009 si care puteti justifica acest lucru prin documente suport, ati beneficia in Romania de totalizarea perioadelor de activitate in scopul de a obtine de indemnizatia de crestere a copilului.  Veti putea indeplini astfel conditia referitoare la stagiul de cotizare.

   Cu titlu exemplificativ, printre documentele necesare s-ar putea numara: contractul individual de munca tradus si legalizat atestand perioada de activitate, certificat emis de autoritati privind impozitului datorat si platit in perioada de activitate de referinta etc. 

   Speram ca v-au fost utile informatiile primite.


   O zi frumoasa!

   Echipa calculatorvenituri.ro
  Eu la 1 august trebuie sa incep munca cu 60 de zile inainte sa faca copilul 2 ani! Ideea este ca sunt insarcinata, urmand sa nasc in ianuarie, asadar nu voi merge la munca decat vreo 4 luni! Intrebarea mea este cum se calculeaza concediul medical si indemnizatia daca voi lucrat doar 4 luni?
  Venituri salariale 25.05.2021 15:32:43
  • Calculator Venituri 16.06.2021 13:59:03

   Buna ziua,

   Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 prevede faptul ca pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Asadar, pentru obtinerea indemnizatiei este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

   Indemnizatia pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare datei nasterii copilului. Daca din calcul rezulta un cuantum mai mic de 1250 lei, se va acorda automat valoarea indemnizatiei de 1250 lei. Totodata, in calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului va fi inclus si cuantumul indemnizatiei de maternitate.

   Pentru calcul concediu medical va fi luata in considerare  indemnizatia lunara pe care a-ti primit-o in perioada de concediu de crestere copil, iar pentru indemnizatia la cel de-al doilea copil vor fi luate in calcul ultimele 12 luni anterior nasterii copilului.

   Pentru mai multe detalii va recomand acest calculator: https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-indemnizatie-crestere-copil

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Care este brutul lunar si valoarea contributiilor de plata cas, cass si impozit venit. Pfa se deschide in luna iunie 2021 ca si exemplu
  Venituri salariale 02.06.2021 10:06:17

   CAS

   Buna seara.In cazul in care pe PFI am avut incasari doar in ian-aprilie 2020 dar venitul depaseste suma celor 12 salarii minime trebuie platita cotizatia CAS. Cum pot demonstra ca nu a fost activ PFI?As fi scutita in acest caz de CAS. In 04-12.20 am fost salariata si taxele au fost platite lunar.
   Venituri salariale 22.05.2021 01:37:05
   • Calculator Venituri 16.06.2021 11:25:03

    Buna ziua,

    Persoanele fizice autorizate datoreaza impozit pe venit si contributii sociale.

    Astfel,in calitate de persoana fizica autorizata datorati contributia de asigurari sociale in cota de 25%, daca obtineti pe parcursul unui an un venit net mai mare decat 12 salarii minime brute pe economie, si contributia de asigurari sociale de sanatate in cota de 10%, cu aceeasi mentiune. Contributia de asigurari sociale este datorata daca persoana fizica autorizata obtine pe parcursul unui an venituri nete a caror valoare cumulata este cel putin egala cu 12 salarii minime brute pe tara.

    Incadrarea in plafonul anual se face prin cumularea veniturilor nete si/sau normelor anuale de venit din activitati independente, care se estimeaza ca vor fi realizate in anul curent. Baza de calcul pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale este reprezentata de venitul ales de persoana fizica autorizata, dar acesta trebuie sa fie cel putin la nivelul salariului minim brut pe tara.

    Persoana fizica autorizata este scutita de plata contributiei de asigurari sociale daca este asigurata in sisteme proprii de asigurari sociale si nu are obligatia asigurarii in sistemul public de pensii.

    Contributia de asigurari sociale de sanatate este datorata de persoana fizica autorizata numai daca se estimeaza depasirea plafonului anual de 12 salarii minime brute pe economie. Baza de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate oreprezinta nivelul a 12 salarii minime brute pe tara, in vigoare la termenul de depunere al declaratiei.

    Pentru mai multedetalii privind calculul venitului unei persoane fizice autorizate, puteti accesa https://www.calculatorvenituri.ro/pfa


    Speram ca v-au fost de folos informatiile primite.


    O zi frumoasa,

    Echipa calculatorvenituri.ro

   Pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului, daca in ultimele 24 de luni inaintea nasterii, am am un contract de voluntariat de 12 luni?<br />Va multumesc!
   Venituri salariale 19.05.2021 19:55:22
   • Calculator Venituri 07.07.2021 17:50:45

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

     Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca ati desfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

    Avand in vedere faptul ca pentru contractul de voluntariat, nu se percepe o remuneratie si implicit nu aveti cum sa indepliniti stagiul de cotizare, acesta nu poate fi luat in calcul pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil.


    Speram ca v-au fost de folos informatiile primite.


    O zi frumoasa,

    Echipa calculatorvenituri.ro

   Sotia este in concediu de crestere copil, dar am vrea sa inchiriem cu forme legale o garsoniera, care este pe numele ei (desi este bun comun, in urma casatoriei).<br />Daca ma voi ocupa eu de plata impozitului pt chiria incasata si voi depune in contul meu Anaf declaratia, ea isi va pastra indemnizatia?
   Venituri salariale 19.05.2021 13:56:40
   • Calculator Venituri 15.06.2021 14:22:27

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor nu se iau in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului.

    Daca beneficiati de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului si, in aceasta perioada, realizati venituri supuse impozitului, plata indemnizatiei se suspenda. Prin exceptie, plata indemnizatiei nu se va suspenda daca veniturile realizate in decursul unui an calendaristic, prin desfasurarea efectiva a unei activitati pe perioada concediului, nu depasesc de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei.

    Cuantumul minim al indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 1250 lei (2,5 * valoarea indicatorului social de referinta, 500 lei pentru anul 20). Plafonul minim este de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei (5 * 1250 = 6250 lei). Indemnizatia se poate pastra doar in situatia in care se incadreaza in acest plafon.

    Avand in vedere ca este un bun comun, va trebui sa depuneti declaratia unica atat pentru sot cat si pentru sotie.

    Speram ca v-au fost de folos informatiile primite.


    O zi frumoasa,

    Echipa calculatorvenituri.ro

   Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
   Inchide