</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
5.198.967
Vezi in noua aplicatie de bugetare impactul somajului tehnic asupra costurilor salariale. Calculeaza acum scenariile simplu si rapid!
Vezi aici detalii
Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

CALCULATOR SALARIU - SOLUTIA TA PENTRU CALCULAREA SALARIULUI DE LA BRUT PANA LA NET SI INAPOI

Calculatorul de venituri este dezvoltat ca si un produs software (mai exact, un simulator de salarii/alte tipuri de venituri) fiind in permanenta actualizat de Romanian Software. Acest calculator de salarii avansat permite calcule complexe, de la salariul brut la salariul net, precum si de la salariul net la cel brut. Totodata, puteti calcula si impozitul pe venit si contributiile pe care le aveti de platit pentru un anumit castig lunar.

Mai mult, se pot analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de remuneratii, calculul salariului net pentru contractele full time si part time, indemnizatiile de somaj tehnic acordate pe perioada COVID-19, indemnizatiile pentru supravegherea copiilor, prin efectuarea unor simulari de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net in functie de acordurile incheiate cu salariatii/colaboratorii. In continuare, cu ajutorul convertorului de salarii, puteti construi diverse scenarii in vederea optimizarii costurilor cu angajatii/colaboratorii.

De asemenea, solutia noastra de calcul salarial furnizeaza calculul salariului minim, costul total al angajatorului indiferent de suma introdusa, tinand cont de avantajele in natura sau primele acordate in vederea asigurarii pachetului salarial net sau brut.

Puteti vizualiza oricand, urmatoarele:

Cum se calculeaza salariul brut:

salariu brut introdus, contributiile sociale suportate de angajat si bazele de calcul, impozitul pe salariu, costul total al angajatorului, precum si,

Cum se calculeaza salariul net:

salariu net introdus, modul de calcul al salariului brut in functie de salariul net, fiecare contributie pe salariu platita de angajator in numele angajatului, total cost angajator (ce include salariul brut si contributiile datorate de companie).

Tu ne spui salariul brut sau salariul net si beneficiile acordate, noi iti punem la dispozitie un calculator de venituri cu functionalitati complexe pentru a gasi cea mai buna varianta pentru salarizarea personalului.

DE CE SA FOLOSESTI UN CALCULATOR ONLINE PENTRU CALCULUL SALARIILOR ?

Daca esti angajat, un calculator online pentru calculul salariului te ajuta sa te informezi corect cu privire la sumele de bani virate pentru contributii si pentru impozite lunar si cati bani vei castiga efectiv la un anumit nivel al salariului/venitului brut. Mai mult, vei avea acces la baza de calcul pentru fiecare contributie si nivelul taxelor platite catre stat lunar, conform legislatiei actualizate. In plus, poti compara castigurile actuale cu alta formula de colaborare cu angajatorul actual, cum ar fi PFA, drepturi de autor, etc.

Daca esti angajator, este, important sa folosesti un calculator de salariu pentru ca vei fi la curent cu costurile lunare cu fiecare salariat in parte, detalierea modului de calcul al salariului net sau al salariului brut in functie de salariul net. De asemenea, poti analiza si compara costurile cu un anumit angajat sau colaborator in situatia in care vei opta pentru o alta formula de angajare/colaborare.

Calculator venituri este o solutie la indemana, rapida si extrem de usor de folosit. Testeaz-o chiar acum !

Noutati legislative

&Icirc;n data de 27 septembrie 2024, a fost publicat &icirc;n Monitorul Oficial nr. 974,...
&Icirc;n data de 24 septembrie 2024, a fost publicat &icirc;n Monitorul Oficial nr. 956,...
&Icirc;n data de 20 septembrie 2024, a fost publicat &icirc;n Monitorul Oficial nr. 948, Ordinul nr. 1938/20...
&Icirc;n data de 5 august 2024, a fost publicat &icirc;n Monitorul Oficial nr. 763, Ordi...

Articole

Articole

Veniturile rezultate din profesiile liberale nu sunt scutite de plata impozitelor. Desi ...
Concediul de risc maternal - ce este si cine poate beneficia de el <p ...

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
Buna ziua,<br /><br />Sotia beneficiaza in prezent de prelungirea concediului pentru cresterea copilului cu handicap. Copilul va implini 3 ani in Ianuarie 2023 iar certificatul de handicap expira in Octombrie 2023.<br />Mai poate beneficia de vreun tip de indemnizatie/concediu dupa Ianuarie 2023? <br />Multumesc.
Concedii 21.02.2022 15:10:09
  • Calculator Venituri 23.02.2022 15:59:12

    Buna ziua,


    Altedrepturi prevazute OUG nr.111/2010 pentru copilul cu handicap grav sau accentuat sunturmatoarele:

     

    -Indemnizatiepentru ingrijirea copilului incadrat in grad de handicap cu varstacuprinsa intre 3-7 ani - 1250 lei/luna;

    -Indemnizatiecompensatorie pentru persoanele care au in intretinere un copil cudizabilitate (grav sau accentuat) pana la varsta de 18 ani si opteaza pentruprogram redus de lucru la 4 ore, conf. art.32 alin (1) lit.a) din OUGnr.111/2010 - 625 lei/luna;

    -Sprijinlunar acordat persoanei cu handicap grav sau accentuat care nu realizeazaalte venituri in afara beneficiilor de asistenta sociala destinate persoanelorcu handicap, pentru copilul cu varsta cuprinsa intre 0 si 3 ani - 563lei/luna;

    -Sprijinlunar acordat persoanei cu handicap grav sau accentuat care nu realizeazaalte venituri in afara beneficiilor de asistenta sociala destinate persoanelorcu handicap, pentru copilul cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani - 438lei/luna;

    -Sprijinlunar acordat persoanei care nu indeplineste conditiile prevazute de legepentru acordarea concediului pentru crestere copil, pana la implinirea de catrecopilul cu handicap a  varstei de 3 ani - 438 lei/luna;

    -Sprijinlunar acordat persoanei care nu indeplineste conditiile prevazute de legepentru acordarea concediului, pentru copilul cu handicap, cu varsta cuprinsaintre 3 si 7 ani - 188 lei/luna;

    -Sprijinlunar pentru persoana cu handicap grav sau accentuat, care nu indeplinesteconditiile prevazute de lege, pentru acordarea concediului pentru crestereacopilului si care are in intretinere un copil pana la 2 ani - 563lei/luna;

    -Sprijinlunar pentru persoana cu handicap grav sau accentuat, care nu indeplinesteconditiile prevazute de lege, pentru  acordarea concediului pentrucresterea copilului si care are in intretinere un copil cu varsta cuprinsaintre 2 si 7 ani - 188 lei/luna.

     Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!


    O zi frumoasa!

    Echipa calculatorvenituri.ro
Buna seara!Sotia mea urmeaza sa nasca in luna aprilie anul acesta.Eu am un PFA.Si urmeaza sa intru eu in CCC.Anul trecut am obtinut venituri de aproximativ 27000 ron minus 3000 cheltuieli adica 24000 ron <br />net.Anul acesta estimez venit 24000 ron net pana la 1 mai.ce indemnizatie credeti ca as lua?
Venituri salariale 09.02.2022 20:07:45
  • Calculator Venituri 11.02.2022 13:29:53

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

     

    Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunarapentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca atidesfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nueste obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vorcumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12luni.

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.


    Puteti accesa calculatorul pentru concediu de crestere copil pentru a calcula indemnizatia. 

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!


    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua,<br />Am realizat venituri salariale cu o valoare totala de 36.384 lei septembrie 2020-august 2021, iar din activitati independente am realizat venituri totale de 77.770 lei (februarie august 2021). Decizia de suspendare a activitatii in 25 octombrie. Cum se calculeaza veniturile din PFA?
Venituri salariale 20.01.2022 16:24:04
  • Calculator Venituri 04.02.2022 13:44:18

    Buna ziua,


    Va referiti la decizia de suspendare a activitatii PFA-ului? Sumele comunicate mai sus sunt brute sau nete?

    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua,<br />In data de 3.1.2022 mi-a incetat contractul de munca.Sunt graviduta,<br />In cazul in care nu ma incadrez pentru somaj si raman acasa, mai beneficiez de concediu crestere copil?<br />Multumesc
Venituri salariale 07.01.2022 22:37:22
  • Calculator Venituri 13.01.2022 11:14:41

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

     

    Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunarapentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca atidesfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nueste obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vorcumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12luni.

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua,<br />In data de 3.1.2022 mi-a incetat contractul de munca.Sunt graviduta,<br />In cazul in care nu ma incadrez pentru somaj si raman acasa, mai beneficiez de concediu crestere copil?<br />Multumesc
Venituri salariale 07.01.2022 22:37:22
  • Calculator Venituri 13.01.2022 11:14:41

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

     

    Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunarapentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca atidesfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nueste obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vorcumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12luni.

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

In momentul de fata sunt acumulate 11 luni de cotizare salariala pentru indemnizatia de crestere copil, intrebarea mea este, daca am facut scoala postliceala de zi , se poate asimila si acestea? Am citit mai multe articole despre acest subiect dar nu sunt sigura daca este asa sau nu! Multumesc <br />
Venituri salariale 07.01.2022 11:41:20
  • Calculator Venituri 13.01.2022 11:13:39

    Buna ziua,


    Conform art.2, alin (1) din OUG nr.111/2010:

    (1) Persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activitaţi independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitaţi agricole, silvicultura şi piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile şi completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru creşterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunara.

    (...)

    (5) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situaţii:

    m) frecventeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invaţamantului preuniversitar, inclusiv in cadrul programului "A doua şansa", sau, dupa caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenţa ori de master, precum şi ale invaţamantului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, in ţara sau in strainatate, intr-un domeniu recunoscut de Ministerul Educaţiei, Cercetarii, Tineretului şi Sportului, cu excepţia situaţiei de intrerupere a cursurilor din motive medicale;

    o) se afla in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invaţamant preuniversitar şi inceperea, in acelaşi an calendaristic, a unei alte forme de invaţamant preuniversitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere;

    p) se afla in perioada cuprinsa intre absolvirea cursurilor de zi ale invaţamantului preuniversitar, organizat potrivit legii, şi inceperea invaţamantului universitar, cursuri de zi, in acelaşi an calendaristic;

    q) se afla in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invaţamant universitar, cursuri de zi, cu sau fara examen de licenţa sau de diploma, şi inceperea, in acelaşi an calendaristic, a unei alte forme de invaţamant universitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere;

    r) se afla in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invaţamant universitar, la nivelul studiilor universitare de licenţa sau de master, precum şi ale invaţamantului postuniversitar la nivel de masterat, cursuri de zi, şi inceperea, in acelaşi an calendaristic, a unei alte forme de invaţamant universitar la nivelul studiilor universitare de licenţa sau de master, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere;

    s) se afla in perioada cuprinsa intre incheierea unei forme de invaţamant postuniversitar, cursuri de zi, şi inceperea, in acelaşi an calendaristic, a unei alte forme de invaţamant postuniversitar, cursuri de zi, organizate potrivit legii, frecventate fara intrerupere;

    t) se afla in perioada de 60 de zile de la finalizarea cursurilor invaţamantului obligatoriu sau, dupa caz, de la absolvirea cursurilor de zi ale invaţamantului preuniversitar, universitar la nivelul studiilor universitare de licenţa sau de master şi postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, cu sau fara examen de absolvire, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in şomaj, calculate incepand cu data de 1 a lunii urmatoare finalizarii studiilor;

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro
Buna ziua, La momentul nasterii voi fi cu doua locuri de munca. Am avut mereu un loc de munca in ultimele 24 de luni anterioare nasterii, dar in ultimele 8 luni anterioare am avut 2 locuri de munca. Se va lua in seama venitul cumulat al celor doua locuri de munca pentru ultimele 8 luni? Multumesc.
Venituri salariale 04.01.2022 21:25:11
  • Calculator Venituri 13.01.2022 10:49:57

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

     

    Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunarapentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca atidesfasurat activitatea la un singur angajator sau la mai multi angajatori. Nueste obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele safie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vorcumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12luni.

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.


    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.

    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua, as avea o intrebare: daca lucrez in Belgia primele 4 luni de sarcina si apoi vin in Romania si mai lucrez pana aproape de nasterea copilului as putea sa beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului in Romania?<br />Lucrez deja de 3 ani in Belgia cu acte legal. Multumesc
Concedii 02.01.2022 15:53:20
  • Calculator Venituri 13.01.2022 10:50:28

    Buna ziua,

    O.U.G. nr. 111/2010 prevede ca in vederea acordariiindemnizatiei pentru cresterea copilului, persoanele care aurealizat activitati profesionale in statele membre ale UE sau in altestate care aplica prevederile Regulamentului nr. 883/2004 al şi aleRegulamentului nr. 987/2009 beneficiaza de totalizarea perioadelor deactivitate realizate in aceste state in condiţiile prevazute deacesta.

    Astfel, daca ati desfasurat activitati profesionale in altestate care aplica prevederile Regulamentului nr. 883/2004 al şi aleRegulamentului nr. 987/2009 si  puteti justifica acest lucru prin documentesuport, ati beneficia in Romania de totalizarea perioadelor de activitate inscopul de a obtine indemnizatia de crestere a copilului.  Vetiputea indeplini astfel conditia referitoare la stagiul de cotizare.

    Cu titlu exemplificativ, printre documentele necesare s-arputea numara: contractul individual de munca tradus si legalizat atestand perioadade activitate, certificat emis de autoritati privind impozitului datorat siplatit in perioada de activitate de referinta etc.

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

In cazul in care sunt angajata la 2 joburi cu CIM, la primul de peste 1 an, iar la al II-lea job sunt angajata din 01.11.2021, daca ies in risc maternal in luna 05.2022(dupa 6 luni de cotizare) se va considera ca si baza de calcul ambele joburi pentru indemnizatia de crestere a copilului?
Venituri salariale 01.01.2022 14:40:39
  • Calculator Venituri 04.01.2022 14:40:15

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunarapentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de 12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel, pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole,silvicultura si piscicultura.

    Cuantumul indemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Daca o persoana a realizat in aceasta perioada concomitent venituri din mai multe surse, se vor lua in considerare toate veniturile incasate de aceasta. Totodata, indemnizatia lunara pentrucresterea copilului are un cuantum maxim de 8500 lei. 

    Deci se iau in calcul toate veniturile din salariil sau asimilate salariilor.


    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!


    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro
Am doua fete primesc indemnizatia pentru ambele fete ,eu as avea salariu 1500 de lei pe luna as dori sa stiu si eu cat ar trebui sa primesc indemnizatia
Venituri salariale 27.12.2021 22:02:08
  • Calculator Venituri 28.12.2021 10:59:09

    Buna ziua,


    La ce tip de indemnizatie va referiti? 

    O zi frumoasa!

    Echipa calculatorvenituri.ro
Pe data de 22.12.2021 am incasat dividende cu valoare de 67.500 RON. Doresc sa fac declaratia unica si nu reusesc sa completez. Nu reusesc sa gasesc subsectiunea II.2. - Date privind contributia de asigurari sociale de sanatate.<br /><br />Va rog sa ma indrumati cum sa completez in aplicatia dvstra.<br />Multumesc
Venituri din alte surse 22.12.2021 15:43:49
  • Calculator Venituri 28.12.2021 10:57:38

    Buna ziua,

    Intrati in sectiunea https://www.calculatorvenituri.ro/declaratiaunica si alegeti unul dintre pachetele potrivit pentru dumneavoastra.


    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 21.12.2021 09:57:38
  • Calculator Venituri 28.12.2021 10:51:18

    Bunaziua,

    ConformOrdonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunarapentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel,pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 anianteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii siasimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri dindrepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole,silvicultura si piscicultura.

    Cuantumulindemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calculdeterminata ca media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii2 ani anteriori datei nasterii copilului. Daca o persoana a realizat in aceastaperioada concomitent venituri din mai multe surse, se vor lua in consideraretoate veniturile incasate de aceasta. Totodata, indemnizatia lunara pentrucresterea copilului are un cuantum maxim de 8500 lei. 

    Deci se iau in calcul toate veniturile din salariil sau asimilate salariilor.


    O zi frumoasa!

    Echipa calculatorvenituri.ro
Somajul se ia in calcul la stabilirea indemnizatie de crestere copil?
Venituri salariale 16.12.2021 13:28:00
  • Calculator Venituri 28.12.2021 10:48:51

    Buna ziua,


    Conform OUG nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunara pentru creşterea copiilor:

    (5) Cele 12 luni  pot fi constituite integral şi din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situaţii:

    a) au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, stabilita conform legii, sau au realizat perioade de stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, in condiţiile prevazute de actele normative cu caracter special care reglementeaza concedierile colective;

    b) s-au aflat in evidenţa agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de munca, respectiv a municipiului Bucureşti, in vederea acordarii indemnizaţiei de şomaj;

    c) au beneficiat de concedii şi de indemnizaţii de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanţa de urgenţa a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari şi completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile şi completarile ulterioare;

    d) au beneficiat de concedii medicale şi de indemnizaţii pentru prevenirea imbolnavirilor şi recuperarea capacitaţii de munca, exclusiv pentru situaţiile rezultate ca urmare a unor accidente de munca sau boli profesionale, in baza Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca şi boli profesionale, republicata;

    e) au beneficiat de pensie de invaliditate, in condiţiile legii;

    (...)


    Deci si indemnizatia de somaj se ia in calcul la stabilirea indemnizatiei de crestere copil.


    O zi frumoasa!

    Echipa calculatorvenituri.ro
Am avut un PFA infiinţat in anul 2012, nu am realizat nici un venit şi nici nu am depus declaratie la ANAF. In anul 2014 m am angajat cu contract de munca, dar nu am radiat PFA-ul, iar din 2016 pana in iunie 2021 am lucrat in strainatate la fel angajat. In iunie 2021 am radiat PFA-ul la cerere.
Venituri salariale 09.12.2021 12:30:44
  • Calculator Venituri 13.12.2021 15:04:49

    Buna ziua,


    Lucrati in prezent in tara sau in strainatate?


    O zi frumoasa!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua,<br />Daca am lucrat intr-o alta tara din UE timp de 3 ani si urmeaza sa ma mut in Romania cu 5 luni inainte sa nasc, cum pot proceda astfel incat veniturile impozabile din strainatate sa fie luate in considerate in Romania si astfel sa ma calific pentru indemnizatia de maternitate?
Venituri salariale 08.12.2021 19:06:00
  • Calculator Venituri 13.12.2021 13:57:40

    Buna ziua,

    Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010 si Ordinului nr. 1474/2011, in situatia in care o persoana a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe perioada de dinaintea nasterii copilului, se vor aplica prevederile Regulamentului European nr. 883/2004. Astfel, daca solicitantul a desfasurat o perioada din ultimele 12 luni anterioare datei nasterii activitate profesionala intr-un stat membru al Uniunii Europene, Spatiului Economic European sau Elvetia si o perioada inaintea nasterii a desfasurat activitate profesionala in Romania, se va aplica principiul european al totalizarii perioadelor de activitate, iar persoana poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania.

    Avand in vedere ca Marea Britanie nu mai este in Uniunea Europeana, trebuie sa verificati direct la Agentia de Plati si Inspectie Sociala din raza teritoriala unde aveti domiciliul sau resedinta, daca se iau in calcul si acele venituri.

    Legislatia in vigoare nu prevede un termen al perioadei in care persoana trebuie sa obtina venituri in Romania pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului. In calitate de solicitant al indemnizatiei, trebuie depus un dosar la Agentia de Plati si Inspectie Sociala din raza teritoriala unde aveti domiciliul sau resedinta. Dosarul trebuie sa cuprinda:

    • cerere-tip
    • actul de identitate al solicitantului - original si copie
    • actul de identitate al celuilalt parinte - original si copie
    • certificatul de nastere al copilului - original si copie
    • certificatul de casatorie - original si copie
    • adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de angajator, atat din tara, cat si din strainatate, din care sa rezulte faptul ca solicitantul a obtinut venituri supuse impozitului timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului
    • decizia de incetare a activitatii din strainatate si decizia de suspendare a activitatii din tara
    • extras de cont bancar, in situatia in care se solicita virarea indemnizatiei in cont bancar
    • dosar cu sina

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Care este modul de calcul pentru indemnizatia din concediul prenatal?
Venituri salariale 06.12.2021 19:28:47
  • Calculator Venituri 07.12.2021 16:08:10

    Buna ziua,

    Concediul si indemnizatia de maternitate se acorda salariatelor care indeplinesc stagiul de cotizare de 6 luni din ultimele 12 luni anterioare solicitarii concediului. Durata concediului este de 126 de zile repartizate 63 de zile inainte de nastere (concediu pentru sarcina) si 63 de zile dupa nastere (concediu de lauzie), din care cel putin 42 de zile sunt obligatorii dupa nastere.

    Indemnizatia de maternitate se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare realizate in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare solicitarii concediului. Astfel, se va face media veniturilor brute lunare obtinute in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare solicitarii concediului si se va inmulti cu procentul de 85%.

    Indemnizatia de maternitate nu este supusa impozitarii si platii contributiei de asigurari sociale de sanatate, insa se datoreaza contributie de asigurari sociale in cota de 25%.

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.


    O zi frumoasa!

    Echipa calcultorvenituri.ro

Buna ! <br />Daca mi sa terminat indemnizatia luna asta in decembrie 2021 pentru primul copil ,si am ramas insarcinata urmand sa nasc in 2022 , mai pot beneficia de alta indemnizatie sau trebuie sa ma intorc la munca ? Ce acte ar trebui pentru al 2 le-a copil daca as putea fara sa ma intorc la munca ?
Venituri salariale 03.12.2021 23:00:52
  • Calculator Venituri 07.12.2021 16:03:38

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, in situatia in care persoana care a beneficiat de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului naste unul sau mai multi copii intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea copilului anterior, daca din calculul indemnizatiei prevazut la art. 2 alin. (2) din Ordonanta (85% din media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului) rezulta un cuantum mai mic decat cel al indemnizatiei primita pentru copilul anterior, se acorda acelasi cuantum al indemnizatiei primita anterior.

    Asadar, daca nasterea intervine intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru primul copil, veti putea beneficia de aceeasi indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil.

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa in continuare!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Buna seara. Am lucrat timp de 2 ani in Anglia in Septembrie m-am intors acasa. La inceputul lunii Octombrie m-am angajat in Romania la un magazin. Acum (Decembrie) am aflat ca sunt insarcinata. O sa pot sa calculez si veniturile care l-am avut in strainatate???
Venituri salariale 03.12.2021 17:31:41
  • Calculator Venituri 07.12.2021 15:50:47

    Buna ziua,

    Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010 si Ordinului nr. 1474/2011, in situatia in care o persoana a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe perioada de dinaintea nasterii copilului, se vor aplica prevederile Regulamentului European nr. 883/2004. Astfel, daca solicitantul a desfasurat o perioada din ultimele 12 luni anterioare datei nasterii activitate profesionala intr-un stat membru al Uniunii Europene, Spatiului Economic European sau Elvetia si o perioada inaintea nasterii a desfasurat activitate profesionala in Romania, se va aplica principiul european al totalizarii perioadelor de activitate, iar persoana poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania.

    Avand in vedere ca Marea Britanie nu mai este in Uniunea Europeana, trebuie sa verificati direct la Agentia de Plati si Inspectie Sociala din raza teritoriala unde aveti domiciliul sau resedinta, daca se iau in calcul si acele venituri.

    Legislatia in vigoare nu prevede un termen al perioadei in care persoana trebuie sa obtina venituri in Romania pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului. In calitate de solicitant al indemnizatiei, trebuie depus un dosar la Agentia de Plati si Inspectie Sociala din raza teritoriala unde aveti domiciliul sau resedinta. Dosarul trebuie sa cuprinda:

    • cerere-tip
    • actul de identitate al solicitantului - original si copie
    • actul de identitate al celuilalt parinte - original si copie
    • certificatul de nastere al copilului - original si copie
    • certificatul de casatorie - original si copie
    • adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de angajator, atat din tara, cat si din strainatate, din care sa rezulte faptul ca solicitantul a obtinut venituri supuse impozitului timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului
    • decizia de incetare a activitatii din strainatate si decizia de suspendare a activitatii din tara
    • extras de cont bancar, in situatia in care se solicita virarea indemnizatiei in cont bancar
    • dosar cu sina

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

    O zi frumoasa!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Din 08.03.2021 am i trat in concediu de risc .Din 19.02.2021 pana 26.02concediu medical. Venit brut din 09.2020- 12.2020 2230. Ianuarie 2021 V brut2300.01.03.2021 -08.03 concediu odihna. Va rog , cred ca mi s-a calc gresit .
Venituri salariale 30.11.2021 16:18:39
  • Calculator Venituri 06.12.2021 12:14:23

    Buna ziua,


    Durata maxima a concediului de risc maternal este de 120 de zile si se poate acorda integral sau fractionat.

    Cuatumul brut al indemnizatiei de risc maternal este de 75% din baza de calcul.

    Pentru a calcula media zilnica trebuie sa cunoastem total venituri brute din ultimele 6 luni anterioare concediului medical si totalul zilelor lucrate in cele 6 luni.


    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.

    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro
Buna ziua ! Eu am intrat in sai tehnic de pe data de 26 octombrie si sa prelungit pana pe 8 decembrie starea de alerta ! Eu cati bani trebuie sa iau ?
Venituri salariale 28.11.2021 14:33:01
  • Calculator Venituri 02.12.2021 13:42:24

    Buna ziua,

    Indemnizatia de somaj tehnic este direct proportionala cu numarul de zile de suspendare a activitatii si este in procent de 75% din salariul de baza de incadrare si nu depaseste 75% din salariul mediu brut stabilit prin legea bugetului asigurarilor sociale – 5.380 lei in anul 2021 astfel, indemnizatia maxima bruta nu va depasi suma de 4.035 lei.


    Indemnizatia este supusa impozitului si asigurarilor sociale obligatorii. Aceste obligatii fiscale se realizeaza la momentul incasarii indemnizatiei din bugetul asigurarilor de somaj.


    La determinarea impozitului nu se va acorda deducerea de baza sau celelalte deduceri.

    Utilizeaza platforma calcualtorvenituri.ro si determina rapid cuantumul indemnizatiei tale aici.

Pentru indemnizatia de crestere a copilului se ia in calcul si salariul si veniturile generate de un pfa? Pfa-ul trebuie sa aiba o anumita vechime?
Venituri salariale 28.11.2021 13:07:46
  • Calculator Venituri 02.12.2021 13:44:04

    In cazul veniturilor din activitati independente, la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in calcul veniturile inscrise in actele doveditoare impartite la numarul de luni in care s-au realizat acestea. Indemnizatia se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2ani anteriori datei nasterii copilului.

    Constituireaperioadei de 12 luni se stabileste, dupa cum urmeaza:

    a) din 12 luni consecutive, in cazul in care in aceasta perioada se realizeaza faraintrerupere venituri supuse impozitului

    b) din 12 luni succesive, in care sunt indeplinite conditiile de acordare, in cazul incare in perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului s-au produs cu intreruperi.

    In baza de calcul a indemnizatiei se ia in calcul si luna nasterii copilului.

    Utilizeaza platforma calcualtorvenituri.ro si determina rapid cuantumul indemnizatieitale aici.

     

    O zi frumoasa!

    Echipa calculatorivenituri.ro

Dupa concediu crestere copil am fost 7 zile lucratore in concediu odihna cu salariu brut 3459 dupa care pe data de 7 octombrie am intrat in concediu risc. Indemnizatia mea de cc a fost de 7809 lei. Ultima indemn am incasat-o pe 6.10. Pe 27 oct am primit 41.500 lei, iar pe 27 noi 5400 ron. E ok?
Venituri salariale 26.11.2021 12:19:20
  • Calculator Venituri 02.12.2021 13:33:53

    Buna ziua,

    Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in CIM. Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.

    Cuantumul brut al indemnizatiei de risc maternal este 75% din baza de calcul, deci 75% din totalul veniturilor brute din ultimele 6 luni/total zile lucrate in ultimele 6 luni.

    In situatia dumneavoastra s-a luat in calcul venitul primit in perioada de concediu de crestere copil. 

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro
Buna ziua!In decembrie 2021 va fi ultima luna lucrata la angajatorul actual si se vor implini 10 luni, iar in februarie voi incepe la un alt loc de munca. Ideea este ca am 2 luni de sarcina si vreau sa stiu daca trebuie sa am 12 luni la acelasi angajator ca sa beneficiez de Indemnizatie. Multumesc!
Venituri salariale 25.11.2021 13:53:32
  • Calculator Venituri 25.11.2021 15:29:35

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia deconcediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care,timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, auobtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitatiindependente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri dinactivitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentrucresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni dinultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie successive. Dacarealizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunilelucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

    Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeazaprin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca mediaveniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare.

    Nu este obligatoriu ca veniturile impozabile realizate sa fie la acelasi angajator.

    Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

    O zi placuta!

    Echipa calculatorvenituri.ro

Buna ziua! Daca voi naste al doilea copil in termen de 5 luni de la incetarea convediului de crestere copil cu handicap pana la 3 ani, voi primi aceeasi indemnizatie si pentru acest copil?
Venituri salariale 26.11.2021 11:48:13
    Buna ziua,<br /><br />Daca am inchis o pozitie in pierdere pe bursa, trebuie sa depun declaratie unica pe acest an? Pot pastra pierderea pentru anul viitor pentru a reduce taxele pe profit? <br /><br />Multumesc
    Venituri salariale 23.11.2021 15:03:17
      Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
      Inchide