</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
3.803.501
Declaratii descarcate:
817
Vezi in noua aplicatie de bugetare impactul somajului tehnic asupra costurilor salariale. Calculeaza acum scenariile simplu si rapid!
Vezi aici detalii
Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

CALCULATOR SALARIU - SOLUTIA TA PENTRU CALCULAREA SALARIULUI DE LA BRUT PANA LA NET SI INAPOI

Calculatorul de venituri este dezvoltat ca si un produs software (mai exact, un simulator de salarii/alte tipuri de venituri) fiind in permanenta actualizat de Romanian Software. Acest calculator de salarii avansat permite calcule complexe, de la salariul brut la salariul net, precum si de la salariul net la cel brut. Totodata, puteti calcula si impozitul pe venit si contributiile pe care le aveti de platit pentru un anumit castig lunar.

Mai mult, se pot analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de remuneratii, calculul salariului net pentru contractele full time si part time, indemnizatiile de somaj tehnic acordate pe perioada COVID-19, indemnizatiile pentru supravegherea copiilor, prin efectuarea unor simulari de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net in functie de acordurile incheiate cu salariatii/colaboratorii. In continuare, cu ajutorul convertorului de salarii, puteti construi diverse scenarii in vederea optimizarii costurilor cu angajatii/colaboratorii.

De asemenea, solutia noastra de calcul salarial furnizeaza calculul salariului minim, costul total al angajatorului indiferent de suma introdusa, tinand cont de avantajele in natura sau primele acordate in vederea asigurarii pachetului salarial net sau brut.

Puteti vizualiza oricand, urmatoarele:

Cum se calculeaza salariul brut:

salariu brut introdus, contributiile sociale suportate de angajat si bazele de calcul, impozitul pe salariu, costul total al angajatorului, precum si,

Cum se calculeaza salariul net:

salariu net introdus, modul de calcul al salariului brut in functie de salariul net, fiecare contributie pe salariu platita de angajator in numele angajatului, total cost angajator (ce include salariul brut si contributiile datorate de companie).

Tu ne spui salariul brut sau salariul net si beneficiile acordate, noi iti punem la dispozitie un calculator de venituri cu functionalitati complexe pentru a gasi cea mai buna varianta pentru salarizarea personalului.

DE CE SA FOLOSESTI UN CALCULATOR ONLINE PENTRU CALCULUL SALARIILOR ?

Daca esti angajat, un calculator online pentru calculul salariului te ajuta sa te informezi corect cu privire la sumele de bani virate pentru contributii si pentru impozite lunar si cati bani vei castiga efectiv la un anumit nivel al salariului/venitului brut. Mai mult, vei avea acces la baza de calcul pentru fiecare contributie si nivelul taxelor platite catre stat lunar, conform legislatiei actualizate. In plus, poti compara castigurile actuale cu alta formula de colaborare cu angajatorul actual, cum ar fi PFA, drepturi de autor, etc.

Daca esti angajator, este, important sa folosesti un calculator de salariu pentru ca vei fi la curent cu costurile lunare cu fiecare salariat in parte, detalierea modului de calcul al salariului net sau al salariului brut in functie de salariul net. De asemenea, poti analiza si compara costurile cu un anumit angajat sau colaborator in situatia in care vei opta pentru o alta formula de angajare/colaborare.

Calculator venituri este o solutie la indemana, rapida si extrem de usor de folosit. Testeaz-o chiar acum !

Noutati legislative in perioada COVID-19

Astazi salariatii implicati in procesul de votare beneficiaza de o zi libera platita, conform Legii 135/2020. <p...
UPDATE:<a href="../../au-fost-modificate-din-nou-modelele-cererilor-al-declarati...
Ordinul nr. 1.602/946/2020 aduce modificari asupra normelor de aplicare a prevederilor O...
In Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 1.393 din 15 septembrie 2020 privind ap...

Articole in perioada COVID-19

Articole in perioada COVID-19

Daca ai o idee buna de pe urma careia vrei si speri sa castigi bani, trebuie sa treci pr...
Complicatiile economice produse de pandemia de COVID-19 au determinat guvernul sa adopte...
Codul TVA intracomunitar reprezinta un beneficiu pentru firmele din Romania (neplatitoar...

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
In luna decembrie voi intra in concediu prenatal, iar in luna octombrie imi voi schimba locul de munca, fara a avea vreo zi intrerupere. Intrebarea este: daca imi schimb locul de munca si practic voi beneficia de prenatal de la noul job, cum se va calcula indemniazatia de crestere copil? Multumesc
Venituri salariale 9/7/2020 9:39:06 AM
Buna ziua!<br />Nu este detaliat nicaieri daca Mamei i se va calcula indemnizatia tinanadu-se cont de veniturile cumulate obtinute din doua ctr de munca incheiate cu doi angajatori diferiti. Atata timp cat nu depaseste plafonul maxim si ambele salarii sunt obtinute in ultimele 12 luni anterior nasterii
Venituri salariale 9/6/2020 9:41:47 AM
 • Anca Maria 9/24/2020 11:09:10 AM

  Buna seara, Domnule Filip,

  Va multumesc mult pt raspunsul oferit. Indraznesc inca o intrebare: se solicita cumva un minim de vechime pt venitul nr 2, impozabil? Se accepta chiar daca acest venit apare cu doar 4-5 luni inainte de nasterea copilului? Numai bine! 

am un copil de 8 ani cu autism sunt asistent personal pentru el..in ultimii 3 ani am primit salariu in mana 1960 lei..Cat va fii indemnizatia pentru al doilea copil?
Venituri salariale 9/9/2020 12:05:08 AM
 • Andreea Ionescu 9/14/2020 11:22:36 AM

  Buna ziua,

  Conform articolului 2 al OUG 111/2010:

  Persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Codului Fiscal, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.

  Cuantumul indemnizatiei lunare  este de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Cuantumul minim al indemnizatiei lunare nu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depasi valoarea de 8.500 lei.

  Valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei.

  Puteti utiliza platforma calculatorvenituri pentru a calcula cuantumul indemnizatiei: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculator-indemnizatie-crestere-copil

Dupa calculele mele as naste anul viitor in mai ,ceea ce inseamna ca inca voi fi in ccc pentru primul copil.Intrebarea mea este ce indemnizatie o sa am cu cel de al doilea copil si daca o sa pot sta 2 ani cu el acasa,si daca o sa primesc aceeasi indemnizatie ca si cu primul copil sau macar 85%?
Venituri salariale 9/8/2020 10:06:04 PM
 • Andreea Ionescu 9/14/2020 11:15:16 AM

  Conform OUG 111/2020, art. 9:

   

  Concediul si indemnizatia lunara pt cresterea copilului, precum si stimulentul de insertie se cuvin pentru fiecare dintre nasteri sau, dupa caz, pentru fiecare dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2).

   

  Durata de acordare a concediului de crestere a copilului se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau mai multor situatii de natura a genera acest drept. In aceste cazuri se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.

   

  Pe perioada suprapunerii concediilor de crestere a copilului, cuantumul indemnizatiei lunare de cresterea copilului se majoreaza cu suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta, pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.

   In prezent valoarea indicatorului social de referinta este 500 lei. 


  In consecinta, se va majora indemnizatia de care beneficiati in prezent cu cu 2,5 * indicatorul social de referinta. Aceasta majorare se va aplica doar pe perioada suprapunerii concediilor. Cand se va finaliza aceasta perioada de suprapunere veti beneficia tot de indemnizatia de 85%.


Dupa calculele mele as naste anul viitor in mai ,ceea ce inseamna ca inca voi fi in ccc pentru primul copil.Intrebarea mea este ce indemnizatie o sa am cu cel de al doilea copil si daca o sa pot sta 2 ani cu el acasa,si daca o sa primesc aceeasi indemnizatie ca si cu primul copil sau macar 85%?
Venituri salariale 9/8/2020 10:06:04 PM
 • Andreea Ionescu 9/14/2020 11:15:16 AM

  Conform OUG 111/2020, art. 9:

   

  Concediul si indemnizatia lunara pt cresterea copilului, precum si stimulentul de insertie se cuvin pentru fiecare dintre nasteri sau, dupa caz, pentru fiecare dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2).

   

  Durata de acordare a concediului de crestere a copilului se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau mai multor situatii de natura a genera acest drept. In aceste cazuri se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.

   

  Pe perioada suprapunerii concediilor de crestere a copilului, cuantumul indemnizatiei lunare de cresterea copilului se majoreaza cu suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta, pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.

   In prezent valoarea indicatorului social de referinta este 500 lei. 


  In consecinta, se va majora indemnizatia de care beneficiati in prezent cu cu 2,5 * indicatorul social de referinta. Aceasta majorare se va aplica doar pe perioada suprapunerii concediilor. Cand se va finaliza aceasta perioada de suprapunere veti beneficia tot de indemnizatia de 85%.


Dupa calculele mele as naste anul viitor in mai ,ceea ce inseamna ca inca voi fi in ccc pentru primul copil.Intrebarea mea este ce indemnizatie o sa am cu cel de al doilea copil si daca o sa pot sta 2 ani cu el acasa,si daca o sa primesc aceeasi indemnizatie ca si cu primul copil sau macar 85%?
Venituri salariale 9/8/2020 10:06:04 PM
 • Andreea Ionescu 9/14/2020 11:15:16 AM

  Conform OUG 111/2020, art. 9:

   

  Concediul si indemnizatia lunara pt cresterea copilului, precum si stimulentul de insertie se cuvin pentru fiecare dintre nasteri sau, dupa caz, pentru fiecare dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2).

   

  Durata de acordare a concediului de crestere a copilului se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau mai multor situatii de natura a genera acest drept. In aceste cazuri se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.

   

  Pe perioada suprapunerii concediilor de crestere a copilului, cuantumul indemnizatiei lunare de cresterea copilului se majoreaza cu suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta, pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.

   In prezent valoarea indicatorului social de referinta este 500 lei. 


  In consecinta, se va majora indemnizatia de care beneficiati in prezent cu cu 2,5 * indicatorul social de referinta. Aceasta majorare se va aplica doar pe perioada suprapunerii concediilor. Cand se va finaliza aceasta perioada de suprapunere veti beneficia tot de indemnizatia de 85%.


Buna ziua! Ce suma as incasa lunar daca as opta pentru concediul de risc maternal din luna octombrie 2020, salariul brut in fiecare luna anterioara fiind 7100 lei?Multumesc!
Venituri salariale 9/7/2020 4:49:00 PM
 • Andreea Ionescu 9/8/2020 10:05:37 AM

   Buna ziua,

  Concediul de risc maternal se poate acorda pe o perioada de pana la 120 zile.

  Cuantumul indemnizatiei de risc maternal se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul determinate ca media veniturilor lunare brute realizate in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare acordarii concediului medical. Concediul si indemnizatia de risc maternal se acorda fara conditia stagiului de cotizare.

  Concediul de risc maternal este exceptat de la plata impozitului si de la contributia obligatorie de asigurari de sanitate si contributia asiguratorie pt munca.

  Pentru a ajunge la valoarea neta, vom parcurge urmatorul calcul:

  ·      Intaivom afla media zilnica, utilizand urmatoarea formula, considerand ca veniturile brute lunare (cele realizate, nu cele din contractual de munca) sunt in suma de7100 lei/luna:

  Media zilnica  = ( venitul brut septembrie + venitul brut august+ venitul iulie + venitul brut iunie + venitul brut mai + venitul brut aprilie) / ( nr. zile stagiu septembrie + nr. zile stagiu august + nr. zile stagiu iulie + nr. zile stagiu iunie + nr. zile stagiu mai + nr zile stagiu aprilie)

  ·      Apoi  vom efectua urmatorul calcul

  media zilnica *75% * nr. zile concediu medical = indemnizatia bruta

  ·      Din rezultat se va scadea contributia de asigurari sociale de 25%, pentru a determina valoarea neta a indemnizatiei.

   

  Va rugam sa efectuati calculul utilizand formula de mai sus, intrucat urmatorul exemplu este estimativ. Rezultatul ar putea fi diferit in functie de veniturile efectiv realizate si de nr. de zile de stagiu de cotizare efectuate de dvs.

  Media zilnica:(7100 * 6) / (22+ 21+23+22+20+22) = 327,69

  Indemnizatia: MZ* 75% * nr. zile de concediu:

  327,69 * 75% * 22= 5407 (brut)

  5407 – (25% *5407) = 5407 (indemnizatie neta) 

Cheltuielile cu taxa de membru CMSB, asigurare de risc profesional efectuate pt 2020 inainte de data infiintarii PFA medic dentist, in aug, sunt deductibile pe per aug-dec?
  Venituri salariale 9/7/2020 2:42:43 PM
  Venituri salariale 9/7/2020 8:41:32 AM
  • Ionut Filip 9/8/2020 6:14:25 PM

   Buna ziua,

   Din pacate, perioadade somaj tehnic este considerata stagiu de cotizare, dar nu se ia in calcul  la venituri deoarece nu se datoreazacontributia asiguratorie pentru munca pe ea. In consecinta, concediul medical  se va calcula cu venituri 0.

  Buna ziua,sunt Loredana si intrebarea mea este:Daca imi intra indemnizatia pe data de 5-10.09.2020,intreb deoarece luna trecuta in data de 5.08.2020 mi-a intrat indemnizatia,iar fata mea acum in 27.08.2020 a facut varsta de 2 ani?Iar prieteni spune ca trebui sa intre si pe luna septembrie da sau nu?
  Venituri salariale 9/5/2020 3:12:03 PM
  • Ionut Filip 9/8/2020 6:18:41 PM

   Buna ziua,

   Se va acorda indemnizatia si pentru luna septembrie

   Conform art. 2 OUG 111/2010: Persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activitaţi independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitaţi agricole, silvicultura şi piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile şi completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului,beneficiaza de concediu pentru creşterea copilului in varsta de pana la 2 ani,respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunara.

    

   Conform art. 16 din OUG 111/2020: Dreptul la indemnizaţie inceteaza incepand cu ziua urmatoare celei in care copilul a implinit varsta de 2 ani.

   In cazul dvs. dreptul la indemnizatie inceteaza la 28.08.2020. Indemnizatia nu se va acorda pe toata luna, ci doar pana la aceasta zi. 

  Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului daca in ultimii 2 ani am platit pentru perioada ianuarie - iulie 2020 doar 6 luni din buzunar contributia la casa de pensii si sunt angajata cu contract de munca din septembrie 2020, trebuind sa nasc in luna februarie 2021?Multumesc anticipat.
  Venituri salariale 9/5/2020 8:05:09 AM
  • Ionut Filip 9/8/2020 6:25:40 PM

   Buna ziua, 

   Intelegem ca ati platit contributia la pensie, iar nu la sanatate.

   Speram ca aceste informatii sa va fie utile: 


   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Asadar, pentru aobtine concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, indiferent daca ati desfasurat activitatea la un singur angajator sau mai multi angajatori. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula toate lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

   Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in cele 12 luni de stagiu de cotizare. 

   Dava va putem ajuta si cu alte informatii sau doriti sa ne transmiteti informatii suplimentare, va stam la dispozitie.

   Echipa calculatorvenituri.ro

  Am infintat un PFA pe 17 august 2020. Pe 3 septembrie mi-a incetat perioada de preaviz de la vechiul serviciu. Pe 4 septembrie am fost plasat in carantina. Nu am avut timp sa inchei contractul cu casa de asigurari pentru concedii medicale. In ce conditii as putea sa beneficiez de concediu medical?
  Concedii 9/4/2020 10:48:06 PM
  • Alina Chirila 9/8/2020 9:57:45 AM

   Buna ziua, 

   Drepturile de asigurare inceteaza dupa 3 luni de la ultima plata a contribuţiei.

    

   Concediul şi indemnizaţia de carantina se acorda şi persoanelor asigurate care n-au inca stagiul de cotizare complet de 6 luni. Prin urmare, puteti beneficia de concediu medical si indemnizatie fara   plati suplimentare.

    

    Pentru persoanele asigurate pentru care s-a instituit masura carantinei, in conditiile Legii nr. 136/2020, certificatele de concediu medical pentru carantina se elibereaza de medicii de familie, dupa ultima zi a incetarii perioadei de carantina, pe durata stabilita prin documentul eliberat de directia de sanatate publica, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data incetarii perioadei de carantina. Daca perioada de carantina depaseste 90 de zile, nu este necesar avizul medicului expert  al asigurarilor sociale pentru  acordarea concediului medical. 

  De la sfarsitul lunii februarie am un PFA de la care nu am avut inca nici un venit, dar am avut somaj tehnic pana la 1 iunie. De pe 15 iunie sunt si angajata. Pana sa deschid PFA, am fost in ccc. Voi naste in luna aprilie. Am dreptul la indemnizatia pentru crestere copil in acest caz?
  Venituri salariale 9/4/2020 12:41:12 PM
  • Alina Chirila 9/8/2020 9:38:45 AM

   Buna ziua,

   Perioadele de CCC si somaj tehnic sunt perioade asimilate si se vor lua in calcul la stabilirea indemnizatiei, daca sunt indeplinite si celelalte conditii.

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii siasimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula somajul tehnic si  lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

  Venituri salariale 9/3/2020 2:24:54 PM
  • Alina Chirila 9/8/2020 9:37:20 AM

   Buna ziua,

    

   Intr-adevar, conform OUG158/2005,  procentul de plata pentruconcediile medicale acordate pe Codul 14 este de 100%.

   Concediul medical cod indemnizatie 14 este supus impozitului pe venit conform art. 76 din Codul Fiscal, si este exceptat insa de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate, conform art. 154 alin 1 lit i din  Codul Fiscal. 

  Buna ziua,<br />Va rog sa imi spuneti daca legislatia permite ca in concediul de maternitate, respectiv de crestere copil sa realizezi venituri pe baza unui contract pe drepturi de autor.<br />Va multumes!
  Venituri salariale 9/3/2020 1:11:15 PM
  • Alina Chirila 9/3/2020 2:15:24 PM

   Buna ziua, 

   Regula prevazuta de OUG 111/2020 este aceea ca  dreptul la indemnizatia de crestere acopilului  se supenda incepand  cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap.

   Insa, prin exceptie de la regula enuntata anterior, plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita:

   c) realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati inperioada de concediu, al caror nivel net nu depaseste de 5 ori cuantumul minimal indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2).

   Cuantumul minim al indeminzatiei reprezinta suma rezultatadin aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta (care este in valoare de 500 lei pentru 2020).

   Concluzionand, daca realizati venituri in valoare de cel mult 6,250 lei, nu se va suspenda indemnizatia de crestere a copilului. 

  Venituri salariale 9/3/2020 12:16:55 PM
  • Andreea Ionescu 9/3/2020 2:18:30 PM

   Buna ziua,

   Puteti calcula salariul in felul urmator: impartind salariul de baza la numarul de ore lucratoare din luna. Rezultatul il veti inmulti cu nr. total de ore lucrate efectiv de dvs.

   Formula de calcul:

   Salariu brut= Salariu de incadrare/ total nr. ore lucratoaredin luna * total nr. ore lucrate.

    Daca aveti si sporuride weekend sau alte bonusuri si doriti mai multe detalii, puteti reveni cu un comentariu.

   De asemenea, puteti accesa acest link pentru a calcula salariul net/brut:

   https://www.calculatorvenituri.ro/veniturisalarii

    

  Firma la care lucram a falimentat de curand , eu aflandu-ma in Ccc. Daca imi gasesc de munca avand in vedere ca vreau sa beneficiez de stimulentul de insertie cand ar trebui sa mi se faca lichidarea la firma aflata in faliment pentru a ma putea angaja la noul loc de munca? Multumesc
  Venituri salariale 9/1/2020 6:13:49 PM
  • Alina Chirila 9/3/2020 2:11:16 PM

   Buna ziua,

   Conform art. 7 al  OUG 111/2010, persoanele care, in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1) al aceluiasi act normativ, obtin venituri supuse impozitului, au dreptul la un stimulent de insertie.

   Pentru persoanele care obtin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani,respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, stimulentul de insertie se acorda astfel:

   a) pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani;

   b) pana la implinirea de catre copil a varstei de 4 ani, in cazul copilului cu handicap

   Incepand cu drepturile lunii aprilie 2017, cuantumul stimulentului de insertie se stabileste la 650 lei.

   Inacest caz salariata/salariatul are obligatia de a anunta, in scris, angajatorul cu cel putin 30 de zile inainte intentia de reluare a raportului de munca sau de serviciu.

   Interesul dumneavoastra este astfel sa obtineti venituri din salarii cu 60 zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani. (adica cel mai tarziu  atunci cand copilul implineste 1 an si 10 luni) Trebuie sa aveti in vedere si acea obligatie de notificare a angajatorului.

   De asemenea, in ceea ce priveste  concedierea de la actualul loc de munca, trebuie sa aveti in vedere perioada de preaviz. In concret, in acest moment, contractul dumneavoastra de munca este suspendat. De aceea, raportul de munca poate inceta prin concediere doar din momentul in care va intoarceti la lucru (dupa ce aceasta suspendare va inceta). Din acest moment se va putea emite decizia de concediere, urmata de perioada de preaviz.

   Mentionam si ca interdictia de a concedia persoana care beneficiaza de stimulentul de insertie nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmarea reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.


   Speram ca aceste informatii va vor fi utile.

   O zi frumoasa,

   Echipa Calculator Venituri.

  Venituri salariale 8/31/2020 9:36:17 PM
  • Alina Chirila 9/3/2020 2:12:23 PM

   Buna ziua,

   Conform OUG 158/2005, art. 20

   Cuantumul brut lunar al indemnizatiei pentru carantina sau izolare reprezinta 100% din baza de calcul stabilita conform art. 10 si se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale desanatate, potrivit art. 20 alin. (7) din Legea nr. 136/2020.

   Baza de calcul se determina ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia asiguratorie pentru munca.

  S
  Venituri salariale 8/31/2020 12:53:34 AM
  Venituri salariale 8/28/2020 8:22:08 PM
  • Andreea Ionescu 9/2/2020 7:31:16 PM

   Buna ziua,

   Va rugam sa ne oferiti mai multe detalii pentru a intelege cu ce va putem ajuta.

   Multumim,

   Echipa calcualtorvenituri.ro

  Se ia 85% valoare din brut insa pe cela 12 luni de zile lucrate..ce suma se aduna? Netul sau brut?
  Venituri salariale 8/28/2020 7:24:15 PM
  Se ia 85% valoare din brut insa pe cela 12 luni de zile lucrate..ce suma se aduna? Netul sau brut?
  Venituri salariale 8/28/2020 7:24:15 PM
  Am lucrat in Anglia 4 ani cu contract, pana pe 7 august 2020 si as vrea sa ma intorc in Romania. Urmeaza sa nasc in martie 2021 in Romania. De ce acte am nevoie din Anglia? Stiu ca mai trebuie sa lucrez si in Romania minim o luna, dar o sa pot sa iau indemnizatie daca Marea Britanie a iesit din UE?
  Venituri salariale 8/28/2020 6:14:59 PM
  • Andreea Ionescu 9/2/2020 7:35:45 PM

   Buna ziua,

   O.U.G. nr. 111/2010 prevede ca in vederea acordariiindemnizatiei pentru cresterea copilului, persoanele care au realizat activitatiprofesionale in statele membre ale UE sau in alte state care aplicaprevederile Regulamentului nr. 883/2004 al şi ale Regulamentului nr. 987/2009beneficiaza de totalizarea perioadelor de activitate realizate in aceste statein condiţiile prevazute de acesta.

   Astfel, daca ati desfasurat activitati profesionale in altestate care aplica prevederile Regulamentului nr. 883/2004 al şi aleRegulamentului nr. 987/2009 si  puteti justifica acest lucru prin documentesuport, ati beneficia in Romania de totalizarea perioadelor de activitate inscopul de a obtine de indemnizatia de crestere a copilului.  Vetiputea indeplini astfel conditia referitoare la stagiul de cotizare.

   Cu titlu exemplificativ, printre documentele necesare s-arputea numara: contractul individual de munca tradus si legalizat atestandperioada de activitate, certificat emis de autoritati privind impozituluidatorat si platit in perioada de activitate de referinta etc.

  Venituri salariale 8/27/2020 12:42:50 PM
  • Alina Chirila 9/2/2020 7:19:57 PM

   Buna ziua,

   Pentru indemnizatia de maternitate :

   •       CAS (25%)– se datoreaza;
   •      CASS(10%) – nu se datoreaza

   (potrivit art.154 alin. (1) litera g.) din Codul Fiscal – sunt exceptate de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate femeile insarcinate si lauzele)

   •       Impozitulpe venit (10%) – nu se datoreaza

    (potrivit art. 62 litera c.) din Codul Fiscal,nu sunt impozabile: indemnizatiile pentru: risc maternal, maternitate, cresterea copilului si ingrijirea copilului bolnav)

   •       Contributia asiguratorie pentru munca (2.25%) – Nu se datoreaza

   (potrivit art. 220^5 din Codul Fiscal – contributia asiguratorie pentru munca  nu se datoreaza pentru prestatiile suportate din bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor pentru somaj, precum si din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate.)

    
  Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
  Inchide