</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
3.221.288
Declaratii descarcate:
529
Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

CALCULATOR SALARIU - SOLUTIA TA PENTRU CALCULAREA SALARIULUI DE LA BRUT PANA LA NET SI INAPOI

Calculatorul de venituri are la baza un produs software (mai exact, un calculator de salarii) care a fost dezvoltat si care este in permanenta actualizat de Romanian Software. Cu ajutorul acestui calculator de salariu, puteti face oricand calcule avansate, de la salariul brut la salariul net, dar puteti vedea si impozitul pe venit si care sunt contributiile pe care le aveti de platit pentru un anumit castig lunar.

Mai mult, calculator salariu furnizeaza si calculul salariului brut in functie de salariul net introdus. Puteti analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de remuneratii, calculul salariului net pentru contractele full time si part time, prin efectuarea unor scenarii de calcul al salariului/venitului de la net la brut sau de la brut la net in functie de acordurile incheiate cu salariatii/colaboratorii.

De asemenea, solutia noastra de calcul salarial furnizeaza costul total suportat de angajator, tinand cont de avantajele in natura sau primele acordate in vederea determinarii pachetului salarial net sau brut. Puteti vedea oricand, in functie de tipul venitului calculat, o prezentare defalcata: salariul brut, contributiile sociale suportate de angajat si bazele de calcul, impozitul pe salariu, salariul net precum si calculul salariului net, modul de calcul al salariului brut, fiecare contributie pe salariu platita de angajator, total cost angajator (ce include salariul brut si contributiile datorate de companie).

Tu ne spui salariul brut si beneficiile acordate, noi iti punem la dispozitie un calculator venituri cu functionalitati complexe pentru a gasi cea mai buna varianta pentru salarizarea personalului.

DE CE SA FOLOSESTI UN CALCULATOR ONLINE PENTRU CALCULUL SALARIILOR? 

Daca esti angajat, un calculator online pentru calculul salariului te ajuta sa stii cu cea mai mare precizie care sunt sumele de bani virate pentru contributii si pentru impozite si cati bani vei castiga efectiv la un anumit nivel al salariului/venitului brut. Mai mult, poti vedea exact baza de calcul pentru fiecare contributie si nivelul taxelor platite catre stat lunar, conform legislatiei. In plus, poti compara castigurile actuale cu situatia in care vei trece la o alta formula de colaborare cu angajatorul actual (PFA, drepturi de autor, etc).

Daca esti angajator, este, de asemenea, important sa folosesti un calculator de salariu pentru ca vei afla imediat doar introducand datele necesare care sunt costurile tale cu fiecare salariat in parte, detalierea modului de calcul al salariului net sau al salariului brut in functie de salariul net. Mai mult, poti vedea care sunt costurile tale cu un anumit angajat sau colaborator daca vei opta pentru o formula de angajare sau una de colaborare. Calculator venituri este o solutie la indemana, rapida si extrem de usor de folosit. Testeaz-o chiar acum!

Noutati legislative

In Monitorul Oficial a fost publicata Norma nr. 19/2020 privind transferul participantil...
Legea nr. 33/2020, publicata recent in Monitorul Oficial, completeaza Legea concediului ...
Legea nr. 35/2020 privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata servic...
In Monitorul Oficial au fost publicate o serie de Ordine emise de Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, prin care a...
In Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 741/2020 prin care se aproba modelul do...

Articole

Articole

Din diferite motive, exista situatii in care nu putem fi prezenti pentru depunerea sau r...
Fie ca esti student in domeniu si te gandesti sa incepi o cariera in aceasta directie...

Ce sunt sindicatele - lege, rolul lor

by Maria Ciudin, 27 ian 2020
Un sindicat este o forma de organizare voluntara a angajatilor, in scopul apararii drept...

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
Venituri salariale 4/2/2020 3:10:38 PM
 • Alexandra Oancea 4/2/2020 5:44:55 PM

  Buna ziua,

  Somajul tehnic reprezinta reducerea sau intreruperea temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, din motive economice, tehnologice, structurale sau similare. Aceasta masura se aplica in baza unei decizii emise de angajator si presupune suspendarea contractelor individuale de munca. 

  Pe perioada suspendarii contractelor individuale de munca in baza somajului tehnic, salariatii nu presteaza munca si nu pot beneficia de concediu de odihna.

Venituri salariale 4/2/2020 1:17:01 PM
 • Ioana Vlad 4/2/2020 5:24:11 PM

  Buna ziua,

  Indemnizatia de somaj tehnic se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra salariului de baza corespunzator locului de munca ocupat, fara luarea in considerare a sporurilor sau altor adaosuri. 

  In situatia in care angajatorul depune documentele necesare si obtine plata indemnizatiilor de la stat, aceasta este plafonata la 75% din castigul mediu brut. Asadar, se poate acorda de la stat 75% din salariul de baza, dar nu mai mult de 75% din castigul mediu brut.

  Ordonanta de Urgenta nr. 32/2020 prevede suplimentarea acestei sume de catre angajatori. Astfel, daca bugetul angajatorului ii permite, acesta poate suplimenta indemnizatia cu sume reprezinta diferenta de pana la minimum 75% din salariul de baza.

Venituri salariale 4/2/2020 1:17:01 PM
 • Ioana Vlad 4/2/2020 5:24:11 PM

  Buna ziua,

  Indemnizatia de somaj tehnic se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra salariului de baza corespunzator locului de munca ocupat, fara luarea in considerare a sporurilor sau altor adaosuri. 

  In situatia in care angajatorul depune documentele necesare si obtine plata indemnizatiilor de la stat, aceasta este plafonata la 75% din castigul mediu brut. Asadar, se poate acorda de la stat 75% din salariul de baza, dar nu mai mult de 75% din castigul mediu brut.

  Ordonanta de Urgenta nr. 32/2020 prevede suplimentarea acestei sume de catre angajatori. Astfel, daca bugetul angajatorului ii permite, acesta poate suplimenta indemnizatia cu sume reprezinta diferenta de pana la minimum 75% din salariul de baza.

Societatea unde am contrac de 4 ore,sustine ca va acorda un somaj tehnic de 75% din fondurile de salarii ale societati, iar societatea unde am contract cu norma intreaga ,din fondurile acordate de stat.Pot beneficia de ambele ajutoare de somaj tehnic ?
Venituri salariale 4/2/2020 12:19:06 PM
 • Maria Ciudin 4/2/2020 12:23:00 PM

  Buna ziua,

  Ordonanta de Urgenta nr. 32/2020 prevede faptul ca, in situatia in care salariatul are incheiate mai multe contracte individuale de munca si toate sunt suspendate ca urmare a instituirii starii de urgenta, acesta beneficiaza de indemnizatia de somaj tehnic subventionata de catre stat aferenta contractului individual de munca cu drepturile salariale cele mai avantajoase. 

Venituri salariale 4/2/2020 11:52:01 AM
 • Rares Popescu 4/2/2020 5:25:33 PM

  Buna ziua,

  Aceasta posibilitate este prevazuta pentru indemnizatia de somaj tehnic acordata salariatilor carora li s-au suspendat contractele individuale de munca in baza art. 52 alin. 1 lit. c) din Codul Muncii. In aceasta situatie, indemnizatia de somaj tehnic subventionata de stat se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra salariului de baza corespunzator locului de munca ocupat, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut. Asadar, angajatorul poate obtine de la stat suma plafonata la 75% din castigul mediu brut si va suplimenta indemnizatia cu sume reprezentand diferenta de pana la minimum 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat.

  In ceea ce priveste persoanele care desfasoara activitate in baza unui contract de activitate sportiva, acestia pot beneficia, pe perioada starii de urgenta, de o indemnizatie platita din bugetul de stat in cuantum de 75% din drepturile in bani aferente contraprestatiei sportive, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut. 

  Suplimentar fata de indemnizatia obtinuta din bugetul de stat, persoanele care desfasoara activitate in baza unui contract de activitate sportiva pot negocia si stabili de comun acord cu structura sportiva, plata de alte indemnizatii compensatorii prin care sa se compenseze diminuarea contraprestatiei financiare.

Acum aproape 1 an m am intors definitiv din Spania si nu m am angajat in tara, dar vreau sa stiu daca pot beneficia de un ajutor financiar pentru ca nu ma descurc pana la incadrarea mea dupa ce trece aceasta perioada grea
Venituri salariale 4/2/2020 12:53:57 PM
 • Ioana Vlad 4/2/2020 5:23:00 PM

  Buna ziua,

  Puteti beneficia de ajutor de somaj, in cazul in care indepliniti conditiile enumerate in Legea nr. 76/2002:

  • ati realizat stagiu de cotizare cel putin 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare inregistrarii cererii
  • nu obtineti venituri sau veniturile obtinute sunt mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta (500 lei)
  • nu indepliniti conditiile de pensionare
  • sunteti inregistrat la agentia pentru ocuparea fortei de munca din raza teritoriala unde aveti domiciliul sau resedinta, daca ati desfasurat activitate sau ati obtinut venituri in aceasta perioada.

  De asemenea, Legea nr. 196/2019 reglementeaza venitul minim de incluziune, beneficiu de asistenta sociala acordat familiilor si persoanelor singure aflate in situatie de dificultate, in scopul prevenirii si combaterii riscului de excluziune sociala.

  Poate beneficia de venit minim de incluziune persoana singura lipsita de venituri sau ale carei venituri nu acopera nivelul de trai minimal, daca indeplineste conditiile de eligibilitate prevazute de Legea nr. 196/2019 si ale carei venituri nete lunare ajustate sunt de pana la 600 de lei.

  Pentru acordarea acestui beneficiu, persoana trebuie sa fie inregistrata la agentia teritoriala pentru ocuparea fortei de munca, ca persoana in cautarea unui loc de munca si care nu a refuzat un loc de munca ori participarea la serviciile pentru stimularea ocuparii fortei de munca si de formare profesionala oferite de aceste agentii.

  Acest beneficiu se acorda de Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala din raza teritoriala unde aveti domiciliul sau resedinta.

Venituri salariale 4/2/2020 9:49:19 AM
 • Gabriela Craciun 4/2/2020 11:13:56 AM

  Buna ziua!

  Ordonanta de Urgenta nr. 32/2020 prevede posibilitatea subventionarii indemnizatiei de somaj tehnic de catre stat pentru toti salariatii afectati in contextul actual, pe baza documentelor depuse de angajator.

  Astfel, daca angajatorul depune documentele necesare si obtine subventionarea indemnizatiei, aceasta se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra salariului de baza corespunzator locului de munca ocupat, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut (in anul 2020 acesta este in valoare de 5429 lei). Asadar, indemnizatia de somaj tehnic subventionata de stat nu poate fi mai mare de 75% din 5429 lei. Totodata, indemnizatia este supusa impozitarii si platii contributiilor sociale obligatorii. Obligatia calculului, retinerii si platii acestora revine angajatorului.

  Pentru un calcul complet al indemnizatiei de somaj tehnic, va recomand acest calculator: https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-somaj-tehnic

Venituri salariale 4/2/2020 9:05:39 AM
 • Gabriela Craciun 4/2/2020 11:10:08 AM

  Buna ziua,

  Concediul de maternitate se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare realizate in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare solicitarii concediului. 

  De asemenea, indemnizatia aferenta concediului de maternitate este supusa contributiei de asigurari sociale in cota de 25%.

BUNA ZIUA, POT BENEFICIA DE SOMAJ TEHNIC PE DURATA STARII DE URGENTA, FIIND FUNCTIONAR PUBLIC(ACTUALMENTE SUSPENDAT DE 9 LUNI),CU DOSAR PENAL PE ROL PENTRU CORUPTIE, FARA NICI UN VENIT???
Venituri salariale 4/1/2020 5:35:25 PM
 • RADU=IOAN HRISTOVICI 4/1/2020 5:54:27 PM AM INTELES, SARUT-MANA, DAR CONTRACTUL DE MUNCA ESTE ACTIV, POSTUL FIIND RETINUT PINA LA O HOTARARE JUDECATOREASCA DEFINITIVA... 
daca ar inseamna 75% pe brut din 3000 de lei iesi in jurul a 1760 de lei net, daca se aplica 75 % pe net asta ar inseamna ca ramani cu 1335 lei net dar pe baza de brut se aplica doar 45 % . In concluzie cum se aplica acest 75% pe baza de brut sau net ?
Venituri salariale 4/1/2020 5:00:47 PM
 • Andrei Ionita 4/1/2020 5:49:56 PM

  Buna ziua! Cota de 75% aferenta indemnizatiei de somaj tehnic se aplica asupra salariului de baza corespunzator locului de munca ocupat, asadar, asupra salariului brut prevazut in contractul individual de munca, fara sporuri si alte adaosuri.

  Totodata, in urma aplicarii cotei de 75% asupra salariului de baza rezulta indemnizatia bruta. Pentru a ajunge la indemnizatia neta, se vor retine impozit pe venit si contributii sociale obligatorii.

buna ziua <br />am si eu 1 intrebare <br />nevasta mea a fost indemnizata cresterea copilul <br />de la invatamant a fost ( diin sciala a venit )<br />si in februare 22 a incheiat indemnizatie <br />si de data acuma nu a primit loc de munca <br />eu am lucrat la sezonier de munca strainetate <br />si acuma nici el nici eu nu avem loc
Venituri salariale 4/2/2020 1:07:52 AM
 • Gabriela Craciun 4/2/2020 11:07:24 AM

  Buna ziua,

  Va rugam sa ne detaliati intrebarea, pentru a intelege cu ce va putem ajuta.

  Daca va referiti la posibilitatea de a beneficia de indemnizatia de somaj tehnic, aceasta se acorda persoanelor care desfasoara activitate in baza unui contract individual de munca activ si in baza unei decizii emise de angajator.

  Daca nu va referiti la somajul tehnic, va rugam sa ne detaliati problema.

Venituri salariale 4/1/2020 9:01:42 PM
 • Gabriela Craciun 4/2/2020 10:57:33 AM

  Buna ziua,

  Ordonanta de Urgenta nr. 32/2020 stabileste faptul ca persoanele fizice autorizate care intrerup activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului, pe perioada starii de urgenta, beneficiaza de o indemnizatie din bugetul de stat in cuantum de 75% din castigul salarial mediu brut (5429 lei in anul 2020). Indemnizatia este supusa impozitarii si platii contributiilor sociale obligatorii.

  Asadar, daca ati intrerupt activitatea ca urmare a efectelor epidemiei, puteti beneficia de aceasta indemnizatie din bugetul de stat. Va recomand acest articol din care puteti afla detalii suplimentare si puteti descarca documentele necesare pentru obtinerea indemnizatiei: https://www.calculatorvenituri.ro/indemnizatie-somaj-tehnic-documente-necesare-pfa-drepturi-de-autor-contract-de-activitate-sportiva 

Venituri salariale 4/1/2020 7:05:18 PM
 • Andrei Ionita 4/2/2020 10:52:01 AM

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010 pot beneficia de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  Asadar, pentru obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, ci trebuie sa aveti 12 luni lucrate in ultimii 2 ani dinaintea nasterii copilului.

aflat ca sunt insarcinata, angajatorul mi-a desfacut contractul de munca luna aceasta, intrebarea este daca nu o sa mai lucrez pana la nastere pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului? MULTUMESC
Venituri salariale 4/1/2020 6:58:46 PM
 • Rares Popescu 4/2/2020 5:48:47 PM

  Buna ziua,

  Puteti desfasura activitate in baza unui contract individual de munca pana la data nasterii, daca nu indepliniti stagiul de cotizare.

  Acest stagiu de cotizare este de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel, daca ati lucrat timp de 12 luni (chiar si cu intrerupere intre contracte) in ultimii 2 ani inaintea nasterii copilului puteti beneficia de indemnizatie si nu mai este necesara obtinerea de venituri pana la nasterea copilului.

Venituri salariale 4/1/2020 6:20:55 PM
 • Andrei Ionita 4/2/2020 10:47:27 AM

  Buna ziua,

  Ordonanta de Urgenta nr. 32/2020 prevede posibilitatea subventionarii de catre stat a indemnizatiei de somaj tehnic.

  Actul normativ stabileste ca, in situatia in care salariatul are incheiate mai multe contracte individuale de munca, dintre care cel putin unul este activ pe perioada instituirii starii de urgenta, acesta nu poate beneficia de indemnizatie subventionata de catre stat.

  Acest lucru inseamna ca nu veti pierde indemnizatia de somaj tehnic, dar angajatorul nu va putea obtine subventie de la stat pentru aceasta suma si va trebui sa o plateasca din fondul de salarii.

Venituri salariale 4/1/2020 6:19:38 PM
 • Rares Popescu 4/2/2020 11:27:36 AM

  Buna ziua,

  Indemnizatia de somaj tehnic se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra salariului de baza corespunzator locului de munca ocupat, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut. Plafonul maxim se aplica in situatia in care angajatorul obtine subventie de la stat pentru plata indemnizatiei. 

  Astfel, indemnizatia de somaj tehnic se calculeaza avand in vedere salariul de baza raportat la numarul de zile lucratoare din luna. In situatia in care beneficiati de indemnizatie de somaj tehnic doar 2 zile din luna, calculul se va raporta la cele 22 de zile lucratoare.

Venituri salariale 4/1/2020 4:30:05 PM
 • Alexandra Oancea 4/1/2020 4:37:21 PM

  Buna ziua,

  Indemnizatia de somaj tehnic se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra salariului de baza corespunzator locului de munca ocupat. In situatia in care angajatorul depune documentele necesare, acesta poate beneficia de subventionarea indemnizatiei de somaj tehnic de catre stat. In acest caz, indemnizatia nu poate fi mai mare de 75% din castigul salarial mediu brut (in anul 2020 acesta este in valoare de 5429 lei).

  De asemenea, indemnizatia de somaj tehnic are natura unui venit asimilat salariului, prin urmare se datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Obligatia calculului, retinerii si platii acestora revine angajatorului.

  Pentru un calcul complet al indemnizatiei de somaj tehnic, va recomand acest calculator: https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-somaj-tehnic

Venituri salariale 4/1/2020 2:43:49 PM
 • Rares Popescu 4/1/2020 3:02:45 PM

  Buna ziua,

  Persoanele fizice autorizate datoreaza impozit pe venit si contributii sociale. 

  Astfel, in calitate de persoana fizica autorizata datorati contributia de asigurari sociale in cota de 25%, daca obtineti pe parcursul unui an un venit net mai mare decat 12 salarii minime brute pe economie, si contributia de asigurari sociale de sanatate in cota de 10%, cu aceeasi mentiune. Contributia de asigurari sociale este datorata daca persoana fizica autorizata obtine pe parcursul unui an venituri nete a caror valoare cumulata este cel putin egala cu 12 salarii minime brute pe tara.

  Incadrarea in plafonul anual se face prin cumularea veniturilor nete si/sau normelor anuale de venit din activitati independente, care se estimeaza ca vor fi realizate in anul curent. Baza de calcul pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale este reprezentata de venitul ales de persoana fizica autorizata, dar acesta trebuie sa fie cel putin la nivelul salariului minim brut pe tara.

  Persoana fizica autorizata este scutita de plata contributiei de asigurari sociale daca este asigurata in sisteme proprii de asigurari sociale si nu are obligatia asigurarii in sistemul public de pensii.

  Contributia de asigurari sociale de sanatate este datorata de persoana fizica autorizata numai daca se estimeaza depasirea plafonului anual de 12 salarii minime brute pe economie. Baza de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate este nivelul salariului minim brut pe tara.

  Pentru mai multe detalii privind calculul venitului unei persoane fizice autorizate, puteti accesa https://www.calculatorvenituri.ro/pfa.

ce se intimpla daca sunt in somaj tehnic si dupa o saptamina sunt chemat la serviciu
Administrare de personal 4/1/2020 1:12:22 PM
 • Gabriela Craciun 4/1/2020 2:30:13 PM

  Buna ziua,

  Somajul tehnic reprezinta reducerea sau intreruperea temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, din motive economice, tehnologice, structurale sau similare si presupune suspendarea contractului individual de munca.

  Conform Codului Muncii, salariatii carora li s-a aplicat masura somajului tehnic sunt obligati sa stea la dispozitia angajatorului, intrucat acesta are posibilitatea sa dispuna oricand reluarea activitatii. 

  Asadar, puteti fi solicitat la locul de munca doar din dispozitia angajatorului, daca acesta a dispus reluarea activitatii. In acest caz, angajatorul este obligat sa inceteze suspendarea contractului individual de munca, intrucat salariatul nu poate presta activitate in baza unui contract individual de munca suspendat.

Venituri salariale 4/1/2020 12:34:49 PM
 • Gabriela Craciun 4/1/2020 2:33:39 PM

  Buna ziua,

  Indemnizatia de somaj tehnic se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra salariului de baza corespunzator locului de munca ocupat. In situatia in care angajatorul depune documentele necesare, acesta poate beneficia de subventionarea indemnizatiei de somaj tehnic de catre stat. In acest caz, indemnizatia nu poate fi mai mare de 75% din castigul salarial mediu brut (in anul 2020 acesta este in valoare de 5429 lei).

  De asemenea, indemnizatia de somaj tehnic are natura unui venit asimilat salariului, prin urmare se datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Obligatia calculului, retinerii si platii acestora revine angajatorului.

  Pentru un calcul complet al indemnizatiei de somaj tehnic, va recomand acest calculator: https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-somaj-tehnic

Pe perioada vacantei se mai achita indemnizatia avand in vedere restrictiile impuse de stat?
Venituri salariale 4/1/2020 12:26:32 PM
 • Andrei Ionita 4/1/2020 2:35:31 PM

  Buna ziua,

  Conform Hotararii nr. 217/2020 privind punerea in aplicare a Legii nr. 19/2020, se stabilesc ca zile libere platite pentru unul dintre parinti in situatia suspendarii cursurilor sau inchiderii unitatilor de invatamant, zilele lucratoare pana la incetarea starii de urgenta, cu exceptia zilelor lucratoare din perioada vacantelor scolare. 

  Asadar, nu puteti beneficia de aceste zile libere platite pe perioada vacantei de primavara. Pe perioada vacantei puteti opta pentru intoarcerea la locul de munca sau pentru concediu fara plata.

Buna ziua daca am contractul suspendat beneficiez de somaj tehnic?multumesc <br />
Venituri salariale 4/1/2020 12:18:26 PM
 • Andrei Ionita 4/1/2020 4:07:51 PM

  Buna ziua,

  Somajul tehnic reprezinta reducerea sau intreruperea temporara a activitatii, din initiativa angajatorului, din motive economice, tehnologice, structurale sau similare. 

  Astfel, somajul tehnic se aplica doar daca angajatorul decide acest lucru si implica suspendarea contractelor de munca ale salariatilor vizati. De indemnizatia de somaj tehnic poate beneficia doar un salariat cu contract individual de munca activ, nu si salariatii care au deja contractul individual de munca suspendat.

  Salariatul nu are obligatia depunerii documentelor, somajul tehnic se instituie in baza unei decizii emise de angajator. De asemenea, angajatorul trebuie sa depuna anumite documente la Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala pentru a beneficia de subventionarea indemnizatiei de somaj tehnic de la stat pentru salariatii proprii.

buna ziua<br />la un salar de 2520lei brut am avut in martie 16zile lucrate si 6 zile somaj tehnic<br />puteti sa-mi transmiteti un calculator?<br />multumesc
Venituri salariale 4/1/2020 12:15:12 PM
 • Andrei Ionita 4/1/2020 3:12:28 PM

  Buna ziua,

  Indemnizatia de somaj tehnic se calculeaza prin aplicarea cotei de 75% asupra salariului de baza corespunzator locului de munca ocupat. In situatia in care angajatorul depune documentele necesare, acesta poate beneficia de subventionarea indemnizatiei de somaj tehnic de catre stat. In acest caz, indemnizatia nu poate fi mai mare de 75% din castigul salarial mediu brut (in anul 2020 acesta este in valoare de 5429 lei).

  De asemenea, indemnizatia de somaj tehnic are natura unui venit asimilat salariului, prin urmare se datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. Obligatia calculului, retinerii si platii acestora revine angajatorului.

  Pentru un calcul complet al indemnizatiei de somaj tehnic, va recomand acest calculator: https://www.calculatorvenituri.ro/calculator-somaj-tehnic

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide