</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Calcule pana in prezent:
2.496.830
Declaratii descarcate:
419
Ai intrebari?
Echipa noastra de specialisti in legislatie iti va raspunde
in cel mai scurt timp posibil.
Pune o intrebare
Diferentele fac diferenta
Vezi aici cum poti face o comparatie!
Adauga al doilea calcul, pentru comparatie
Vrei sa faci o comparatie?
Trage cu mouse-ul 2 carduri cu calculatii aici
Foloseste comanda "Compara" de pe cardurile cu calculatii
vs

Calculeaza remuneratia de director

Veniturile obtinute de directori sunt venituri asimilate salariilor din punct de vedere fiscal, insa exista mici diferente in taxarea acestor venituri fata de cele din salarii. Calculatorul Remuneratie director iti va indica in detaliu care sunt contributiile sociale datorate pentru acest tip de venit. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci suma neta sau bruta si vei obtine remuneratia dorita, precum si valoarea contributiilor si impozitului si a formulelor de determinare a acestora.

Noutati legislative

In Monitorul Oficial a fost publicata recent Legea nr. 215/2019 pentru modificarea Legii...
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat pe site-ul propriu noua versiune el...
Pe site-ul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale a fost publicat recent un proiect de...
In Monitorul Oficial a fost publicat recent Ordinul nr. 3063/1376/1430/2019 pentru aprobarea modelului, continutului,...
Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru creste...

Articole

Articole

Declaratia Unica se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma ...
Anularea dobanzilor si penalitatilor aferente sumelor datorate catre ANAF poate fi obtin...
Rezolutiunea sau rezilierea contractului sunt prevazute de Noul Cod Civil ca drepturi al...

AI O INTREBARE?

Scrie-ne mai jos si vom raspunde in timp util solicitarii tale.

140
300
Selecteaza categoria de venituri: Venituri salariale*
PUNE INTREBAREA
Mentionez ca sunt insarcinata iar copilul se va naste pana in data de 30.06.2020. Nu am avut niciun concediu medical de la fostul loc de munca. Cum trebuie sa procedez ca sa ma incadrez?
Concedii 11/18/2019 2:19:11 PM
 • Maria Ciudin 11/18/2019 4:06:38 PM

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura).

  Asadar, pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului minim de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. La stabilirea stagiului de cotizare vor fi luate in considerare si perioadele asimilate, conform art. 2, alin. (5) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

Venituri salariale 11/18/2019 2:04:22 PM
 • Maria Ciudin 11/18/2019 3:12:43 PM

  Buna ziua,

  Conform Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pensia de invaliditate se acorda persoanelor care nu au implinit varsta standard de pensionare si care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca, din cauza:

  • accidentelor de munca si bolilor profesionale
  • neoplaziilor, schizofreniei si SIDA
  • bolilor obisnuite si accidentelor care nu au legatura cu munca.

  Acest tip de pensie se acorda in functie de gradul de invaliditate:

  • gradul I, caracterizat prin pierderea totala a capacitatii de munca si de autoingrijire
  • gradul al II-lea, caracterizat prin pierderea totala a capacitatii de munca, cu pastrarea capacitatii de autoingrijire
  • gradul al III-lea, caracterizat prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, persoana putand sa presteze o activitate profesionala, corespunzatoare a cel mult jumatate din timpul normal de munca.

  Evaluarea capacitatii de munca, in vederea stabilirii gradului de invaliditate se face, la cerere, pana la implinirea varstei standard de pensionare, de catre medicul specializat in expertiza medicala a capacitatii de munca, din cadrul Casei Nationale de Pensii Publice. Cererea si documentele solicitantului se depun la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul casei teritoriale de pensii competente, in functie de domiciliul solicitantului.


  Persoanele care si-au pierdut capacitatea de munca din cauza unor boli obisnuite sau accidente care nu au legatura cu munca beneficiaza de pensie de invaliditate doar daca au realizat stagiu de cotizare. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.roICC
Beneficii 11/15/2019 8:13:56 AM
 • Maria Ciudin 11/18/2019 3:14:49 PM

  Buna ziua,

  Va rugam sa ne detaliati intrebarea, pentru a intelege cum va putem ajuta.

  Multumim!

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

Buna ziua,am un venit din chirie de 600 lei/luna, 7200 lei/an inregistrat la ANAF,declaratie depusa.Pot beneficia de indemnizatie ?
Venituri salariale 11/11/2019 1:08:18 PM
 • Maria Ciudin 11/15/2019 12:23:18 PM

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor nu se iau in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului.

  Daca beneficiati de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului si, in aceasta perioada, realizati venituri supuse impozitului, plata indemnizatiei se suspenda. Prin exceptie, plata indemnizatiei nu se va suspenda daca veniturile realizate in decursul unui an calendaristic, prin desfasurarea efectiva a unei activitati pe perioada concediului, nu depasesc de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei.

  Cuantumul minim al indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 1250 lei (2,5 * valoarea indicatorului social de referinta, 500 lei pentru anul 2019). Plafonul minim este de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei (5 * 1250 = 6250 lei). Daca obtineti 600 lei/luna in decursul unui an calendaristic, se depaseste plafonul minim impus de Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 (600 * 12 luni = 7200 lei). Prin urmare, exceptia este inaplicabila.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 11/13/2019 8:46:17 PM
 • Maria Ciudin 11/18/2019 4:14:48 PM

  Buna ziua,

  Pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura).

  In situatia in care, solicitantul a obtinut venituri supuse impozitului intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, Spatiului Economic European sau Elvetia pe parcursul intregii perioade care constituie stagiu de cotizare necesar obtinerii indemnizatiei (cele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului), atunci persoana nu va putea obtine indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania, ci in statul membru in care a obtinut veniturile.

  Pe de alta parte, daca solicitantul indemnizatiei a realizat o perioada din stagiul de cotizare venituri supuse impozitului intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, Spatiului Economic European sau Elvetia, si o perioada a obtinut venituri supuse impozitului in Romania, atunci aceste perioade se vor cumula, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, iar solicitantul va putea obtine indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 


Venituri salariale 11/13/2019 8:34:04 PM
 • Maria Ciudin 11/18/2019 4:45:04 PM

  Buna ziua,

  Pot beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri profesionale supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura). 

  Asadar, pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, fiind suficiente 12 luni succesive (in cazul in care obtinerea de venituri profesionale supuse impozitului s-a realizat cu intrerupere).

  Speram ca informatiile de mai sus sa fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Am beneficiat din 2014 - 2019 de pensie de urmas de pe urma tatalui si din 2015-2019 am facut facultatea la fara frecventa . Daca ma inregistrez ca somer pot beneficia de indemnizatie crestere copil?
Beneficii 11/13/2019 1:06:46 PM
 • Maria Ciudin 11/18/2019 4:54:51 PM

  Buna ziua,

  Pot beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura).

  Cele 12 luni se pot constitui, integral sau fractionat, si din perioade asimilate, conform art. 2, alin. (5) din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010. Perioada in care o persoana urmeaza, fara intrerupere, cursurile de zi ale invatamantului preuniversitar, universitar la nivelul studiilor de licenta sau masterat, precum si ale invatamantului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, reprezinta perioada asimilata stagiului de cotizare. De asemenea, perioada in care o persoana s-a aflat in evidenta agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, in vederea acordarii indemnizatiei de somaj, precum si perioada in care persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj, reprezinta, de asemenea, perioade asimilate stagiului de cotizare in vederea obtinerii indemnizatiei pentru cresterea copilului. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Buna ziua, daca in ultimii 2 ani am doar 6 luni lucrate nu voi putea beneficia deloc de indemnizatie crestere copil?
Venituri salariale 11/13/2019 11:59:50 AM
 • Maria Ciudin 11/18/2019 5:34:06 PM

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura).

  Asadar, pentru a beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare. Cele 12 luni se pot constitui, integral sau fractionat, si din perioadele asimilate enumerate la art. 2, alin. (5) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Pot beneficia de stimulentul de insertie, daca veniturile obtinute sunt scutite de plata impozitului pe venit, conform OUG 114/2018?
Beneficii 11/13/2019 12:39:41 AM
 • Maria Ciudin 11/19/2019 11:12:59 AM

  Buna ziua,

  Puteti beneficia de stimulentul de insertie, conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, daca, in perioada in care beneficiati de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, obtineti venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 11/12/2019 9:53:38 PM
 • Maria Ciudin 11/19/2019 8:27:03 AM

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, veniturile din cedarea folosintei bunurilor (chirii) nu sunt luate in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului. Pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  Doar in situatia in care persoana are in derulare un numar de cel putin 5 contracte de inchiriere pe parcursul unui an calendaristic, potrivit Codului Fiscal, aceste venituri se vor incadra in categoria veniturilor din activitati independente, care se vor lua in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Venituri salariale 11/11/2019 1:51:34 PM
 • Maria Ciudin 11/11/2019 5:44:09 PM

  Buna ziua,

  Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare din ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  Echipa calculatorvenituri a dezvoltat o aplicatie pe baza careia puteti calcula cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului si pe care o puteti consulta gratuit aici: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculavansat 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

La PFA, CAS+CASS datorat pt minim brut/tara e 728 lei, iar daca venitul lunar e 600, mai bine nu lucreaz. Daca nu se plateste CAS+CASS (daca venitul anual nu depaseste 12 salarii minime brute/tara nu sunt obligatorii - nu stiu unde este precizat sau daca e adevarat) mai beneficiez de stimulent?
PFA 11/12/2019 9:47:38 PM
  Buna ziua,<br />Detin 2 tipuri De venituri : contract individual de munca si drepturi de autor . <br />platesc cas si cass din CIM. Veniturile pentru calculul indemnizatiei din drepturile de autor se iau in considerare 85% sau se aplica vreo cota forfetara? <br />
  Drepturi de autor 11/12/2019 12:20:29 PM
   Buna ziua,<br />Detin 2 tipuri De venituri : contract individual de munca si drepturi de autor . <br />platesc cas si cass din CIM. Veniturile pentru calculul indemnizatiei din drepturile de autor se iau in considerare 85% sau se aplica vreo cota forfetara? <br />
   Drepturi de autor 11/12/2019 12:20:29 PM
    Buna ziua! Pot beneficia de CCC daca, in prezent, lucrez din 03.06.2019, iar copilul se naste in luna 01-02.2020. Mentionez ca am mai lucrat in 03.01.2016 pana in 28.09.2017. De atunci si pana in 03.06.2019 am intrerupere. Multumesc!
    Venituri salariale 11/12/2019 10:16:15 AM
     Buna ziua, in 08.11.2019 a venit pe lume fica noastra fiind si primul notru copil...as dori sa stiu daca primim vreo indemnizatie de la statul Roman si cum putem intra in posesia ei...<br />Va multumim frumos si asteptam raspuns de la dvs.<br />Date de contact: tel 0786864571<br />email: ronkov70@gmail.com
     Beneficii 11/10/2019 11:18:49 AM
     • Maria Ciudin 11/11/2019 5:20:40 PM

      Buna ziua,

      Conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005, proaspata mamica beneficiaza de concediu si indemnizatie de maternitate (63 de zile inainte de nastere, respectiv 63 de zile dupa nastere). Indemnizatia se acorda in situatia in care persoana indeplineste stagiul minim de cotizare de 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare ivirii nasterii. Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 din care se constituie stagiul de cotizare.

      Ulterior efectuarii concediului de maternitate ori chiar de la nasterea copilului, in situatia in care mama nu indeplineste conditiile legii pentru acordarea concediului de maternitate, oricare dintre parinti poate beneficia de concediu si indemnizatie lunara pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.

      Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 prevede ca au dreptul la concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura. 

      Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete lunare realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni care constituie stagiul de cotizare sa fie consecutive, este suficient ca acestea sa fie succesive.

      Pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului trebuie sa depuneti un dosar la Agentia de Plati si Inspectie Sociala din raza teritoriala unde aveti domiciliul. Dosarul trebuie sa contina:

      • cerere-tip
      • actul de identitate al solicitantului - original si copie
      • actul de identitate al celuilalt parinte - original si copie
      • certificatul de nastere al copilului - original si copie
      • certificatul de casatorie - original si copie
      • adeverinta eliberata de angajator sau de autoritatile competente din care sa rezulte faptul ca solicitantul a obtinut venituri timp de 12 luni
      • decizia de suspendare a activitatii
      • extras de cont bancar, in cazul in care solicitantul isi exprima optiunea viramentului indemnizatiei in cont bancar
      • dosar cu sina

      Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

      O zi frumoasa in continuare,

      Echipa calculatorvenituri.ro


     Venituri salariale 11/10/2019 10:44:27 AM
     • Maria Ciudin 11/11/2019 5:08:06 PM

      Buna ziua,

      Va rugam sa ne mentionati la ce tip de concediu va referiti.

      Va multumim!

      O zi frumoasa in continuare,

      Echipa calculatorvenituri.ro


     am contract 1 ora/zi si 435 lei salariu/luna si functia de baza<br />am si contract 2 ore/zi si 520 lei /luna - <br />am si contract 3 ore/zi si 1125 lei/luna firma de constructii<br />cat este impozitul retinut salariatului la primul contract cu 1 ora/zi si 435 lei lunar/functie baza ?? dar la al doilea cu 2 ore?
     Venituri salariale 11/11/2019 7:32:17 PM
      Nevasta a avut salariu de 2550 timp de 9 luni 2700 timp de 2 luni iar ultima luna 2950 iar eu am primit banii dupa 2 luni retroactiv suma de 3710 lei cu tot cu alocatia celor 2 copii una 300 lei cealalta 150 lei adica 3260 pe 2 luni
      Legislatia muncii 11/11/2019 6:42:34 PM
       Va rog spuneti-mi cum se calculeaza indemnizatia de creste a copilului pentru un PFA ? Tin sa precizez ca avand in vedere ca incasarile sunt peste 12 salarii minime brute, o sa trebuiasca sa platesc CAS, CASS , pe langa impozitul de 10%.Ce acte imi trebuie ?
       • Maria Ciudin 11/8/2019 4:53:14 PM

        Buna ziua,

        Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de 12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel, pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

        Cuantumul indemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Daca o persoana a realizat in aceasta perioada concomitent venituri din mai multe surse, se vor lua in considerare toate veniturile incasate de aceasta. Totodata, indemnizatia lunara pentru cresterea copilului are un cuantum maxim de 8500 lei. 

        In ceea ce priveste veniturile din activitati independente, realizate in urma desfasurarii unei activitati in calitate de persoana fizica autorizata, se va datora impozit pe venit in cota de 10%, iar contributiile sociale obligatorii (contributia de asigurari sociale, in cota de 25%, si contributia de asigurari sociale de sanatate, in cota de 10%) se vor datora doar daca veniturile nete realizate in anul fiscal depasesc 12 salarii minime brute pe tara (24.960 lei pentru anul 2019).

        Actele necesare pentru obtinerea indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului sunt:

        • cerere-tip
        • actul de identitate al solicitantului - copie si original
        • actul de identitate al celuilalt parinte - copie si original
        • certificatul de nastere al copilului - copie si original
        • certificatul de casatorie - copie si original
        • adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de angajator din care sa rezulte faptul ca solicitantul a obtinut timp de 12 luni venituri supuse impozitului 
        • decizie de suspendare a activitatii 
        • extras de cont bancar pe numele solicitantului, daca se solicita viramentul indemnizatiei in cont bancar
        • dosar cu sina

        Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

        O zi frumoasa in continuare,

        Echipa calculatorvenituri.ro


       Venituri salariale 11/8/2019 12:00:57 PM
       • Maria Ciudin 11/8/2019 12:16:08 PM

        Buna ziua,

        Indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete obtinute in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. 

        Cuantumul indemnizatiei nu poate fi mai mic decat suma rezultata prin aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta. In anul 2019, indicatorul social de referinta are o valoare de 500 lei (2,5 x 500 = 1250 lei minim).

        Pentru detalii suplimentare, echipa calculatorvenituri.ro a dezvoltat o aplicatie pe baza careia puteti calcula cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului si pe care o puteti consulta gratuit aici: https://www.calculatorvenituri.ro/#calculavansat 

        Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

        O zi frumoasa in continuare,

        Echipa calculatorvenituri.ro 

       Beneficii 11/7/2019 3:51:06 PM
       • Maria Ciudin 11/7/2019 4:07:08 PM

        Buna ziua,

        Conform prevederilor Codului Muncii, se pot acorda zile libere platite in cazul unor evenimente familiale deosebite. 

        Pentru salariatii din sectorul privat, numarul de zile libere platite de concediu pentru evenimente deosebite se stabileste prin negociere, in contractul colectiv de munca sau in regulamentul intern. Pe de alta parte, in sectorul public este aplicabila Hotararea Guvernului nr. 250/1992 care stabileste un numar de 3 zile libere acordate la nasterea unui copil.

        Totodata, tatal copilului nou-nascut poate beneficia de concediu paternal platit de 5 zile lucratoare. Concediul paternal se acorda la cerere, in primele 8 zile de la nasterea copilului, justificat cu certificatul de nastere. In plus, daca tatal a absolvit un curs de puericultura, concediul paternal se majoreaza cu inca 10 zile lucratoare platite. 

        Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

        O zi frumoasa in continuare,

        Echipa calculatorvenituri.ro 


       Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
       Inchide