</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Contributiile sociale si impozitul pe venit datorate de persoanele fizice se vor plati intr-un cont unic

by Mihaela Colesnic, 05 dec 2018 Venituri independente
Contributiile sociale si impozitul pe venit datorate de persoanele fizice se vor plati intr-un cont unic

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a facut public contul unic in care se vor plati obligatiile fiscale reprezentand contributii sociale si impozit pe venit datorate de catre persoanele fizice.

Astfel, persoanele care au obligatia declararii veniturilor obtinute incepand cu 1 ianuarie 2018 in mod independent in declaratia unica, vor plati sumele in contul unic disponibil 55.04 “Sume reprezentand impozit pe venit si contributii sociale datorate de persoanele fizice in curs de distribuire”, deschis pe codul numeric personal/numarul de identificare fiscala al contribuabililor la unitatile Trezoreriei Statului la care este arondat. Obligatiile fiscale aferente anilor precedenti si vor plati ca si pana acum, in conturile distincte indicate de ANAF.

Ulterior virarii sumelor de catre contribuabili, ANAF va distribui sumele proportional cu inregistrarile din declaratia unica depusa de fiecare contribuabil.

Referitor la bonificatiile acordate pentru platile integrale ale contributiilor sociale si a impozitului pe venit, este important de mentionat ca acestea se vor acorda astfel:

 • Pentru plata impozitului pe venitul realizat in 2017 si a contributiilor sociale aferente veniturilor obtinute in perioada 2016-2017, pana la data de 15 decembrie 2018, se va acorda o bonificatie de 10% din valoarea acestora
 • Pentru plata contributiilor de asigurari sociale de sanatate aferente veniturilor obtinute in perioada 2014-2017, pana la data de 31 martie 2019, se va acorda o bonificatie de 10% din valoarea acestora
 • Pentru plata impozitului pe venit si a contributiilor sociale aferente veniturilor obtinute in anul 2018 pana la data de 15 decembrie 2018, se va acorda o bonificatie in valoare de 5% din sumele inscrise in declaratia unica

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

 • greenwood GRACE 30 dec 2018

  Viata fara probleme nu are probleme fara solutii. Sunt cu adevarat multumit de acest serviciu al acestei vrajitoare puternice. Dr.JUNGUNU, daca treceti printr-un fel de atac spiritual sau suferinta sau doriti sa va recuperati fostul sot sau sotie? Dr.JUNGUNU THE GREAT este un medic traditional pe baza de plante si spirituale care va poate ajuta. (drjungunusolutionspell@gmail.com) * Daca vrei un copil.

  * Ajutati-i pe oameni sa scape din inchisoare

  * Vrajile rau ochi

  * Daca iti place sa fii sirena

    * Daca aveti nevoie de ajutor financiar.

  * Charm sa te iubesc.

  * PROPHECY CHARM. Contactati-l oriunde in lume prin adresa EMAIL: drjungunusolutionspell@gmail.com. Este cel mai bun pitcher al lumii.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide