</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatie somaj tehnic: Documente necesare PFA, drepturi de autor, contract de activitate sportiva

by Maria Ciudin , 01 apr 2020 Data modificarii: 05 iun 2020 Drepturi de autor / PFA / Venituri independente / COVID-19
Indemnizatie somaj tehnic: Documente necesare PFA, drepturi de autor, contract de activitate sportiva

UPDATE

In Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 1017/2880/2020 prin care au fost actualizate modelele de documente necesare persoanelor care obtin venituri exclusiv din drepturi de autor pentru obtinerea indemnizatiei din bugetul de stat.

***

In Monitorul Oficial au fost publicate o serie de Ordine emise de Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, prin care au fost aprobate modelele de documente necesare pentru obtinerea unei indemnizatii din bugetul de stat de catre persoane fizice autorizate, persoane care obtin exclusiv venituri din drepturi de autor si persoane care isi desfasoara activitatea in baza unui contract de activitate sportiva.

Reamintim faptul ca Ordonanta de Urgenta nr. 32/2020 stabileste conditiile si procedura prin care aceste categorii de persoane pot beneficia de indemnizatie:

1. Alti profesionisti (PFA, intreprindere individuala, intreprindere familiala), astfel cum sunt reglementati de Codul civil, precum si persoanele care au incheiate conventii individuale de munca in baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei, care intrerup activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2, pe perioada starii de urgenta beneficiaza, din bugetul de stat, in baza declaratiei pe propria raspundere, de o indemnizatie lunara de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2020 nr. 6/2020. Indemnizatia este supusa impozitarii si platii contributiilor de asigurari sociale si de asigurari sociale de sanatate.

Prin urmare, documentele necesare pentru obtinerea acestei indemnizatii sunt:

a) cerere adresata Agentiei pentru Plati si Inspectie Sociala

b) declaratie pe propria raspundere ca activitatea a fost intrerupta ca urmare a efectelor coronavirusului

2. Pe perioada starii de urgenta, pentru perioada suspendarii temporare a contractului de activitate sportiva, din initiativa structurii sportive, ca urmare a efectelor produse de coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele prevazute la art. 671 alin. (1) lit. a) -c) din Legea nr. 69/2000 (sportivi, antrenori, medici, asistenţi medicali, maseuri, kinetoterapeuţi, cercetători) beneficiaza de o indemnizatie de 75% din drepturile in bani aferente contraprestatiei activitatii sportive, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2020 nr. 6/2020. Indemnizatia se suporta din bugetul de stat si este supusa impozitarii si platii contributiilor de asigurari sociale si de asigurari sociale de sanatate.

Astfel, documentele necesare pentru acordarea indemnizatiei sunt:

a) cerere adresata Agentiei pentru Plati si Inspectie Sociala

b) lista persoanelor care urmeaza sa beneficieze de indemnizatie

c) declaratie pe propria raspundere ca activitatea a fost intrerupta ca urmare a efectelor coronavirusului

3. Persoanele fizice care obtin venituri exclusiv din drepturile de autor si drepturile conexe care intrerup activitatea ca urmare a efectelor coronavirusului SARS-CoV-2 pe perioada starii de urgenta, beneficiaza din bugetul de stat prin agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala, respectiv a municipiului Bucuresti de o indemnizatie lunara de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2020 nr. 6/2020, in baza documentelor solicitate de catre Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala. Indemnizatia este supusa impozitarii si platii contributiilor de asigurari sociale si de asigurari sociale de sanatate.

Documentele necesare pentru obtinerea acestei indemnizatii sunt:

a) cerere adresata Agentiei pentru Plati si Inspectie Sociala

b) declaratie pe propria raspundere ca activitatea a fost intrerupta ca urmare a efectelor coronavirusului

Sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide