</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Concediul medical pentru izolare a fost reglementat

Concediul medical pentru izolare a fost reglementat

In data de 07.09.2020 a fost publicat in Monitorul Oficial Ordinul nr. 1546 din 07/09/2020, prin care anexele nr. 1 si 2 la Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 1.092/745/2020 au fost modificate.

Prin Ordinul nr. 1546 din 07/09/2020 se modifica modelul unic al certificatului de concediu medical si instructiunile privind utilizarea si modul de completare a certificatelor de concediu medical.

Se adauga un nou cod, codul 51 pentru izolare. Astfel, conform Ordinului:

  • Se completeaza cu cod 51 - Boala infectocontagioasa pentru care s-a instituit masura izolarii - numai in cazul certificatelor de concediu medical acordate persoanelor asigurate pentru care s-a instituit masura izolarii, potrivit legii.

Prin introducerea noului cod de indemnizatie, se reglementeaza posibilitatea acordarii concediilor medicale in cazul bolilor infectocontagioase pentru care a fost instituita izolarea, conform Legii 136/2020.

Reamintim ca incepand cu 21.07.2020, concediile medicale pentru boli infectocontagioase pentru care se insituie masura izolarii sunt platite cu procent de 100% din baza de calcul, indemnziatie suportata direct din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

  • In cazul completarii codului 07 - Carantina, medicul curant care elibereaza certificatul de concediu medical va inscrie in rubrica «Observatii» de pe verso-ul formularului numarul documentului eliberat de organele de specialitate ale directiilor de sanatate publica judetene, respectiv ale municipiului Bucuresti, si durata perioadei de carantina.

In anexa nr. 2, la articolul 12 punctul 7 (Procent de plata se bifeaza:), litera c) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"c) in cazul indemnizatiei pentru carantina se bifeaza atat rubrica «Prevenire», cat si rubrica «100%»."

Sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide