</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Bonificatiile pentru depunerea Declaratiei Unice au fost adoptate

by Maria Ciudin , 04 iun 2020 Data modificarii: 09 iun 2020 Drepturi de autor / PFA / Venituri independente / COVID-19
Bonificatiile pentru depunerea Declaratiei Unice au fost adoptate

UPDATE

Pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a fost postata versiunea electronica actualizata a Declaratiei Unice. Astfel, persoanele fizice pot depune Declaratia Unica cu aplicarea bonificatiilor adoptate recent prin Ordinul nr. 1107/2020.

Reamintim ca noul termen prevazut pentru depunerea Declaratiei Unice in acest an este 30 iunie.

***

In Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 1107/2020 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 139/2020 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice.

Prin Ordinul nr. 1107/2020 se oficializeaza bonificatiile acordate persoanelor fizice care au obligatia depunerii in acest an a Declaratiei Unice, adoptate prin Ordonanta de Urgenta nr. 69/2020.

Vezi aici toate modificarile fiscale introduse prin Ordonanta de Urgenta nr. 69/2020!

Bonificatiile oficializate prin intermediul Ordinului nr. 1107/2020 sunt urmatoarele:

a) o bonificatie de 5%, daca toate obligatii fiscale de platã datorate pentru veniturile pe 2019 se sting prin platã sau compensare, integral, panã la data de 30 iunie 2020 inclusiv;

b) o bonificatie de 5% pentru depunerea declaratiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanta, panã la 30 iunie 2020 inclusiv.

Bonificatia prevazuta la lit. b) se acorda numai daca este indeplinita conditia de acordare a bonificatiei prevazuta la lit. a), caz in care se aplica ambele bonificatii.

Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 69/2020, contribuabilii care au depus Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice - capitolul I. Date privind veniturile realizate, pentru veniturile realizate in anul 2019, indiferent de modalitatea de depunere, fara acordarea bonificatiilor, pot beneficia de acestea prin depunerea unei declaratii rectificative pana la data de 30 iunie 2020 inclusiv, cu respectarea conditiilor.

In situatia in care au fost efectuate platile integral pentru veniturile obtinute in anul 2019 pana la intrarea in vigoare a Ordonantei de Urgenta nr. 69/2020, respectiv 14 mai 2020, se pot face compensari sau restituiri, potrivit Codului de Procedura Fiscala.

Reamintim faptul ca momentan nu a fost actualizata versiunea electronica a Declaratiei Unice, astfel ca nu poate fi depusa cu aplicarea bonificatiilor. Revenim cu informatii suplimentare de indata ce este publicata noua versiune pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Sursa foto: pixabay.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide