</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Depunerea Declaratiei Unice, amanata

by Maria Ciudin , 03 feb 2020 Drepturi de autor / PFA / Venituri din alte surse
Depunerea Declaratiei Unice, amanata

In Monitorul Oficial, nr. 72/31.01.2020, a fost publicata Ordonanta nr. 6/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri fiscal-bugetar.

Printre altele, Ordonanta prevede ca in anul 2020, termenul de 15 martie inclusiv prevazut pentru depunerea Declaratiei Unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, in situatiile reglementate de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, se proroga pana la data de 25 mai 2020 inclusiv.

Formularul se utilizeaza de persoanele fizice pentru declararea impozitului pe veniturile realizate si a contributiilor sociale datorate incepand cu anul 2019, precum si pentru declararea impozitului pe veniturile estimate si a contributiilor sociale datorate incepand cu anul 2020.

Declaratia Unica se depune pentru urmatoarele categorii de venituri:

  • activitati independente
  • drepturi de proprietate intelectuala
  • cedarea folosintei bunurilor (chirii)
  • activitati agricole, silvicultura si piscicultura
  • transferul titlurilor de valoare si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si transferul aurului financiar
  • alte surse
  • venituri din strainatate

In plus, Ordonanta nr. 6/2020 proroga si termenul prevazut pentru depunrea formularului 230 “Cerere privind destinatia sumei reprezentand 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii”/”Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat”. Noul termen pentru depunerea formularului este tot 25 mai inclusiv.

Sursa foto: pixabay.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide