</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Termenul de depunere a declaratiilor 205 si 207 este 28 februarie

Termenul de depunere a declaratiilor 205 si 207 este 28 februarie

În Monitorul Oficial Partea I, nr. 138/10.02.2022, a fost publicat Ordinul nr.172/2022 privind modificarea OPANAF nr. 2.547/2019 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a contribuției de asigurări sociale și a contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice, precum și a modelului și conținutului unor formulare.

Ordinul ANAF nr. 172/2022 conține noile versiuni ale declarațiilor 205 și 207 ce se vor folosi pentru declararea veniturilor începând cu 01 ianuarie 2021, iar ca termen limita de depunere au data de 28 februarie 2022.

Declarația 205 se completează cu ajutorul programului de asistență și se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Formularul 205 se completează și se depune anual, pentru anul anterior (2021) până în ultima zi a lunii februarie 2022. Declarația 205 se depune de către plătitorii de venituri care au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe următoarele venituri cu regim de reţinere la sursă a impozitului:

  • venituri din dividende;
  • venituri din dobânzi;
  • venituri din lichidarea unei persoane juridice;
  • venituri din pensii;
  • venituri din premii;
  • venituri din jocuri de noroc;
  • venituri din alte surse;
  • venituri din activități independente.

Declarația 207 este „Declarația informativă privind impozitul reținut la sursă/veniturile scutite, pe beneficiari de venit nerezidenți” și se depune de plătitorii de venituri impozabile obținute din România de nerezidenți și de persoana desemnată din cadrul asocierii/entității transparente fiscal pentru veniturile impozabile obținute din România de nerezidenții membri ai asocierii/entității.

Formularul 207 este folosit și pentru veniturile scutite de impozit (potrivit titlului VI din Codul fiscal sau convenţiilor de evitare a dublei impuneri încheiate de România sau în baza unor acorduri internaționale la care România este parte) și pentru impozitul datorat de nerezident care este suportat de plătitorul de venit cu regim de reținere la sursă a impozitului.

Descarca aici noul formular actualizat al declaratiei 205

Descarca aici noul formular actualizat al declaratiei 207

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide