</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Proiect de ordin: Modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate

Proiect de ordin: Modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate

Potrivit unui Proiect de ordin al Ministerului Sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru modificarea și completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr.15/2018/1.311/2017, s-a transmis punctul de vedere al comisiei de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății cu privire la categoriile de pacienți care pot beneficia concedii și indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă pentru o perioada mai mare de 183 de zile, respective persoanele care au arsuri de gradul IIB-III localizate pe față, scalp, mâini, picioare, organe genitale, perineu, articulații mari și/sau arsuri de gradul III cu alte localizări, dar care afectează cel puțîn 10% din suprafață corporală.

De asemenea conform proiectului de ordin, se precizează faptul că pentru persoanele cărora li se impune carantină la întoarcerea în țară trebuie depusă și o declarație pe propria răspundere celor care le plătesc concediul medical.

Mențiunile din declarația pe propria răspundere din proiectul de ordin al CNAS, prevăd două variante pentru măsură carantinei:

-Instituită că urmare a unei deplasări în interes personal;

-Instituită că urmare a unei deplasări care nu a fost în interes personal.

Această declarație ar trebui depusă la cei care urmează să plătească indemnizația de concediu medical de carantină, respective angajatorii în cazul salariaților, insituția care administrează bugetul asigurărilor pentru șomaj- pentru persoanele care au contractul de muncă suspendat, sau le-a încetat contractul pe perioada determinată sau la casă de sănătate pentru persoanele fizice autorizate sau cei care s-au asigurat voluntar în sistemul public de sănătate, De asemenea această declarație ar trebui prezentată în cazul unui control.

Toate mențiunile trecute în această declarație vor intră sub incidența prevederilor legale privind falsul în declarații, infracțiune prevăzută în Codul penal.

Aceste prevederi si altele propuse prin ordin vor putea fi puse în aplicare după publicarea lor în Monitorul Oficial.

Vezi aici modelul de declaratie pe propria raspundere propus de CNAS

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide