</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Procedura de stabilire din oficiu a contributiilor sociale pentru persoanele fizice

Procedura de stabilire din oficiu a contributiilor sociale pentru persoanele fizice

În Monitorul Oficial Partea I, nr. 144/11.02.2022, a fost publicat Ordinul nr. 172/2022 privind modificarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2.547/2019 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice, precum şi a modelului şi conţinutului unor formulare.

Prin acest Ordin au fost astfel înlocuite anexele care reprezintă decizia privind stabilirea din oficiu a contribuțiilor și situația referitoare la modul de calcul a contribuțiilor.

Ordinul nr.172/2022 stabilește că pentru persoanele fizice ce au calitatea de profesioniști (persoane fizice autorizate, drepturi de autor, întreprinderi individuale etc) și care au beneficiat de indemnizația de șomaj sau pentru reducerea timpului de lucru în contextul pandemic actual, să achite și impozit și contribuții sociale obligatorii. Aceste obligații se stabilesc și se declara prin Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

Consulta aici noile formulare actualizate

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide