</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Platforma speciala pentru depunerea dosarelor de recuperare concedii medicale

by Cristina Tanase , 13 sept 2022 Concedii
Platforma speciala pentru depunerea dosarelor de recuperare concedii medicale

În data de 08 septembrie 2022, CASMB (Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București), a transmis un anunț, conform căruia, începând cu data de 01 octombrie 2022, dosarele de recuperare pentru concedii medicale din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) se depun online, pe platforma dedicată, disponibilă aici.

Astfel, CASMB ne transmite noile condiții de depunere online a documentelor, conform comunicatului din 08 septembrie:

În perioada 01.09.2022 – 30.09.2022 transmiterea documentelor se face conformInstrucțiuni de transmitere a cererilor de recuperaredisponibilă aici.

Începând cu data de 01.10.2022, în conformitate cu art. 6 alin 3^1 din OUG 158/2005*, dosarele de recuperare concedii medicale din FNUASS,se depun online, prin intermediul platformei online (disponibilă aici), ca urmare a procesului de digitalizare și eficientizare a procesului de decontare a sumelor aferente concediilor medicale.

În cadrul platformei online, persoanele juridice încarcă, conform Procedurii de transmiterere a documentației, următoarele documente, în format electronic:

  1. Cerere recuperare –descarcă model
  2. Centralizator concedii medicale
  3. Exemplarul 2 al concediului medical (rezoluția maximă admisă este 150dpi)

Documentele încărcate prin mijloace la distanță, prin intermediul platformei online nu se vor transmit și în format fizic.

În cazul în care se constată neconcordanțe între documentele încărcate pe platformă și cele raportate în Declarația 112, transmisă la ANAF de către societate,CASMB poate solicita documentația în format fizic, în conformitatecu art. 6 alin (4) din OUG 158/2005**.

După transmitere prin intermediul platformei online, documentația încărcată se verifică de către compartimentul de specialitate. În urma verificării se transmite rezoluția înregistrării, astfel:

A. Status –ACCEPTAT– documentația este lizibilă și îndeplinește prevederile legislative, iar concediile medicale, înscrise în borderoul centralizator anexat cererii, ce reprezintă sume eligibile și certe în urma verificării sunt propuse la plată, urmând ca decontarea să fie efectuată, de către compartimentul de specialitate, în limita disponibilului bugetar alocat.

B. Status –RESPINS– documentația nu este lizibilă, nu îndeplinește prevederile legislative, iar concediile medicale, înscrise în borderoul centralizator anexat cererii, nu îndeplinesc condițiile de legalitate și conformitate privind decontarea sumelor din FNUASS.

Conformart. IV alin (2) din OUG 74/2021*** termenul de remediere în cazul respingerii înregistrării este de 90 de zile de la data primirii rezoluției. Atragem atenția că sumele înscrise în cererile de restituire înregistrare în afara termenului prevăzut la Art. IV alin (2) din OUG 74/2021 se resping definitiv la plată.

În cazul redepunerii ca urmare a respingerii înregistrării, la rubrica observații a platformei online se va înscrie nr. cerererii inițiale respinse.

Cererea de restituire va conţine în mod obligatoriu numărul de telefon şi adresa de e-mail a persoanei cu atribuţii în întocmirea şi transmiterea cererii și a Declarației 112. Documentele transmise prin intermediul platformei (cerere + centralizator + exemplar 2 concediu medical) se înregistrează, procesează și verifică prin intermediul Sistemul Informatic Unic Integrat al Asigurărilor de Sănătate din România.

Indemnizaţiile de asigurări de sănătate pot fi solicitate pe baza actelor justificative, în termen de 90 de zile de la data la care beneficiarul era în drept să le solicite, conform prevederilor Art. 69 din Ordinul nr.15/1.311/2018**** pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate.

Nedepunerea în termen de 90 de zile de la respingerea cererii, însoțită de toate documentele justificative menţionate mai sus atrage după sine respingerea cererii ca tardiv formulată.

Documentația transmisă de către angajatori în format fizic, prin depunerea la registratura CASMB sau transmitere prin servicii de poștă/curierat,NU se încarcă pe platforma online.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide