</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Parintii pot beneficia de zile libere platite pentru supravegherea copiilor si pe perioada vacantelor scolare

by Maria Ciudin , 06 apr 2020 Beneficii / Concedii / COVID-19
Parintii pot beneficia de zile libere platite pentru supravegherea copiilor si pe perioada vacantelor scolare

Ordonanta de Urgenta nr. 41/2020 publicata recent in Monitorul Oficial al Romaniei aduce o modificare importanta dispozitiilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere parintilor pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant.

Calculeaza concediu supraveghere copii

Astfel, Ordonanta de Urgenta stabileste faptul ca “Se acorda zile libere unuia dintre parinti pentru supravegherea copiilor, inclusiv pe perioada vacantelor scolare, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant si a unitatilor de educatie anteprescolara, ca urmare a starii de urgenta decretate in conditiile legii.”

Prin urmare, parintii vor putea de zile libere platite pentru supravegherea copiilor inclusiv pe perioada vacantelor scolare, insa doar pe parcursul starii de urgenta. De asemenea, vor putea beneficia de aceste dispozitii si parintii ai caror copii urmeaza cursurile unitatilor de educatie anteprescolara (gradinite, crese).

Citeste mai multe despre: Concediul pentru supravegherea copiilor: ce este si cine poate beneficia

Indemnizatia pentru fiecare zi libera acordata in noile conditii instituite prin Ordonanta de Urgenta se plateste din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri si cheltuieli al angajatorului si este in cuantum de 75% din salariul de baza corespunzator unei zile lucratoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.

Calculeaza concediu supraveghere copii

Sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide