</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Normele de venit nu se mai pot aplica, din 2024 pentru PFA cu activitati in IT

by Cristina Tanase , 11 dec 2023 PFA
Normele de venit nu se mai pot aplica, din 2024 pentru PFA cu activitati in IT

În data de 08 decembrie 2023, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 1105, Ordinul nr. 5308/2023 pentru abrogarea nr. crt. 120 din anexa la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 925/2017 privind aprobarea Nomenclatorului activităţilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, activităţi desfăşurate de contribuabilii care realizează venituri din activităţi de producţie, comerţ, prestări de servicii.

Prin Ordinul nr.5308/2023 se abrogă poziția 120 din Nomenclatorul activităţilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, poziție la care figurează: Servicii executate în domeniul informaticii, altele decât cele care generează drepturi de autor sau drepturi conexe drepturilor de autor, pentru codurile CAEN:

  • 6202: Activităţi de consultanţă în tehnologia informaţiei
  • 6203: Activităţi de management (gestiune şi exploatare) al mijloacelor
    de calcul

Astfel, începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2024, pentru activitățile independente din domeniul informaticii desfășurate de persoane fizice autorizate se va face automat trecerea pe sistemul real.

Textul de lege, prevede:

“Art. I. -

Înanexala Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 925/2017 privind aprobarea Nomenclatorului activităţilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, activităţi desfăşurate de contribuabilii care realizează venituri din activităţi de producţie, comerţ, prestări de servicii, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 519 din 4 iulie 2017, numărul curent 120 se abrogă.

Art. II. -

Prevederile prezentului ordin se aplică începând cu veniturile aferente anului 2024.”

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide