</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Mentinerea acordarii concediului pentru cresterea copilului dupa data de 15 mai fara documente suplimentare

by Maria Ciudin , 15 mai 2020 Concedii / Legislatia muncii / COVID-19
Mentinerea acordarii concediului pentru cresterea copilului dupa data de 15 mai fara documente suplimentare

Ordonanta de Urgenta nr. 70/2020, publicata in Monitorul Oficial in data de 14 mai 2020, instituie mai multe prevederi in favoarea persoanelor care se afla in concediu si plata indemnizatiei pentru cresterea copiilor, in concediul si plata indemnizatiei pentru ingrijirea copilului cu handicap sau in concediu si plata indemnizatiei de acomodare.

Astfel, conform actului normativ, pentru persoanele care la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta nr. 70/2020, respectiv 14 mai 2020, se afla in concediu si plata indemnizatiei pentru cresterea copiilor, in concediul si plata indemnizatiei pentru ingrijirea copilului cu handicap sau in concediu si plata indemnizatiei de acomodare pentru copiii incredintati in vederea adoptiei, indiferent daca aceste drepturi au mai fost prelungite anterior prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 32/2020 si prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 59/2020, se prelungeste acordarea drepturilor pana la data de 31 mai 2020.

Asadar, pentru persoanele care beneficiaza de concediul si indemnizatia pentru cresterea copiilor, concediul si indemnizatia pentru ingrijirea copilului cu handicap sau concediul si indemnizatia de acomodare acordarea acestor drepturi se prelungeste pana la data de 31 mai 2020, fara obligativitatea depunerii documentelor necesare pentru mentinerea drepturilor.

De asemenea, pentru persoanele care la data intrarii in vigoare a acestui act normativ se afla in concediu si plata indemnizatiei pentru cresterea copiilor, prin exceptie de la prevederile art. 7 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010, acordarea stimulentului de insertie se face de la data depunerii cererii, daca acestea realizeaza venituri supuse impozitului pe venit, pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, respectiv 4 ani, in cazul copilului cu handicap.

In plus, pentru persoanele care la data de 14 mai 2020 se afla in concediul si plata indemnizatiei pentru cresterea copilului prevederile art. 11 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 (dispozitiile referitoare la “luna tatalui”), nu se aplica in cazul in care intre data de 31 mai 2020 si data la care copilului implineste 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu dizabilitate sunt mai putin de 3 luni. In aceasta situatie se aplica prevederile art. 5 alin. (2) din Ordonanta de Urgenta nr. 70/2020, si anume acordarea stimulentului de insertie se face de la data depunerii cererii, daca acestea realizeaza venituri supuse impozitului pe venit, pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, respectiv 4 ani, in cazul copilului cu handicap.

Sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide