</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Guvernul a decis amanarea termenului de depunere al declaratiei unice si acordarea de bonificatii

by Maria Ciudin , 08 mai 2020 Drepturi de autor / PFA / Venituri independente / COVID-19
Guvernul a decis amanarea termenului de depunere al declaratiei unice si acordarea de bonificatii

Guvernul a decis, intr-o sedinta ce a avut loc pe 7 mai, o noua amanare a termenului de depunere al Declaratiei Unice. Totodata, Executivul a decis si acordarea de bonificatii celor care platesc darile catre stat pana la noul termen.

Termenul initial de depunere al Declaratiei Unice prin care contribuabilii trebuie sa definitiveze veniturile obtinute in anul 2019 si sa estimeze veniturile pe care urmeaza sa le obtina in cursul acestui an a fost 15 martie. Acest termen a fost ulterior prelungit pana pe 25 mai, iar acum urmeaza sa fie din nou prorogat pana pe 30 iunie, se arata in comunicatul de presa existent pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice publicat in urma recentei sedinte de Guvern.

Un milion de romani care obtin venituri din activitati independente, drepturi de proprietate intelectuala, agricultura, chirii, castiguri de capital si alte forme de venituri vor primi bonificatii de pana la 10% daca vor achita impozitele sau contributiile pana la data de 30 iunie, noul termen de depunere a declaratiei unice, se arata in comunicatul Ministerului Finantelor Publice.

Bonificatia se va aplica pentru impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, datorate pentru veniturile realizate in anul 2019, pentru care exista obligatia depunerii Declaratiei unice.

Persoanele fizice vor primi o bonificatie de 5% din impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, reprezentand obligatii fiscale anuale pentru anul 2019, daca toate aceste obligatii fiscale de plata se sting prin plata sau compensare, integral pana la data de 30 iunie 2020 inclusiv.

De asemenea, va fi aplicata o bonificatie de 5% din impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, pentru depunerea Declaratiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pana la 30 iunie 2020 inclusiv. Aceasta se acorda numai daca este indeplinita conditia de acordare a bonificatiei pentru plata in termenul anuntat.

Pentru acordarea bonificatiilor in anul 2020, contribuabilul va trebui sa o inscrie in mod distinct in Declaratia unica, iar obligatiile fiscale de plata se determina prin diminuarea obligatiilor fiscale datorate cu valoarea bonificatiei.

Bonificatiile se acorda numai prin completarea si depunerea, pana la data de 30 iunie 2020 inclusiv, noul termen stabilit de Guvern, a Declaratiei unice - Capitolul I. Date privind veniturile realizate - formular actualizat in acord cu noile prevederi, initiala sau rectificativa, in format simplificat, dupa caz.

Reamintim faptul ca dispozitiile analizate se vor aplica doar dupa publicarea actului normativ in Monitorul Oficial al Romaniei. Vom reveni cu informatiile necesare dupa ce actul normativ va fi publicat.

Sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide