</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Declaratia unica se va modifica

Declaratia unica se va modifica

UPDATE: Noul model al Declaratiei unice a fost publicat in Monitorul Oficial. Citeste mai multe aici.

Pe site-ul ANAF a fost publicat proiectul ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a formularului 212 ”Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice”

Descarca aici noua forma propusa pentru Declaratia unica:


Ce modificari propune proiectul:

  • introducerea a doua sectiuni distincte, pentru stabilirea si declararea obligatiilor fiscale datorate de catre contribuabili, pentru indemnizatiile prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.30/2020, precum si de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.132/2020 (indemnizatiile acordate de stat in contextul pandemiei de COVID-19)
  • introducerea randurilor necesare pentru aplicarea dispozitiilor Legii nr.153/2020 referitoare la deductibilitatea costului de achizitie al aparatelor de marcat electronice fiscale din impozitul anual pe venit
  • eliminarea rubricilor referitoare la veniturile din inchiriere in scop turistic "Date privind impozitul pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza in Romania si contributiile sociale datorate pentru anul ..........."
  • actualizarea sectiunii “Sumarul obligatiilor privind impozitul pe venitul realizat si contributiile sociale datorate, stabilite prin declaratia curenta” de la Capitolul I din formular.

    Totodata, se actualizeaza in mod corespunzator si instructiunile de completare a declaratiei unice.

Cand se depune Declaratia unica in 2021

Conform modificarilor aduse de Legea 296/2020 asupra Codului fiscal, termenul de depunere a declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, precum si termenul de plata al acestora, va fi data de 25 mai inclusiv a anului urmator celui de realizare a veniturilor (in loc de 15 martie).

Prevederea se aplica incepand cu veniturile realizate in 2020. Prin urmare, 25 mai 2021 este termenul de declarare pentru anul 2020.

Sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide