</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

De astazi, 14 martie, incepe autorecenzarea online

by Cristina Tanase , 14 mar 2022 Concedii
De astazi, 14 martie, incepe autorecenzarea online

Potrivit OUG nr.39/2021, prin care a fost modificată OUG nr. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor din România în anul 2021, recensământul se desfășoară în acest an, în perioada februarie- iulie, în loc de iulie- noiembrie 2021 cum a fost stabilit inițial.

Art. 49. – Oug 19/2020

(1)Persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode. Dovada autorecenzării on-line se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

(2)Codul de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării este generat automat de soluţia informatică funcţională pe site-ul recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ RPL2021.

(3)Angajatorii persoanelor care fac dovadă autorecenzării on-line au obligaţia de a le acordă acestora ziua liberă, plătită, prevăzută la alin. (1), la o dată stabilită de comun acord cu persoanele îndreptăţite. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la dată realizării cu succes a autorecenzării.

(4)Se acordă o singură zi liberă, plătită, unei persoane salariate, indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea on-line pentru sine şi pentru alţi membri ai gospodăriei, sau pentru alte persoane conform prevederilor art. 43 din prezenta ordonanţă de urgenţă.

Recensământul populației și locuințelor se desfășoară în trei etape:

- 1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative și popularea bazei de date RPL2021;

- 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare;

- 16 mai – 17 iulie 2022: Colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri față în față

Salariații care se autorecenzează în perioada 14 martie -15 mai 2022, pot beneficia de o zi liberă plătită , însă numai după ce participă efectiv la această activitate și primesc dovada participării la autorecenzarea online ( un cod de confirmare), dovadă ce se primește doar la încheierea procesului.

Ziua liberă, plătită, se acordă persoanei salariate, indiferent dacă această a realizat autorecenzarea on-line pentru sine şi pentru alţi membri ai gospodăriei, sau pentru alte persoane.

Această zi liberă poate fi luată în termen de 12 luni de la data efectuării autorecenzării online și va avea la baza dovada primită de la Institutul Național de Statistică și nu se poate acorda înainte de completarea efectivă a chestionarului.

Institutul Național de Statistică a anunțat că dovada autorecenzării se va emite după minim trei-patru zile, dar până în șapte zile, bineînțeles, în situația în care formularul a fost completat corect.

Salariatul va fi pontat pentru această zi, cu zi liberă plătită. De asemenea accesarea Certificatului de confirmare (sau de infirmare pentru cele care nu trec de validare) se poate face în baza CNP-ului, inclusiv de către angajator, în cazul în care va dori să verifice acest lucru. Pe site-ul recensământului este un buton care vă trimite la dovada autorecenzării.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide