</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Au fost aprobate modelele cererii si declaratiei pe proprie raspundere pentru acordarea indemnizatiilor de intrerupere a activității PFA-urilor și profesioniștilor

Au fost aprobate modelele cererii si declaratiei pe proprie raspundere pentru acordarea indemnizatiilor de intrerupere a activității PFA-urilor și profesioniștilor

ÎnMonitorul OficialParteaI, nr. 1046/02.11.2021, a fost publicat Ordinul ministrului muncii și protecției sociale nr. 1004/2021 privind aprobarea modelului cererii și al declarației pe propria răspundere prevăzute la art. 7 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2021 pentru stabilirea unor măsuri de protecție socială a angajaților și a altor categorii profesionale în contextul interzicerii, suspendării ori limitării activităților economice, determinate de situația epidemiologică generată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Prin acest ordin au fost aprobate cererile si declarațiile pe proprie răspundere ce trebuie depuse pentru a beneficia de indemnizația prevăzută de OUG 111/2021 de către:

  • profesioniști, așa cum sunt ei reglementați de art. 3. alin. (2) din Codul civil;
  • persoanele fizice care obțin venituri din drepturi de autor sau drepturi conexe, astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe;
  • persoanele care au încheiate convenții individuale de muncă în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației;
  • sportivi, antrenori, medici, asistenți medicali, maseuri sau kinetoterapeuți, dacă contractul de activitate sportivă a fost suspendat din inițiativa structurii sportive.

În cazul ultimelor două categorii va trebui depusă și lista persoanelor care urmează să beneficieze de indemnizația acordată în baza art. 6 alin. 2 din OUG nr. 111/2021.

În cerere se definesc și noțiunile de întrerupere totală a activității și înterrupere pațială a activității:

  • Prin întreruperea totală a activității se înțelege închiderea activității pe parcursul întregii luni calendaristice pentru care se solicită indemnizația.
  • Prin întreruperea parțială a activității se înțelege închiderea activității pentru un anumit nr. de zile din luna pentru care se solicită indemnizația. În acest caz, cuantumul indemnizației se calculează pentru numărul de zile în care activitatea nu s-a putut desfășura.

De asemenea sunt enumerate și documentele potrivit cărora se impune întreruperea temporară a activității, total sau parțial, care trebuie atașate cererii, acestea putând fi, după caz, hotărârea comitetului județean pentru situații de urgență/Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București, decizia direcției de sănătate publică.

Cererile și declarațiile pot fi depuse prin e-mail sau pe site-ul aici.gov.ro, însă momentan site-ul aici.gov.ro nu a fost actualizat cu aceste documente. Lista e-mail-urilor pentru fiecare agenție județeană pentru ocuparea forței de muncă se regăsește pe site-ul www.anofm.ro.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide