</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

16 august, zi libera pentru angajatii din sectorul public

by Maria Ciudin, 02 aug 2019 Concedii / Legislatia muncii
16 august, zi libera pentru angajatii din sectorul public

Guvernul a aprobat miercuri, 31 iulie 2019, ca angajatii din sectorul public sa beneficieze de o zi libera, si anume 16 august.

Propunerea a venit din partea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, pentru a crea o punte intre ziua de joi, 15 august (declarata libera pentru toti salariatii, indiferent de sectorul de activitate, prin Codul Muncii), si weekend. Astfel, salariatii din sectorul bugetar vor avea parte de o minivacanta de 4 zile. Exceptie de la cei ce beneficiaza de aceasta zi libera fac angajatii care trebuie sa asigure permanenta, precum si magistratii care au termene stabilite in ziua respectiva.

Cu toate acestea, ziua de 16 august va fi recuperata pana pe data de 31 august, prin prelungirea programului de lucru.

Potrivit unei recente modificari a legislatiei, Guvernul trebuie sa stabileasca zilele libere suplimentare ale salariatilor din sectorul bugetar pana la data de 15 ianuarie a fiecarui an.

Important de mentionat este faptul ca, pentru a deveni oficiala, masura adoptata de Guvern trebuie sa fie publicata in Monitorul Oficial.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide