</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Angajatii din sectorul public vor afla zilele libere suplimentare la inceputul fiecarui an

by Maria Ciudin , 29 iul 2019 Administrare de personal / Legislatia muncii
Angajatii din sectorul public vor afla zilele libere suplimentare la inceputul fiecarui an

Astazi, 29 iulie, a intrat in vigoare Legea nr. 156/2019 pentru completarea art. 139 din Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii. Legea a fost publicata in Monitorul Oficial vineri, 26 iulie, si introduce obligatia Guvernului de a stabili zilele libere suplimentare pentru salariatii din sectorul public pana la data de 15 ianuarie a fiecarui an.

In esenta, aceasta Lege se refera la “puntile” pe care Guvernul le acorda in fiecare an pentru angajatii din sectorul public, pentru a face legatura intre zilele lucratoare libere de sarbatori legale si zilele de weekend.

Astfel, articolul 139 din Codul Muncii care se refera la zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza a fost completat prin Legea nr. 156/2019, alineatul 4 precizand ca pana la data de 15 ianuarie a fiecarui an, se stabilesc prin hotarare a Guvernului, pentru personalul din sistemul bugetar, zilele lucratoare pentru care se acorda zile libere, zile care preceda si/sau care succeda zilelor de sarbatoare legala in care nu se lucreaza, precum si zilele in care se recupereaza orele de munca neefectuate.

Scopul acestei legi este sa asigure predictibilitatea muncii in sectorul public, deoarece, in prezent, Guvernul acorda aceste zile libere suplimentare fara o planificare, iar acest lucru poate afecta activitatea celor ce au de indeplinit obligatii legale in relatia cu institutiile statului.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide