</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Valoarea tichetelor de cresa a fost majorata incepand cu luna aprilie

by Cristina Tanase , 05 apr 2022 Beneficii
Valoarea tichetelor de cresa a fost majorata incepand cu luna aprilie

În data de 04 aprilie 2022, a fost publicat în Monitorul Oficial,Ordinul nr.349/208. — Ordin al ministrului finanțelor și al ministrului muncii și solidarității sociale privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creșă pentru semestrul I al anului 2022.

Conform Ordinului: ”Pentru semestrul I al anului 2022, începând cu luna aprilie 2022, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018 cu modificările ulterioare, este de 520 lei.

Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2022, respectiv august 2022 și septembrie 2022”.

Tichetele de creșă se acordă, lunar, angajaţilor care nu beneficiază de concediul şi de indemnizaţia pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap.

De asemenea potrivit Ordinului 270/2.774. — Ordin al ministrului finanțelor și al ministrului culturii pentru stabilirea valorii sumei indexate care se acordă sub formă de tichete culturale pentru semestrul I al anului 2022, ce a fost publicat tot în 04 aprilie în Monitorul Oficial și valoarea tichetelor culturale se majoreazăși astfel valoarea tichetelor culturale acordatelunarcrește cu 10 lei, ajungând la170 de lei, iar cea a tichetelor culturale acordateocazionalcrește cu 20 de lei, ajungând la350 de lei.

Ambele valori sunt valabile începând cu primul semestru al anului 2022 și se aplică și pentru primele două luni ale semestrului următor, respectiv august și septembrie 2022.

Totodată și tichetele de masă ajung la suma de 20,17 lei, începând cu luna aprilie, adică din sem. I 2022, conform Ordinului 366/2022. Până acum valoarea lor ajungea la 20.09 lei.


Ordinul 366/2022 pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru semestrul I al anului 2022 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 328 din 4 aprilie 2022.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide