</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Sunt angajat cu contract de munca cu fractiune de norma de 4 ore/zi si un salariu net de 700 lei. Am fost instiintat de catre angajator ca mi se va infiinata poprire pe salariu. Va rog sa imi spuneti care este valoarea pe care angajatorul mi-o poate popri din salariu

Venituri salarii 12 sept 2016
 • Calculator Venituri 12 sept 2016

  Conform art. 729, alin (3) din Codul de procedura civila,  veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum. Incepand cu luna mai a anului 2016, salariul minim net este de 925 lei.

  Suma asupra careia se va institui poprirea va fi calculata astfel: 700-463= 237 lei.

  Avand in vedere prevederile art 729, alin (1)  litera (b) salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

  Valoarea popririi dumneavoastra va fi in cuantum de de 1/3 din 237, respectiv 79 lei.

  Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.

Inchide
Inchide
Real Time Analytics