</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Sfaturile Inspectiei Muncii pentru angajatori cu privire la intoarcerea anagajatilor la munca in conditii de siguranta

by Liliana Moldoveanu , 24 mai 2021 Administrare de personal / Legislatia muncii / COVID-19
Sfaturile Inspectiei Muncii pentru angajatori cu privire la intoarcerea anagajatilor la munca in conditii de siguranta

Inspecția Muncii a transmis in 19 mai 2021 un comunicat de presă prin care dorește să vină în sprijinul angajatorilor care, în contextul relaxării măsurilor generate de pandemia de COVID -19, doresc reluarea activității angajaților de la locul de muncă.

Astfel, Inspecția Muncii a transmis câteva reguli pe care angajatorii ar trebui să le respecte în vederea revenirii la locul de muncă a lucrătorilor în condiții de siguranță:

Angajatorul:

- sosește la sediul companiei înainte de venirea angajaților pentru a verifica implementarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS COV-2;

- delimitează culoarele de circulație pentru evitarea aglomerației;

- dezinfectează spațiile comune și spațiile de lucru ale angajaților, urmând ca aceștia să contribuie ulterior la menținerea igienei spațiului de lucru;

- verifică aplicarea corectă a benzilor de marcare a distanței minime recomandate în unitățile unde se lucrează cu publicul;

- asigură reinstruirea angajaților ce revin la locul de muncă după o întrerupere a activității mai mare de 30 de zile sau după o perioadă în care și-a desfășurat activitate de acasă.”

De asemenea, Inspectia Muncii a transmis și câteva reguli ce trebuie respectate de către angajați odată cu revenirea la locul de muncă:

„Angajatul, chiar dacă în spațiu exterior a simțit efectele măsurilor de relaxare, în special nepurtarea măștii, trebuie să știe că la locul de muncă are, în continuare, o serie de obligații, dintre care cele mai importante sunt:

- să nu vină la serviciu dacă are temperatură mai mare de 37,3 grade sau alte simptome ale infectării cu SARS COV-2;

- să poate masca de protecție tot timpul cât se află la locul de muncă;

- să își spele și dezinfecteze mâinile ori de câte ori este necesar;

- să aerisească constant încăperea în care își desfășoară activitatea;

- să dezinfecteze spațiul de lucru, obiectele și instrumentele cu care lucrează;

- să evite staționarea în spațiile comune și să se deplaseze doar pe căile de circulație asigurate de angajator.„

Vezi aici cum poți automatiza activitatea de administrare de personal și salarizare astfel încât tu sa te poti concentra pe măsurile de siguranță expuse mai sus.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide