</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Se reduce perioada de izolare pentru persoanele confirmate cu infecția provocată de virusul SARS-CoV-2

by Cristina Tanase , 11 ian 2022 Concedii / COVID-19
Se reduce perioada de izolare pentru persoanele confirmate cu infecția provocată de virusul SARS-CoV-2

Prin Ordinul nr. 35/2022 al Ministerului Sănătății privind modificarea anexei nr. 3 la Ordinul ministrului sănătății nr. 1.513/2020 pentru aprobarea planurilor privind modalitatea de aplicare de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, de către Institutul Național de Sănătate Publică, de către unitățile sanitare, precum și de către serviciile de ambulanță județene și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și de medicii de familie a măsurilor în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2 publicat în Monitorul Oficial în data de 09 ianuarie 2022, se reduce astfel, perioada de izolare pentru persoanele confirmate cu virusul SARS-CoV-2 de la 14 zile la:

  • zece zile pentru cei nevaccinați;
  • șapte zile pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală și care au până în 180 de zile de la prima confirmare a infectării.

De asemenea, potrivit art. VI.Criterii de externare şi vindecare pentru pacienţii cu COVID-19 lit d)"Pentru pacienții declarați vindecați de COVID-19 și pentru care au trecut cel puțîn 10 zile de la dată recoltării primului test pozitiv pentru persoanele nevaccinate și 7 zile de la dată recoltării primului test pozitiv pentru persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală în perioada ultimelor 180 de zile, la reintrarea în colectivitate(loc de muncă, unitate de învățământ etc.)nu este necesar aviz epidemiologic și nici solicitarea unui test negativ pentru ARN SARS-CoV-2".


Anterior modificărilor apărute recent, perioada prevăzută de la primul test pozitiv era de 14 zile, indiferent dacă persoanele erau vaccinate sau nu.

Persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 care prezintă simptome vor fi evaluate de către medicul de familie sau în centrele de evaluare.

La centrele de evaluare se pot prezenta doar persoanele care au primit rezultatul pozitiv al unui test RT-PCR sau antigen. La centrele de evaluare nu se realizează testare.

Noile perioade de izolare se aplică deciziilor emise de Direcția de Sănătate Publică începând cu data de 10 ianuarie 2022 precum și persoanelor pentru care la data de 10.01.2022 sunt emise decizii de izolare, iar în cazul în care perioada prevăzută în acestea nu este efectuată, conform deciziei, aceasta se reduce în mod corespunzător conform dispoziţiilor prezentului ordin.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide