</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Proiect de ordin: cererile si documentele prevazute de Hotararea nr. 719 din 27 august 2020

by Alina Chirila , 02 sept 2020 COVID-19
Proiect de ordin: cererile si documentele prevazute de Hotararea nr. 719 din 27 august 2020

In articolul anterior am prezentat dispozitiile Hotararii nr. 719 din 27 august 2020 pentru aprobarea procedurii de decontare si de plata a sumelor acordate in baza Ordonantei 132/2020. Pe site-ul Ministerului Muncii a fost publicat astazi un Proiect de Ordin ce priveste aceasta hotarare.

Anexa acestui proiect cuprinde cererea, declaratia pe propria raspundere si lista ce trebuie depuse pentru a accesa masurile de sprijin instituite prin Ordonanta 132/2020.

Descarca aici modelele de documente prevazute in proiectul de act normativ:

1. Documentele pentruindmenizatia aferenta reducerii timpului de munca:

2. Documentele aferente indemnizatiei pentru profesionisti:

3. Documentele aferente indemnizatiei pentru persoanele care au incheiate conventii individuale de munca:

4. Documentele aferente indemnizatiei pentru zilieri:

5. Documentele aferente sumei reprezentand 41,5% din salariul angajatilor incadrati pe baza de contracte individuale de munca pe perioada determinata de pana la 3 luni:

Amintim ca acesta este un proiect de act normtiv si nu produce efecte pana la publicarea in Monitorul Oficial a formei sale finale.

Citeste aici mai multe despre masurile de spijin destinate angajatilor si angajatorilor instituite prin OUG 132/2020.

Amintim ca printre acestea se numara:

  • reducerea timpului de munca la initiativa angajatorului si acordarea unei indemnizatii aferente acestei reduceri pentru salariati,
  • indemnizatia pentru profesionisti si pentru persoane care au incheiate conventii individuale de munca indemnziatia pentru zilieri,
  • suma reprezentand 41,5% din salariu pentru contractele de munca pe perioada determinata,
  • ajutorul de 2500 lei pentru fiecare salariat care a lucrat in regim de telemunca /munca la domiciliu in perioada starii de urgenta.

Citeste aici care este procedura de decontare si plata a acestor sume.

Sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide