</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

O noua versiune a Registrului General de Evidenta a Salariatilor este disponibila din 1 iunie 2019

by Mihaela Colesnic, 03 iun 2019 Administrare de personal / Legislatia muncii
O noua versiune a Registrului General de Evidenta a Salariatilor este disponibila din 1 iunie 2019

Incepand cu 1 iunie 2019, pe site-ul Inspectiei Muncii este disponibila noua versiune a Registrului General de Evidenta a Salariatilor (REVISAL), versiunea 6.0.7.

Versiunea actualizata cuprinde modificari asupra urmatoarelor sectiuni:

 • Nomenclatorul Clasificarii Ocupatiilor in Romania (COR). Acesta este actualizat cu ordinele de de modificare si completare a Clasificarii Ocupatiilor din Romania - nivel de ocupatie emise de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale nr. 936/12.05.2016, 198/14.02.2017, 1786/09.10.2017, 1635/07.05.2018 (in baza HG nr. 92/2018), 1943/25.07.2018 si 635/07.03.2019.
 • Nomenclatorul SIRUTA. Acesta a fost actualizat la nivelul versiunii publicate de catre Institutul National de Statistica, la finalul anului 2018.
 • Nomenclatorul Sporuri, Indemnizatii si alte adaosuri uzuale. Acesta a fost aliniat cu prevederile art. 3 alin. 2 lit. h) referitoare la declararea salariului si a altor indemnizatii al Hotararii de Guvern nr. 905/2017 prinvind Registrul General de Evidenta a Salariatilor.
 • Nomenclatorul Temeiuri Suspendare. Acesta a fost aliniat cu modificarile referitoare la suspendarea contractului individual de munca aparute in legislatia Muncii, si anume suspendarea in cazul parintelui care are obligatia de a sta cel putin o luna din concediul pentru cresterea copilului.
 • Nomenclatorul Temeiuri Incetare prin completarea descrierii temeiurilor de incetare pentru o mai buna conformare cu prevederile legale referitoare la incetarea contractului individual de munca
 • Nomenclatorul Tipuri de Contracte de Munca a fost modificat prin introducerea tipului de contract individual de munca cu clauza de telemunca si a contractului individual de munca intocmit cu tineri dezavantajati, conform Legii 189/2018.
 • Nomenclatorul Salariati Apatrizi. Acesta a fost aliniat cu legislatia in vigoare referitoare la incadrarea in munca si detasarea lucratorilor pe teritoriul Romaniei, conform Ordonantei de Guvern 25/2014.
 • Nomenclatorul Avize de Munca. Nomenclatorul privind avizele de munca inlocuieste nomenclatorul de tipuri autorizatii de munca. Fata de tipurile de autorizatii de munca din versiunile anterioare, care au fost preluate ca tipuri de avize de munca, au fost adaugate unele tipuri noi si altele au fost eliminate.
 • Introducerea posibilitatii transferului individual in sistemul bugetar, conform Legii 153/2017.
 • Modificari referitoare la detasarea transnationala. Incepand cu versiunea curenta, restrictionarea modificarii clauzelor contractelor detasate se elimina. De asemenea, se elimina si limita superioara a perioadei initiale de detasare.
 • Posibilitatea inregistrarii unui al doilea contract cu norma intreaga. Asigurarea posibilitatii de inregistrare a unui al doilea contract cu norma intreaga (de exemplu, pentru derularea activitatii in cadrul unui proiect) pentru un salariat care are deja un contract cu norma intreaga suspendat pe durata noului contract.

Referitor la modalitatea de instalare, pe site-ul Inspectiei Muncii sunt precizate urmatoarele prevederi importante:

 • Versiunea 6.0.7 a aplicatiei REVISAL poate fi instalata numai daca exista deja pe stația de lucru versiunea 6.0.6 sau nu a fost nicio alta versiune de REVISAL instalata anterior.
 • Pentru instalarea Revisal 6.0.7 nu este necesara dezinstalarea versiunii anterioare a aplicaţiei REVISAL 6.0.6.
 • Utilizatorii care au instalata versiunea 5.0.8 a aplicatiei, in mod obligatoriu, isi vor instala mai intai versiunea 6.0.5 a aplicatiei si ulterior, vor efectua trecerea la versiunea 6.0.6, dupa care vor instala versiunea 6.0.7.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide