</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Noi profesii au fost introduse in COR

Noi profesii au fost introduse in COR

În Monitorul Oficial Partea I, nr. 141/11.02.2022, a fost publicat Ordinul privind modificarea și completarea Clasificării ocupațiilor din România — nivel de ocupație (șase caractere), aprobată prin Ordinul ministrului muncii, familiei și protecției sociale și al președintelui Institutului Național de Statistică nr. 1.832/856/2011.

Prin acest Ordin au fost introduse în COR , 69 de noi ocupații cum ar fi: analist multimedia, barman preparator de cafea (barista), degustător de cafea, compozitor muzică sacră, etc.

Au fost mutate și următoarele ocupații:

-Expert achiziții publice din grupa de bază 2149 Ingineri și asimilați neclasificați în grupele de bază anterioare în grupa de bază 2421 Analiști de management și organizare la codul 242116.

- Analist resurse umane din grupa de bază 3333 Agenți de recrutare și contractori în grupa de bază 2423 Specialiști în domeniul resurselor umane și de personal la codul 242325.

- Critic muzical din grupa de bază 2642 Jurnaliști în grupa de bază 2652 Muzicieni, cântăreți și compozitori la codul 265231.

Se redenumește ocupația copiator note muzicale că tehnoredactor partituri și păstrează același cod 265217 în grupa de bază 2652 Muzicieni, cântăreți și compozitori. Se redenumește ocupația inspector/referent resurse umane că referent resurse umane și păstrează același cod 333304 în grupa de bază 3333 Agenți de recrutare și contractori.

În același timp, din CORsunt eliminate 62 de ocupațiicare nu se mai practică. Printre ele se numără:montator la lipit ace, turnător valuri, . preparator ulei de copite, decuscutor etc.

Anterior acestei modificări, ultima modificare a fost făcută în octombrie 2020, când au fost introduse în COR zece noi ocupații.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide