</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Modificari referitoare la acordarea certificatelor de concediu medical persoanelor asigurate pentru care s-a instituit masura izolarii la domiciliu sau la o locatie declarata pana la data de 07.12.2020

by Alina Chirila , 15 dec 2020 Concedii / COVID-19
Modificari referitoare la acordarea certificatelor de concediu medical persoanelor asigurate pentru care s-a  instituit  masura izolarii la domiciliu sau la o locatie declarata pana la data de 07.12.2020

Ordonanta de urgenta nr. 209/2020 privind modificarea art. IV alin. (6) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 180/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic, a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, precum si pentru stabilirea unor masuri cu privire la acordarea concediilor medicale si pentru reglementarea unor masuri in domeniul sanatatii cauzate de evolutia raspandirii infectiilor determinate de virusul SARS-CoV-2 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1185 din 07 decembrie 2020.

In considerarea faptului ca toate persoanele trebuie sa beneficieze in mod echitabil si unitar de concedii medicale in urma infectarii cu virusul SARS-CoV-2, se aduc modificari Ordonantei de urgenta a Guvernuluinr. 158/2005privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legeanr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

Se modifica astfel reglementarile referitoare la acordarea certificatelor de concediu medical persoanelor asigurate pentru care s-a instituitmasura izolarii la domiciliu sau la o locatie declarata pana la data de 07 decembrie 2020. Observam ca modificarea are ca scop acordarea unitara a concediilor medicale pentru aceste situatii, care anterior erau guvernate de normele in vigoare la data acordarii certificatelor medicale.

Astfel, pentru persoanele asigurate pentru care directiile de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti au instituit masura izolarii la domiciliu sau la o locatie declarata pana la data de 07 decembrie 2020:

- Certificatele de concediu medical se elibereaza de catre medicii de familie, pe baza documentelor eliberate de catre directiile de sanatate publica si pentru perioada inscrisa in acestea, conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legeanr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.

- Daca pentru aceste persoane s-a dispus masura izolarii, iar in urma investigatiilor paraclinice specifice nu s-a confirmat diagnosticul de boala infectocontagioasa, medicul de familie acorda concediu medical pentru carantina pe baza documentului eliberat de catre directia de sanatate publica judeteana sau, dupa caz, a municipiului Bucuresti si pentru perioada inscrisa in acesta.

In aceste cazuri, certificatele de concediu medical se acorda in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.

Sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide