</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Modificari privind domeniile in care pot fi folositi zilierii

by Maria Ciudin, 05 iul 2019 Administrare de personal / Legislatia muncii
Modificari privind domeniile in care pot fi folositi zilierii

Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri a fost modificata, conform Ordonantei de Urgenta nr. 56/2019, publicata ieri in Monitorul Oficial.

Cea mai importanta modificare vizeaza introducerea a patru domenii in care zilieri vor putea desfasura activitati, domenii ce au fost excluse la finalul anului trecut. Aceste domenii sunt:

  • hoteluri si alte facilitati de cazare – diviziunea 55; facilitati de cazare similare - clasa 5510; facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata - clasa 5520 - tabere de copii, organizate de Ministerul Tineretului si Sportului, direct sau prin unitatile din subordinea acestuia;
  • facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata - clasa 5520 - cabane;
  • activitati ale bazelor sportive - clasa 9311;
  • activitati ale cluburilor sportive - clasa 9312.

O alta modificare vizeaza beneficiarii de lucrari pentru care zilierii desfasoara activitati necalificate cu caracter ocazional. Astfel, sunt introduse ca beneficiari unitatile din subordinea Ministerului Tineretului si Sportului pentru domeniile enumerate mai sus.

Ordonanta precizeaza ca instituirea acestor masuri este necesara in contextul in care, in prezent, unitatile subordonate Ministerului Tineretului si Sportului se confrunta cu un numar scazut de posturi. Incepand cu finalul lunii iunie, centrele de agrement din cadrul Ministerului organizeaza tabere scolare si multe dintre acestea functioneaza doar cu zilieri, iar insuficienta locurilor de munca ar putea afecta activitatea acestora, motiveaza Ordonanta.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide