</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Modificarea procedurii privind stabilirea din oficiu a obligatiilor fiscale prin autoimpunere sau retinere la sursa

by Maria Ciudin , 23 apr 2020 Venituri independente / COVID-19
Modificarea procedurii privind stabilirea din oficiu a obligatiilor fiscale prin autoimpunere sau retinere la sursa

Ordinul nr. 934/2020 privind modificarea anexei nr. 1 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 962/2016 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa a intrat in vigoare pe 21 aprilie 2020 si aduce mai multe modificari acestei proceduri.

Astfel, in ceea ce priveste instiintarea contribuabililor/platitorilor care nu si-au indeplinit obligatiile declarative, compartimentul de specialitate are obligatia sa comunice acestor contribuabili depasirea termenului legal de depunere a declaratiei fiscale, printr-o instiintare.

Instiintarile privind nedepunerea in termen a declaratiilor fiscale se emit conform procedurilor de administrare fiscala in vigoare si se comunica contribuabililor/platitorilor in termen de 15 zile de la expirarea termenului legal de depunere a declaratiilor fiscale.

Prin exceptie, instiintarile privind nedepunerea in termen a declaratiilor fiscale cu termen legal de depunere in cadrul perioadei pentru care a fost instituita starea de urgenta se comunica contribuabililor/platitorilor in termen de 30 de zile de la expirarea situatiei de urgenta.

Prin urmare, exista in continuare obligatia emiterii unei instiintari de catre organul fiscal, insa daca termenul de depunere a declaratiilor fiscale este in interiorul perioadei in care este instituita starea de urgenta, instiintarea va fi transmisa in termen de 30 de zile de la incetarea starii de urgenta.

Pentru obligatiile fiscale nedeclarate, care fac obiectul unei inspectii fiscale, nu se emit instiintari privind nedepunerea in termen.

Sursa foto: pixabay.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide