</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Modelul cererii si al declaratiei pe propria raspundere pentru profesionisti si persoane care au incheiate conventii individuale de munca conform OUG 132/2020 au fost publicate

Modelul cererii si al declaratiei pe propria raspundere pentru profesionisti si persoane care au incheiate conventii individuale de munca conform OUG 132/2020 au fost publicate

Ordinul nr. 1340/2020 privind aprobarea modelului cererii si al declaratiei pe propria raspundere pentru solicitarea indemnizatiei prevazute de art. 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca a fost publicat in Monitorul Oficial si intra in vigoare la data de 18.09.2020.

Se aproba astfel modelul cererii si al declaratiei pe propria raspundere pentru profesionistii care urmeaza sa beneficieze de plata indemnizatiei prevazute la art. 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 .

Documentele sunt cuprinse in anexa 1 a ordinului si pot fi descarcate aici:

De asemenea, prin acelasi ordin se aproba modelul cererii si al declaratiei pe propria raspundere pentru persoanele care au incheiate conventii individuale de munca care urmeaza sa beneficieze de plata indemnizatiei prevazute la art. 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 132/2020.

Documentele sunt cuprinse in anexa 2 a ordinului si pot fi descarcate aici:

Solicitarea indemnizatiei si plata acesteia catre persoana se realizeaza prin societatea cooperativa cu care persoanele au incheiate conventii individuale de munca.

Prin O.U.G. 132/2020 au fost reglementate masuri de sprijin pentru profesionisti, precum si pentru persoanele care au incheiate conventii individuale de munca in baza Legii nr. 1/2005. La cerere, in baza declaratiei pe propria raspundere, acestia pot beneficia de o indemnizatie lunara de 41,5% din castigul salarial mediu brut.

Pentru acordarea indemnizatiei profesionistilor, asa cum sunt definiti de Codul Civil, si persoanelor care au incheiate conventii individuale de munca,cererile se vor depune la agentiile teritoriale pentru plati si inspectie sociala in raza carora isi au sediul social, in luna curenta pentru plata indemnizatiei din luna anterioara. Fiecare cerere va fi insotita de copia actului de identitate si de o declaratie pe propria raspundere.

Pentru depunerea in format electronic a cererilor si a documentelorse va putea utiliza si platforma aici.gov.ro

Plata indemnizatiei se efectueaza in cel mult 10 zile de la data depunerii documentelor

Plata indemnizatiei se realizeaza de la bugetul de stat alocat Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, prin Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala si agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene, respectiv a municipiului Bucuresti. Pentru indemnizatia lunara de 41,5% se datoreaza impozit pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate.

Aceste obligatii fiscale se declara de catre profesionisti prin declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice si se platesc de catre persoanele fizice beneficiare pana la data de 15 martie inclusiv a anului urmator celui de realizare a veniturilor,

Pentru persoanele care au incheiate conventii individuale de munca, obligatiile fiscale se declara, se retin si se platesc de catre societatea cooperativa, prin declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, (Declaratia 112) lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se platesc veniturile.

Citeste aici mai multe despre sprijinul acordat de stat conform OUG 132/2020.

Citeste aici despre procedura de decontare si plata a sumelor prevazute de OUG 132/2020.

Sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide