</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Modelul cadru al contractului de internship a fost aprobat

by Mihaela Colesnic, 15 oct 2018 Administrare de personal / Legislatia muncii
Modelul cadru al contractului de internship a fost aprobat

In Monitorul Oficial nr. 865 din 12 Octombrie 2018 a fost publicat Ordinul 2004 privind aprobarea modelelor-cadru ale certificatului si contractului de internship (denumit in continuare “Ordinul”), precum si al cererii pentru solicitarea primei de promovare a angajarii.

Altfel, anexele aprobate prin Ordin contin modelul de certificat de internship pe care persoanele care vor participa la un astfel de program il vor primi la finalul acestuia, precum si modelul-cadru al contractului de internship ce va fi incheiat intre organizatia-gazda si viitorul intern. Asemanator unui contract individual de munca, contractul de internship propus de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale cuprinde date de identificare ale partilor, obiectul si durata contractului, locul de munca si durata acesteia, drepturi si obligatii ale partilor si date privind indemnizatia de internship, ce nu poate fi mai mica de 50% din valoarea salariului minim pe economie in vigoare.

Mai mult, prin Ordin a fost aprobat si modelul modelul cererii pentru solicitarea primei de promovare a angajarii. Reamintim ca potrivit noii legi a internshipului, organizatiile gazda care, in termen de 60 de zile de la finalizarea programului de internship, incheie un contract de munca cu persoana care a desfasurat programul de internship, primesc, la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj, o prima de promovare a angajarii in cuantum de 4.586 de lei pentru fiecare persoana astfel angajata, dupa indeplinirea obligatiei de mentinere a raporturilor de munca pentru o perioada neintrerupta de cel putin 24 de luni.

Ordinul intra in vigoare de la data publicarii in Monitorul Oficial, respectiv vineri, 12 Octombrie 2018.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide