</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Legea pentru aprobarea OUG 132 a fost publicata in Monitorul Oficial si aduce modificari importante

Legea pentru aprobarea OUG 132 a fost publicata in Monitorul Oficial si aduce modificari importante

În Monitorul Oficial nr. 1201 din 9 decembrie 2020 a fost publicatăLegea nr. 282/2020 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă.

Aceasta aduce modificări importante Ordonanței 132 și anume:

 • se elimină obligativitatea înregitrării în REVISAL a reducerii timpului de lucru, conform art. 1 din ordonanță

 • cele 5 zile în care reducerea timpului de muncă este obligatorie nu mai trebuie să fie consecutive

 • râmâne în vigoare reducerea cu maxim 50% din timpul de lucru, nu cu 80 % așa cum prevedea ultima modificare a ordonanțe

 • interdicția de angajare sau subcontractare pentru activități similare supuse reducerii timpului de muncă se va aplica strict la nivelul locurilor de muncă afectate de această măsură și nu la nivelul angajatorului în ansamblul său, ca în prezent

 • în vederea decontării sumelor reprezențând indemnizațiile egale cu 75% din diferența dintre salariul de încadrare și salariul realizat de către salariat conform timpului redus de lucru, angajatorul trebuie să depună o cerere însoțită de următoarele documente:

  a)copie a deciziei privind reducerea timpului de muncă, semnată de angajat că a luat la cunoștință;

  b)balanța lunară de verificare, pentru perioada reducerii timpului de lucru;

  c)un acord încheiat cu reprezentanții sindicatului din cadrul unității sau, în cazul în care nu există un sindicat, cu reprezentanții salariaților, referitor la procentul din numărul de salariați pentru care s-a dispus reducerea timpului de muncă;

  d)lista persoanelor care urmează să beneficieze de indemnizație;

  e)copie a documentelor de plată a salariilor, cu evidențierea plății indemnizației.

  Cererea de decontare și documentele se vor depune de către angajator, în format electronic sau în format letric, până la data de 25 a fiecărei luni pentru plata indemnizației din luna anterioară, la agenția pentru ocuparea forței de muncă județeană, precum și a municipiului București, în raza căreia își are sediul social, urmând ca indemnizația să se deconteze în termen de 5 zile.

Totodată, se modifică criteriile de acordare a indemnizatiei de 2.500 lei pentru fiecare salariat ce a desfășurat activitate și în perioada stării de alertă, nu doar în starea de urgență decretată, așa cum se prevedea până în prezent.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide