</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatie somaj tehnic drepturi de autor si contracte de activitate sportiva: documentele au fost modificate

by Maria Ciudin , 06 iul 2020 Beneficii / Drepturi de autor / COVID-19
Indemnizatie somaj tehnic drepturi de autor si contracte de activitate sportiva: documentele au fost modificate

In Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul nr. 1109/2974/2020 pentru modificarea Ordinului ministrului muncii si protectiei sociale si al ministrului culturii nr. 743/2.802/2020 privind aprobarea modelului documentelor prevazute la art. XV alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu modificarile si completarile aduse prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 32/2020 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2 si pentru stabilirea unor masuri suplimentare de protectie sociala.

In concret, Ordinul nr. 1109/2020 aproba noul model al documentelor necesare persoanelor care obtin venituri exclusiv din drepturi de autor pentru obtinerea indemnizatiei din bugetul de stat de 75% din castigul salarial mediu brut.

Documentele sunt urmatoarele:

a) cerere

b) declaratie pe propria raspundere ca in ultima luna, anterior declansarii epidemiei de coronavirus SARS-CoV-2, persoana a obtinut venituri exclusiv din drepturi de autor si drepturi conexe, iar pe perioada starii de alerta activitatea desfasurata se mentine intrerupta si se inscrie in domeniul/domeniile cu restrictii de activitate prevazute in cuprinsul declaratiei

De asemenea, a fost publicat in Monitorul Oficial si Ordinul nr. Ordinul nr. 1110/654/2020 pentru modificarea Ordinului ministrului muncii si protectiei sociale si al ministrului tineretului si sportului nr. 742/493/2020 privind aprobarea modelului documentelor prevazute la art. XV alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu modificarile si completarile aduse prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 32/2020 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2 si pentru stabilirea unor masuri suplimentare de protectie sociala.

Prin acest act normativ se aproba noul model al documentelor necesare pentru obtinerea indemnizatiei din bugetul de stat de catre persoanele care isi desfasoara activitatea in baza unui contract de activitate sportiva. Documentele sunt:

a) cerere

b) declaratie pe propria raspundere ca activitatea sportive a fost suspendata ca urmare a efectelor epidemiei de coronavirus SARSCoV- 2, pe perioada starii de urgenta/starii de alerta, ca datele din lista prezentata sunt corecte, contractele de activitate sportiva suspendate au fost incheiate anterior instituirii starii de urgenta, iar pe perioada starii de alerta activitatea desfasurata se mentine intrerupta si se inscrie in domeniul/domeniile cu restrictii de activitate

c) lista persoanelor care urmeaza sa beneficieze de indemnizatie

Sursa foto: pixabay.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide