</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatia de somaj si alte ajutoare sociale se majoreaza de la 01 martie

Indemnizatia de somaj si alte ajutoare sociale se majoreaza de la 01 martie

Prin Legea nr.225/2021, s-a stabilit, ca, în fiecare an, valoarea indicatorului social de referință (ISR) se va actualiza în prima zi a lunii martie.

Conform comunicatului de presă transmis de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale “toate beneficiile sociale care se raportează la Indicatorul Social de Referință (ISR) vor crește de la 1 martie 2022, că urmare a majorării cu 5,1% a acestui indicator.”

Rata medie anuală a inflației care va sta la baza stabilirii noilor cuantumuri de prestații sociale și beneficii de asistență socială este de 5,1%, ceea ce înseamnă că valoarea ISR crește de la 500 de lei la 525,5 lei.

Beneficiile de asistență socială care sunt raportate la ISR sunt:

- ajutorul social,

- alocația pentru susținerea familiei,

- alocația lunară de plasament,

- prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap (adulți și copii),

- nivelul minim al indemnizației pentru creșterea copilului

- indemnizația de acomodare,

- sprijinul pentru adoptatori

- ajutorul pentru refugiați.

Astfel, începând cu 01 martie 2022, procentul de creștere de 5,1% , va duce la majorarea de la 1250 lei la 1314 lei pentru indemnizația minimă de creștere a copilului, ajutorul social crește de la 142 lei la 149 lei, indemnizația lunară pentru persoanele cu handicap se majorează astfel: de la 350 la 369 de lei (grav), de la 265 la 279 de lei (accentuat).

De asemenea, ca urmare a aplicării noii valori a ISR, baza de calcul pentru indemnizația de șomaj va fi majorată de la 375 de lei la 394 de lei, prima de inserție va crește de la 1.500 la 1.576 de lei și subvenția pentru persoane marginalizate, de la 2.000 la 2.102 lei.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide