</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Incepand cu luna februarie, abonamentele la sala acordate de angajator sunt neimpozabile

by Cristina Tanase , 13 ian 2023 Beneficii
Incepand cu luna februarie, abonamentele la sala acordate de angajator sunt neimpozabile

În data de 12 ianuarie 2023, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 36, Legea nr.34/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal.

Legea nr.34/2023 reglementează regimul fiscal aplicabil contravalorii abonamentelor pentru utilizarea facilităţilor sportive, în vederea practicării sportului şi educaţiei fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, în limita echivalentului în lei a sumei de 400 euro anual.

Astfel, pentru acest beneficiu extrasalarial, în limita a 400 euro (echivalentul în lei) pe an, angajatii sunt scutiți de impozit pe venit și contribuții sociale.

Acest beneficiu este introdus la alineatul 4^1 al articolului 76 din Codul fiscal, unde sunt menționate unele venituri salariale pentru care nu se datorează impozit pe venit. Totodată, beneficiul este introdus la articolul 142, unde sunt menționate sumele neincluse în baza lunară de calcul a CAS, ceea ce înseamnă că, automat, sumele nu sunt incluse nici în baza de calcul a CASS, nici în baza de calcul a CAM.

Abonamentele trebuie să fie făcute doar la operatori cu coduri CAEN 9311-Activități ale bazelor sportive, 9312 - Activități ale cluburilor sportive, 9313 - Activități ale centrelor de fitness.

Beneficiul extrasalarial nou introdus va fi și unul dintre cele pentru care se aplică un plafon lunar total de 33% din salariul de baza: “Ordinea includerii veniturilor prevăzute la pct. 1-8 în plafonul lunar de cel mult 33% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat se stabileşte de angajator."

Acest beneficiu poate fi acordat în forma prevăzută de Legea nr.34/2022 începând cu veniturile lunii februarie.

În cazul persoanelor fizice care obțin venituri independente (sistem real), va putea fi considerată cheltuială deductibilă limitat,contravaloarea abonamentelor de sport pentru întreţinere, prevenire sau terapie , pentru aceleași activități (coduri CAEN 9311- Activități ale bazelor sportive, 9312 - Activități ale cluburilor sportive, 9313 - Activități ale centrelor de fitness.),dacă abonamentele sunt plătite în scopul personal al contribuabilului, însă tot în limita echivalentului în lei a 400 de euro pe an pe persoană. Pentru activitățile independente, persoanele pot aplica beneficiul de la intrarea în vigoare a Legii nr.34/2022, adică din 15 ianuarie 2023.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide