</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Femeile vor putea ramane in campul muncii chiar daca indeplinesc conditiile de pensionare

by Mihaela Colesnic, 09 mai 2019 Administrare de personal / Legislatia muncii
Femeile vor putea ramane in campul muncii chiar daca indeplinesc conditiile de pensionare

Incepand cu 11 mai 2019, salariatele care vor dori sa ramana active in campul muncii chiar si dupa indeplinirea cumulativa a conditiilor de pensionare, vor trebui sa depuna o cerere catre angajator in termen de 30 de zile inainte de data indeplinirii conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare. Anterior acestei modificari, termenul de depunere a cererii era de 60 de zile. Totodata, salariatele vor putea fi mentinute in munca doar 3 ani peste varsta standard de pensionare. Legea 93/2019 pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta nr. 96/2018 privind prorogarea unor termene, precum si modificarea si completarea unor acte normative a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 354 din 8 mai 2019 si modifica unele prevederi ale ordonantei.

In cuprinsul legii, sunt mentionate si modificari referitoare la ucenici, si anume ca acestia vor putea beneficia de un alt program de ucenicie la locul de munca numai dupa o perioada de 2 ani de la data incetarii, dupa perioada de proba, primului program din motive imputabile lor. Totodata, se impun restrictii suplimentare pentru angajatorii care doresc sa initieze programe de ucenicie.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide