</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Din ianuarie 2024 se va impune CASS pentru tichetele de masa si voucherele de vacanta

by Cristina Tanase , 31 oct 2023 Beneficii
Din ianuarie 2024 se va impune CASS pentru tichetele de masa si voucherele de vacanta

În data de 27 octombrie 2023, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 977, Legea nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung.

Potrivit Legii 296/2023, capitolul I, art III, pct 26:

La articolul 157, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

"(2) Nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate sumele prevăzute la art. 76 alin. (4) lit. d), art. 141 lit. d) şi art. 142, cu excepţia sumelor reprezentând valoarea nominală a biletelor de valoare sub forma tichetelor de masă şi a voucherelor de vacanţă, acordate potrivit legii."

Astfel, începând cu 01 ianuarie 2024, pe lângă impozitul pe venit de 10%, pentru tichetele de masă și voucherele de vacanță se va impune suplimentar si valoarea CASS în procent de 10%, ceea ce înseamnă că angajații care primesc aceste beneficii, vor primi cu 10% mai puțin, din luna ianuarie 2024.

Conform ultimei modificări apărute, valoarea maximă a unui tichet de masa este de 35 de lei, iar începând cu 1 ianuarie 2024, valoarea maximă a unui tichet de masă ar trebui să ajungă la 40 de lei și să se mențină astfel până în septembrie 2024.

În ceea ce privește voucherele de vacanță, acestea se acordă conform Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern.

Nivelul maxim al sumei care poate fi acordată unui angajat în decursul unui an fiscal sub forma voucherelor de vacanţă este de 6 salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide