</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Depunerea electronica a documentelor pentru decontarea indemnizatiilor de concediu medical

by Maria Ciudin , 13 apr 2020 Beneficii / Concedii / COVID-19
Depunerea electronica a documentelor pentru decontarea indemnizatiilor de concediu medical

Pe site-ul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a fost publicata platforma de transmitere online a cererilor catre pentru persoane fizice/asigurati si angajatori. Platforma cuprinde, printre altele, documentele necesare pentru decontarea sumelor achitate de angajatori cu titlu de indemnizatie de concediu medical.

In ceea ce priveste modalitatea de recuperare a sumelor privind concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate care se suporta din FNUASS, concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate pot fi solicitate pe baza actelor justificative, in termen de 90 de zile de la data la care beneficiarul era in drept sa le solicite, conform prevederilor art. 69 din Ordinul nr. 15/1.311/2018 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate.

Termenul de 90 de zile se calculeaza incepand cu data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza sumele privind concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate (asiguratilor).

Documente pentru decontarea sumelor de catre angajatori

Potrivit informatiilor din platforma, pentru decontarea sumelor achitate de angajatori cu titlu de indemnizatie aferenta concediilor medicale trebuie transmise urmatoarele documente:

- Cerere de recuperare (conform Ordin 15/2018 - 1311/2017) - OBLIGATORIU – aceasta trebuie completata, imprimata, semnata si transmisa scanat

- Centralizator cu concediile medicale - OBLIGATORIU - trebuie completat, imprimat, semnat si transmis scanat

Documentele in original (cererea, centralizatorul si certificatele de concediu medical) se vor trimite in termen de 60 de zile.

Pasii de urmat pentru decontarea sumelor de catre angajatori

Pentru depunerea electronica a documentelor necesare recuperarii indemnizatiilor de concediu medical de catre angajator, se vor urma acesti pasi:

1. Se acceseaza link-ul https://www.casmb.ro/ATL_uploads_pf.php

2. In partea de jos a paginii este disponibila sectiunea “Concedii medicale - PERSOANE JURIDICE (ANGAJATORI)”

3. Se vor inregistra datele societatii. La adresa de e-mail pentru corespondenta se va inregistra adresa de email unde se va trimite confirmarea.

4. Se incarca in platforma formularele stampilate si semnate.

5. Ulterior, pe adresa de email mentionata va fi transmisa confirmarea de incarcare a documentelor.

Asa cum mentionam mai sus, dosarele fizice se trimit catre Casa de Asigurari de Sanatate in termen de 60 de zile de la depunerea cererilor online.

Sursa foto: unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide