</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cum se completeaza corect certificatele medicale pentru izolare pentru persoanele diagnosticate cu o boala infectocontagioasa confirmate cu SARS Cov2: Cod indemnizatie – 51, diagnostic – 64 si boala infectocontagioasa – 24

by Alina Chirila , 05 nov 2020 Concedii / COVID-19
Cum se completeaza corect certificatele medicale pentru izolare pentru persoanele  diagnosticate cu o boala infectocontagioasa confirmate cu SARS Cov2: Cod indemnizatie – 51, diagnostic – 64 si boala infectocontagioasa – 24

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti a publicat pe pagina oficiala de internet o informare in atentia medicilor prescriptori de concedii medicale cu privire la eliberarea certificatelor medicale pentru pacientii confirmati COVID-19.

Avand in vedere prevederile:

  • HG nr.921/2020 privind aprobarea Listei bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor, la domiciliul acestora, la locatia declarata de acestea sau, dupa caz, in unitati sanitare sau in locatii alternative atasate acestora, precum si a Listei unitatilor sanitare de baza in care se trateaza persoanele bolnave;
  • Prevederile art.8 alin.(2) din Legea 136/2020, privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

Incepand cu data de 30.10.2020, pe certificatele de concediu medical eliberate pentru persoanele diagnosticate cu o boala infectocontagioasa confirmate cu SARS Cov2, pentru care s-a instituit masura izolarii, potrivit legii, se inscrie codul de indemnizatie 51, inscrierea numarului corespunzator bolii infectocontagioase pentru care s-a instituit izolarea prevazut in anexa nr.1 la HG nr. 921/2020, respectiv 24 si inscrierea codului de diagnostic, 64 – alte boli cu virus, neclasate in alte locuri.

De asemenea, se mentioneaza ca aceasta este modalitatea de eliberare a acestor certificate medicale, indiferent de perioada pentru care aceasta a fost instituita masura izolarii (inclusiv pentru cea instituitaanteriordatei de 30 octombrie 2020).

*Anterior, pentru medicalele eliberate persoanelor pentru care s-a instituit masura izolarii medicii completau codul din lista bolilor infectocontagioase din grupa A, respectiv 035 (COVID-19), prevazut la pct.II Boli infectocontagioase din grupa A din anexa la Ordinul 423/2020.

Potrivit art.11 pct.1 din anexa nr.2 INSTRUCTIUNI privind utilizarea si modul de completare a certificatelor de concediu medical din Ordinul nr. 1092/745/2020 pentru aprobarea modelului unic al certificatului de concediu medical si a instructiunilor privind utilizarea si modul de completare a certificatelor de concediu medical pe baza carora se acorda indemnizatii asiguratilor din sistemul asigurarilor sociale de sanatate si din sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, completarea rubricilor de catre medicul curant/casa de asigurari de sanatate se face dupa cum urmeaza:

Urgente medico-chirurgicale/Boli infectocontagioase din grupa A/Boli infectocontagioase pentru care se instituie masura izolarii: medicii care elibereaza certificate de concediu medical vor semna si vor aplica parafa numai pentru bolile infectocontagioase si urgentele medico-chirurgicale si vor completa numarul corespunzator din lista de urgente medico-chirurgicale si boli infectocontagioase din grupa A, aprobata prin hotarare a Guvernului, sau numarul corespunzator din lista bolilor infectocontagioase pentru care s-a dispus masura izolarii, stabilite prin hotarare a Guvernului.

Astfel, in cazul persoanelor pentru care s-a instituit masura izolarii, certificatele de concediu medical pentru izolare, eliberate pe cod indemnizatie 51, se completaeza de catre medicul prescriptor si cu urmatoarele coduri: inscrierea numarului corespunzator bolii infectocontagioase pentru care s-a instituit izolarea, respectiv 24 (SarsCov2), prevazut in anexa nr. 1 la HG nr. 921/2020, si cod diagnostic 064 (”Alte boli cu virus, neclasate la alte locuri”)

Conform articolului 23^1, alin. 12 din Normele de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate din 05.01.2018, certificatele de concediu medical acordate persoanelor pentru care s-a dispus masura izolarii se elibereaza dupa ultima zi a incetarii perioadei de izolare, dar nu mai tarziu de 30 de zile calendaristice de la data ultimei zile a incetarii acesteia.

Sursa foto:unsplash.com

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide